Our Man in the North

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Kort

Startpunt: Praat met Hassan in het huis in het westen van het Merchants-district in Menaphos

Startpunt op wereldkaart: Het startpunt staat niet op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Crocodile tears en Do No Evil hebben voltooid. Rang 6 of hoger in overall reputation in Menaphos. Je moet vier keer tegen een monster van level 112 en een keer tegen vier monsters van level 122 kunnen vechten.

Benodigde spullen: Vechtspullen. Een desert amulet 2 of beter is aangeraden.

Naar de bibliotheek

Hassan vraagt je een voortgangsrapport naar Emir Ali te brengen. Accepteer de quest.

Hassan

Voor je gaat, moet je van Hassan nog een boek voor Osman uit de grote bibliotheek van Menaphos halen. Ga dus naar de Grand Library. De ingang is in de zuidwesthoek van de grote piramide die in het Imperial-gedeelte staat, naast de deposit box van de bank.

Praat in de bibliotheek met Kohnen the Librarian en fluister dat je een boek zoekt, namelijk een betrouwbare over de erfopvolging in de koninklijke familie van Menaphos. Deze zijn tezamen met de vorige bibliotheekdirecteur verbrand en niemand mag zich nog met dit onderwerp bezighouden. Hij stuurt je door naar Aristarchus in Pollnivneach, maar voor we daar heen gaan moeten we eerst bij Commander Akhomet regelen dat Aristarchus de stad in mag. Menaphos is namelijk nog steeds gesloten voor mensen die niet in de stad zijn.

Aristarchus

Ga de bibliotheek uit en loop een klein stukje naar het noorden, naar de grote ingang van de piramide. Spreek hier met Command Akhomet over Our Man in the North. Ze wil weten waarin Aristarchus gespecialiseerd is. Vertel haar dat dat geschiedenis en de koninklijke bloedlijn is en ze zal Aristarchus toelaten in de stad, als hij maar niet hardop gaat roepen dat hij van plan is het verbod van de farao te negeren. Verder waarschuwt ze je dat je onderweg moet uitkijken voor deserteurs van haar bewaking die hebben geprobeerde farao te doden.

Bereid je voor om tegen vier mannen van level 122 te vechten, die met melee aanvallen en te safespotten zijn. Reis daarna naar Pollnivneach en praat ten westen van de kamelenkwekerij met Aristarchus over deze quest. Hij is blij dat je hebt geregeld dat hij de stad weer in mag en spreekt af je in de bibliotheek ontmoeten. Nu komen er vier schurken aanlopen, die hebben opgevangen dat Aristarchus de stad in mag. Ze zijn van plan Aristarchus iets verschrikkelijks aan te doen, zodat ze zich hierna als Aristarchus kunnen vermommen en de stad in kunnen. Dood alle schurken.

Aristarchus

Ga nu naar de bibliotheek terug en praat met Aristarchus. Je krijgt het boek, vermomd als kinderboek. Praat nogmaals met Aristarchus en hij zal verzuchten dat het fijn zou zijn als je nog andere bronnen, zoals ooggetuigen, kunt raadplegen om het een en ander te bevestigen. Die kennen wij wel, op naar Senliten!

Informatie aanvullen

Senlitens tombe ligt tussen Nardah en de ruïnes van Uzer. Teleporteer er heen met een desert amulet 2 of beter of gebruik de fairy ring DLQ om er in de buurt te komen. Zodra je er bent, zie je een filmpje waarin grootvizier Jabari met de farao praat. Jabari heeft lucht gekregen van jouw onderzoek, dat als doel heeft de rechtmatige faraofamilie terug op de troon te krijgen. De farao denkt niet dat het iets uitmaakt en doet er niets aan.

Spreek met Senliten over deze quest. Je vertelt dat er informatie in je boek mist over Senliten en Osmumten en wil dat Senliten dat weer aanvult. Hoewel Leela gevaar ziet als deze zaak wordt opgerakeld, vindt Senliten dat er iets moet gebeuren. Ook vertelt ze dat de vloeken uit de tombe niet van toepassing zijn op degenen die respect hebben voor haar bloedlijn of mensen uit de bloedlijn zelf. Klik iets aan en het blijkt dat Osman en Leela Senlitens afstammelingen zijn. Osman is dus de rechmatige farao van Menaphos. Senliten zou graag zien dat Osman de huidige farao omver werpt, maar dat is een erg gevaarlijke onderneming.

Senliten

Klik door het gesprek heen. Senliten vertelt over haar zoon Osmumten, de stichting van Menaphos en Sophanem, de opoffering van Tumeken, hoe de familie van de huidige farao met de moord op Osmumten op de troon is gekomen en hoe slecht die familie heeft geregeerd. Osman bedient zich echter van dezelfde praktijken als de usurpators: achter de rug van mensen om dingen bekokstoven. Dat zou niet moeten: een heerser moet heersen door het goede voorbeeld te geven. Je moet uitzoeken waarom de huidige woestijnbewoners zo'n zwakke wil en geest hebben. Er moeten nu drie dingen gebeuren.

Eerst moet bewezen worden dat Amascut achter de val van Senlitens zoon zit door de god van de kracht, Het, te verzwakken. Daarna moet Osman ervan overtuigd worden dat zijn gedragingen een verlengde zijn van deze intriges. Dan kan Senliten uiteindelijk aan Osman vertellen wat er nodig is de huidige farao van de troon te stoten.

Jabari achtervolgen

Ga naar Osman in Al Kharid. Hij is in de troonzaal van het paleis. Je vertelt hem wat Senliten vertelt heeft en hij neem het ter kennisname aan. Je moet nu met de emir achter hem spreken.

Als je met emir Ali spreekt, zul je een filmpje zien waarin Jabari binnenkomt. Hij probeert het boek van Osman af te pakken. Jabari vertelt de emir dat Osman en hij hebben samengespannen om de, toen nog, prins te ontvoeren en Osman kaatst de bal terug door te zeggen dat hij weet dat Jabari de vorige emir heeft gedood. De emir wil zowel Jabari als Osman arresteren.

Jabari vermenigvuldigt zich met magie die hij aan Amascut ontleent. Nu moeten wij hem achterna jagen. Op verschillende plaatsen zul je met hem spreken. Telkens zal hij je voor 10% van je maximale lifepoints hitten.

 1. Ga naar de Crafting-winkel in het noordoosten van de stad en ga het dak op.
 2. Wandel over de plank in het zuiden.
 3. Glijd naar beneden over de luifel.
 4. Ga het huis binnen en loop over de waslijn naar het andere gebouw.
 5. Beklim de ladder.
 6. Praat met Jabari.
  Jabari
 7. Loop over de planken.
 8. Ga nog een ladder op.
 9. Spring van het platform.
 10. Klim bij het tapijt naar beneden.
 11. Houd je vast aan het rek.
 12. Spring van het platform.
 13. Stuiter op de luifel.
 14. Klim omhoog bij de stenen.
 15. Praat opnieuw met Jabari.
 16. Ga bij het tapijt in het zuiden naar beneden.
 17. Praat ten westen van de furnace met Jabari.
 18. Praat in de tent ten noordoosten van de lodestone met Jabari.
 19. Ga naar de noordoostelijke poort van de stad en praat met Jabari in het huisje aan de westzijde ervan.

Het duel

Loop nu door naar de Duel Arena en maak je klaar om te vechten. Als je het goed doet, heb je niet je allerbeste uitrusting nodig. Bij de ingang staat Jabari te wachten tot je met hem spreekt. Doe dat en het duel zal beginnen.

Je moet in vier rondes tegen Jabari vechten. Iedere keer zal hij zeven kloons oproepen. Zelf zal hij er ook zijn, waardoor er acht Jabari's om je heen staan. Je moet alleen de echte Jabari aanvallen. Wanneer je het verkeerd doet, krijg je een flinke hit. Het gevecht zal niet heel moeilijk zijn als je eenmaal de goede hebt. De kloons zijn subtiel anders dan de echte, bijvoorbeeld:

Wanneer het te lang duurt voor je de echte hebt, zal hij nieuwe kloons oproepen die een ander verschil hebben.

Duel

Na vier rondes zal de god Het verschijnen. Jabari is verbaasd, aangezien Amascut Het heeft gecorrumpeerd. Gelukkig komt Het weer bij zinnen. Jabari wil terugvluchten naar de farao, maar jij wijst hem erop dat de farao wel eens boos op Jabari kan zijn, doordat door zijn handelen de handelsovereenkomst met Al Kharid in gevaar is. Jabari besluit te vluchten.

Het einde

Praat nu buiten de arena met Het. Hij kijkt uit naar het herstel van Scabaras. Jij hebt al Apmeken, Crondis en nu Het hersteld. Het vermoedt echter dat Amascut ook haar kwade plannen klaar heeft het wanneer het zover is. Er is dus nog wel wat voor je te doen straks.

Het

Ga terug naar emir Ali in het paleis. Hij vindt dat Osmans methodes om Al Kharid en de koninklijke familie te laten floreren, namelijk eerst door hen eerst allebei te verraden, te onorthodox en bovendien is daardoor de oude emir vermoord. Osman wordt ontheven uit zijn functie van spionnenmeester en mag Al Kharid nooit meer in. Osman legt zich daarbij neer, maar zal aan vrede blijven werken.

Vervolgens zie je een filmpje waarin de farao tevergeefs naar Jabari zoekt, ellenlange verhalen houdt over zijn verhevenheid boven het gewone volk en mening dat het slechts een kwestie van tijd is voor hij een echte god wordt, zodat hij heel Gielinor aan zich kan onderwerpen.

Vertel nu aan emir Ali over je avonturen met Jabari en Het. De emir is blij dat Het bevrijd is van de greep van Amascut, omdat sinds zijn verdwijning de problemen voor Al Kharid begonnen. Je wordt nu beloond.

Beloning: Een relic of Het. Deze kun je bij een leider van een van de groepen in Menaphos inleveren voor 5.500 reputatie. Ook krijg je twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: 'Phite Club


Extra informatie

Als je 80 Strength hebt, kun je in de tombe van het om het magische wapen heka en een cosmetisch Het-masker te vinden. De eerste keer dat je er komt, krijg je 20.000 xp in Strength. De ingang is achter het standbeeld van Het in de Duel Arena.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.