Nomad's Elegy

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met Zimberfizz bij Soul Wars.

Startpunt op wereldkaart: Het startpunt staat niet op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Dishonour among Thieves, Heart of Stone, The Mighty Fall, Nomad's Requiem, Throne of Miscellania en The Void Stares Back hebben voltooid. Je hebt ook 75 Construction, 75 Mining en 75 Woodcutting nodig. Je moet een tegenstander van level 799 kunnen verslaan. Verder is het aangeraden om ook While Guthix Sleeps en Blood Runs Deep gedaan te hebben.

Benodigde spullen: Armour en voedsel is aangeraden om mee te nemen.

Zimberfizz zegt dat de soul obelisk zich anders gedraagt en vraagt of je eens wilt gaan kijken. Accepteer de quest.

Zimberfizz

Ga de tent van Nomad in. Je komt in zijn troonzaal. Doorzoek hem voor aanwijzingen. Als je er drie van de vijf hebt gevonden, zal bij de volgende die je vindt een explosie komen en kom je uit bij Death.

Death en Icthlarin praten over Nomad. Nomad heeft namelijk een leger gebouwd, deze naar de onderwereld meegenomen, het fort van Icthlarin ingenomen en er de soul obelisk geplaatst om alle zielen te absorberen die naar de onderwereld komen en ze voor zijn eigen doeleinden te gebruiken. Dat moet gestopt worden. Ga door de deur bij Death en betreed de onderwereld.

Troon

Leger opbouwen

Praat met Death en vraag wat je moet doen. Je wordt gevraagd om een leger op te bouwen van personages uit het verleden. Hiervoor zul je met de boot naar twee soorten hiernamaals moeten reizen. Zorg ervoor dat je voorbereid bent om te vechten. In de eerste zijn de gevechten gemakkelijk en heb je geen eten nodig, voor de tweede soort heb je dat wel. Ranged of Magic is voor de tweede soort sterk aan te raden. Er is een bankkist in het oosten. Houd zeker twee plaatsen in je inventory vrij.

Noordwestelijke bootje - Limbo

Ga met boot ten noordwesten van de groep naar het hiernamaals. Je komt in de Limbo, wat er uit ziet als Lumbridge, en het deel van het hiernamaals is waar mensen komen als ze nog niet klaar zijn om verder te gaan. Praat met Astrid of Brand, met wie je in Throne of Miscellania in het huwelijk bent getreden.

Na een prachtig gedicht krijg je horen dat er drie anderen aanwezig zijn, die je hulp nodig hebben om zichzelf te kunnen herinneren.

Jessika/Korasi

Praat, afhankelijk wie er doodging in The Void Stares Back, met Jessika of Korasi in het gebouwtje ten oosten van Bobs winkel. Deze is het in zuidoosten van Lumbridge.

Ze heeft geen wil meer om te vechten. Praat ten zuidwesten van het kasteel met Grayzag. Zeg dat je Jessika of Korasi niet bent en daarna juist dat je Jessika of Korasi wèl bent. Vertel hem dan zijn naam. Hij verandert van vorm. Zeg daarna dat hij gevaar verbeeldt. Zeg dan dat je niet bang voor hem bent en als laatste dat je niet zult falen. Je krijgt nu de eerste helft van haar herinnering.

Voor de tweede helft ga je in de zuidelijke toren van de poort één keer omhoog. Hier staat degene van de twee die nog niet dood is. Praat met haar en je zult de tweede helft krijgen. Gebruik beide helften op elkaar en praat weer in de winkel met Jessika of Korasi.

Korasi

Xenia

Praat met Xenia in het kasteel op de begane grond. Ze is haar naam en haar avonturen vergeten, maar denkt wel dat ze verschrikkelijke dingen heeft gedaan.

Ga met de trap omhoog en open de kist in de kamer van de Duke. Je zult aangevallen worden door haar schuldgevoel. Versla het en pak de sleutel. Open nu de kist opnieuw.

Ga nog eens met de trap omhoog en ga naar de plaats waar normaal de bank is. Hier staat nog een kist. Als je die opent, zul je worden aangevallen door haar schaamte. Versla ook deze pak de sleutel en open de kist. Gebruik haar herinneringen op elkaar en praat weer met Xenia.

Xenia

Hazelmere

Praat met Hazelmere op de eerste verdieping. Hij zegt dat je dit gesprek op verschillende momenten voert, omdat hij op verschillende plaatsen tegelijk is. Hij teleporteert weg.

Praat met hem op de andere plek op de eerste verdieping, vervolgens teleporteert hij weer weg. Ga nu met de trap omhoog en bij buiten de bank nog eens omhoog. Praat daar weer met hem. Vervolgens praat je met hem bovenop de poort, hierna ten zuiden van Jessika of Korasi, dan achter het kasteel en als laatste naast Astrid of Brand.

Nu je iedereen hebt gehad kun je weer met Astrid of Brand praten, hierbij zal vervolgens Nomad tevoorschijn komen om hem of haar te doden. Je kunt nu het portaal weer uit naar de onderwereld.

Hazelmere

Onderwereld van Bandos

Ga nu met de boot ten noordoosten van de groep naar de onderwereld van de Bandisianen. Hier is Zanik. Zanik voelt zich schuldig en probeert de cave goblins te beschermen.

Je zult nu alle monsters moeten verslaan die tevoorschijn komen. Ranged of Magic is aangeraden. Zorg ervoor dat niet alle cave goblins doodgaan. Dit moet je drie keer doen. Neem goed voedsel mee, je moet zorgen dat de monsters zoveel mogelijk jou aanvallen en dus niet de cave goblins! Als het is gelukt kom je terug in de onderwereld.

Zanik

Legio Septimus

Als je iedereen hebt verzameld, moet je op de war table bij Death en Icthlarin klikken. Je zult nu Legio Septimus van de True Order of Ascension ondervragen, die Death en Icthlarin gevangen hebben genomen.

Bedreig hem een paar keer en gebruik Xenia een aantal keer te als "bad cop". Op een gegeven moment kun je ook zijn kristallen verwijderen. Ongeveer bij 60% Sanity en Willpower zal hij loslippiger worden en kun je hem ondervragen. Kies alle opties over Nomad en de Order en hij zal je over Nomads plannen om een God uit de zielen te maken, het fort en beveiliging vertellen. Op een gegeven moment heb je genoeg informatie en kun je hem vrijlaten of doden.

Legio Septimus

Fort bestormen

Om het fort te bestormen zul je een stormram nodig hebben. Klik weer op de tafel en kies twee personages om mee hout en metaal te verzamelen. Je kunt ze laten werken, ondertussen krijg je de stem van Nomad te horen. Als je alle materialen hebt, kun je weer naar buiten.

Maak vervolgens stormram bij het begin van de brug, ook hier zul je de stem van Nomad horen.

Stormram

Bereid je nu voor om te vechten, je zult met iedereen het fort bestormen. Loop voor de stormram en versla alle monsters die je tegenkomt.

Als je bij de poort aankomt zul je dit nogmaals moeten doen. Het beste is een goede bezetting van ongeveer drie personen bij de stormram te zetten en met in ieder geval Icthlarin de monsters te verslaan die de brug opkomen. Zorg ervoor dat de monsters die de brug over komen de stormram niet kunnen aanvallen voor je ze dood hebt.

Nomad

Als de poort kapot is, zal Nomad zijn creatie laten zien: een god vernoemd naar Gielinor, gemaakt van alle dode zielen van Gielinor.

Je zult nu in zeven fases de strijd aangaan met Nomad. Vier van deze fases zul je tegen hemzelf vechten en drie zul je tegen Gielinor vechten als Xenia, Death en Icthlarin. Je kunt tussen de fases door het gevecht verlaten door terug door de deur te gaan. Als je weer verder gaat, begin je bij de fase waar je gebleven bent.

Fase 1 - Nomad

Naast een standaardgevecht zullen er ook speciale tactieken van Nomad komen om jou te verslaan.

Er zal soms een schaduw op de grond komen, waar Gielinor binnen enkele ogenblikken schade zal toerichten op jou. Ren weg als dat gebeurt. Het is niet erg als je hierdoor kort geraakt wordt, maar probeer wel zoveel mogelijk te vermijden. De andere aanval zal Nomad je naar het midden teleporteren. Gielinor zal dan op je slaan. Dit kun je ontwijken door weg te rennen of door Surge te gebruiken. Protect en Deflect from melee helpen hierbij ook.

Als je Nomad naar 0 leven brengt, begint de volgende fase.

Gevecht tegen Nomad

Fase 2 - Xenia

Als Xenia zul je aan drie kanten van de arena monsters moeten vermoorden. Xenia kan drie ability's gebruiken: Blast, Shield Dome en Shadow Stalk. De eerste zal allerlei vijanden binnen schotsafstand flink hitten, bij de tweede zul je tot je iets anders doet voor enige tijd een beschermend schild oproepen die schade vermindert en terugkaatst naar de monsters die je aanvallen. Gebruik eerst Blast en overbrug vervolgens de tijd met Shield Dome. De grote monsters kun je alleen aanvallen met Shadow Stalk. Gebruik deze als ze er nog zijn.

Je kunt in het midden van een groep monsters staan en de ability's continu gebruiken. Als het niet lukt kun je altijd nog proberen de monsters apart te bevechten. De Capsarius zullen jou niet aanvallen, maar wel monsters genezen. Als je ze zelf aanvalt, zul je life points terugkrijgen.

Vergeet niet om de schaduwen te ontwijken, hier komen bommen neer.

Als alles vermoord is, ga je door naar de volgende fase.

Fase 3 - Nomad

Het gevecht zal hetzelfde zijn als in fase 1, maar nu kan Nomad ook Soul Blast gebruiken. Als hij dit doet, roept hij "Can you handle my wrath!". Er zal dan een spreuk achter je aankomen die 7500 of 9000 schade doet, afhankelijk of je Nomad in Dishonour Among Thieves een deel van de Stone of Jas liet stelen. De beste manier om dit te vermijden is door een schild mee te nemen en Resonance te gebruiken, die de hit zal blokkeren.

Fase 4 - Death

De vierde fase is anders dan normaal vechten. Death heeft drie ability's: Provoke, Scythe en Spirit. Je moet hiermee aan elk van de vier kanten een ziel zien te bevrijden.

Ga in het midden van de zuidelijke kant van de arena staan en druk op Provoke. Als je goed in het midden staat, zal Gielinor met zijn hand slaan. Loop snel weg om te voorkomen dat je hard wordt geraakt. Loop, als de hand er is, terug naar de hand en gebruik de ability Scythe. Nu zal er een ziel verschijnen. Gebruik Spirit naast deze ziel en ren snel weg om de instorting te vermijden.

Doe dit voor het zuiden, oosten, noorden en westen. De volgorde maakt niet uit.

Fase 5 - Nomad

Nomad zal hetzelfde doen als in de derde fase. Als je hem echter half dood hebt, zal hij een kloon oproepen. Zolang deze leeft, gebruikt hij geen hand van Gielinor of Soul Blast.

Als je Nomad naar 0 leven brengt, begint de volgende fase.

Fase 6 - Icthlarin

Icthlarin zijn taak is om te zorgen dat Gielinor zo min mogelijk zielen absorbeert.

Hij heeft 2 abilities: Release Souls en Shield. Ren tegen de klok in rond en gebruik Release Souls in het midden van een soul groep. Het is niet erg als je ze niet allemaal hebt. Ren wel zo snel mogelijk zodat je niet geraakt wordt door Gielinor.

Aan het einde van het rondje zal Nomad weer iets roepen, gebruik dan je Shield.

Als het is gelukt ga je naar de laatste fase.

Fase 6

Fase 7 - Nomad

In deze fase zal Nomad alleen snel met melee aanvallen. Als je hem nu verslaat is het gevecht voorbij.

Sliske

Je hebt nu de keuze wie Gielinor mag doden en of je Nomad vermoord. Na deze keuzes zal Sliske verschijnen, blij dat er een nieuw slachtoffer is gevallen in zijn godendoodwedstrijd. Sliske feliciteert degene die de nieuwe god Gielinor heeft gedood. Ook zal hij jou uitnodigen. Ongeacht de keuze die je met Nomad maakt, zal Sliske hem meenemen.

Eindgesprek

Als laatste heb je nog de mogelijkheid om gedag te zeggen aan je dode vrienden die jou hebben geholpen in het gevecht en je krijgt de keuze om Zanik weer te laten leven, nu als bewaker van de Soul Obelisk. Je zult je beloning krijgen.

Beloning: 50.000 Construction, 50.000 Mining, 50.000 Woodcutting en keuze uit 50.000 Attack, 50.000 Defence, 50.000 Strength, 50.000 Magic, 50.000 Ranged of 50.000 Constitution xp. Alle xp krijg je in lampen. Verder krijg je Invention blueprints voor Soul-in-a-box en urn enhancer en twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Sliske's Endgame, Tales of Nomad

Over deze pagina

Geschreven door DeurmatNL, met dank aan Girbe voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.