Ratcatchers

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Gertude ten westen van Varrock.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Icthlarin's Little Helper hebben voltooid. Je moet ook Giant dwarf hebben gestart.

Benodigde spullen: Een kat (normale kat werkt het beste, geen overgrown), catspeak amulet, een lege vial, clean kwuarm, red spiders' eggs, 4 cheese (Aggie in Draynor of de voedselwinkel van Lletya), unicorn horn dust, clean marrentill, bucket of milk, weeds, tinderbox, empty pot en 100 tot 300 gp. Woestijnkleren zijn handig. Je kunt een Ring of Charos (a) gebruiken om goedkoper een fluit te kopen. Een Pollnivneach teleport is handig.

Neem altijd je kitten of cat mee.

Gertrude vertelt over twee goede rattenvangers in in de Varrock Sewers. De Varrock Sewers zijn ten oosten van Varrock Castle. Zoek het uitroepteken op de kaart en klim naar beneden. Je ziet twee oerlelijke dames, genaamd Grimesquit en Phingspet. Praat met hen en ze zeggen dat je kat 8 ratten moet vangen. Doe dat door "Interact-with" bij je kat te kiezen en op chase vermin te klikken. Het is aangeraden om je catspeak amulet tijdelijk uit te doen, zodat je minder hoeft te klikken. Als je niet meer weet hoeveel ratten je al gevangen hebt, ga je naar je quest menu en klik je op Ratcatchers.

Gertrude

Als je eindelijk alle ratten hebt, moet je weer praten met de lelijke mevrouwtjes. Ze geven je een rat pole en vertellen dat je moet gaan praten met Jimmy Dazzler in Ardougne. Hij woont tegen West Ardougne aan, ten noorden van het huisje met de hendel naar de Wilderness en ten westen van het café van Ardougne.

Jimmy Dazzler

Jimmy Dazzler verwachtte je al, maar vraagt je om een tegenprestatie voor hij je meer over rattenvangen wilt vertellen. Een rijke klant van hem wil een feest geven, maar heeft last van ratten. Jij moet het huis rattenvrij zien te maken, maar daarbij mag je niet gezien worden door de bewakers. Dat zou slecht zijn voor de reputatie van de man. Hij spreekt een speciale spreuk over je uit en geeft je aanwijzingen over hoe je bij het huis moet komen.

Lees het briefje dat je hebt gekregen en volg de aanwijzingen. Je komt in de tuin van een huis en je moet ongezien in het huis geraken. Gelukkig zijn de bewakers soms zeer kortzichtig en zien ze je niet snel.

Binnenklimmen

Teleporteer weg of ga via de klimop naar beneden. Als je via de laatste route gaat, kom je weer bij Jimmy Dazzler.

Praat met Jimmy. Hij vertelt je nu over de rat pits, waar je je kat kunt trainen. Hij geeft je een boek en stuurt je naar Hooknosed Jack in Varrock. Teleporteer naar Varrock en haal de kwuarm, red spider eggs, empty vial en de vier stukjes kaas, clean marrentill, bucket of milk en unicorn horn dust van de bank. Neem ook je kat en wat voedsel voor je kat mee, zoals vis.

Loop naar de runewinkel. Ten oosten daarvan staat een guard met wat huizen. Ga door de poort en praat met Hooknosed Jack. Hij heeft het te druk met ratten doden in een pakhuis in het zuiden, maar jij mag dat ook wel voor hem doen. Hiervoor heb je rattenvergif nodig. Geef de voorwerpen die hiervoor nodig zijn en je zult vergif krijgen.

Doe het vergif op de vier stukjes kaas en ga naar het huis ten zuiden het café in het zuiden. Ga de ladder op. Doe nu de stukjes kaas in de vier holletjes die je ziet.

Holletje

Ga daarna terug naar Hooknosed Jack en vertel hem dat je hebt gedaan wat hij vroeg. Helaas vertelt Hooknosed Jack dat zijn kat, Pox, wat van de kaas heeft gegeten. Je moet naar de apotheek in het zuidwesten van Varrock voor medicijnen.

De apothecaris wil melk, unicorn horn dust en een clean marrentill van je hebben om het tegengif te kunnen maken. Geef hem de spullen, neem het tegengif aan en ga terug naar Hooknosed Jack. Nu vertelt hij je dat er nog één rat in leven is gebleven in het huis ten zuiden van je.

Loop terug naar dat huis en ga de ladder weer op. Je ziet nu een scheur in de muur. Je kunt er geen vergif in doen, maar je kat kan er wel door. Stop hem er in, dan zal hij (of zij) gaan vechten met de rat. De rat is zeer sterk. Je kunt voedsel gebruiken op het gat in de muur om te zorgen dat je kat niet sterft, bijvoorbeeld vis. Wanneer je een catspeak amulet draagt, kun je je kat vertellen of hij moet vechten tot hij dood is of moet stoppen wanneer hij niet meer verder kan vechten.

Gevecht

Als de rat eenmaal vermoord is, ga je weer naar Hooknose Jack. Praat met hem en hij laat je toe tot de Rat pits van Varrock, waar je met normale katten kunt vechten. Als je ook wilt leren om met overgrown cats te vechten, moet je naar Keldagrim. Hij stuurt je naar Smokin' Joe. Je kunt in Keldagrim als je de quest The Giant Dwarf gestart hebt. Als je de quest hebt gedaan, is het aan te raden om via het luik ten westen van de Grand Exchange naar Keldagrim te reizen. Neem je amulet of catspeak, een tinderbox, weeds en empty pot mee.

Ga naar Keldagrim en zoek Smokin' Joe. Hij is in het oosten van Keldagrim, ten oosten van de Mining Shop. Praat met hem. Je moet de ratten uitroken. Hiervoor heb je een pot, weeds en tinderbox nodig. Doe de weeds in de pot. Steek dat aan met je tinderbox om een smouldering pot te krijgen. Bij Smokin' Joe is een rattenholletje. Doe je smouldering pot erop en je ziet dat de ratten naar de andere kant kruipen. Zorg ervoor dat je een catspeak amulet draagt en doe de pot nog tweemaal op het holletje. Je kat gaat je nu helpen door de ratten op te eten.

Praat weer met Smokin' Joe. Hij stuurt je naar Port Sarim om te praten met 'The Face', zodat je leert hoe je wily cats moet maken.

Smokin' Joe

Ga naar Port Sarim en zoek The Face net buiten de viswinkel. Ze zegt dat je met Felkrash moet gaan praten, die in de buurt rondloopt. Zoek Felkrash en praat met haar. Ze vertelt dat je alle ratten in één keer moet vermoorden. Ga weer terug naar The Face en praat met haar. Ze vertelt een heel verhaal maar het komt erop neer dat je naar Pollnivneach in de woestijn moet.

Haal ongeveer 1.000 gp van de bank. Reis nu naar Pollnivneach. Als je er bent, wandel je naar het zuiden tot je bij de bar bent. Ga nog een klein beetje naar het zuiden totdat je de slangenbezweerder ziet. Geef hem wat geld en zeg "I want to talk you about animal charming". Hij wil je in eerste instantie niet helpen, omdat hij vindt dat muziek niet mag worden gebruikt om te doden. Zeg je "What if I offered you some money?" Zeg dan "Forgot about it. I don't care". Kies dan de "Walk Away Slowly"-optie, dan verlaagt hij steeds de prijs. Kies nadat hij "I'll" heeft gezegd, voor "Stop". Nu kun je de scroll voor 100 gp (of 50 gp als je de ring of Charos aan hebt) kopen. Dan geeft hij je een music scroll.

Ga weer naar The Face in Port Sarim en speel op je fluit. Je ziet nu een venster verschijnen, met in de rechterbovenhoek een knopje om tussen pagina's te wisselen. Klik op de eerste pagina de fluit aan die op je music scroll als eerste staat. De music scroll staat ook op het plaatje hieronder. Klik op pagina 2 de fluit aan die als tweede op de music scroll staat. Doe dit voor alle fluiten. Bij de vijfde fluit moet je ook op het zwart symbooltje linksboven de pagina klikken, om een octaaf omhoog te gaan. Druk nu op "Play".

Scroll

Je ziet nu een kort filmpje, waarin je de ratten in het water laat vallen. Praat weer met Felkrash om de quest te voltooien.

Beloning: 4.500 Thieving xp. Je kunt wily en lazy cats krijgen. Wily cats kunnen zeer goed ratten vangen. Praat met Felkrash om een volgroeide kat te veranderen. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Achievements van Falador - Gemiddelde taken, Achievements van Varrock - Gemiddelde taken

Over deze pagina

Geschreven door Sanderkeuh, met dank aan koenlam8, Energizer Hc, Zenivo en kegiwcpure voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.