Within the Light

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Arianwyn in het oosten van Lletya

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Mourning's Ends Part II hebben voltooid. Je hebt ook 69 Agility, 70 Fletching, 75 Woodcutting en 75 Ranged nodig. Het is niet mogelijk om je levels met potions tijdelijk te verhogen.

Benodigde spullen: Goed voedsel en iets waarmee je het death altar in kunt gaan. Je kunt één keer gratis een death talisman tijdens de quest krijgen. Teleporteermiddelen naar Lletya en Ardougne zijn handig. Neem ook je crystal trinket, tarnished key en new key mee als je die nog op je bank hebt staan. Als je die niet meer hebt, krijg je ze tijdens de quest terug. Neem ook wapens mee voor het doden van een mourner. Een staf met vuurspreuken werkt het beste.

Bericht van Thorgel

Praat met Arianwyn over Within the Light. Arianwyn vertelt over een bericht van de dwerg Thorgel, die na Mourning's Ends Part II bij het death altar is achtergebleven om het altaar te bewaken tegen de Death Guard. Er is iets bijzonders aan waar de lichten in de tempel samenkomen. Arianwyn vraagt of je wilt helpen. Zeg ja. Arianwyn vertelt dat het wellicht iets te maken kan hebben met de verblijfplaats van de oude elven, die zijn verdwenen toen de tempel gebouwd is. Arianwyn wil graag dat je hem de tempel binnensmokkelt. Daar heeft hij het mournerspak voor nodig. Daarnaast moet je een kristal aan de plaats binden, zodat hij naar de tempel kan teleporteren. Ook moet je iemand vinden die voor afleiding zorgt tijdens de teleportatie, zodat ze niet worden opgemerkt door de Death guard. Je krijgt een blank teleport crystal.

Arianwyn

Mournerkleding

We moeten nu twee mournerpakjes zien te versieren. Misschien heb je er nog eentje op je bank of in de costume room van je huis. Het andere pak zul je moeten krijgen door een mourner in Arandar te doden. De mourner valt aan met melee en kan slecht tegen vuurspreuken. In tegenstelling tot vóór het begin van deze quest zullen de mourners nu kleding droppen die je niet hoeft te repareren.

Je kunt twee manieren in Arandar komen. Je kunt vanuit Lletya lopen via de route die bij Regicide staat. Volg de route naar het noordoosten. Je kunt ook vanuit Gnome Stronghold naar het zuiden lopen en door de poort naar Arandar gaan. De mourners zul je in het noorden van Arandar tegen het lijf lopen. Dood een mourner en pak de spullen op die hij dropt.

Als de trousers en top kapot of vies zijn, moet je dat herstellen. De trousers kun je laten repareren wanneer je de trousers, 2 silk en 1 bear fur naar de dyewinkel in het noordwesten van Lletya te brengen. De top moet je met water en zeep schoonmaken. Zeep is te krijgen door die uit de mand bij de druïde Tegid bij het meer van Taverley te stelen.

Arandar

Afleiding en het kristal binden

Reis nu naar Ardougne. Herstel je stats en maak je klaar voor een tripje naar de Temple of Light. Hiervoor heb je in ieder geval één mournerspak nodig. Neem ook het blank teleport crystal van Arianwyn mee.

Ga door de poort van West Ardougne en doe je mournerspak aan. Loop nu naar het noordoosten van de stad en ga het gebouw in. Je kunt niet naar binnen als je niet het pak aan hebt of iets anders daarnaast aan hebt. Klim bij het luik in de westelijke kamer naar beneden. Je komt nu in het voorportaal van de Temple of Light.

Loop naar de kamer in het zuidoosten en pak een tarnished key en new key van het bureau als je die nog niet hebt. Ga nu naar het kamertje met de gnome en praat met hem over Within the Light. Je vraagt hem om de mourners af te leiden als een vriend naar de Temple of Light teleporteert. De gnome krijgt nu een vermoeden dat je niet bij de mourners hoort. Vertel de waarheid of blijf undercover. Hij zal je helpen in ruil voor zijn vrijheid. Je geeft hem je woord.

Open de deur in het westen en loop de grot in. Loop richting het westen, maar pas op voor de dark beasts. Stop voor de dode mourners en doe je gasmasker af. Bezing hier het kristal met de optie op het kristal. Je ziet een filmpje waarin mourners hoofdpijn krijgen van je gezang.

Temple of Light

Tempel

Teleporteer terug naar Lletya en geef hem je pak en het kristal. Je vertelt ook over de gnome. Als Arianwyn alles heeft, vraagt hij of je er klaar voor bent. Zeg nee. Doe nu je mournerspak aan, pak voldoende voedsel van de bank. Vraag Arianwyn ook om de trinket van Mournings Ends Part II. Ga dan pas met Arianwyn naar de Temple of Light.

Jullie komen nu voor de tempel. Loop naar de tempel en ga de trap bij de ingang op. Ga vervolgens de ladder in het zuiden op. Loop hier naar het midden van de verdieping en ga daar de trap af. Ga nogmaals de trap af. Je bent nu dicht bij het death altar. Als je voor een dichte deur komt te staan, kun je via drie manieren bij het death altar komen.

De eerste twee manieren om bij het death altar te komen zijn via de Abyss en de wicked hood. Ga naar het death altar en ga die uit. Je kunt ook via de Underground Pass. Betreed via de ingang aan de kant van het elvengebied de en spring in de Well of Voyage. Manoeuvreer je door de doolhof het zuiden toe. Ga hier de trap af. Je ziet een dwergenkamp, waar een scheur in de wand zit. Ga die in. Je komt voor het death altar te staan. Loop verder naar het oosten. Betreed de Temple of Light en buig de rode straal naar het westen om door de spiegeltjes in de pilaar waar het rode licht in straalt, te draaien. De deur in het oosten opent nu. Haal Arianwyn weer in Lletya op en ga met hem door de deur.

Nu je met Arianwyn in het midden bent, moet je de rode straal naar het punt sturen waar de andere stralen in het westen samenkomen. Dat doe je door het spiegeltje in de pilaar met de rode straal te draaien. Nu opent de deur in het westen. Ga er heen. Je komt nu eindelijk bij Thorgel.

Terwijl Thorgel en Arianwyn bijpraten, moet jij de pilaar met de vier lichtstralen onderzoeken. Ga naar de pilaar en onderzoek hem. Je wordt geraakt door een bliksemschicht, maar die doet je geen pijn. Je wordt herinnert aan de kracht van het kristal.

Vertel Arianwyn wat je voelde. Je moet de crystal trinket op de pilaar doen. Doe dat. Je krijgt een grote rode lichtflits te zien. Vertel ook dat aan Arianwyn. Je zegt dat de trinket te klein is. Je moet iets groters de energie van het death altar laten binnendringen, zoals jezelf.

Energie van het death altar op de pilaar

Als je geen talisman of tiara bij je hebt, kun je Arianwyn ook om eentje vragen. Ga het death altaar binnen en praat daar met Thorgel. Hij geeft je een opstapje naar het altaar. Je staat nu bol van de energie. Wat je nu gaat doen, moet je snel doen. Anders zul je weer op het death altar moeten stappen.
Death altar

Ga weer naar buiten en raak nu de pilaar met de vier lichtstralen aan. Nu moet je snel het kristal in het oosten van de bovenste vloer aanraken.

Ren terug naar de pilaar met de vier lichtstralen en raak de pilaar aan. Wanneer je snel genoeg was, kom je nu in een bijzondere kamer. Je moet hier een puzzeltje oplossen.

Lichtpuzzel

Doorzoek de dode slaaf. Je krijgt een hatchet, een knife, een kleurending en briefjes.

  1. Loop naar het oosten en hak in de pilaar waar de blauwe straal naar toe gaat. Kerf hem dan uit met je knife. De blauwe straal gaat nu verder. We kunnen geen precieze beschrijving geven wat je moet doen, omdat dat bij iedereen anders is. Je moet zo aan de pilaren draaien dat de straal in de gele lichtontvanger in het westen schijnt.
  2. Er verschijnt nu een rode straal in het oosten. Laat die gelijk lopen met met de blauwe straal, zodat deze straal magenta (roze) wordt. Stuur die naar de groene lichtontvanger.
  3. Nu verschijnt er een groene straal. Laat die gelijk lopen met de blauwe straal, zodat de straal cyaan (lichtblauw) wordt. Stuur die straal door naar de rode lichtontvanger.
  4. Nu opent de zwarte lichtontvanger. Verbind nu alle stralen met elkaar. Stuur die straal naar de zwarte lichtontvanger.
Puzzel

Acrobatentoeren

Er verschijnt er een ladder in het zuidoosten. Ga die op. Je ziet allemaal zwevende eilandjes. In het westen is een grote kruisboog. Hier moet je zien te komen. Spring naar het eilandje volgens de route die je op je minimap kunt zien. Let op voor de stekels die soms uit de vloer komen, want die geven tussen de 200 en 400 schade als je er op komt. Als je bij de boog komt, moet je de boog afschieten als het dingetje dat langs de muur schuift langs de boog komt. Als dat lukt, hoor je iets schudden. De deur is geopend.

Kaartje

De gang

Spring terug naar de ladder en ga naar beneden. Loop door de deur. Hier zie je een dode elf messenger. Doorzoek zijn lijk om een bericht te vinden. Hier staat op dat Prifddinas een kristallen zaadje is geworden en er nog een ondergronds deel intact is.

Bevrijd nu eventueel de gnome en geef vervolgens het bericht van het elvenlijk aan aan Arianwyn in Lletya. Je krijgt niets extra als je de gnome bevrijdt, maar het kan niet meer na de quest.

Beloning: 35.000 Agility, 20.000 Fletching, 20.000 Woodcutting en 20.000 Ranged xp. Eluned kan je ook leren hoe je met het teleport crystal uit Mournings Ends Part I naar de Temple of Light kunt teleporteren. Vraag het haar om het te leren. Twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Plague's End, Achievements van Tirannwn - Gemiddelde taken

Over deze pagina

Met dank aan stijin, Derparnieux, Cherysh, Didntprotect, Hank1705, Super Duckje, Thrandvil, kaimon1111, mrperfectk en tox-get-dead voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.