Tai Bwo Wannai Trio

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met Timfraku in Tai Bwo Wannai, het dorpje ten zuiden van Brimhaven. Hij is bovenin het huisje aan de noordwestkant van het omheinde dorpscentrum.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Jungle Potion hebben voltooid. Je hebt ook 30 Cooking, 15 Agility en 5 Fishing nodig. Je zult tijdens de quest al een karambwan krijgen, maar als je deze zelf wilt vangen heb je 65 Fishing nodig. Het is handig om de Lodestone van Karamja te hebben geactiveerd.

Benodigde spullen: Ongeveer 2000 gp, een iron spear of hoger (je krijgt hem niet terug), jogre bones, hout voor een vuurtje, seaweed, banaan, karamjan rum, agility potion (4), wapen om een aapje te doden. De seaweed, banaan en karamjan rum zijn tijdens de quest te krijgen. Als je de jogre bones ook tijdens de quest wilt halen moet je wapens en armour meenemen voor een monster van level 82 dat zwak is tegen waterspreuken.

Timfraku is een beetje nors en zal niets met je te maken willen hebben. Als je vertelt dat je niemand bent zal hij enigszins kalmeren. Vertel hem dat Trufitus je heeft gestuurd, dat het dorp nooit vervloekt is geweest en dat iedereen veilig kan terugkeren. Timfraku bedankt je hartelijk voor wat je al voor het dorp gedaan hebt en vraagt je of je het goede nieuws ook aan zijn drie zoons kan vertellen en hen kan terugbrengen naar het dorp.

Tamayu, Tinsay en Tiadeche zijn verspreid over Karamja en zullen allemaal iets van je willen. Je kan ze ook op een andere volgorde bezoeken, maar het is aangeraden om de volgorde hieronder aan te houden.

Kaart

Tamayu

Tamayu is te vinden bij de mijn ten zuidoosten van de Tai Bwo Wannai, waar je tijdens Jungle Potion ook bent geweest. Tamayu begroet je al even onvriendelijk als zijn vader en zegt dat hij geen voet binnen het dorp zet voordat hij de Shaikahan heeft gedood. Laat je niet ontmoedigen en praat opnieuw met hem. Vraag hem wanneer het hem zal lukken en je zult mee mogen bij zijn volgende poging, op voorwaarde dat je hem niet helpt. In het filmpje dat volgt mislukt deze poging jammer genoeg. Tamayu is te langzaam, zijn speer kan het beest niet verwonden en het krijgt te snel levens terug.

Geef hem een agility potion (4) en ga weer met hem mee. Hij is nu even snel als de Shaikahan, maar zijn speer is nog steeds te zwak en je moet nog iets doen aan het genezen van het beest. Nu moet je dus een speer van iron of beter voor hem regelen met een speciaal soort gif, karambwan poison. Het vergif zou het genezen van het beest moeten tegengaan.

Tamayu

Om karambwan poison te maken heb je, zoals je waarschijnlijk al hebt geraden, karambwan nodig. Karambwan is een soort octopus die je alleen kan vangen met speciaal visgerei. Teleporteer naar de lodestone van Karamja en loop iets naar het noorden. Bij de bende kratten en de paar hengels zul je een gebochelde man, Lubufu, zien staan. Zoals je inmiddels wel gewend bent zul je weer nors ontvangen worden en weer weggestuurd worden. Praat gewoon opnieuw met hem en stel hem op zijn gemak door hem over zichzelf te vragen. Na een tijdje kun je hem voorstellen om het aas voor de karambwan voor hem te halen. Je moet nu naar het meertje ten zuiden van de Tai Bwo Wannai en daar 20 karambwanji vangen, een soort kleine veelkleurige visjes.

Lubufu

Vis totaal 25 karambwanji in het meertje en geef er 20 weer aan Lubufu. Als je dit niet in één inventory redt kan je het ook in meerdere keren doen. Vraag hem eventueel nog even door over karambwans, dan zal hij je vragen of je zijn leerling wilt worden. Accepteer dit om een karambwan vessel en 1.500 Fishing xp te krijgen.

Nu wordt het tijd om even bij een andere broer te gaan kijken. Als je direct het stuk van Tamayu wilt afmaken heb je 65 Fishing nodig of moet je een raw karambwan op de Grand Exchange kopen. Scroll als je dit doet even naar beneden en kom later dan weer terug.

Tiadeche

Tiadeche bevindt zich op het strand in het noordoosten van Karamja, aan de andere kant van de rivier. Ren vanaf de lodestone een eind naar het zuidoosten. Ten oosten van de kolonie wisps van Divination kun je via een boomstam de rivier oversteken, waarna je naar het noorden moet rennen. Dood hier als je nog jogre bones nodig hebt meteen een jogre. Als je de quest Fairy Tale Part II - Cure a Queen hebt gedaan kun je hier ook snel komen via de fairy ring DKP. Hoewel Tiadeche je niet zo bars ontvangt als de rest, zal hij net als Tamayu wilt niet meteen terug naar het dorp willen gaan. Hij moet namelijk eerst een karambwan vangen. Toevallig heb jij net geleerd hoe dat moet, dus stop een karambwanji in je karambwan vessel en geef deze aan Tiadeche door hem op hem te gebruiken.

Boomstam

Tiadeche zal een karambwan vangen en die aan jou geven. Hij is erg blij met zijn vangst, maar wilt nu ook weten hoe de vessel gemaakt is. Daarvoor moet je een andere karambwan vessel zien te krijgen en deze aan de laatste broer, Tinsay, laten zien. Maar dat komt later, eerst gaan we met de karambwan die we nu hebben Tamayu verder helpen!

Terug naar Tamayu

Teleporteer naar de lodestone van Karamja en haal bij Lubufu een nieuwe vessel op door hem te vertellen dat een haai de vorige heeft opgegeten. Dood ook een van de aapjes die hier in de buurt lopen om een monkey corpse te krijgen. Kook daarna je karambwan op het fornuis in het zuidoosten van de stad. Zorg er hierbij voor dat je de lichtgroene karambwan kiest, dan zal er namelijk nog vergif in zitten. Gebruik vervolgens de Grind-optie op de gekookte karambwan en stop het goedje dan op je speer. Gebruik niet de Apply-optie, dan zul je een nieuwe karambwan moeten halen! Ren daarna door de poort naar het Musa Point, het gedeelte van Karamja voor gratis spelers. Koop hier bij de kroeg een fles Karamjan rum en pluk meteen een banaan in de plantage. Deze zul je straks nodig hebben.

Fornuis

Ren terug naar Brimhaven - teleporteer niet, dan zal de fles rum breken! - en ren naar het zuiden. Raap hier langs de kust een stuk seaweed op en ga dan naar Tamayu. Geef hem de vergiftigde speer die je hebt gemaakt en ga weer met hem mee op zijn tocht tegen de Shaikahan. Deze keer zal hij slagen, waarna hij klaar is om terug te gaan naar het dorp. Het wordt zo langzamerhand tijd om de derde en laatste broer te ontmoeten. Dat gaan we nu dus doen!

Tinsay

Voor dit stuk heb je enkele voorwerpen nodig die handig zijn om van tevoren te halen. Als je de questguide hebt gevolgd heb je deze voorwerpen nu, anders zul je ze nog even moeten halen door terug naar boven te scrollen. Je hebt straks Karamjan rum, een banaan, een monkey corpse, jogre bones, hout voor een vuurtje en een raw karambwanji nodig.

Tinsay is duidelijk de meest opgewekte van de drie broers, maar heeft wel een vreemde plek gekozen om heen te gaan. Een eind ten zuidwesten van Tamayu zul je een lange brug zien die naar Cairn Isle leidt. Klim langs de rotswand naar boven en ren over de brug. Als je valt zul je het nog een keertje moeten proberen. Praat aan de andere kant van de brug met Tinsay. Hij wilt wel terug maar moet eerst het standbeeld in het dorp repareren. Waarom hij daarvoor naar Cairn Isle is gegaan weet hij ook niet. Hij staat hier gewoon te wachten tot iemand hem de spullen brengt die hij nodig heeft. En uiteraard heeft hij gelijk, want dat kom jij nu doen.

Tinsay

Eerst wilt hij een fles Karamjan rum met banaan erin. Snijd je banaan in partjes en stop deze in de fles. Geef het nu aan Tinsay, die het zal opdrinken. Nu wilt hij een seaweed monkey sandwich. Ga terug naar Tamayu en geef hem je monkey corpse. Hij zal je monkey skin en monkey bones teruggeven. Gebruik de monkey skin op het seaweed en geef dit weer aan Tinsay. Na het opgegeten te hebben zal hij vragen om een laatste gerecht: verbrande jogre bones, gemarineerd in karambwanji.

Drop je jogre bones en gebruik de Light-optie om ze te verbranden. Als je geen 30 Firemaking hebt zal dit niet kunnen, dan moet je ze in een furnace verbranden, bijvoorbeeld in Ardougne. Gebruik daarna de Grind-optie op je karambwanji om hier een papje van te maken en stop dit op de verbrande jogre bones. Kook dan het geheel op een range of op een vuurtje en geef dit aan Tinsay. Nu zal hij eindelijk tevreden zijn en naar het dorp terug willen keren. Laat hem nu de karambwan vessel zien om de instructies te krijgen hoe je er een kan maken. Deze moeten we nu nog teruggeven aan Tiadeche. Zodra je dit gedaan hebt kun je terug naar hun vader, Timfraku, en ben je klaar met de quest.

Beloning: 5.000 Cooking, 5.000 Fishing, 2.500 Attack en 2.500 Strength xp. 2.000 gp. Praat met de drie zonen voor de XP en een rune spear. De zonen zijn nu weer terug gegaan naar de stad. Ze zitten elk in een apart huisje in het zuiden van het stadje, bij het omheinde gebied. Ook kun je nu gebruik maken van de totem in het midden van het dorp, waar je je prayer punten op kunt laden. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Hero's Welcome, Barbarian Training, Achievements van de Fremennik-provincie - Elitetaken, Achievements van Karamja - Gemiddelde taken, Achievements van Karamja - Moeilijke taken

Over deze pagina

Geschreven door Poekies, met dank aan Lightpino, Eigenteelt, G0ld Strike, Likeur43, Ludo van Alst, Mr Towlie010, Pvm gildo, SuperHunting, ThaScorpionn, Vincent U. en pepperpepero voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.