Recipe for Disaster (inleiding)

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met de kok in Lumbridge Castle

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Cook's Assistant hebben voltooid. Je hebt ook 10 Cooking nodig. Dit is een quest met aparte deeltjes die los van elkaar te voltooien zijn. Elk deel heeft zijn eigen beloningen en eisen. Kijk daarvoor hieronder.

Benodigde spullen: Zie hieronder.

Inleiding

Moeilijkheidsgraad van de inleiding: Gemakkelijk

Eisen: Je moet Cook's Assistant hebben voltooid. Ook heb je 10 Cooking nodig.

Benodigde voorwerpen: eye of newt, rotten tomato, Greenman's ale, ashes, fruit blast. De fruit blast moet je zelf maken. Suggesties voor het halen van de spullen worden hieronder gegeven.

De kok in Lumbridge Castle heeft je hulp weer nodig. De quest Cook's Assistant was eigenlijk helemaal niet voor de verjaardag van de Duke, maar een test om te kijken of hij je kan vertrouwen. Kies een van de opties en vraag hem daarna wat je voor hem kan doen. Zijn voorvader, Franizzard van Lumbcook, was een groots kok. Honderd jaar geleden maakte hij voor een bijzondere vergadering zo'n fantastische maaltijd dat hij en al zijn nakomelingen voor eeuwig zeker konden zijn van een baantje als kok in het kasteel. Elke tien jaar wordt er weer een vergadering gehouden en wordt er weer een maaltijd voorgeschoteld. Nu is het de tiende keer dat dit gebeurt, en voor dit jubileum wilt de kok dezelfde maaltijd gaan bereiden als zijn voorvader Franizzard. De meeste ingrediënten heeft hij al, maar hij heeft jouw hulp nodig om de laatste paar te krijgen. Je moet een eye of newt, een rotten tomato, een Greenman's ale en een Dirty blast voor hem halen. Hij geeft je 100 gp om de spullen mee te kopen.

Cook

De eye of newt kun je kopen bij de runeswinkel in Port Sarim en bij Poletax, de Herblore tutor in Taverley. Een rotten tomato kun je het snelst kopen bij de gevangeniskooi bij de lodestone van Seers' Village. Ze zijn ook te koop bij dezelfde kooien in Yanille en Varrock of Faldi bij de bank van de Duel Arena. Een Greenman's ale kun je kopen in het café van Yanille. De dirty blast krijg je door ashes in een fruit blast te doen. Deze moet vers zijn en moet je dus zelf maken. Koop in de Grand Tree een cocktail shaker, cocktail glass, twee lemons, een pineapple en een orange. Maak met de cocktail shaker een fruit blast, snijd de lemon die je overhoudt in schijfjes en doe dan het drankje in het glas. De ashes kun je kopen of krijgen door bijvoorbeeld de logs bovenin het kasteel te verbranden en even te wachten.

Geef alle spullen aan de kok. Hij is nu klaar met de maaltijd en zal je uitnodigen om het feestmaal te aanschouwen. De inleiding heb je nu af!

De subquests

Ga de kamer binnen en bekijk het filmpje. De Duke heeft allemaal gasten uit verschillende regio's van RuneScape uitgenodigd voor het diner. Dan komt echter de Culinaromancer, een kwaadaardige tovenaar die zijn krachten uit voedsel haalt. Wat volgens de kok een recept was, bleek een toverspreuk te zijn die hem heeft bevrijd uit zijn gevangenis! Hier was hij 100 jaar geleden in opgesloten toen hij ook al probeerde iedereen te vermoorden. Nu is hij terug en wilt hij opnieuw de geheime raad doden!

Diner

Gelukkig komt op dat moment Gipsy Aris, van de Demon Slayer quest binnen, die hem tegenhoudt door de tijd stil te zetten. Jij moet de spreuk die de Culinaromancer heeft uitgesproken ongedaan maken door ieder lid van de geheime raad zijn favoriete gerecht voor te schotelen. Inspecteer alle mensen en vertel Gipsy Aris dat je gaat helpen. Ga weer uit de kamer en praat met de kok. Omdat de tijd alleen in de kamer stilstaat heb je buiten de kamer de Culinaromancer al verslagen en kan de kok je vertellen hoe je dat hebt gedaan.

Let op: bij sommige subquest staat er "Vergrote toegang tot de kist van de Culinaromancer" als beloning. Deze kist staat in de kelder van Lumbridge Castle. Om in de kelder te komen moet je via het luik bij de cook naar beneden. Bij deze kist is een winkel met speciale gloves en cookingingrediënten. Er is ook een bank.

Dwarf Mountain Dwarf
Vertegenwoordiger van de dwergen

Eisen:
Fishing Contest

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Beloning:
1000 cooking en slayer xp
Vergrote toegang tot de kist van de Culinaromancer

Awowogei
Vertegenwoordiger van de apen

Eisen:
70 Cooking
48 Agility
Monkey Madness

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Beloning:
10000 cooking en agility xp
De mogelijkheid om naar Ape Atoll te teleporteren (64 magic nodig)
Vergrote toegang tot de kist van de Culinaromancer

Awowogei
Goblins Goblin Generals
Vertegenwoordigers van de goblins

Eisen:
Goblin Diplomacy

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Beloning:
1000 cooking, crafting en farming xp
Vergrote toegang tot de kist van de Culinaromancer

Skrach Uglogwee
Vertegenwoordiger van de ogres

Eisen:
41 Cooking
20 Firemaking
Big Chompy Bird Hunting

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Beloning:
1500 cooking, ranged, woodcutting en crafting xp
Vergrote toegang tot de kist van de Culinaromancer

Ogre
Lumbridge Guide Lumbridge Guide
Vertegenwoordiger van Lumbridge

Eisen:
40 Cooking
Big Chompy Bird Hunting
Biohazard
Demon Slayer
Murder Mystery
Nature Spirit
Witch's House

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Beloning:
2500 cooking en magic xp
Vergrote toegang tot de kist van de Culinaromancer

Evil Dave
Vertegenwoordiger van de "evil" mensen

Eisen:
Level 25 Cooking
Gertrude's Cat
Shadow of the Storm

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Beloning:
7000 cooking xp
Een mooie rode hell-cat
De mogelijkheid om spicy stew te maken
Vergrote toegang tot de kist van de Culinaromancer

Evil Dave
Pirate Pete Pirate Pete
Vertegenwoordiger van de piraten

Eisen:
31 Cooking

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Beloning:
1000 cooking, fishing, smithing en crafting xp
Toegang tot het Mogre Camp
Vergrote toegang tot de kist van de Culinaromancer

Sir Amik Varze
Vertegenwoordiger van de White Knights

Eisen:
Lost City
Legends' quest gestart hebben
Black Dragon van level 144 kunnen doden, safespot mogelijk

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Beloning:
4000 cooking en Constitution xp
Vergrote toegang tot de kist van de Culinaromancer

Sir Amik Varze
Culinaromancer

Gevechten met de Culinaromancer
Zorg ervoor dat deze slechte tovenaar nooit meer verschijnt!

Eisen:
176 questpoints
Je moet hoge monsters zonder prayer kunnen doden
Je moet de Desert Treasure, Horror from the Deep en alle bovenstaande subquests hebben voltooid

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Beloning:
Volledige toegang tot de kist van de Culinaromancer
Lamp voor 20.000 xp in een zelf gekozen 50+ skill

Beloning in totaal

Beloning: 28.000 Cooking, 4.000 Constitution, 10.000 Agility, 3.500 Crafting, 2.500 Magic, 1.500 Woodcutting, 1.000 Fishing, 1.000 Smithing, 1.000 Slayer, 1.000 Farming, 1.500 Ranged en een keer 20.000 xp in een skill naar keuze. Je kunt de 20.000 xp in een skill naar keuze kiezen met een lamp. Je moet wel level 50 of hoger in deze skill zijn. Je kunt voortaan spullen kopen in de kist van de Necromancer. Hier zijn onder andere zeer goede gloves te koop. Je kunt nu ook een hell cat krijgen, spicy stews maken, fish cakes, crab meat en jubbly bird koken. Je krijgt ook een spreuk waarmee je naar Ape Atoll kunt teleporteren en twintig keys voor Treasure hunter.

Quest Points: 10

Beloning van de inleiding

Over deze pagina

Met dank aan 8 dungeon 8, Simone-ness, De Dikke Jan, BAAS-NL 2, danny809, funny mead en r3dcamaro voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.