Underground Pass

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met Koning Lathas op de eerste verdieping van Ardougne Castle

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Biohazard hebben voltooid. Je hebt ook 25 Ranged nodig. Je moet drie demons van level 78, drie ridders van level 81 en een spin van level 81 doden. De demons kunnen slecht tegen airspreuken, de ridders tegen earthspreuken. 50 Agility en Thieving is aangeraden. Prayer 37 is ook aangeraden.

Benodigde spullen: Wapen, armour, airspreuken, minstens 2 ropes (voor de zekerheid is 4 of meer aangeraden), enkele normale pijlen (bronze t/m dragon toegestaan) en een boog, spade (mag aan je toolbelt), VEEL GOED VOEDSEL. Je zou een summer pie mee kunnen nemen. Deze genezen 1187 per hap en geven een agilitybonus, wat vooral in het doolhof waar je doorheen moet, handig is. Teleporteermiddelen naar Ardougne zijn aan te raden. Houd ongeveer 2-3 inventoryplaatsen aan het begin vrij. Een plank is tijdens de quest te krijgen.

Praat met King Lathas. Je vraagt of zijn verkenners al een weg door de bergen hebben gevonden, zodat de kwade King Tyras gestopt kan worden. De koning antwoordt dat ze waarschijnlijk de Well of Voyage hebben ontdekt. Op het moment wordt de boel daar echter bevolkt door Iban en zijn volgelingen. Iban denkt dat hij de zoon van Zamorak is. Je moet naar Koftik die bij de grot in West Ardougne is.

King Lathas

Ga nu door de dikke deuren naar West Ardougne, dat kan nu en je hoeft niet meer via de moestuin van Edmond. Loop helemaal naar het westen en vind Koftik. Hij vertelt je dat je de Underground Pass in moet gaan, een grot die gevuld is met de geest van Zamorak. Zeg dat je mee gaat doen. Hij ziet je bij de brug binnen.

Houd de onderstaande kaart goed in het oog bij deze quest.

King Lathas

Ga de grot binnen en klim over de stenen langs het pad. Dat kan mislukken. Ga niet door het moeras. Nu zie je de brug met Koftik.

Koftik vertelt je over iemand die voor jou is binnen gegaan. Koftik heeft wat verbrande pijlen, stof en een boek gevonden en laat je een boek zien over Randas. Hij geeft je een damp cloth. Doe dat op een pijl. Nu krijg je een unlit fire arrow. Steek die aan met het vuur. Ga het noordelijke kamertje in en schiet de brandende pijl naar het touw van de brug. Wanneer je mist, kun je Koftik om een nieuw stuk stof vragen. Als je raakschiet, zal de brug naar beneden gaan en zul je automatisch naar de overkant lopen. Haal daar de hendel niet over, dan kom je weer aan de andere kant en moet je dit weer opnieuw doen!

Brug

Ga nu de noordelijke inham van de gang met de spinnen in. Pak de plank, die heb je later nog nodig als je geen voedsel wilt verspillen.

Loop nu terug naar de brug en ren naar het zuidoosten. Je komt nu bij een gat. Doe je touw om de "old spikes" in het noorden en loop naar de andere kant. Als je valt, kom je onderaan terecht. Loop dan verder, dan kom je er weer uit. Volg hierna verder over het pad over wat rock slides.

Ga na het gat verder en klim over de muurtjes die je tegenkomt. Je zult Koftik weer tegenkomen. Hij is een beetje gehersenspoeld. Praat met hem en probeer over de netten te wandelen. Je kunt hierbij vallen. Dan gaan er 150 life points van je af. De route is bij iedereen anders. Het is aan te raden de route te onthouden voor de volgende keer dat je hier komt.

Wanneer je over de netten bent, moet je de hendel in het zuiden overhalen. De poort zal nu openen.

Verder de grot in zie je zombies. Ga naar de smalle gang, maar let op, want er zitten vallen in de muur die je doodmaken als je er te lang staat. Je kunt proberen met je thieving de dingen onschadelijk te maken, maar dat lukt niet altijd. Uiteindelijk kom je bij een altaar waar je je prayer op kunt laden, een boek en een put. Ga nog niet in de put. We hebben eerst vier orbs of light nodig.

Flat rock

Nu je alle orbs hebt, ga je terug naar de zombies die vlak na de netten rondliepen. Vergeet de vallen in de muur niet. Hier zie je een grote furnace. Stop de orbs er in. Ga weer terug naar de put en het prayer altar. Je kunt nu de put in, doe dat. Als je voedsel nodig hebt, kun je die eenmalig uit de kratten in het westen pakken. Loop verder. Nu zie je een gevangenisgebied.

Maak de deur van de zuidoostelijke cel open door te pick locken en graaf een tunnel met je schep in de modderbak. Nu kom achter de gevangenis. Volg het pad. Je vindt een smalle richel. Loop daar langs.

Gevangenis

Je komt nu in een soort doolhof. Als je level 50 thieving bent, kun je er langsgaan door de deuren in het zuiden te openen. Wanneer je nog geen 50 Thieving hebt, zit er niets anders op dan door het doolhof te gaan met je agility.

Als het goed is kom je nu bij een gebied met giant bats. Ga naar het zuiden en klim door de obstacle pipe. Je vindt een eenhoorn in de cel. Doorzoek de tralies van de cel om een piece of loose railing en ga het pad op naar de achterkant van de kooi. Wring de steen weg met de railing. De eenhoorn wordt nu geplet (wat zielig!). Ga naar de geplette eenhoorn en pak zijn/haar hoorn.

Ga in de grot in het noorden, wandel langs de zombies en vind de drie knights Harry, Carl en Jerro. Praat met ze voor wat voedsel en potions. Dood de gastvrije heren vervolgens. Pak de drie familiewapens op. Nu heb je een rode, groene en een blauwe crest.

Loop verder en gebruik je plank weer bij de stalagmietenval. Nu zie je een andere put, doe daar de hoorn en de drie familiewapens in.

Put

Ga nu de grote deur binnen. Je komt bij een heel groot doolhof te staan. Loop nu helemaal naar het zuiden. Hier zit ergens een opening in de muur. Ga daar naar beneden. Je komt dan bij een dwergenkamp. Er zijn drie dwergen.

Kamen wil je wel wat van zijn drank geven. Het haalt wat van je life points af, maar hij geeft je ook gewoon voedsel terug. Vul hier je voorraden aan. Je kunt dit herhalen.

Praat nu met Niloof. Hij vertelt je dat de dwergen decennia geleden hier kwamen mijnen en niets wisten van het kwaad dat hier huisde. Hij vertelt je dat de Well of Voyage in beslag is genomen door Iban, die het tot een portal naar duistere gebieden heeft verbouwd. Iban moet worden gedood om de put te herstellen. Hij vertelt dat er een heks is die misschien weet hoe.

Ga weer naar boven door de uitgang te nemen waar je vandaan kwam. Nu kom je weer bij de doolhof. Loop vanuit de zuidoostelijke hoek naar het noorden, totdat je een gang naar de doolhof in het midden tegenkomt. Loop hier over de bruggen. Als je valt kom je weer beneden in de ruimte met de dwergen. Zoek het huis van de heks Kardia.

Bij het huis moet je het raam doorzoeken. Ga niet door de deur, dan krijg je een fikse hit van meer dan 1000 op je. Je hoort haar haar kat roepen. Wij gaan die zoeken.

Ga naar het noorden en spring over de brug in het westen. Volg daarna het pad naar het noorden. Pak de kat op en ga weer terug naar het huis van de heks.

Kat

Doe de kat op de deur. Je gaat nu stiekem om een hoekje staan en de heks neemt de kat mee naar binnen. Nu is de heks druk bezig en kun je naar binnen. Doorzoek de kist. Je vindt wat potions, een boek en het belangrijkste: de Doll of Iban. Het boek beschrijft hoe Iban door de heks tot leven is gewekt en hoe hij weer vernietigd moet worden, wat wij gaan doen.

Loop nu naar de demons ten westen van de heks en dood ze allemaal. Ze zijn zwak tegenover airspreuken. Pak de amuletten en ga naar de kist in het noorden van de demon Doomion. Doe de amuletten daarop. Je kunt de kist nu openmaken. Pak Iban's shadow eruit en en doe deze op de pop van Iban.

Ga terug naar de dwergen en praat met Klank. Je krijgt zijn gauntlets om je te beschermen tegen de beet van de Soulless. Als je er zelf nog een paar wilt, gebruik je de droptruc: drop de gauntlets, vraag nieuwe en pak de gauntlets weer op. Je krijgt ook een tinderbox als je die niet aan je toolbelt hebt. Houd die bij je.

Doe de gloves aan en pak de emmer uit het huis bij de dwergen. Doe de emmer in de barrel van het schuurtje. Nu krijg je dwarf brew.

Oostelijk van het kamp van de dwergen ligt een tombe. Die is van Iban. Doe je brew op deze tombe en steek het aan. Gebruik de "Search"-optie als je de tinderbox aan je toolbelt hebt. Nu krijg je Iban's ashes. Doe deze op de pop. Raak de tombe niet aan voor je hem in brand hebt gestoken, dan krijg je 100 op je gehit!

Tombe

Loop nu helemaal naar het noorden. Je ziet een heleboel spinnen. Dood de grote spin Kalrag. Je doet automatisch zijn bloed op de pop. Ren nu snel weg, aangezien de kleinere spinnen je nu aan gaan vallen.

Ga terug naar de doolhof. Je kunt in de noordwestelijke hoek een ladder op. Nu zie je half-soulless in kooien. Ga naar meest zuidoostelijke kooi en bekijk de kooi ten noordwesten daarvan, bij "Dove" op het kaartje hierboven. Je vindt nu Iban's dove, doe deze ook op je pop.

Half soulless

Nu ben je bijna klaar. Je hebt als alles goed is gegaan een pop met een shadow, ashes, blood en dove: een soort voodoopoppetje van Iban. Ga naar het midden van de doolhof. Je komt eerst nog langs de Disciples of Iban. Dood er een en pak de Zamorak robes. Nu moet je een volle set van een broek en trui hebben.

Je ziet nu een paar grote trappen. Doe al je wapens uit totdat je alleen de Zamorak robes draagt. Geen armour, wapen, ring, etc dus. Zorg ervoor dat je drie inventoryplaatsen vrij hebt, anders krijg je de beloning niet! Doe de deur open en probeer de pop in de put te gooien terwijl je door de stekels loopt. Let goed op je life points, het blijft een verraderlijk stuk. Prayer werkt niet. Denk eraan dat de pop "Search" als standaardoptie heeft, terwijl je "Use" moet gebruiken.

Als het gelukt is, gaat Iban dood. Je komt nu in een ander gebied waar je Koftik aan het einde weer tegen komt. Als het goed is heb je nu de Iban's staff, 15 death runes en 30 fire runes. Koftik is weer normaal. Ga naar King Lathas in East Ardougne en je quest is klaar. Nu wachten totdat je een boodschapper krijgt die je de quest Regicide geeft!

Beloning: 3.000 Agility en 3.000 Attack xp. 15 death runes, 30 fire runes, Iban's staff en twee keys voor Treasure Hunter. De staff heeft een special attack die 100 tot 250% van de spreukschade toebrengt. Hij kost 25% adrenaline. Als je je staff verliest, dood je één van de Disciples of Iban bij de Well of Voyage in de Underground Pass en pak je de gebroken staf. Ga naar de Dark Mage bij de ingang van de Underground Pass in West Ardougne, die zal de staf repareren voor 200k.

Quest points: 5

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Legends' Quest, Regicide

Over deze pagina

Met dank aan 1stlilacrose, Ru ben ik, sayes, Armanimus, DivineJens, Ferenc2017, For Ever You, Henk, JF-Robin, ObeySoldier, Rack P45, Raphaei, TAMxPON, Th3Und3rd0g, Trimmed Alex, cyber sting, mafia1198 en the kingly voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.