Shades of Mort'ton

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Kort

Startpunt: De stad Mortton, zuidelijk stuk van Mort Myre swamps.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je hebt 15 Herblore en 20 Crafting nodig. Je moet vijf monsters van level 58 kunnen doden. Ze kunnen slecht tegen waterspreuken.

Benodigde spullen: Hatchet, tinderbox, hamer (mag aan je toolbelt), ongeveer 10.000 tot 20.000 gp. Voedsel en wat vials met water en tarromin zijn handig. Als je niet zelf een vuur wilt maken en ashes wilt verzamelen, moet je ashes meenemen. Magic armour en runes voor waterspreuken zijn handig.

Doe deze quest in wereld 88, daar zijn vooral 's avonds mensen die je helpen met de tempel op te bouwen.

Doorzoek de gebroken tafel in het zuidwestelijke huisje van Mort'ton staat. Je krijgt nu enkele herbs. Doorzoek vervolgens de shelf en lees het dagboek.

Tafel

Nu heb je ashes nodig. Maak eventueel een vuurtje om deze te krijgen. Doe de as in je vial met tarromin. Nu krijg je Serum 207. Doe dit op de man van de general store in het noorden, Razmire. Vraag hem wat die schaduwachtige wezens zijn. Hij vertelt dat die zijn leven hebben geruïneerd. Hij heeft 5 remains nodig voor een onderzoek. Dood dus 5 shades met ranged en pak hun remains. Je kunt deze niet van andere spelers krijgen, want dan werkt het niet.

Ga terug naar Razmire. Hij neemt twee remains en vertelt dat je met Ulsquire moet gaan praten. Deze man woont in het huisje in het oosten. Je zult één remain aan hem geven. Praat daarna opnieuw met hem en vraag wat hij je over de tempel weet. Vraag hem ook naar de remains.

Koop 2 vials olive oil uit de general shop van Razmire en wat limestone bricks, timber beams en swamp paste uit de builders shop van Razmire. Ga nu naar de tempel in het noorden en herbouw deze. Op een gegeven moment kun je het altaar in het midden aansteken. Tijdens het bouwen zal je sanctity, dat je in je scherm kunt aflezen, stijgen. Wanneer deze 10% is, kun je de olive oil in het vuur van het altaar houden. Je krijgt nu sacred oil. Hak een log en doe de sacred oil erop om een pyre log te maken.

Tempel

Het is handig om Serum 207 of 208 te maken en hiermee de bewoners te genezen. Als dank geven ze je één tot vijf voorwerpen die je kunt gebruiken om de tempel te repareren of nieuwe potions te maken. Je krijgt met 208 een grotere beloning, maar die kun je maar één keer krijgen. Wanneer je aan azmire en Ulsquire Serum 208 geeft, blijven ze permanent genezen. Om Serum 208 te maken, moet je je Serum 207 in de vlam van de tempel houden als je Sanctity 20% is.

Pak een remain en vind een tafel waar je shades op kunt verbranden, een funeral pyre in RuneScape. Ze zijn in het zuiden, oosten of westen van de stad. Doe de logs op zo'n tafeltje en leg de remains erbij. Steek de boel nu in de brand. Nu verschijnt er een sleutel. Pak deze op.

Verbranden

Ga nu terug naar Ulsquire en hij beloont je.

De sleutel is voor de deur in de heuvel in het noorden. In die grot zijn verschillende shades en kisten met beloningen, die je met de sleutel kunt openen. Je sleutel verdwijnt bij het openen van een kist. Je zult dan weer nieuwe moeten halen.

Beloning: 2.000 Crafting en 2.000 Herblore xp. Je kunt extra Herblore xp krijgen door het dagboek naar apotheek in Varrock te brengen. Ook twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 3

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: The Curse of Arrav, Achievements van Morytania - Gemiddelde taken

Over deze pagina

Met dank aan B T W H, AnnyJelly, Rd7dec11, Trimmed Alex en battie1992 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.