Tower of Life

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Kort

Startpunt: Praat met Effigy bij de Tower of Life ten zuiden van de zuidelijke bank van Ardougne

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je hebt 10 Construction nodig.

Benodigde spullen: Hammer (mag aan toolbelt), saw (mag aan toolbelt), bier

Praat met Effigy buiten de toren. Je zegt dat het een toren is dat daar staat, maar Effigy ontkent dat. Het is een ding dat de wereld zal veranderen, als hij maar af gebouwd kan worden. De bouwvakkers zijn aan het staken, omdat ze de toren te vreemd vinden. Effigy ziet dat je een sterk iemand bent en wil dat jij mee gaat helpen. Zeg dat je wil helpen. Je moet nu met Bonafido gaan praten. Als je Making History hebt gedaan zal Effigy, voordat je weg wil gaan, nog even zeggen dat hij je kent. Je hebt zijn plan verpest in de quest: de toren is nu een museum in plaats van toren voor de alchemisten.

Effigy

Bonafido ligt tegen een paar kisten aan. Deze kisten zijn noordelijk van de toren. Praat met hem, je zult een gesprekje hebben over dat staken. Bonafido vertrouwt het niet, met al die machines. Ze steken geen poot uit als ze niet wat antwoorden op hun vragen krijgen. Eerst mag je geen kijkje in de toren nemen van hem, je bent geen bouwvakker. Je moet een hard hat, scruffy trousers, een good top en hard boots aan hebben.

Je kunt deze kleren van een aantal bouwvakkers krijgen. Praat met alle bouwvakkers die je ziet.

Bij 'Black eye' moet je eerst bewijzen dat je een bouwvakker bent. Hij zal je een aantal vragen stellen:

Je zult nu de helm krijgen.

'Gummy' vertelt dat zijn kleren zijn weggewaaid toen hij ze ging wassen. Ze zullen wel ergens rond de toren zwerven. Doorzoek de planten in het zuidoosten van de toren. Je zult een broek vinden. Je moet de boots van 'No fingers' stelen na met hem gepraat te hebben en 'The guns' wil een biertje van je in ruil voor zijn top.

Planten

Praat weer met Bonafido als je alle kleren aan hebt. Bonafido gaat je ook weer testen.

Je krijgt nu toestemming om de toren in te gaan. Er is nog een systeem van pijpen, een presure machine (om de druk te regelen) en een kooi in de top van de toren die nog moeten worden afgemaakt. Ga de toren in en doorzoek de kisten, totdat je de volgende spullen hebt: 6 rivets, 5 rings en 4 pipes. Ze zitten allemaal in de kisten in de noordelijke helft van de begane grond. Je kunt hiermee de pipe machine op de tweede verdieping repareren. Dat is dus vanaf de begane grond twee ladders omhoog.

Als je de machine gerepareerd hebt, moet je de pijpen nog op de juiste plaatsen zien te krijgen. Draai en verplaats de pijpen zoals op het plaatje hieronder.

Water pipes

Loop weer terug naar de kisten en verzamel de volgende spullen: 4 coloured balls, 3 metal sheets en 4 valve wheels. Je kunt deze spullen in de westelijke helft van de begane grond vinden.

Met deze spullen kun de de pressure machine op de eerste verdieping repareren. Ook deze machine moet afgesteld worden. Probeer door de waterstand in de pijpen de balletjes in de gaten te duwen. Verlaag daarna de waterdruk door al het water weg te laten lopen, laat daarna het water weer terug stromen voor aansluiting met de water pipes van boven.

Pressure machine

Nu moet je de kooi in de top van de toren nog repareren. Verzamel 5 metal bars en 4 binding fluids uit de kratten in het zuiden van de begane grond.

Kratten

Repareer de kooi. Nu weer een verrassing: je moet de kooi ook nog afstellen...

Je moet de grootte van de rood gekleurde pijpen aangeven en of ze verticaal of horizontaal zijn. Daarna moet je ze aan de kooi toevoegen. Je moet dit aan vier kanten doen.

Kant (steeds naar rechts)Pijp 1Pijp 2Pijp 3
0Grootte 2 verticaalGrootte 3 horizontaalGrootte 2 horizontaal
1Grootte 4 verticaalGrootte 2 verticaalGrootte 2 horizontaal
2Grootte 4 horizontaalGrootte 2 verticaalGrootte 3 verticaal
3Grootte 2 horizontaalGrootte 2 horizontaalGrootte 2 verticaal

Ga weer naar Effigy en zeg dat je klaar bent. De alchemisten zijn nu blij en gaan naar de bovenkant van de toren om het te testen. Ga daar ook heen. Je krijgt nu een filmpje te zien. Ze maken een vreemd monster, dat pijn heeft en uit zijn kooi ontsnapt. De alchemisten vluchten, volg ze naar beneden. Ze willen dat je met het monster gaat praten. Op naar het wezen dus.

Homunculus

Het wezen zegt dat hij magie en logica ziet, daar bestaat hij ook uit. Je moet zijn geest repareren. Hij stelt je wat vragen, jij moet vertellen of dat magie of logica is. Beantwoord de vragen met antwoorden die alleen magisch of logisch zijn. Een voorbeeld met alleen vragen met logische antwoorden:

Het wezen zal nu meer van de wereld begrijpen. Nu moet je Effigy even aan het schrikken maken. Ga weer naar beneden en praat met hem. Het monster zal verschijnen. De alchemisten schrikken en Effigy zal wat vertellen over de grot die onder de toren is. Het wezen zal daar heen gaan. Volg het wezen en praat er mee. Nu is je quest voltooid!

Beloning: 1.000 Construction, 500 Crafting en 500 Thieving xp. Je kunt nu ook zelf monsters maken in de kelder van de toren. Aan de zijkant van de kelder zie je verschillende altars staan. Je kunt hier op klikken, dan zul je te zien krijgen welke items je er op kunt leggen. Als je deze spullen er op legt, zal er een monster van de gecombineerde spullen verschijnen. Deze monsters kun je doden. Zie voor meer informatie over deze monsters de pagina over de Tower of Life. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Deadliest catch, Achievements van Ardougne - Gemakkelijke taken, Achievements van Ardougne - Gemiddelde taken, Achievements van Ardougne - Moeilijke taken

Over deze pagina

Met dank aan Criiys, Eigenteelt, Mr Cycloon en Odius33 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.