Violet is Blue

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Kort

Startpunt: Praat met Violet bij de portal die je tegenkomt als je vanuit Taverley richting de White Wolf Mountain gaat

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Nee

Eisen: Geen

Benodigde spullen: Geen

Start

Als je de kleine Violet vertelt dat ze hier beter niet kan zijn met al deze wolven, hoor je alleen enkele luide grommen als antwoord. Accepteer de quest.

Begin

Naar Violets huis

Violet gaat de portal in. Ga haar achterna. Je wordt omver geworpen door een sneeuwbal. Probeer langs de enorme sneeuwballen die de helling afrollen naar haar toe te rennen. Als het te vaak mislukt, krijg je de melding of je het eenvoudiger wilt maken.

Bovenaan lacht ze je hard uit, tot er weer hard gegrom komt. Op een of andere manier beland je nu bij een hutje. Klop aan. Er gebeurt niets. Klop nog een keer en geef een antwoord of trap de deur in. Je komt nu bij de yeti's binnen.

Voorbereiden op de reis

Als de yeti's je eten aanbieden en roept dat de yeti's monsters zijn, omdat ze Violet erin hebben gestopt, komt Violet binnengehuppeld. Ze blijkt er te wonen. De yeti's geven haar een standje, omdat ze te ver van huis is gegaan. Violet wil graag naar het festival, maar daar is ze nog niet groot genoeg voor.

Wanneer Violet naar haar kamer is, moet je tegen de yeti's roepen dat ze een mensenkind gevangen hebben genomen. Het blijkt dat ze Violet in een dekentje voor de deur hebben gevonden en haar sindsdien hebben opgevoed. Ze zijn bang Violet naar het festival mee te nemen, omdat ze daar misschien niet geaccepteerd zal worden door de yetikinderen. Toch zien de yetiouders in dat ze Violet niet lang meer kunnen vasthouden in huis, ze loopt steeds weg. Ze vragen je haar op een magisch avontuur mee te nemen. Zeg ja.

Ga Violet vertellen dat ze in moet pakken voor de reis naar het festival. Ze wil eerst ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet met je spelen. Je moet in totaal vijf dingen vinden krijgt steeds de eerste letter.

LetterVoorwerpLocatie
CClimbing bootsToybox
EEmpty jarOnder het bed
FFluffy unicornWardrobe
H'How to be a Witch' bookWardrobe
IIron figureToybox
MMittensWardrobe
SScarfToybox
SSocksOnder het bed
TToy lionWardrobe
WWooden carvingToybox
WWeapon gizmoOnder het bed
YYo-yoOnder het bed
Violets kamer

Vertel de mammayeti en de pappayeti dat jullie klaar zijn. Ga daarna naar buiten en jij, de vader (Trevor) en Violet gaan op weg.

Donkere pad

Op weg komen jullie aan bij een donker pad. Praat met Violet. Ze is bang voor het donker en je krijgt het plan om de vuurvliegjes te vangen voor licht.

Pak de emmer van de grond. Klik op de maple trees en je krijgt te horen dat er sap in zit, dat ook als lijm is te gebruiken. Hak hout, maak er een spaak van en steek die weer in de boom. Nu kun je siroop in de emmer doen. Loop nu het pad op. Hier zijn vier bomen die over het pad hangen. Smeer deze in met siroop, zodat de vuurvliegjes erop af komen.

Bomen

Vraag nu aan Trevor een lege pot. Schud vervolgens aan de struiken en vang tien vuurvliegjes. Je zult deze in de pot stoppen. Geef deze aan Violet en jullie zullen de reis vervolgen.

Sneeuwgolems

Jullie komen bij sneeuwgolems die zonder kop rondrennen. Violet wil graag dat we ze hoofden geven.

Pak sneeuw en Violet zal wat gezichten trekken. Klik aan wat ze heeft laten zien. Na een tijdje hebben jullie genoeg hoofden. Je moet vervolgens op de rennende golems klikken. Violet zal dan een hoofd op ze gooien. Spamklik tot alle vijftien golems van hoofden zijn voorzien.

Sneeuwgolems

Brullen

Pak 75 sneeuwballen van de hopen en 21 kool, 3 hoeden en 3 wortels uit de kratten. Haal ook 6 takken van een zwart, dood boompje. Maak nu drie sneeuwmannen voor de bevroren rivier. Laat Violet naar alledrie brullen. Er is nu genoeg sneeuw op het ijs gevallen om er overheen te lopen. Doe dat.

Glijdpuzzel

Jullie zijn echter maar een heel klein riviertje over. Nu het meer nog. Daar is meer voor nodig. Haal het vat uit het water en laat Violet hierin kruipen. Glijd haar nu over het ijs. Je moet steeds zo achter haar zien te komen dat je haar richting de overkant kunt duwen. Hieronder staat een mogelijke oplossing.

Puzzel

Slee maken

Trevor volgt jullie. Praat met Violet. We moeten een spetterende entree maken op het feest, dus gaan we een slee bouwen. Hiervoor moeten we bouwmateriaal verzamelen.

Klik op de imaginaire slee verderop en bevestig alle onderdelen die je hebt verzamelt.

Slee maken

Het feest

Praat met Violet, geef de slee een naam en jullie sleeën naar beneden. Het feest is mooi, iedereen vindt Violet aardig en de quest is voltooid.

Beloning: Drie keer 1.000 xp in een skill naar keuze. Je kunt de xp kiezen met lampen. Je krijgt ook 2 keys voor Treasure Hunter

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Geen


Extra informatie

Je kunt na de quest snow implings ontdooien voor extra xp in een skill naar keuze. Deze snow implings zijn verstopt in het stadje van de yeti's.

Locaties snow implings

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.