Zogre Flesh Eaters

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met Grish ten zuiden van Castle Wars en ten westen van de ogre stad Gu'Tanoth.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Big Chompy Bird Hunting en Jungle Potion hebben voltooid. Je hebt ook 8 Herblore, 30 Ranged, 4 Smithing, 20 Strength en 30 Fletching nodig. Je moet een monster van level 58 kunnen verslaan. Je kunt die het beste met een comp ogre bow en brutal arrows doden. Dat is namelijk zijn zwakte.

Benodigde spullen: Vial of water, rangedarmour, brutal arrows naar keuze (kun je gewoon op de Grand Exchange kopen), voedsel en eventueel een ranged potion. Neem ook een magicspreuk mee om een zombie te doden. Verder kun je alles wat je nodig hebt tijdens de quest krijgen. Eten is aanbevolen. Als je tussendoor niet naar Brimhaven wil lopen, haal dan alvast snake weed en rogues purse.

Starten

Praat met Grish. Hij denkt dat je slim genoeg bent om hier snel weg te gaan, de zogres veroorzaken namelijk ziekte. Zogres zijn dode ogres die uit de dood zijn opgestaan en nu uit de modder komen om de Jiggig af te pakken van de ogres. Vraag hem wat hij met 'sickies' bedoelt. Hij vertelt dat de ziekte samen met de zogres komt. Het maakt je oranje, dan groen en daarna ga je dood.

Plaatje

Bied Grish aan om te helpen. Hij neemt je hulp graag aan. Jij kunt uitzoeken waarom de zogres er zijn, zodat ze weer terug in de grond kunnen. Als je dat probeert, wordt je wel gegarandeerd ziek. Daarom geeft Grish je twee super restore potions en drie chompy birds.

Disease was voor de Evolution of Combat aanwezig in dit gebied. Nu niet meer. De quest klopt dus niet helemaal meer omdat er geen disease meer is. Disease haalde je levels tijdelijk naar beneden. Vandaar de restore potions.

De grot

Praat nu met de Ogre Guard bij de barricades in het oosten, hij zal je er door laten. Loop naar achter en ga in de grot. Ga naar het noordwesten. Je krijgt nu een soort filmpje te zien, waarin verteld wordt dat er een explosie is geweest. Zoek de broken lecturn naast de sarcofagen en doorzoek het. Je krijgt een torn page. Lees het. Het is maar een halve pagina, maar je kunt er op lezen dat er een spreuk op staat die het gebied heeft vervloekt, zodat de doden altijd weer opstaan.

Doorzoek het skelet dat ernaast ligt. Nu komt er een zombie van level 52. Dood hem, hij kan slecht tegen vuurspreuken. De zombie zal een ruined backpack achterlaten. Open de backpack en je krijgt rotten food, een beker en een knife. Doorzoek de coffin ten westen van het skelet. Je krijgt de optie om hem te openen met de knife uit je toolbelt. Doe dat. Je krijgt nu een black prism. Bekijk nu alle voorwerpen die je gekregen hebt met de look-at opties.

Plaatje

Naar Yanille

Ga nu naar de Dragon Head Inn in Yanille en doe de beker op de barman. Hij vertelt je over de eigenaar van de beker, Brentle Vahn. De goede man is ineens verdwenen.

Naar de Wizard's guild

Ga nu naar de Wizard's guild en rinkel aan de bel naast de guild. Er komt nu een wizard naar buiten, die druk bezig leek te zijn. Praat met hem. Laat hem de dingen zien die je in de tombe heb gevonden en dat je ze in een tombe met zogres hebt gevonden.

De tovenaar vertelt wat over de voorwerpen. Het is voor tovenaars toegestaan om de zwarte kunsten te onderzoeken, maar gebruiken is verboden. Je kunt misschien met Sithik Ints gaan praten. Hij is in het gasthuis in het noorden, maar is zo ziek dat hij het pand niet kan verlaten. De tovenaar denkt niet dat Sithik er iets mee te maken heeft, maar misschien heeft hij wat bruikbare informatie.

Sithik Ints

Ga nu naar het huisje ten noorden van de magic guild. Beklim de trap en praat met de man die in bed ligt. Hij vraagt wie toestemming heeft gegeven hem te bezoeken. Je zegt dat dat de tovenaar bij de Wizard's guild was. Vraag Sithik alles wat je kunt. Hij zegt dat hij niets van de dode ogres weet. Sithik is een student van magische kunsten. Vroeger was hij een avonturier. Hij vertelt dat hij dat zat is en nu op verloren kunst studeert: de zwarte kunst of necromantie.

Plaatje

Doorzoek de kasten die in de kamer staan. Als het goed is krijg je nu een boek over H.A.M, een boek over schilderen van portretten, een boek over necromantie, charcoal en papyrus. Lees het boek over de portretten, dan leer je een portret te maken. Doe de papyrus die je gevonden hebt op de man. Je zult dan een portret maken. Als de examine van je portret met "A classic realist charcoal portrait of Sithik" is, is het goed. Anders moet je een nieuwe papyrus in de kamer zoeken en het nog een keer proberen.

Terug naar de barman

Breng het portret naar de barman via de use-optie. De barman vertelt dat dat de man is waarmee Brentle Vahn eens heeft gepraat. Jij denkt dat dat de man is die Brentle Vahn de dood in heeft gejaagd. De barman zal zijn handtekening zetten, zodat de tovenaars van de Wizard's guild weten dat de barman de twee echt met elkaar heeft zien praten.

Potion geven

Probeer de gescheurde pagina op het boek over necromantie te doen. Het past. Geef nu de boeken en het portret aan de tovenaar bij de Wizard's guild. Hij geeft je een potion. Gebruik dit op Sithik (de man in bed). Hij wil het niet drinken, dus doe je het maar op zijn thee op de drawers.

Terug naar de tovenaar

Ga nu weer naar de tovenaar en praat met hem. Loop weer terug naar Sithik en praat met hem. Hij is nu veranderd in een ogre en kan alleen weer normaal worden als hij de waarheid vertelt. Hij vertelt dat hij inderdaad Brentle Vahn op pad heeft gestuurd om een einde te maken aan die vreselijke ogres. Vraag alles aan hem.

Sithik vertelt dat het gebied verloren is: de zogres blijven er permanent en ze kunnen niet weggehaald worden. Hij vertelt je ook hoe je een potion maakt om de diseases op te laten houden. Daarnaast vertelt hij je nu hoe je brutal arrows en een comp ogre bow maakt.

Plaatje

Potion maken

Ga naar een bank en doe eerst de rogues purse in een met vial met water en daarna snakeweed. Doe niet eerst de snake weed in de vial! Als je de herbs nog niet hebt moet je ze halen rondom Tai Bwo Wannai Village. Kijk daarvoor in de guide van Jungle Potion.

Je krijgt nu een potion. Drink het niet. Ga nu naar de plaats waar Grish is en geef de potion aan een ogre die Uglag Nar heet. Hij koopt de potion. Nu kun je ook spullen van hem kopen, zoals nog meer potions tegen de ziekte. Praat met Grish en hij geeft je een sleutel.

Het gevecht

Pak nu de spullen die je bij het gevecht nodig hebt. Het monster, Slash Bash, is level 58 en kan slecht tegen brutal arrows. Gebruik die dus. Op een hoger level zou je ook op andere manieren het monster kunnen doden, maar gezien je het monster binnen 5 minuten moet doden, kun je beter als ranger met brutal arrows gaan. Je hebt daar ook een comp ogre bow voor nodig, anders kun je de pijlen niet afschieten.

Ga weer de grot in en zoek in het westen naar wat gesloten deuren. Ga erdoor en ga naar beneden bij de trap. Doorzoek de stand en Slash Bash komt nu te voorschijn. Dood hem. De ability Deadshot is erg effectief op het monster.

Plaatje

Als Slash Bash dood is, krijg je wat vreemde bones en een artifact. De bones kun je bewaren. Je kunt er erg veel geld voor krijgen als je ze op de Grand Exchange verkoopt. Geef het artifact aan Grish.

Beloning: 2.000 Fletching, 2.000 Herblore en 2.000 Ranged xp. Je kunt nu brutal arrows, composite ogre bows en cure disease potions maken. De cure disease potions zijn sinds de Evolution of Combat niet nuttig meer. De bow en arrows kun je gebruiken om zogres te doden. Verkoop de black prism aan de wizard voor 2.000 of aan de antiekhandelaar in Shilo Village voor 5.000 gp. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: As a First Resort, Dealing with Scabaras, Rum Deal, While Guthix Sleeps

Over deze pagina

Geschreven door Sjors280 en Poekies, met dank aan Ru ben ik, Prepare4, jager1999 en mozerath 0 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.