What Lies Below

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Rat Burgiss op het kruispunt van Varrock, Lumbridge, Al Kharid en de Digsite

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Rune Mysteries hebben voltooid. Je hebt ook 35 Runecrafting nodig. Je moet 5 Outlaws van level 32 en een man van level 47 kunnen doden. 42 Mining is handig.

Benodigde spullen: Bowl, 15 chaos runes/pure essences, chaos tiara of talisman. Teleporteermiddelen naar Varrock en Edgeville en een wicked hood zijn handig. Een wapen kan ook van pas komen voor het gevecht.

Praat met Rat Burgiss op het kruispunt van Varrock, Lumbridge, Al Kharid en de Digsite. Zeg hem gedag. Je komt te weten dat hij een handelaar is die op weg was naar Varrock, totdat hij werd aangehouden door een paar outlaws, vogelvrijverklaarden. Ze sloopten de kar en stalen een paar belangrijke papieren. Vraag of jij ze terug moet halen. Als hij vraagt of je wil helpen, antwoord dan dat je dat wil.

Rat Burgiss

Rat vertelt dat hij gehoord heeft dat deze outlaws een kamp ten westen van de Grand Exchange hebben. Rat geeft je een lege map, waar je de papieren in kunt doen. Je moet er vijf teruggeven.

Outlaws

Ga naar het kamp van de outlaws. Dood vijf outlaws om alle pagina's te krijgen. Stop ze in de lege map van Rat en breng de map naar Rat toe.

Rat is wel tevreden over je en gaat je een geheimpje vertellen. Je roept nu dat je al weet wat Rat denkt: je zou een vermomde prins zijn, die arme mensen wil helpen. Nu zegt Rat dat je bij nader inzien toch niet zo geschikt bent voor het geheimpje. Hij geeft je een andere opdracht. Je moet een brief aan de tovenaar in de bibliotheek van Varrock geven.

Ga dus naar de bibliotheek in het paleis van Varrock en praat met Surok Magis. Nadat hij heeft gezegd dat je lelijk bent, geef je hem de brief. Hij vernietigt de brief zodra hij hem gelezen heeft. Ook hij heeft een geheimpje. Zeg dat hij door moet gaan. Hij vertelt dat hij in deze bibliotheek een spreuk heeft gevonden om klei in goud te veranderen! Hier heeft hij alleen nog maar een paar spullen voor nodig: een bowl en een metalen stok met chaos magic. Om die te krijgen moet je met 15 chaos runes naar het Chaos Altar gaan en de stok die Surok je geeft op het altaar gebruiken. Je hebt hierbij een chaos talisman of chaos tiara nodig. Hij vertelt je ook over een boek met een snelle route naar het chaos altar, waardoor je niet door de Wilderness hoeft. De tovenaar heeft je ook nog een dagboek gegeven, wat je kan helpen bij je zoektocht.

Surok Magis

Het boek met de snelle route heb je niet nodig. Doorzoek eventueel de boekenkast in het smallere gedeelte in het oosten van de bibliotheek om het boek wel te krijgen. In dit boek staat wat over de geschiedenis van Varrock, over de strijd tussen volgers van Saradomin en volgers van Zamorak, de Dagon'hai.

Pak 15 chaos runes of pure essences, de wand van de tovenaar en je tiara of talisman. Nu moet je naar het chaos altar. Er zijn vanaf nu vier manieren. Je kunt via de Wilderness en de talisman, via de Abyss, de wicked hood of via een nieuwe manier gaan. Je moet wel eerst een chaos talisman of omni-talisman in je wicked hood hebben gedaan en nog niet twee keer op die dag met de hoed geteleporteerd hebben als je via de wicked hood wilt.

De nieuwste manier is net als de wicked hood veilig en ook redelijk snel. Hier heb je wel 42 Mining voor nodig. In het boek dat je van de tovenaar hebt gehad, Sin'keth's diary, staat een extra route. Ten noordoosten van de oostelijke poort van Varrock staat een groot standbeeld. Naast het standbeeld zit Anna Jones. Je kunt met haar praten om een bronze pickaxe te krijgen. Hak een gat in het standbeeld en ga naar binnen. Volg de gang en je zult bij het chaos altar uitkomen.

Standbeeld

Maak als je bij het altar bent eventueel de chaos runes, doe daarna de wand op het altar. De wand zal nu betoverd worden.

Chaos altar

Ga terug naar de magiër in de bibliotheek van Varrock en vergeet de bowl niet mee te nemen. Je kunt deze bowl eventueel in de general store van Varrock kopen.

Surok vertelt dat hij nog wat tijd nodig heeft voor de spreuk. Je moet Rat een brief teruggeven. Als je de brief ondertussen zelf leest, staat er in dat niemand iets vermoedt en dat er binnen drie dagen een nieuwe koning van Varrock zal zijn...

Vertel Rat dat hij heel wat uit te leggen heeft. Dat zal hij doen. Hij vertelt dat hij geen handelaar is, maar de bevelhebber van de Varrock Palace Secret Guard, de VPSG. De VPSG kwam erachter dat Surok een spreuk heeft gevonden om de geest van iemand te besturen en deze op de koning wil gebruiken. Gelukkig kan hij dat nog niet, omdat hij de spullen nog niet heeft. Nu gaat er een lampje bij je branden: je hebt net spullen voor hem gehaald! Je fout moet worden rechtgezet. Je moet iemand bezoeken die wat meer van de spreuk afweet. Zijn naam is Zaff, de verkoper van de magische staven in Varrock.

Ga naar Zaff in zijn winkel aan het marktplein van Varrock. Vertel dat Rat Burgiss je gestuurd heeft. Zaff zal dan vertellen dat hij een spreuk heeft gemaakt om Suroks spreuk te verwijderen. De koning moet slap zijn om de tegenspreuk te laten werken. Je zult dus tegen hem moeten vechten totdat hij bijna dood is. Dan moet je de ring gebruiken die Zaff je net heeft gegeven. Zaff zal dan verschijnen en alles afhandelen. Je krijgt een briefje met instructies om het nog eens na te lezen.

Loop naar Surok en vertel hem dat hij onder arrest staat. Hij zal zeggen dat je niet zomaar zo'n machtige afstammeling van Sin'Keth Magis en erfgenaam van de Dagon'hai als hij kan arresteren. Ga het gevecht aan.

De koning komt nu binnen. Surok zal hem meteen betoveren. De koning denkt nu dat hij je moet doden. Val de koning aan totdat het balkje helemaal rood is. Gebruik dan de ring van Zaff. Zaff zal verschijnen. De koning maakt hij weer beter, Zaff zal ook Surok tegenhouden als die weg probeert te teleporteren.

King Roald

Ga terug naar Rat. Je houdt een warrig verhaal. Rat zal vertellen dat alles goed zal aflopen en hij opnieuw contact met je op zal nemen als hij weer hulp nodig heeft.

Beloning: 8.000 Runecrafting en 2.000 Defence xp. De xp krijg je in de vorm van lampen. Je krijgt ook een beacon ring, die wat bonus aan je armour en magic critical rating geeft. Je kunt nu ook een shortcut gebruiken naar het Chaos Altar, zodat je niet door de wildernis hoeft. De shortcut moet je eerst vrijmaken. Hierboven staat hoe dat moet. Twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Defender of Varrock, Hunt for Surok, Achievements van Varrock - Gemiddelde taken, Achievements van Varrock - Moeilijke taken, Achievements van Varrock - Elitetaken

Over deze pagina

Met dank aan heer sjoerd, Darcel, Nelgie5000, B Lovez M, Rd7dec11, Sylverus en sven voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.