The Void Stares Back

Moeilijkheidsgraad: Zeer moeilijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Korasi in het park van Falador

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet A Void Dance hebben voltooid. Je hebt ook 80 Magic, 78 Attack, 78 Strength, 71 Firemaking, 70 Construction, 70 Crafting, 70 Smithing, 55 Summoning en 25 Defence nodig. Je moet ook de tutorial van de activity Conquest hebben gedaan en een monster van level 599 kunnen verslaan.

Benodigde spullen: Wapens, armour, voedsel en potions. De rest is tijdens de quest te krijgen. Als je geen melee wapen gebruikt, moet je zowel range als magic wapens meenemen.

Korasi vindt dat de Temple Knights niet genoeg voortgang boeken bij het zoeken naar de puzzels uit A Void Dance en wil dat jij de zaak wat bespoedigt door Black Knights Fortress te infiltreren. Dat moet je doen door in full black naar binnen te wandelen. Begin de quest.

Begin

Je krijgt nu een speciaal setje black armour. Doe het aan. Stop nu je inventory vol met eten, maar houd 5 plaatsjes vrij. Neem ook een wapen mee. Ga vervolgens naar Black Knights Fortress, dat aan de noordkant van de Ice mountain ligt.

Zodra je binnenkomt, krijg je een berisping van een commandant dat je een uur te laat bent. Hij teleporteert je naar de basis van de Black Knights in Taverley Dungeon. Praat daar met Captain Gilroy. Jullie gaan de kamer in. Eén man probeert een deur te openen, maar wordt plots dodelijk getroffen door een spontaan opgekomen ondergrondse onweersbui. Aan jou de schone taak om ook eens een poging te wagen de deur te openen.

Begin

Bekijk een krat met gewichten. Je merkt dat de etiketten zijn verwisseld, waardoor je niet meer weet wat in een krat zit. Je kunt de kapitein steentjes laten wegen. Hierdoor kun je te weten komen wat het juiste gewicht van de steentjes is. Vertel aan de kapitein dat je het antwoord hebt gevonden en zeg het volgende:

Open nu het bord tussen de kratten en klik. Het is de kunst om de gewichten in evenwicht te brengen. Beide helften moeten op 15 komen. Plaats de gewichten als volgt:

Puzzel 1

Open nu de deur. Je zult door een aantal monsters uit Pest Control worden aangevallen. Er verschijnt een spinner, een torcher, een brawler en een defiler, allemaal level 70. Dood eerst de spinner in de hoek. Als je dat niet doet, zal hij constant de rest genezen en krijg je ze niet dood. De torcher zal protect from Ranged of Magic aanzetten. Als je geen melee gebruikt moet je er voor zorgen dat je zowel ranged als magic wapens bij je hebt, omdat de torcher steeds van protect prayers zal blijven wisselen. Als je alles gedood hebt, pak je de drie security blocks en de gebroken security block op.

Praat nu met de kapitein en vraag wat je moet doen. Het gebroken blok moet worden gerepareerd. Je moet daarvoor eerst de oven fixen.

Ga door de deur waardoor je binnen gekomen bent. Loop nu naar het noordwesten. Hier is de furnace. Je hebt een hamer, een stuk hard leer en een limestone brick nodig om die te repareren. Daarna moet de smeltoven nog worden aangestoken.

De limestone brick zit in het krat in het zuiden van het kamertje. Loop vervolgens helemaal naar het oosten van de basis. Hier zijn twee cellen. Er is ook een krat. Doorzoek deze voor het leer. Zoek nu op de kaart naar het symbool voor een waterbron, het keukentje van de basis. Die is in het noordoosten van de basis. Zoek hier naar logs in een krat. Als je geen hamer en tinderbox aan je toolbelt hebt, kun je die in in het krat in de kamer ten zuiden van de keuken vinden. Repareer nu de oven en steek hem aan. Repareer vervolgens het blok.

Furnace

Ga terug naar de deur in het zuidoosten. Plaats vervolgens de security blocks in de muur van de kamer waar je de monsters hebt gedood. Open vervolgens de deur.

In deze kamer zie je in het westen drie panelen. Doorzoek deze op magische vallen. Je krijgt nu een puzzel. Je moet met behulp van de blokjes de lijn in het midden door laten lopen naar het einde. Doe dat bijvoorbeeld zo:

Puzzel

De volgende kamer opent. Betreedt die. Je ziet hier een pest portal. De kapitein roept Lord Daquarius, de leider van de Black Knights, op. Omdat jij zo'n talentvolle inbreker bent, wil Lord Daquarius je gezicht zien. Kies voor een optie. Hij herkent je nu en laat je arresteren. Aangezien je vertelt dat je voor de Void Knights werkt, wil hij naar je luisteren. Kies een van de opties. Korasi, Jessika en Sir Tiffy komen je helpen. Zij vertellen dat je in de portal moet gaan om de snode plannen van de mysterieuze moordenaar uit eerdere quests te stoppen. Uiteindelijk zal Daquarius helpen, op voorwaarde dat jij het commando voert.

Nu verschijnen allerlei andere mensen. Praat met een van de bekende mensen. Niemand weet wat er achter de portal is, dus je zult het moeten zien. Je moet nu met Korasi praten. Zij geeft je haar zwaard, dat goed is tegen pests.

Ga nu de portal in. Hier ontmoet je Wizard Grayzag, die al twintig jaar lang bezig is de Void Knights met zijn pests te terroriseren om uiteindelijk op de hele wereld erkenning voor zijn grootsheid te krijgen. Hij roept wat monsters op om jullie te doden. Jullie worden in het nauw gedreven, waarna de grot instort en jullie ingesloten zitten. De Savant stuurt een bronze pickaxe. Lord Daquarius wordt aan het werk gezet om de ingang vrij te maken. Daarna zal de Savant mensen door de portal sturen, die jij via de activity Conquest aan moet sturen. De computer mag twee zetten doen, jij een.

Bij conquest mag je elke beurt één keer lopen en één keer aanvallen. Hierbij kun je commands gebruiken. Er zijn verschillende commando's, die je elk om een vastgesteld aantal beurten mag uitvoeren. Battle cry maakt één eenheid één beurt sterker, terwijl regeneration life points herstelt. Met Chastise versteen je de tegenstander één beurt, waardoor ze niet kunnen lopen en jij ze gemakkelijk aan kunt vallen. Charge zorgt ervoor dat je dubbel zo ver kunt lopen als normaal.

Als je verliest, verlies je geen spullen en kun je het nog een keer proberen.

Conquest

Wanneer je hebt gewonnen en Daquarius al enkele mining levels omhoog is gegaan, teleporteert de Savant jullie tot ergernis van Daquarius voorbij de steen. Korasi gaat Jessika achterna. Maak je klaar voor het eindgevecht met de Pest Queen. Zij is level 599 en valt aan met melee en magic. Protectieprayers werken, maar niet volledig. Lees de onderstaande alinea's goed door.

De Pest Queen valt van dichtbij met Melee aan en zal pas Magic gaan gebruiken als je verder weg staat. Gebruik tijdens het gevecht dus Protect from Melee en zet Protect from Magic aan als je van de Pest Queen weg stapt.

Elite defilerJe wordt tijdens het gevecht geholpen een void knight, een black knight en een white knight. Ook zullen er constant void archers komen helpen, met een maximum van acht tegelijk. De void archers zijn zeer belangrijk, omdat zij de healers doden. Als je de healers hun gang laat gaan, zal het erg lastig zijn om de Queen te doden. Je moet de void archers dus ten alle tijde beschermen. De void archers zullen worden aangevallen door elite defilers. Als je er één ziet, moet je die zo snel mogelijk doden. Een elite defiler ziet er als hiernaast uit.

De Pest Queen zal om de zoveel tijd een special attack proberen uit te voeren. Als je dit toestaat, zal zij aan al haar vijanden in haar gezichtsveld tot 5000 levenspunten aan schade doen. Je kunt dit voorkomen door met Korasi's sword aan de special attack van het zwaard gebruiken. De Pest Queen zal ongeveer 10 seconden nodig hebben om haar special attack uit te voeren. Breek je dit af, dan is er niets aan de hand, maar zorg er toch voor dat je altijd hoog in je life points zit mocht er toch iets verkeerd gaan.

Als je over het algemeen erg goed bent in vechten, hoge levels hebt en toegang hebt tot zaken als extreme potions, piety/turmoil en chaotic wapens kan je proberen om de elite defilers te negeren. Zolang je meer kan hitten dan de healers zal de Pest Queen alsnog dood gaan.

Je grafsteen zal voor de portal in Taverley Dungeon verschijnen als je dood gaat. Je kunt je spullen dus terugkrijgen, maar het duurt even voor je er bent. Sir Tiffy in het park van Falador kan je naar de portal teleporteren. Dat scheelt veel tijd.

Korasi's sword zal verdwijnen zodra je de portal verlaat. Jessika of Korasi zal je vlak voor het gevecht het zwaard teruggeven.

Ga nu de portal in. Hier kom je Grayzag weer tegen. Je moet de keuze maken tussen Korasi of Jessika: een zal moeten sterven. Hierna zal de Pest Queen verschijnen. Dood deze.

Gevecht

Als de Pest Queen dood is, zul je voor de keuze worden gesteld wat er met Grayzag gedaan moet worden. Je kunt hem door de Black Knights laten martelen, door de Void Knights laten executeren, levenslang door de White Knights laten opsluiten of voor verhoor aan de Temple Knights geven. Hierna zal de alliantie van ridders uiteen vallen.

Zorg ervoor dat je 5 plaatsen vrij hebt in je inventory en praat met Commodore Tyr. Hij zal je belonen. De torso die je krijgt, hangt af van beslissingen in deze en eerdere quests.

Beloning: 20.000 Crafting, 20.000 Construction, 20.000 Firemaking, 20.000 Magic, 20.000 Summoning, 20.000 Smithing en 2 keuzes uit 50.000 Attack, 50.000 Defence, 50.000 Strength, 50.000 Magic, 50.000 Ranged, 50.000 Prayer of 50.000 Summoning xp. Het level voor de xp in skill naar keuze moet minimaal 75 zijn. Je kunt de xp met een boek kiezen. Je krijgt ook afhankelijk van keuzes in eerdere quest en deze een void guardian torso, void justiciar torso of void executioner torso. De kleur is voor 100.000 gp bij Commodore Tyr op Void Knights Outpost te veranderen. Je kunt ook voor 100 punten delen van void armour naar de eliteversie ruilen. Het zwaard van Korasi mag je houden. Als je dat na de quest verliest, kun je voor 500.000 gp een nieuwe bij Commander Tyr kopen. Ook twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Nomad's Elegy

Over deze pagina

Met dank aan Robin, A Aron, matter470, galian prist, Pancho1987, DI BGANDH, Drippy25, StephanD, Zenivo, gytyyyt2, snottrol en walter herix voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.