You Are It

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Kort

Startpunt: Hak een specifieke boom in McGrubor's wood om. Het is een normale boom, geen oak.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Geen

Benodigde spullen: Rope

Hak de boom om ten zuiden van de fairy ring en ten noordwesten van de zuidelijke poort. De locatie is net iets meer richting de fairy ring dan het hek en het is een normale boom, geen oak. Wanneer je de juiste boom hebt gevonden, krijg je een mysterious clue scroll. Ook zal er een double agent verschijnen, zoals je die waarschijnlijk wel kent van clue scrolls. Hij komt met de mededeling dat je bovenaan zijn lijstje van één persoon staat en dat de mensen op zijn lijst altijd snel daarna sterven.

Boom

Open de clue scroll. Er staat erg vaak URIT, met hier en daar een variatie. Als je alles weglaat waar URIT staat, blijven de letters RELDO over. Ga met Reldo praten in het paleis van Varrock. Hij is zeer verdrietig dat jij de clue scroll hebt gekregen, omdat hij al vaak zo'n ding heeft gezien. Avonturiers die de clue scroll proberen op te lossen, verdwijnen kort daarna en avonturiers die niets doen, sterven al snel nadat ze Reldo's bibliotheek hebben verlaten. Reldo weet verder niets, behalve dat hij je clue scroll moet ondertekenen.

Reldo

Lees de clue scroll opnieuw. Deze is helemaal veranderd. Er staat dat helemaal geen extra kleding mag dragen en bij Duke Horacio moet huilen en de paniekemotie moet doen. Doe dus je armour af, ga in het kasteel van Lumbridge de trap op om en doe wat er staat.

Duke Horacio

Nu verschijnt een aantal enge double agents met het uiterlijk van ripper demons, die je aanraden je laatste uren niet te verspillen aan een clue scroll. Je ziet ook nog een scene uit het verleden van Duke Horacio, waarin hij de begrafenisondernemer Uri een kistje met bezittingen van zijn geliefde geeft, om naast haar te begraven.

Er staan nu coördinaten op de clue scroll. Deze gaan naar de begraafplaats bij het kerkje in Lumbridge. Loop erheen, ga ten westen van het licht in het zuidwesten staan en klik met de rechtermuisknop op je clue scroll om er te graven. Je ziet nu een filmpje waarin Uri de kist weer opgraaft en een amulet van obsidiaan steelt. Er verschijnt weer een double agent die uitlegt dat Uri geld nodig had.

Begraafplaats

Open de kist die je hebt gekregen. Dat lukt niet, we hebben een sleutel nodig. Bekijk ook de clue scroll. Je ziet een kaartje van Rimmington. Probeer daar de house portal in te gaan. Je ziet een filmpje met een hoop kamers, waarin allemaal hetzelfde gebeurt: een vrouw wil haar rijke, maar niet zo geliefde overleden man geheim begraven.

De clue scroll bevat nu een hint over een boek in een huis. Dit huis is Draynor Manor. Ga hier naar de kamer direct ten westen van de hal en doorzoek in het noordwesten de boekenkast. Je vindt een boek en een sleutel. Open hiermee de kist om een oude halsband en een nieuwe clue scroll te krijgen.

Draynor manor

Klik rechts op de clue scroll en kies "Scan". Als je de pijl volgt die verschijnt, kom je weer uit in McGrubor's wood. Zorg dat je een touw bij je hebt. Graaf twee stappen ten zuiden de kist bij het huis. Er verschijnt een gat. Hang er een touw in en ga naar beneden.

Aan het einde van de grot ligt een doodskist. Bekijk deze en je ziet een filmpje, waarin Uri het jade beeldje een graf van een persoon met de naam Charos rooft. Uri doet drie wensen, waaronder dat niemand anders het beeldje mag vinden. Hierna zijn de wensen op en wordt Uri door wortels de grond in getrokken.

Praat nu met de double agent. Hij kan je vertellen dat Uri door Charos vervloekt is om de tombe te bewaken. Ondertussen was er nog genoeg van Uri over om avonturiers naar de tombe te lokken, die het beeldje zouden moeten vinden en verwoesten. Als ze een verkeerd beeldje aanraken, worden de avonturiers echter gedood.

Tombe Charos

Je hebt nu een boek, waarin wordt beschreven dat Charos voor Drakan werkte. Charos moest op lange termijn een bepaalde steen vinden, terwijl hij ook een verrassing voor een jachtfeest moest verzinnen. Charos bond een elite bloodveld aan een sloopkogel in de vorm van de steen. Dit viel echter verkeerd bij Drakan, waardoor Charos op de vlucht moest.

Pak nu van de plank het beeldje van de steen. Als je een ander beeld pakt, ga je dood en kom je levend en met al je spullen weer buiten de grot. Zodra je het beeldje van de Stone of Jas kapot hebt gegooid, zal Uri bevrijd zijn.

Beloning: Een sealed clue scroll (easy), een sealed clue scroll (medium), een sealed clue scroll (hard), een puzzle casket die na het oplossen ervan beloningen geeft van een medium clue scroll en een old necklace, waarmee je na de quest nog eens 50.000 Dungeoneering xp kunt verdienen als je 50 Dungeoneering hebt of hoger.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Geen


Extra informatie

Na de quest kun je met de Scan-optie van de old necklace op vijf plaatsen een necklace trinket zoeken. Elke trinket zal je 10.000 Dungeoneering xp geven. Je moet wel 50 Dungeoneering of hoger zijn. Als je ze alle vijf hebt gevonden, kun je in de tombe met Uri praten voor extra achtergrondinformatie die wellicht zal leiden tot een vervolg op deze quest.

KaartjeLocatie
KaartIngang van Castle Drakan. Je kunt het beste met Drakan's medallion naar Darkmeyer teleporteren om hier te komen.
KaartTuin van Fenkenstrain's Castle
KaartBeacon ten zuiden van de Paterdomus
KaartTen noorden van Aggy's huis in Draynor Village
KaartGrapple tree bij Catherby

Over deze pagina

Met dank aan Beckie97 en revenant lyc voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.