'Phite Club

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Kort

Startpunt: Praat met Hassan in het huis in het westen van het Merchants-district in Menaphos

Startpunt op wereldkaart: Het startpunt staat niet op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Our Man in the North hebben voltooid. Je moet tegen een farao van level 200 en vier bewakers van level 105 kunnen vechten. Verder moet je 9 overall reputation in Menaphos hebben.

Benodigde spullen: Goede vechtspullen en voedsel. Een beast of burden, een prayer potion en paar feathers of Ma'at zijn handig. Het is aan te raden Ranged of Magic te gebruiken.

De coupplannen

Hassan biedt je een geheim klusje aan. Accepteer de quest.

Plaatje

Als de andere aanwezige in de kamer, Ehsan, haar vingers in haar oren heeft gedaan, komt Osman tevoorschijn. Hij heeft niet stilgezeten en dankzij jouw voorwerk een aantal bondgenoten verkegen die zijn claim op de troon ondersteunen. Zeg hem wat je denkt als je door Menaphos loopt. Ongeacht wat je aanklikt, zul je verteld worden dat de "werkers" creperen, zodat de elite in weelde kan leven. Osman wil de troon bemachtigen en daar wat aan doen. Hassan heeft besloten Osman te helpen, ondanks dat Osman bij de emir in ongenade is gevallen. Hij gelooft dat Osman een veel betere heerser is dan de huidige farao en dat Al Kharid daar van zal profiteren. Jij bent in de juiste positie de leiders van Menaphos te bewegen om een coup te beramen. Zeg dat je zult helpen.

Ehsan

Praat nu met Ehsan over de quest. Klik een reactie aan dat op het feit dat ze uit hoffelijkheid blijft ontkennen alles te hebben gehoord van jullie plannen en je zult haar vragen mee te doen aan de coup. Dat zal ze, mits ze haar positie behoudt, en je de staking onder de matrozen oplost. Die is begonnen toen ze er achter kwamen hoeveel geld Ehsan verdient. Je moet met Wadud praten.

Wadud

Ga naar het café in de haven en praat met Wadud. Hij weet al wat van Osmans plannen en wil wel helpen, maar hij weet niet precies wat Osman van hem wil. Klik aan waarom hij Osman moet vertrouwen. Wadud heeft eerst een probleem dat hij opgelost wil zien: de bemanning van zijn boten is het zat lichamelijk werk te doen en daarom moet je wat mensen halen bij Batal in het Worker's district.

Wadud

Batal

Batal staat bij de Shifting tomb in het Worker's district. Hij doet mee, op voorwaarde dat je de Imperial guard weer zegels laat uitdelen waarmee werkers op een zekere leeftijd met pensioen kunnen gaan.

Batal

Akhomet

Praat nu met Commander Akhomet voor de piramide in het Imperial district. Zij wil ook graag een ander regime aan het hoofd en zal je helpen, op voorwaarde dat het een coup zonder bloedvergieten is en je de Jack of Spades naar haar brengt, omdat hij al zo lang de wet heeft ontlopen.

Akhomet

Ozan

Ozan, de Jack of Spades, is in de Shifting tomb. Hij wil zich uiteraard niet laten inrekenen, maar geeft wel zijn masker aan je. Je kunt dan zijn dood in scene zetten.

Beloftes inlossen

Ga naar de visstal in het Merchant district en doe het masker in de ton met bloed. Laat het masker nu aan Akhomet zien. Je vertelt er wat gruwelijke verhalen bij, zoals over het verbranden van het lijk, en Akhomet geeft je een aantal zegels voor Batal. De farao zal ze niet zelf overhandigen, omdat die niet in het publiek wil verschijnen. Breng de zegels naar Batal. Hij is erg blij en geeft je een bewijs voor Wadud dat Batal werkers naar hem zal sturen.

Bloed

Geef Wadud het bewijs. Hij is tevreden, heft de staking op en belooft je Osmans claim te steunen.

Ga nu terug naar Ehsan. Ook zij is blij.

De coup

Bereid je voor om te vechten. Ranged of Magic is aan te raden. Neem een Beast of Burden, goed voedsel en een prayer potion mee. Een paar feathers of Ma'at zijn handig.

Praat nu met Hassan. Vanavond is de bijkomst bij de piramide. Zeg dat je er heen zult gaan. Jullie gaan nu de piramide in. De farao zal zich niet zonder slag of stoot overgeven en stuurt vier paleisbewakers van level 105 op je af. Twee van hen gebruiken melee en hebben 20.000 lifepoints, de andere twee gebruiken Magic en hebben 25.000 lifepoints. Zorg ervoor dat één van de twee meleegebruikers achter de andere verstrikt raakt, zodat hij niet bij je kan.

Hierna moet je tegen de farao vechten. Je kunt nog eventueel tussendoor naar de bank. De farao gebruikt Magic en hoewel Prayer daartegen werkt, zal schade niet worden teruggekaatst. Hetzelfde corruptie-effect als in de Sophanem Slayer Dungeon is van toepassing. Hierdoor zul je meer hitten, maar ook een lagere Defence hebben. Het effect kun je opheffen door een feather of Ma'at te gebruiken.

De farao heeft drie speciale aanvallen. Hij zal ze wisselend uitvoeren na drie automatische aanvallen.

  1. Er zullen groene wolken verschijnen. Als je daarin blijft staan, krijg je continu hits van 1.000. Stap er zo snel mogelijk uit.
  2. De farao bevriest je en zal steeds 100, 200, 300, enzovoorts hitten, tot 1.000 is bereikt. Deze aanval wordt aangekondigd doordat de farao "Usurpers!" of "Kneel!" roept. Gebruik de ability Freedom om uit de aanval te stappen.
  3. Bij de laatste aanval zal hij drie krachtige hits doen, die geblokkeerd kunnen worden met Protect from of Deflect Magic en door weg te rennen.

Blijf ten alle tijden tegen je volle lifepoints aanzitten, dan word je het minst snel verrast.

Op de helft van zijn 150.000 lifepoints zal de farao zijn masker afdoen en vuur om zich laten verschijnen. Het blijkt dat Amascut hem heeft betoverd. De farao is nu sterker. Blijf hem aanvallen tot zijn lifepoints op zijn.

Na het gevecht

De farao vertelt dat hij, toen hij net aan de macht was, alles beter wilde doen dan zijn corrupte voorgangers. Hij vroeg de goden om steun, maar nu ziet de farao in dat Amascut de enige was die antwoordde. Zij stuurde Jabari op hem af, die de farao het slechte pad op stuurde. De farao wil graag aftreden en boete doen voor wat hij heeft veroorzaakt. Alle fractieleiders bedenken nu elk een verschillende straf. Klik aan wat jij vindt en vervolgens zal de nieuwe farao, Osman, de oude doden.

Farao

Je ziet nu nog een filmpje met Jabari en Amascut bij het Soul altar, waar de Kharid-ib bovenhangt. Ze bespreken de val van de farao, maar dat maakt ze niets uit. Hun doel is al bereikt, al weten zeker dat Osman dezelfde kant als de vorige op zal gaan. Ze voeren nog een vreemd ritueel uit, waarbij Tumeken tot zijn dochter Amascut spreekt. Amascut zegt zijn hart te zullen verzwelgen, nadat Scabaras zichzelf neer zal hebben gehaald.

Beloning: Een relic of Tumeken, die je bij een leider van een district in Menaphos kunt inleveren voor 7.500 reputatie. Je kunt voortaan ook vanuit Sophanem over de brug naar Menaphos. Verder heb je toegang tot het Soul altar en kun je de cosmetic overrides Pharaoh sceptre en Pharaoh mask. Ook krijg je twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Geen

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.