Swan Song

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Herman Caranos bij de poort van de Piscatoris Fishing Colony. Je kunt daar komen met de fairy ring AKQ, de teleport van een spirit kyatt of de boot van Kathy Corkat. De boot ligt tegen de noordwestelijke kant van Tree Gnome Stronghold. Betaal Kathy éénmalig 50 coins (gratis met een Ring of Charos).

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Garden of Tranquillity en One Small Favour hebben voltooid. Je hebt ook 101 Quest Points, 66 Magic, 62 Cooking, 62 Fishing, 45 Smithing, 42 Firemaking en 40 Crafting nodig. Je moet een monster van level 91 kunnen doden. 23 Runecrafting is handig. Je kunt eventueel een magic potion of wizard's mind bomb gebruiken om 66 Magic te worden.

Benodigde spullen: 50 gp of een Ring of Charos (a), 5 blood rune, 10 mist runes, 10 lava runes, wapen, armour, goed voedsel, 7 bones (tijdens de quest te krijgen), hatchet en pickaxe (mag aan je toolbelt, zijn tijdens de quest te krijgen), empty pot. Je hebt ook een pot lid of soft clay nodig. Teleporteermiddelen naar Yanille, Phoenix lair en Draynor of Falador en toegang tot de fairy rings kunnen je tijd besparen.

Herman zit in de problemen: zijn stad wordt geteisterd door zeetrollen. Bied hem je hulp aan, hij zal die accepteren. Hij heeft alleen niet genoeg vertrouwen in je: hij wil een superervaren avonturier om hem te redden. Zijn oog is gevallen op die vreemde Wise Old Man van Draynor Village, die laatst nog de bank beroofde.

Teleporteer naar Draynor en praat met de Wise Old Man. Hij vraagt je om 10 mist, 10 lava en 5 blood runes. Haal als je je spullen hebt je voedsel, wapen en armour van de bank. Probeer zoveel voedsel mee te nemen, dat je straks 6 plaatsen in je inventory over hebt na het vechten met ongeveer 10 zeetrollen van level 63. Geef de runes aan de Wise Old Man. Hij zal als je alles hebt gegeven naar de viskolonie teleporteren. Ga ook naar de viskolonie, het beginpunt van de quest.

Wise Old Man

Zoek de Wise Old Man op en maak een praatje met hem. Hij vraagt of je klaar bent om te vechten. Zeg hem dat je klaar bent om te vechten en ga naar binnen. Je zult worden aangevallen door trollen van level 63. Het is niet erg moeilijk om ze te doden: de Wise Old Man zal je helpen. Als ze allemaal dood zijn, vraagt de Wise Old Man je om Herman te vinden. Herman is in zijn kantoor. Het kantoor is in het stadje, ten oosten van de furnace. Praat met hem, de Wise Old Man zal nu ook weer verschijnen. Herman vraagt, tussen jouw gezeur over beloningen door, om twee dingen: je moet Franklin Caranos, een monteur, en Arnold Lydspor, de winkelier, helpen.

Herman

Arnold Lydspor

Arnold staat in de General Shop. Hij wil dat je 5 monkfish vangt, hij geeft je een net om dat te doen. De plek waar je monkfish kunt vangen is in de noordwestelijke hoek van de kolonie. Vang hier 5 monkfishes. Let wel op de trollen die af en toe te voorschijn komen, die moet je doden. Breng de vissen naar Arnold. Meneer is niet tevreden: je moet ze nog koken. Er staat een range in het zuiden van de stad. Kook de vis en breng vijf goed gekookte vissen naar Arnold.

Franklin Caranos

Franklin staat bij de ingang van de stad. Hij heeft vijf iron sheets nodig om de muur te repareren. Om te starten geeft hij je een tinderbox. Als je geen hatchet of pickaxe aan je toolbelt hebt, moet je die van de stapels pakken. Ga uit de stad. Hak hier een boom om en ga onder de muur door. Zoek de stenen met iron en hak 5 iron ores. Het is handig er een paar extra mee te nemen, er zullen vast wel een paar bars mislukken. Houd de pickaxe bij je, die heb je later nog nodig!

Franklin

Loop naar de furnace bij Franklin en smelt de ores totdat je 5 bars hebt. Steek dan de logs in de firebox van de machine naast je. Steek het vuur aan met je tinderbox. Ga nu naar de andere kant van de machine en plet de bars door ze tussen de platen te doen. De machine maakt iron sheets voor je, laat ze aan Franklin zien.

Franklin vertelt dat je de muur moet repareren. Je merkt terecht op dat je een hamer nodig hebt, hij zal je er eentje geven. De plaats met de gebroken muren is onder de visplek, bij de rode streep op je kaart. Timmer de sheets op de muur en meld aan Franklin dat alles weer in orde is.

Ga weer met Herman praten. Hij heeft nog steeds werk voor je: er moet voorgoed worden afgerekend met die stomme trollen. Hij heeft alleen geen leger om dat te doen... Daar moet jij weer voor zorgen. Herman wil dat je met Wizard Frumscone, de tovenaar in de kelder van de Magic Guild in Yanille, gaat praten. Frumscone kan je niet helpen: misschien die gestoorde paddenstoelentovenaar Malignius Mortifer, die altijd ten noordwesten van Port Sarim dingen staat te betoveren. Hij zal je niet helpen wanneer je spullen van Saradomin bij je hebt, dus zet die op de bank voor je met hem gaat praten.

Mortifer lacht je uit en wil zeven botjes van je. Breng die naar hem. Maliginus moet nog een vervoermiddel voor de boneseeds die hij gaat maken hebben. Misschien weten die Master Crafters in de Crafting Guild wat. Maliginus geeft je een brown apron om binnen te komen. Loop naar de Crafting Guild en maak een praatje met zo'n crafter. Sommigen zullen je aankijken alsof je gek bent, maar ééntje zal je kunnen helpen. Hij zegt dat je een pot met een pot lid nodig hebt. De pot lid kun je maken uit soft clay op het wiel in de Crafting guild. Vervolgens moet hij nog in de oven worden gebakken. Doe de pot lid op de pot en laat het aan Maliginus zien. Hij vindt hem mooi en stopt zijn bone seeds erin. Maliginus brengt je ook meteen even terug naar de viskolonie.

Maliginus

Bereid je voor op de finale afrekening met de zeetrollen, daarbij moet je een monster van level 91 doden. Praat weer met Herman. Kijk naar de filmpjes, totdat de troll queen je komt pesten met haar magie-aanvallen. Pest haar terug met je wapen, totdat ze het loodje legt. Zoals bij alle magie-aanvallen kan Prayer from Magic een uitkomst zijn. Let wel op je prayer, soms haalt de queen wat van je prayer af! Nadat je de quest voltooid hebt, moet je weer met Herman praten. Hij zal je belonen. Helaas is dat niet met die hoed van de Wise Old Man, ondanks de stille hints die je poppetje geeft.

Beloning: 15.000 Magic, 10.000 Prayer en 10.000 Fishing xp. Toegang tot de Piscatoris Fishing Colony, waar je Monkfish kunt vangen. Je krijgt ook 25.000 gp en twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Love story, While Guthix Sleeps

Over deze pagina

Met dank aan Puma, hihamoe, Dark boy 007, Nooby killor, DP Catwoman, Doctor Nemo, Eigenwijs, MonstrOO7, MrPerfectK, Skwol-Rs, dyslexies, nokick47 en r3dcamaro voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.