Rum Deal

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Pirate Pete ten noorden van de Ectofuntus bij Port Phasmatys.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Zogre Flesh Eaters hebben voltooid. Je hebt ook 42 Crafting, 40 Farming, 50 Fishing, 47 Prayer en 42 Slayer nodig. Je moet een monster van level 70 doden, dat met Ranged aanvalt. Je moet ook een monster van level 57 doden dat met melee aanvalt. Zorg ervoor dat je 470 prayer points of meer hebt.

Benodigde spullen: Armour, voedsel en een wapen. Het monster is zwak tegen crush. Neem ook eventueel een seed dibber en een rake mee, maar die kun je ook tijdens de quest halen en mogen aan je toolbelt. Slayer gloves zijn handig. Slayer gloves zijn te koop bij Slayer Masters.

Pirate PetePirate Pete vertelt een verhaal dat hij heel zielig is. Zijn halfbroeder heeft zijn huis ingepikt en hem de verbanning ingeschopt. De simpele citroenboeren hebben het nu moeilijk onder zijn tirannie. Alleen een avonturier kan ze bevrijden. Om zijn bezit terug te krijgen, heeft hij zijn familiezwaard nodig. Zeg, als goedgelovige avonturier, dat je hem helpt. Nu verzint Pete een verhaaltje over een demon die je moet verslaan. Je moet die demon, Barrelorm, doden om het zwaard terug te krijgen. Zeg dat je daar niet bang voor bent. Pete vindt het geweldig en vertelt dat hij geen rijk man zal zijn als hij zijn bezit terug heeft: zijn broer heeft alles verkwist. Toch zal hij je elke cent geven die hij heeft, zodat hij met zijn vele, lieve kinderen in de goot kan sterven. Vertel dat je het geld niet hoeft. Hij slaat je bewustloos en voert je af naar een eiland.

Je ziet nu een filmpje. Pete vertelt aan zijn kapitein, ook een piraat, dat hij een avonturier heeft gevonden en dat hij hem na een zielig verhaal verteld te hebben, heeft meegevoerd naar het eiland. Je zult ontwaken. De kapitein spreekt je toe. Hij vraagt of alles goed met je is. Je hebt hoofdpijn. Nu vertelt dat kapitein je dat de duivels je een flinke klap hebben toegebracht. Gelukkig ben je er om ze te verjagen. Je herinnert je dat je met Pete hebt gesproken. De kapitein vertelt je dat je hem wilde gaan helpen. Het eiland waar je bent, is Braindeath Island. Waar het ligt is geheim, omdat je in de brouwerij staat van kapitein Braindeath, waar de meest giftige drank van de wereld wordt gemaakt. Met zijn bemanningsleden vaart hij de zeven zeeën over en biedt iedereen goedkoop "alcohol" aan. Helaas zit de kapitein nu in de problemen. Hij wordt belegerd. Tot nu toe heeft hij de belegeraars buiten kunnen houden, maar het zal niet lang meer duren voordat ze de muren doorbreken. Een paar zombies protesteren. Jij moet rum gaan maken, zodat de hoofdman van de protesterenden zo dronken wordt dat ze stoppen. Daarna kunnen de piraten de boel verhuizen en ergens anders opnieuw beginnen. Je moet eerst blindweed verbouwen. Dat is een ingrediënt voor de rum. Daarvoor moet je alleen naar buiten. De velden waar dat op verbouwd kan worden, zijn verwoest door de zombies. De kapitein, Braindeath genaamd, geeft je een zaadje om ze te planten. De tuiniersspullen staan in de kelder. De kapitein raadt je aan om de zombies bang te maken, zodat ze niet meer tegen je vechten.

Blindweed patchGa als je geen farmingspullen mee hebt genomen, naar de kelder (niet de spreekwoordelijke) en open de kast in het zuidoosten. Val de spinnen niet aan, dan krijg je zo'n ziekte als in Zogre Flesh Eaters! Pak de spullen uit kast en ga terug naar de plaats waar de kapitein was.

Loop naar het zuiden, klim de ladder aan de zuidkant van het gebouw af en zoek naar de kapotte patches. Gelukkig is de zuidoostelijke patch nog heel. Haal het onkruid weg en plant hier je Blindweed. Je hoeft hem geen water te geven. Als je last van zombies hebt, kun je de "intimidate"-optie bij de zombies kiezen, zodat je niet meer wordt aangevallen. Je ziet dan een filmpje met een kat en een balletje wol als censuur (daar herkennen we Jagex weer!). Na twee tot vijf minuten wachten is je blindweed volgroeid.

Breng je blindweed naar Captain Braindeath. Hij vertelt je dat je nu je de blindweed in de hopper moet doen. Ga de ladder in het zuidoosten op en gooi het blindweed in de hopper. De hopper is in het noordwesten van het gebouw. Als je de blindweed in de hopper hebt gegooid, moet je weer naar die kapitein Hersendood gaan. Je moet nu een emmertje water met speciaal water halen. Pak een emmer van de grond en ga naar het westen van het gebouw.

LukeGa via de ladder naar buiten en loop naar het westen van het eiland. Hier staat 50% Luke. Hij bewaakt de poort naar de berg met het speciale water. Praat met hem. Hij mag geen landrotten zoals jij door de poort laten. Probeer gewoon de poort open te maken en leid hem af met een truc die op de "daar vliegt een oranje ooievaar"-truc lijkt. Je kunt ook je Ring of Charos van Garden of Tranquillity gebruiken. Glip door de poort en klim de berg op. Vul je emmer, keer weer terug naar de brouwerij en doe je emmer water in de hopper.

Kapitein Braindeath zegt nu dat je sluglings moet vangen, in een vat moet doen en ze pletten. Sluglings zijn het geheime ingrediënt. Als je vraagt of ze familie zijn van seaslugs, krijg je te horen dat ze hun naam te danken hebben aan een verhaal met een metalen pijp en drie dode meeuwen. Wanneer je zegt dat sluglings walgelijk zijn, zegt de kapitein dat dat inderdaad voor zo'n landrot met een zwakke maag en knikkende knieën zo is. Hij geeft je een fishbowl in een net. Haal ze niet uit elkaar.

Wandel terug naar de patches. Hier is een fishing spot. Vang vijf sluglings en stop deze in dat ding naast de hopper. Zet de hendel om, je visjes worden nu geplet. Gelukkig is dat maar een klein beetje (volgens de kapitein).

Ga weer naar Braindeath. Er moet nog één ding in de rum. Dit moet je uit de kelder halen. Er is nog iets gebeurd: toen jij vissen ving, kreeg de rum een bepaalde samenstelling. De machine is bezeten. Je vraagt of hij wel echt bezeten is. Gelukkig zijn de anderen sneller van begrip, vertelt de kapitein. Het gebeurt maar soms. De kapitein geeft je een moersleutel. Je moet naar Davey in het kamertje in het westen gaan, hij zal de moersleutel zegenen zodat je sterker bent. Hiervoor heb je minimaal 470 prayer points nodig, zorg er dus voor dat je die hebt. Maak je klaar voor het gevecht en gebruik je gezegende moersleutel met het trillende deel van de rummachine. Het monster van level 56 verschijnt. Het monster valt aan met melee.

Loop terug naar Captain Braindeath. Hij vertelt je dat je nu het laatste geheime ingrediënt moet gaan halen. Doe eventueel je slayer gloves aan en ga naar beneden via de trap bij de machine. Dood een spin. Hij is zwak tegen crush.

Gooi de overblijfselen van de spin in de hopper die boven staat en vertel dit aan Captain Braindeath. Je rum is nu eindelijk klaar! Vul twee buckets met rum uit het tappunt aan de zuidkant van de machine en ga naar captain Donnie, die staat in de buurt van de protesterende zombies ten zuiden van het gebouw. Praat met hem en hij gaat de rum drinken. Ze willen nog steeds niet van het eiland, maar gelukkig heeft Donny zijn rum. Vertel dit aan Braindeath voor je beloning. Je kunt weer van het eiland afkomen door met Pete te praten. Hij is op de kade ten noordoosten van het gebouw.

Donnie

Beloning: 7.000 Farming, 7.000 Fishing en 7.000 Prayer xp. Als je de holy wrench uit de quest in je inventory draagt terwijl je een prayer potion opdrinkt, heeft je prayer potion meer effect. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Cabin Fever

Over deze pagina

Geschreven door Sjors280, Poekies en Feppie64, met dank aan Ru ben ik, soul-toktzt, bramiboy, Ashley, Evil Kimmy, KevinDriel, L esley, Pretty Trees, RA yargo, Wds444, XD_ERROR_XD, Zenivo en mala 0212 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.