RuneScape-nieuws

Als er in een van deze vertaalde berichten over "ik" of "wij" wordt gesproken, wordt hier Jagex mee bedoeld. Deze updates zijn vertaald van RuneScape.com
Originele tekst

13 februari 2013 - 2007 - Nostalgisch RuneScape... Jullie bepalen!

Hallo iedereen,

Vorige week heeft Mod Mark een onderwerp op onze forums geplaatst waarin over de nostalgische en vaak gepassioneerde discussies onder spelers over een gewenste terugkeer van een oude versie van RuneScape wordt gesproken. Vooral de jaren 2006 en 2007 lijken het hoogtepunt van collectieve interesse te zijn. Ons  team is vervolgens gaan kijken of we nog een backup hebben die zo ver teruggaat, of het herstellen van de backup technisch mogelijk is en wat er allemaal in deze mogelijke oude backups van RuneScape zou zitten.

Het team heeft avondenlang en het afgelopen weekend in oude backups gegraven en ze proberen te herstellen, in de hoop dat er meer te vinden was dan alleen de mp3-collectie vol rock power ballads uit de jaren 80 van onze vorige IT-beheerder! ☺

Ik ben blij te kunnen melden dat we erin geslaagd zijn een volledige backup van RuneScape uit augustus 2007 te herstellen. Het is een complete snapshot van het spel, die we werkend kunnen krijgen als we er tijd en moeite in steken. Ironisch genoeg hebben we in oktober 2007 onze backupsystemen aangepast, dus we hebben geen versies meer van het spel van na augustus 2007 die bruikbaar zijn voor dit doel.

Zoals ik al begin dit jaar heb gezegd, werken we er hard aan dit jaar leuk, memorabel en speciaal te maken en een significant deel van het realiseren van deze missie wordt bepaald door jullie inbreng. Er is erg veel veranderd en verbeterd sinds de onstuimige dagen uit 2007. Het spel is doorgegaan, net als onze techniek, systemen en infrastructuur. Er is een substantiële hoeveelheid werk nodig om deze oude servers weer online en draaiende te krijgen. Als er echter genoeg mensen zijn die dit project ondersteunen, is dit echter haalbaar en geen hindernis voor het huidige spel.

Net als bij de peiling voor de terugkeer van de Wilderness en de vrije handel, waarbij 1,4 miljoen keer gestemd werd, zullen we een vergelijkbare peiling houden om jullie, onze gewaardeerde leden, het lot van het oude RuneScape te bepalen, omdat jullie de voortdurende ontwikkeling en ondersteuning van het spel direct financiëren. Deze beslissing is samen met de mate van ondersteuning, investeringen en mogelijke extra kosten geheel aan jullie.

Voor we echter meer in dit project investeren, moeten we het gewenste niveau van ondersteuning bepalen door te meten hoeveel van jullie echt RuneScape terug willen zoals het in augustus 2007 was. We zullen daarom deze week een peiling voor spelers opzetten waarin ze kunnen laten zien hoe groot hun interesse in RuneScape uit 2007 is.

Voor ik op de details in ga, moet ik nog één belangrijk ding opmerken. Als dit idee genoeg steun krijgt, is het niet nodig om huidig talent dat aan de spannende geplande updates voor het huidige spel werken, weg te halen. We kunnen een nieuw team inhuren dat speciaal aan dit project werkt.

Door jullie de keuze te bieden beide versies van het spel te spelen, tonen we aan dat we naar jullie luisteren en dat we, waar mogelijk, doen wat jullie willen. We hopen dat er op de lange termijn oude spelers terug zullen komen en er wellicht nieuwe spelers zullen bijkomen. Ze kunnen hun oude herinneringen herbeleven en, als ze dat willen, ook het huidige spel spelen. De komende maanden en volgende jaren hebben we veel spannende updates gepland staan die aan Evolution of Combat toegevoegd zullen worden, onafhankelijk van een eventuele terugkeer van oude servers.

Dat gezegd hebbende, hebben we de volgende doelen gesteld die ons helpen te bepalen hoeveel focus en werk er in dit project gestopt moet worden:

Niveau 1 - 50.000 of meer stemmen:

De servers van 2007 komen als een op zichzelf staand onderdeel terug naast het huidige RuneScape-spel, met ongeveer 15 dollar aan aanvullende memberkosten. Deze servers krijgen geen nieuwe updates en ontvangen alleen broodnodig onderhoud.

Niveau 2 - 250.000 of meer stemmen:

De servers van 2007 komen als een op zichzelf staand onderdeel terug naast het huidige RuneScape-spel, ondersteund door een klein team ontwikkelaars en met ongeveer 5 dollar aan aanvullende memberkosten. Deze servers krijgen alleen basisonderhoud om bugs te verhelpen en kleine verbeteringen te doen, met de mogelijkheid om op termijn onze moderne antibottechnologie toe te voegen als dat nodig is.  

Niveau 3 - 500.000 of meer stemmen: 

De servers van 2007 komen als een op zichzelf staand onderdeel terug naast het huidige RuneScape-spel, ondersteund door een apart team ontwikkelaars zonder extra memberkosten. Deze servers krijgen regelmatig onderhoud, een paar updates en integratie van antibottechologie als dat nodig is.

Niveau 4 - 750.000 of meer stemmen: 

De servers van 2007 komen als een op zichzelf staand onderdeel terug naast het huidige RuneScape-spel, ondersteund door een groter apart team ontwikkelaars zonder extra memberkosten. Iedereen kan de gratis versie spelen. Deze servers ontvangen regelmatig onderhoud, moderne antibottechnologie als dat nodig is en er zullen regelmatig peilingen worden gehouden om te bepalen welke updates prioriteit moeten krijgen.

Bij elk niveau is het spel precies hetzelfde als in 2007, met de nostalgische sfeer en regels. De oude graphics, hiscores en log-in zijn allemaal onderdeel van de backup en blijven beschikbaar. We zullen nooit microtransacties toevoegen.

Dit is alleen een peiling voor members. Hoewel alle spelers tijd in het spel hebben gestopt, zijn het de members die initiatieven betalen en daarom de prioriteiten stellen. Jullie steun stelt ons in staat dit geweldige spel te blijven verbeteren. Door alleen members te laten stemmen, voorkomen we fraude en is dit een betrouwbare manier om interesse onder spelers te meten.

Als je tegen dit idee bent, moet je natuurlijk niet gaan stemmen. Als je wel voor bent of iets voor je RuneScape-vrienden (oude of actieve spelers) wilt doen door het zonder extra kosten speelbaar te maken en een gratis gedeelte op te zetten (wat we graag willen), breng dan je stem uit en moedig je vrienden aan hetzelfde te doen!

Als je geen stem uitbrengt, moet je dit begrijpen: de Evolution of combat zal niet worden verwijderd uit het huidige spel, onder geen enkele voorwaarde. Hoewel we in eerste instantie wat energie en tijd in het herstel van de 2007-servers moeten steken, blijft het huidige spel nog steeds regelmatig updates krijgen, samen met de prachtige updates die we voor 2013 hebben beloofd.

De peiling zal vanaf vrijdag 15 februari twee weken op de website staan. We zullen ook een video op YouTube zetten waarin we ideeën uiteen zetten en openen een onderwerp op de membersforums om dit onderwerp te bespreken. In het licht van de peiling zullen we onze volgende vragen-en-antwoordensessie, Rond het kampvuur met Mark Ogilvie, naar volgende week verplaatsen, waar we ons zullen richten op de discussies rond de peiling.

Daarnaast wil ik opmerken dat we het erg waarderen hoe gepassioneerd en toegewijd onze spelers zijn voor de toekomst van het spel. Ik heb nog nooit zulke spelers ergens anders gezien die zo actief en gepassioneerd over de toekomst van hun spel praten. Het is een eer deel hier bij te helpen en ik hoop erg dat dit initiatief de huidige en vroegere spelers aanmoedigt.

Bedankt voor het lezen, het team en ik kijken uit naar wat jullie beslissen!

Veel plezier! ☺

Groeten,

Mark Gerhard
Algemeen directeur


Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Terug naar RuneScape-nieuws

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.