Rocking Out

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met Bill Teach op zijn schip in Port Phasmatys of Mos Le'Harmless

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet The Great Brain Robbery hebben voltooid. Je hebt ook 60 Agility, 63 Thieving, 66 Crafting en 69 Smithing nodig. Het is erg handig als je Ghosts Ahoy! hebt voltooid.

Benodigde spullen: Piratenpak of 1.100 gp, book o' piracy, Ghostspeak amulet, fishbowl helmet (zie quest), diving apparatus (zie quest), 2 bronze wire, hammer. Ectophial is erg handig.

Voorwerpen nodig: ectophial, 1.100 gp of een setje piratenkleren, book o'piracy

Vraag Bill wat over Rocking Out en Rabid Jack. Je wil weten wie hij is, zodat je een einde aan hem kan maken. Bill Teach wil je niets vertellen over Rabid Jack, omdat hij een eed heeft gezworen. Je moet Young Ralph maar vragen, de man die Rabid Jack heeft gedood. Young Ralph zit op het moment in de petoet, de Customs and Excise prison bij Karamja. Je kunt er alleen komen als je wordt veroordeeld voor piraterij, maar dan kom je er niet meer uit. Bill Teach vertelt dat je het bij het bureau in Rimmington moet proberen. Je bent ervan overtuigd dat het met jouw acteertalenten wel zal lukken om in de cel te komen.

Bill Teach

Voordat we naar Rimmington gaan, moeten we eerst nog wat inkopen doen op Mos Le'Harmless. Je moet er uitzien als een echte piraat. Koop drie verschillende piratenkledingstukken bij Dodgy Mike's Second Hand Clothing. Een pakje kost 1.100 gp.

Ga naar Rimmington en zoek het bureau op. Het is in het zuidoosten. Je zult een zeer hardwerkende Customs Sergeant aantreffen. Je moet hem ervan overtuigen dat je een piraat bent door wat vragen te beantwoorden. De antwoorden zijn voor iedereen anders. Op het bord aan de buitenkant van het gebouw kun je wat feiten vinden die je eventueel nodig hebt. De sergeant arresteert je als je hem voldoende overtuigd hebt. Je moet eerst alles op de bank zetten. Doe alles uit en doe het in de kast naast je. Je krijgt nu een filmpje te zien waarin Heavy-Handed Harry je in de kleinste cel van het eiland stopt. Een andere bewaker is het er niet mee eens, omdat er een groot gat in je cel zit. Na wat geruzie gaan ze het papierwerk afhandelen.

Als je weg wil, kun je gewoon de cel uitlopen en bij de pier naar Karamja zwemmen. Je verliest dan alle spullen die je tot nu toe hebt verzameld.

Probeer door het raampje contact te krijgen met Young Ralph. Je zult ontdekken dat hij doof is. Doorzoek de stenen buiten de cel en je zult een accordeon vinden. Probeer het te bespelen. Hij is kapot. Pak ook een tin cup uit de cel. Tik er drie keer mee op de deur van je cel. Uiteindelijk zal de guard stew over je heen gooien. Leg je vieze shirt buiten op de perch rock. Er zal een meeuw op afkomen.

Cel

Kies bij de pijpen onder het raampje van Young Ralph voor "Tap". Je zult nu een pijp krijgen. Vraag nu aan een guard of hij papier voor je heeft, zodat je je bekentenis op kunt stellen. Je krijgt nu spullen om te schrijven. Doop de veer in de inkt. Doop je papier ook in de inkt. Je hebt nu een inky paper. Smijt nu je inktpot leeg op de sharp rock buiten de cel en doe de smashed bottle die je nu krijgt op je accordeon. Stop vervolgens de pijp in de accordeon. Doe je inky paper erop om het af te maken. Je hebt nu een vacuum pump. Hiermee kun je mooi die meeuw bij je shirt opzuigen. Doe dat.

Laat de meeuw vrij in de cel van Young Ralph door de vacuum pump and gull op het raampje te doen. Ralph zal gaan schreeuwen. Praat met hem door het raampje. Hij kan liplezen. Je moet captains' marks hebben voor hij met je wil praten. Er zijn in totaal vijf kapiteinen die af moet gaan, namelijk captain Braindeath, Izzy No-Beard, Bill Teach, Brass Hand Harry en One-Eyed Hector. Je vertelt dat Hector dood is. Je moet naar zijn boson Frank in plaats van Hector. Frank is ookwel bekend als Redbeard Frank.

Ga naar de pier buiten de cel en zwem naar Karamja. Je komt bij de gnome glider uit. Je moet nu iedere kapitein af voor zijn merkteken. Dat kan in willekeurige volgorde en doorelkaar.

Redbeard Frank

Voorwerpen nodig: middel om drie keer in Port Sarim te komen, ectophial, middel om vanuit Port Sarim op Mos Le'Harmless te komen

Redbeard Frank is een oude bekende van de quest Pirate's Treasure. Hij staat op de pier bij het café in het noorden van Port Sarim. Vraag hem naar Rocking Out. Hij wil een bewijs hebben dat je er veel vanaf weet. Je moet een brief van de monnik van Harmony Island hebben, zodat Redbeard Frank zeker weet dat Rabid Jack een aanval op het eiland heeft voorbereid.

Praat met Brother Tranquillity op Mos Le'Harmless en vraag naar de brief. De broeder wil graag een brief schrijven, maar wil niet liegen en zeggen dat hij zeker weet dat Rabid Jack er achter zit. Hij geeft je een brief met wat hij heeft gehoord.

Ga terug naar Redbeard Frank. Hij vindt je brief niet goed genoeg. Misschien kan Captain Donnie van Braindeath Island je wel helpen. Doe eerst weer je piratenkleren aan. Ga nu naar Braindeath Island. Het is nu handig om het deel van Captain Braindeath te starten.

Captain Donnie is een van die zombies. Ga het grote huis uit en zoek hem op.

Donnie

Je doet net alsof je een van zijn bemanningsleden bent en krijgt zijn plannen. Ze zijn alleen onleesbaar. Gelukkig vertelt Donnie dat hij ze in het been van 50% Luke heeft gekrabbeld. Ga naar het noordwesten van het eiland en ga door het hekje bij 50% Luke. Pak wat charcoal uit de kratten en ga weer door het hekje. Doe de charcoal op 50% Luke en je zult de de handtekening van Rabid Jack krijgen. Geef die aan Frank voor zijn merkteken.

Bill Teach

Voorwerpen nodig: ectophial, amulet of ghostspeak, fishbowl helmet, diving apparatus. De laatste twee kun je bij Murphy in Port Khazard krijgen. Murpy staat op de noordelijke pier. Kies twee keer voor "Go diving" om de spullen te krijgen.

Bill Teach is nog steeds op zijn boot in Mos Le'Harmless of Port Phasmatys. Voordat hij je zijn merkteken wil geven, moet je weer wat voor hem doen. Er is een piraat die 50 Ships Mufassah heet. Hij is bijna net zo'n slechte piraat als jij. Hij heeft de Idol of Many Heads. Bill Teach wil die hebben. Bill Teach geeft je eerst nog een brief die je nodig om het merkteken van Brass Hand Harry te krijgen.

50 Ships Mufassah is bovenin het noordelijke café van Mos Le'Harmless. Hij wil eerst niet praten, maar je vlijt wat. Je moet eerst lid worden van zijn bemanning voordat je de Idol of Many Heads mag zien. Stem toe. Je bent nu lid. Je komt erachter dat het ding op Dragontooth Island is begraven.

Ga via het bootje naar Dragontooth Island. Het bootje ligt aan de zuidoostelijke pier van Port Phasmatys. Ga op Dragontooth Island naar het noordoosten. Hier hangt een ketting in het water. Duik daar het water in. Je mag niet te veel gewicht bij je dragen anders kan je niet duiken dus zet zware spullen op de bank en zorg er voor dat je niet zwaarder weegt dan 20kg.

Duiken

Je komt bij een gezonken schip. Zoek de rondzwemmende Karamthulu en vang hem. Je kunt hem op de kaart zien zwemmen. Ga nu naar het schip toe en klim omhoog. Open de kist om een koevoet te krijgen. Ga nu naar het ruim van het schip en haal met je koevoet de rommel weg die tegen de achterkant van het schip ligt. De Idol of Many Heads komt tevoorschijn. Breng die naar Bill Teach voor het merkteken.

Onderwater

Brass Hand Harry

Voorwerpen nodig: hammer, twee bronze wires

Brass Hand Harry is bovenin het noordelijke café van Mos Le'Harmless. Als je met hem wil praten, heb je een brief van Bill Teach nodig. Geef hem die. Je vraagt hem of je zijn merkteken mag. Die wil hij wel geven, maar dat kan deze handige Harry niet met deze hand. Hij vraagt of je goed bent in Smithing. Je moet van een aantal reservehanden weer één goede hand maken. Dat moet met twee bronze wires en een hammer. Harry geeft je zijn reservehanden. Haal van elke hand de bruikbare onderdelen door op elke hand te klikken.

Doe een bronze wire op een van de onderdelen van de hand en maak de puzzel door de verschillende onderdelen van de hand inelkaar te zetten. Draai de onderdelen als je niet weet wat het is, soms ziet een onderdeel er heel anders uit als je het draait. Als alle onderdelen op de juiste plaats zitten, zul je vanzelf stoppen met de puzzel. Je hebt dan een brass hand.

Hand

Geef de hand aan Harry. Je krijgt een stempelkussen van hem. Duw daar de hand in. Je hebt nu een inky hand. Duw die op het papiertje dat je hebt gekregen en laat het resultaat aan Harry zien. Je hebt nu zijn merkteken.

Captain Braindeath

Voorwerpen nodig: 12 gp, ectophial, middel om in Port Sarim te komen

Captain Braindeath is op de begane grond van de brouwerij op Braindeath Island, waar je via Pirate Pete ten noordoosten van de Ectofuntus kunt komen. Natuurlijk moet je ook wat voor Braindeath doen. Hij wil dat de barman in Port Sarim zijn rum gaat verkopen. Hij geeft je wat nepkleren om je te helpen.

BarGa naar het café van Port Sarim en vraag de barman of hij "rum" heeft. Hij kijkt je vreemd aan, omdat het smerig spul is. Je blijft volhouden dat er vraag naar is en dat hij het in moet kopen. Hij wil het inkopen als er vijf mensen zijn die de rum willen. Je moet de barman nu eerst dronken voeren. Bied hem vijf keer een biertje aan. Loop naar buiten en doe een van de nepkleren aan. Vraag nu nog eens of de barman "rum" verkoopt. Doe dit met elk kledingstuk. Uiteindelijk zal hij je weer normaal willen zien. Doe je nepkleren uit en praat weer met hem. Hij geeft je een briefje waarop een bestelling voor de rum van Braindeath staat. De barman belooft je 20 gp als je snel bent.

Geef het briefje aan Captain Braindeath en je merkteken is binnen.

Captain Izzy No-Beard

Voorwerpen nodig: middel om twee keer in Brimhaven te komen

Captain Izzy No-Beard is de beheerder van de Agility Arena in Brimhaven. Vertel hem dat je zijn merkteken nodig hebt, omdat je denkt dat Rabid Jack weer bezig is. Izzy wil je zijn merkteken wel geven, maar dan moet je wel iets voor hem doen. De bezittingen van Wanda the Fish, een vriendin van Izzy, liggen nog in de cel waar jij ook bent geweest. Je mag het merkteken van Izzy hebben als je de broche van Wanda aan hem geeft. Je kunt met lockpicks, die verstopt liggen onder het bed, uit de cel ontsnappen en de spullen stelen.

Ga terug naar Rimmington, doe je spullen weer in de kast en laat je arresteren. Je komt nu weer in de cel. Doorzoek het bed en open de deur met de lockpick die je krijgt. Dood een van de customs officers en doe zijn kleren aan. Ga nu twee keer naar boven en open de deur naar de opslagkamer. Doorzoek nu de hele kamer naar het bewijs over Wanda the Fish. Als je het hebt gevonden, moet je met de Locker Officer praten. Je krijgt nu de broche van Wanda.

Kast

Je moet nu via Home Teleport of via de pier te zwemmen terug naar het vaste land. Je zult alleen de broche houden. Geef die aan Izzy No-Beard voor het merkteken.

Als je alle merktekens hebt

Voorwerpen nodig: middel om in Rimmington te komen

Neem alle merktekens mee naar Rimmington en praat met de customs sergeant. Je vraagt om een mapje om het bewijs dat je zojuist hebt verzameld, in te doen. Je krijgt die. Stop alle merktekens erin en geef het mapje terug. Je moet nu weer alles in de kast stoppen. Laat je daarna terugsturen naar The Rock. Doorzoek opnieuw het bed, pak een lockpick en open de deur. Dood weer een bewaker, doe zijn kleren aan en ga naar de opslagkamer op de tweede verdieping. Vraag de Lock Officer naar je dossier. Ga weer terug naar je cel en geef het aan Young Ralph. Je krijgt nu zijn verhaal te horen.


Verhaal van Rabid Jack

Vroeger was Rabid Jack een kapitein van The Scourge. Hij had een slecht hart. Hij begon te hunkeren naar macht en buit en nam dus Mos Le'Harmless over. Hij legde zijn vloot voor het eiland om het te belegeren. Ze werden teruggeslagen. Rabid Jack veranderde de naam van zijn schip in This Albatross en zei dat het een vloek voor de bewoners van Mos Le'Harmless zou worden. Hij en zijn bemanning bevaarden nu plunderend en brandend de zeeën. De kant van Young Ralph kreeg vervolgens ruzie met de Customs Officers, die op de piraten als honden jaagden. Er zat dus maar één ding op: Rabid Jack vermoorden. Ten zuiden van Harmony lagen de Cursed Archipelago, waar het was gevuld met zwarte magie en kwade geesten. Daar had Rabid Jack zijn kamp. Rabid Jack dacht dat hij daar veilig was, omdat Young Ralph en zijn mannen daar vast niet heen zouden durven komen. Rabid Jack had het mis. Je ziet nu een filmpje, waarin Rabid Jack ene Lizzy vermoord en Ralph een kanonskogel op hem afschiet. Vervolgens springt Rabid Jack in het water. Hij vervloekt de rest. Young Ralph en zijn mannen vermoorden vervolgens iedere piraat van Rabid Jack, maar vonden het lichaam van Rabid Jack niet meer terug. Young Ralph zwoor om het nooit meer over die schurk te hebben.


Je quest is nu voltooid.

Beloning: 25.000 Agility, 25.000 Thieving, 25.000 Crafting en 25.000 Smithing xp. Gratis toegang tot de Agility Arena in Brimhaven, mogelijkheid om pirate implings te vangen en uit customs lockers te stelen, toegang tot een bank deposit box in Rimmington (handig voor willows), je hebt voortaan geen book o'piracy meer nodig om met de piraten op Mos Le'Harmless te praten en 20 gp als je teruggaat naar de barman in Port Sarim. Als je met Bill Teach praat, kun je een ex-ex-parrot maken. Zie huisdieren van Summoning voor meer informatie. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: A clockwork syringe, Ritual of the Mahjarrat

Over deze pagina

Met dank aan C0RPOREAL, J3anaan, Evil Kimmy, Pol Max, Rick, Spartur, blackkgirll en sd 7 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.