Roving Elves

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Kort

Startpunt: Praat met Islwyn in Isafdar, zie hieronder.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Regicide en Waterfall Quest hebben voltooid. Je moet een Moss Giant van level 61 zonder wapens, prayer, summoning, armour en runes doden.

Benodigde spullen: Anti poison potion, voedsel, rope, spade, Glarial's pebble (zie beschrijving als je deze niet meer hebt), Glarial's amulet (zie beschrijving als je deze niet meer hebt). Potions om de moss giant te doden zijn ook handig.

Ga via de charter ships naar het Tyras Camp of gebruik de Tirannwn lodestone, die je tijdens of na de Regicide quest al hebt kunnen activeren. Je kan ook de snelle route naar Isafdar nemen, dan hoef je niet helemaal door de Underground Pass. Deze snelle route is zuidwesten van Gnome Stronghold, bij de grote poort naar Arandar (zie de wereldkaart van RuneScape). Ga door de poort en loop de weg af. Je komt nu bij een balancing log in de buurt (let op de trap wire!). Loop daar over heen en ga naar de dense forest in het oosten. Worm je er door. Je komt als het goed is nu weer op een bekend punt, hier is namelijk de ingang/uitgang van de Underground Pass. Ga naar het westen en spring over de leaves. Nu zijn er twee punten waar je kunt starten. Islwyn verandert elke 5 minuten van plaats, dus als hij er niet is moet je de andere proberen of wachten.

Plattegrond van het gebied

Het eerste startpunt is in het zuidwesten. Loop verder naar het zuidwesten. Ga over de stick trap in het zuidwesten en loop naar het zuiden, naar de elf tracker. Ga nu richting het kamp van Tyras door de dense forest in het westen te gaan en over de bijna onzichtbare giftige trap wire tussen de stenen in het noorden te springen. Ga daarna door nog meer dense forest. Loop verder richting het kamp van Tyras, maar ga voordat je het kamp in gaat, naar het zuidoosten. Je komt nu weer een stick trap tegen. Hier kun je de quest ook starten. Islwyn wisselt om de 5 minuten van plek, dus wacht of loop naar de andere.

Het tweede punt is in het zuiden. Loop vanaf de jump leaves een heel klein stukje naar het zuiden en ga door het dense forest die oostelijk van je ligt. Loop over de trap wire in het oosten en ga naar de 3 magic trees in het zuiden. Daar is ook een kamp waar Islwyn kan zijn.

Islwyn vertelt je dat een paar stomme gnomes het graf van zijn grootmoeder hebben verstoord. Vraag of zijn grootmoeder Glarial heette en vertel het verhaal. Bied je hulp aan, zodat zijn grootmoeder weer kan rusten. Je moet nu met Eluned praten voor een ritueel. Je moet het oude consecration seed uit Glarial's oude tombe halen.

Eluned

Om in de tombe te komen heb je Glarial's pebble nodig. Als je deze niet meer hebt, moet je hem opnieuw gaan halen bij de gnome in de grot bij de Tree Gnome Village. Je kunt in Tree Gnome Village komen met hulp van de gnome aan het begin van de doolhof, maar je kunt er ook met de spirit tree komen. In de grot ga je naar het oosten en doorzoek je de kisten tot je een sleutel vindt. Loop vervolgens naar het westen en praat met de gnome om de pebble terug te krijgen.

Stop al je wapens, armour en troep op de bank en neem food en potions mee voor het gevecht met de moss giant. De tombe is ten noordwesten van de Fishing guild. Je herkent de tombe aan het grijze gebied op de kaart. Gebruik de pebble op het beeld. Als je geen armour, runes of wapens bij je hebt, ga je naar binnen. Dood eventueel een paar skeletons om een (zwak) wapen te krijgen waarmee je abilities kunt gebruiken. De moss giant begint je aan te vallen met magic en melee. Hij hit dus altijd op je, prayer kun je niet gebruiken. Indien nodig kun je een vriend meenemen om je te helpen. Dood de moss giant en pak het zaadje. Als je Glarial's amulet niet meer hebt, moet je deze nu pakken uit de kist in het westen.

Breng daarna het zaadje van de moss giant naar Eluned. Zij betovert het zaadje met haar gezang.

Glarial's Tomb

Nu moet je naar het graf in de waterval van Baxtorian Falls om het zaadje te planten. Neem dus het amulet, spade, rope en wat food mee en ga naar Baxtorian Falls. Ga op het vlot. Je zult uitkomen op een soort eilandje. Klik op je touw in je inventory en vervolgens op de steen aan de overkant. Nu zal je naar de overkant zwemmen met behulp van het touw. Klim daarna met je touw naar beneden via de boom en ga, terwijl je het amulet draagt, de deur door in de waterval.

Zoek de sleutel in een krat in het oostelijke kamertje. Hiervoor moet je langs skeletons van level 40 lopen. Open nu de deur in het westelijke kamertje. Hier bevinden zich fire gaints, die redelijk kunnen hitten omdat je geen armour draagt.

Loop naar de Chalice of Eternity. Plant het zaadje ergens rond de trap en kijk naar de kleine boom die groeit en verdwijnt.

Ga nu terug naar Islwyn en kies de beloning.

Beloning: 10.000 Strength xp. Toegang tot crystal wapens en schilden. Een gratis crystal bow of crystal ward met een lading van 20%. De boog gebruikt geen pijlen, maar zal net als het schild steeds meer beschadigen als je het gebruikt. Op een gegeven moment veranderen ze in een crystal weapon seed. Bij Ilfeen (kijk op het kaartje hierboven voor haar locaties) kun je dit weer voor geld laten repareren. Dit is erg duur aan het begin, maar hoe vaker je komt hoe goedkoper het wordt, met een minimum van 200k. De boog is ook te koop op de grand exchange. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Mourning's Ends Part I, The Prisoner of Glouphrie

Over deze pagina

Met dank aan Puma, Ru ben ik, Derparnieux, Kweet Vaniks, seperfall, Dyspaire, B Lovez M, Captn Edward, Printpapier, Ryan010, Seedot1234, arjen en mala 0212 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.