Agility

Agility is een skill voor members en betekent lenigheid in het Nederlands. De skill heeft twee hoofddoelen: het zorgt ervoor dat je renenergie sneller terugkomt en het stelt je in staat verschillende afsnijdweggetjes (agility shortcuts) in RuneScape te gebruiken.

Tegenwoordig kun je als gratis speler ook Agility trainen, tot een maximum level van 5. Dit geeft je toegang tot het parcours in Burthorpe en de shortcut bij de westelijke muur van Falador. In gratis werelden zal je Agility level dus werken zoals normaal, maar zal het verlaagd worden tot 5.

Plaatje

Agility heeft ook nut bij Fishing en Thieving. Met Fishing zul je soms twee tuna, swordfish of sharks in één keer te vangen als je een hoog Agility hebt. Bij Thieving kun je extra buit krijgen.

Agility trainen is zeer gemakkelijk en daardoor erg saai. Je moet steeds een hindernisparcours afleggen. Dat doe je door te klikken en te kijken hoe je poppetje zijn werk doet.

Handige voorwerpen

Tijdens het trainen van Agility kun je vallen. Daarbij zul je life points verliezen. Het is daarom handig voorwerpen mee te nemen die voorkomen dat je doodgaat. Overigens zul je naarmate je Agility hoger wordt minder vaak vallen.

Als voedsel zijn cakes heel geschikt. Ze genezen relatief veel life points en zijn erg goedkoop. Dat je ze in drie happen op moet eten, is bij Agility een voordeel. Je zult bij Agility namelijk minder schade oplopen als je life points laag zijn. Houd je life points dus laag om zo lang mogelijk met je voedsel te kunnen doen. Zo kun je ook overwegen een regen bracelet mee te nemen.

De aura Surefooted en de verbeterde versies daarvan zorgen ervoor dat je een bepaalde tijd niet kunt vallen.

Burthorpe course

Het parcours in Burthorpe is het enige dat gratis spelers kunnen gebruiken. Je hebt maar 1 Agility nodig om hier te trainen. Volg gewoon de pijlen, klik op de obstakels die je op je weg tegenkomt en herhaal dit.

Obstakel Behaalde xp
Log beam5,5
Wall5,5
Balancing ledge5,5
Obstacle low wall5,5
Rope swing5,5
Monkey bars5,5
Ledge46,5
Compleet79,5

Het is aan te raden naar de Gnome Stronghold te verhuizen als je serieus werk wilt maken van je Agility, omdat de xp per uur daar hoger ligt. Je doet 40 seconden over een rondje in Burthorpe, waardoor je 7.155 xp per uur kunt halen als je goed op blijft letten. Op het gnome course krijg je maximaal 7.900 xp per uur.

Burthorpe

Gnome course

Het parcours van de gnomes ligt aan de oostelijke kant in Tree Gnome Stronghold, dat noordwestelijk van Ardougne ligt. Dit is het parcours waarop vroeger iedereen zijn Agility begon te trainen, omdat je maar 1 Agility nodig hebt. Er kan niets misgaan op het parcours. Wie 85 Agility heeft gehaald, kan bij de gnomes ook een uitgebreid parcours volgen, dat uiteraard meer xp geeft dan het normale rondje. Op dit parcours zul je niet meer vallen als je 89 Agility hebt.

Ga over de obstakels die er zijn. Als je alle obstakels in de volgorde van het plaatje hiernaast volgt, krijg je een xp-bonus. Deze bonus krijg je niet als je steeds maar één onderdeel van het parcours doet. Het is dus het handigste om het hele parcours te doen.

Plaatje
Links: standaard parcours. Rechts: uitgebreid parcours

Standaard

ObstakelBehaalde xp
Log7,5
Eerste net7,5
Eerste tree branch5
Touw7,5
Tweede tree Branch5
Tweede net7,5
Pipes7,5
Bonus39
Compleet86,5

Dit parcours geeft onder optimale omstandigheden, dus zonder te treuzelen, ongeveer 7.900 xp per uur. In de praktijk ligt dat dus lager.

Uitgebreid

Wanneer je 85 Agility hebt, kun je na de eerste tree branch een voor een uitgebreid parcours kiezen. Met dit parcours kun je 60.000 xp per uur halen als je nergens treuzelt en alles goed doet. Op 89 Agility zul je niet meer vallen.

ObstakelBehaalde xp
Log7,5
Eerste net7,5
Eerste tree branch5
Tweede tree branch25
Signpost25
Poleswing25
Laatste sprong25
Bonus605
Compleet725

Als je 250 rondjes zonder te vallen hebt gelopen, mag je agile legs ophalen bij de gnome trainers. Deze legs verlagen je gewicht met 10 kilo. Voor het parcours van de barbarians bestaat een soortgelijke beloning, de agile top. Deze verlaagt je gewicht met 12 kilo.

Plaatje

Penguin agility course

Iedereen die level 30 agility heeft en al een groot deel van de quest Cold war heeft gedaan, kan ook op dit parcours trainen. Je moet wel in het pinguïnnenpak uit dezelfde quest zitten om te kunnen trainen. Als je dit pak niet meer hebt, moet je een nieuwe maken op dezelfde manier als in de quest: van een clockwork, een plank en een stukje silk een speelgoedpinguïn timmeren in de workshop van je huis.

Het agility parcours ligt op de Iceberg, waar je kunt komen door met Larry te praten bij zijn boot in de zee bij de ingang van Keldagrim. Als je eenmaal op de Iceberg bent, moet je de "tuxedo-time" optie bij Larry kiezen om in je pinguïnnenpak te gaan. Nu kun je naar het noordwesten lopen en langs de "avalanche" (lawine) de berg binnenglippen. Neem daar de linker deur en loop de kamer in. Ga twee keer verder door de deuren die je tegen komt. Je zult dan hier uitkomen:

Ga over de streep die je op de grond ziet bij "Start". Je zult dan aan het parcours beginnen. Je kunt maar via één volgorde het parcours doorlopen. Aan het einde krijg je weer een bonus.

Pinguïn parcours
NaamXP
Crushers0
Platform jump55
Icicles80
Ice slope180
Ramp jumps0
Bonus65
Volledig rondje 540

Dit parcours geeft onder optimale omstandigheden, dus zonder te treuzelen, ongeveer 19.000 xp per uur. In de praktijk ligt dat dus lager.

De agility-piramide

Ook dit parcours ligt buiten de bewoonde wereld, in de woestijn deze keer. Met dit parcours krijg je niet alleen Agility xp, maar ook nog 1.000 gp per rondje dat je loopt. Het minimumlevel van dit parcours is level 30. Je kunt vallen, dan gaat er wat van je life points af.

Trek desert robes aan, neem wat voedsel en veel waterskins mee en ga vanuit de Shanty Pass met het tapijt naar Pollnivneach. Loop verder naar het zuiden voor het tapijt naar Nardah. Ga als je in Nardah bent zuidwestelijk, totdat je de piramide tegen komt.

Voor de piramide zul je Simon Templeton zien staan. Simon Templeton is een archeoloog en wil graag de schatten die op de top liggen, maar hij is te oud om zelf naar boven te klimmen. Hij geeft elke avonturier 1.000 gp als hij de schat van de top, die bij elk rondje opnieuw verschijnt, aan hem geeft.

Soms zul je bij dit parcours vallen, waardoor je life points verliest. Je valt één verdieping terug als je bij een val terug probeert te gaan, behalve bij de low wall.

Agility-piramide
ObstakelXP
Eerste verdieping
Rollende steen12
Low Wall8
Ledge52
Duwende steen0
Plank56,4
Rollende steen12
Cross gap56,4
Ledge20
Tweede verdieping
Cross Gap56,4
Jump22
Cross Gap56,4
Rollende steen12
Ledge52
Low Wall8
Jump22
Derde verdieping
Low Wall8
Ledge52
Duwende steen0
Jump22
Plank56,4
Vierde verdieping
Jump22
Rollende steen12
Jump22
Low Wall8
Vijfde verdieping
Climbing rocksPak hier het Artifact
Rollende steen12
Jump22
Uitgang500
Volledig rondje 1.014 Agility xp en 1.000 gp als je het artifact aan Simon geeft

Dit parcours geeft onder optimale omstandigheden, dus zonder te treuzelen, ongeveer 25.000 xp per uur. In de praktijk ligt dat dus lager.

Barbarian course

Ver ten noorden van Ardougne en Hemenster, waar je net ver genoeg verwijderd bent van gnomes die roepen dat je nog langzamer bent dan hun oma, ligt het rustige oord der barbaren. Dit oord wordt de Barbarian Outpost genoemd. Hier ligt een agility parcours. Het ligt naast Barbarian Assault, waar je met een games necklace heen kunt teleporteren. Om het parcours te kunnen doen, moet je de Barcrawl Card hebben gedaan. Je hebt ook 35 Agility nodig. Mensen die 90 Agility hebben, kunnen voor een alternatieve route kiezen. Deze geeft veel meer xp dan de normale.

Je kunt tijdens dit parcours op de stekels vallen. Je zult niet snel dood gaan, maar het is wel slim om wat eten mee te nemen.

Ga als je er bent over de obstakels. Als je alle obstakels in de volgorde van het plaatje hiernaast volgt, krijg je een xp-bonus. Deze bonus krijg je niet als je steeds maar één onderdeel van het parcours doet. Het is dus het handigste om het hele parcours te doen. De pijp aan het begin telt niet mee voor het parcours. Je krijgt wel 10 xp als je door de pijp gaat.

Barbarian course
Links: standaard parcours. Rechts: uitgebreid parcours

Standaard

ObstakelBehaalde xp
Rope Swing28
Log20,7
Net10,2
Ledge26
Crumbling wall per stuk16,2
Bonus56,7
Volledig rondje174

Dit parcours geeft onder optimale omstandigheden, dus zonder te treuzelen, ongeveer 20.800 xp per uur. In de praktijk ligt dat dus lager.

Uitgebreid

ObstakelBehaalde xp
Rope Swing28
Log20,7
Wall run15
Muur beklimmen15
Spring device15
Balance beam15
Jump15
Roof slide15
Bonus615
Volledig rondje753,7

Je valt hier niet meer als je 93 Agility bent. Je kunt hier 70.000 xp per uur halen als je niet treuzelt en niet valt.

Bij het uitgebreide parcours van de gnomes kun je agile legs halen, die je gewicht met 10 verminderen. Daarvoor moet je in totaal 250 rondjes foutloos hebben afgelegd. Het barbarian parcours kan dus niet achterblijven en heeft een agile top, die je gewicht met 12 vermindert. Je moet ook weer 250 rondjes in totaal foutloos afleggen voor je hem mag ophalen. Je kunt je top bij Gunjorn afhalen als je er voor in aanmerking komt. Level 35 Constitution en Defence is nodig om de set te kunnen dragen.

Plaatje

Ape Atoll course

Ape AtollVolgens velen is dit het beste parcours om te trainen. Je haalt hiermee het meeste xp per uur. Je hebt 48 Agility nodig om dit parcours te kunnen doen, maar het is aangeraden om hier pas vanaf 75 Agility te trainen. Je zult vanaf dan niet meer vallen. Met 48 Agility zul je erg vaak vallen. Neem voldoende voedsel mee als je toch gaat trainen onder de 75 Agility!

Het parcours van Ape Atoll ligt, zoals de naam doet vermoeden, op Ape Atoll, het het eiland van de Monkey Madness quest.

Dit parcours doe je niet in je normale menselijke vorm, daar is het parcours niet voor gemaakt. Alleen een Ninja monkey kan dit klusje klaren. In de Monkey Madness quest leer je greegree's te maken: dood een Ninja/Archer aap, steel zijn botten, koop een greegree in de magic shop van Ape Atoll voor 1.000 en breng dit naar Zooknock in die lange grot ten zuiden van het stadje Marim (de enige stad op Ape Atoll). Hij zal een Monkey Greegree voor je maken.

Als je een deel van Awowogei van Recipe for Disaster hebt gestart, is er bij het parcours van Ape Atoll gratis voedsel te vinden. Dicht bij de Rope Swing is een ladder die onder de grond gaat. Hier staat een struik met noten die ook wat life points herstellen. Als je meerdere noten wilt, gebruik je de oude vertrouwde droptruc: drop de ene noot, pluk er nog een en pak de andere weer op. Helaas kun je na het voltooien van de quest die noten niet meer plukken. Maar wees niet bang als je de quest al wel hebt gedaan: als je een big net of harpoon met hatchet en tinderbox mee neemt, kun je vissen vangen bij de zee. Je kunt ook pineapples op het eiland plukken. Om ze te eten, heb je wel een knife nodig.

ObstakelXP
Stepping Stones40
Tropical Tree40
Monkey bars40
Skull Slope60
Rope100
Zip Line100
Bonus200
Volledig rondje 580

Dit parcours geeft onder optimale omstandigheden, dus zonder te treuzelen, ongeveer 46.400 xp per uur. In de praktijk ligt dat dus lager.

Wildernisparcours

WildernisparcoursDiep in de members wildernis (level 55) is een parcours waarvoor je level 52 agility nodig hebt. Er komen soms pk'ers die je pesten. Neem alleen wat goedkoop voedsel mee als je hier gaat trainen.

Ga als je er bent over de obstakels die er zijn. Onderweg kun je in een kuil met stekels vallen. Ga langs de skeletten via de ladder omhoog. Als je alle obstakels succesvol in de volgorde van het plaatje hiernaast volgt, krijg je zoals gewoonlijk een bonus. Deze bonus krijg je niet als je steeds maar één onderdeel van het parcours doet. Het is dus het handigste om het hele parcours te doen.

Als je een demonic skull draagt krijg je meer xp. Het schijnt al te beginnen vanaf level 50, hoewel het parcours 52 vereist. Je krijgt per level 4% meer xp. Bij level 75 heb je dan dubbele xp en bij 99 296%.

Bij level 99 is het niet meer mogelijk te falen op dit parcours.

ObstakelXP
Balance Ledge20
Pipe12,5
Rope Swing20
Stepping Stones20
Log20
Rocks0
Bonus498,9
Volledig rondje571,4

Dit parcours geeft onder optimale omstandigheden, dus zonder te treuzelen, ongeveer 41.000 xp per uur. In de praktijk ligt dat dus lager.

Werewolf Agility Course

Er zijn twee agilityparcoursen in Morytania: een skullball course en een normaal agilityparcours. Om bij de parcours naar binnen te gaan moet je de quest Creature of Fenkenstrain hebben voltooid. Hier heb je de Ring of Charos van nodig.

Voor de Skullball Course heb je 25 Agility nodig, voor het agilityparcours level 60.

Ga naar Canifis en volg het pad naar het noordoosten en ga langs de Slayer Master. Ga dan zuidoostelijk totdat je een hut met een Agility symbool ziet. Draag de ring of Charos en praat met de weerwolf. Ga dan naar beneden.

De linkerkant is het Agility Parcours en de rechterkant is het Skullball Parcours.

Moryta

Skullball lijkt op cricket en voetbal voor één persoon. Je moet de bal zo snel mogelijk in het doel gooien. Er zijn 11 goals: 10 normale en een eindgoal. Je gaat 900 xp omhoog als je in drie of minder minuten alle doelen hebt geraakt en 750 xp daarboven. Je kunt drie dingen met de bal doen: Tap, Kick en Shoot.

Bij het Agility parcours moet je om uitleg vragen bij de Agility Boss. Hij vertelt je dat je een stick krijgt. Die moet je aan de agility trainer geven, dan krijg je xp. Mensen met een hoge strength en mensen die niet zoveel spullen dragen, doen dit parcours beter.

Als je op de eerste steen staat, gooit de trainer de een stok zo ver mogelijk weg. Loop verder en ga naar de Hurdles. Spring over de Hurdles en ga naar de pijpen. Wurm je er door. Hier ligt de stok die de trainer heeft weggegooid. Neem de stok mee, dan krijg je een bonus aan het einde. Ga nu over de slope en hang aan de zip line. Je moet je hoed afdoen, anders zal het zeker mislukken.

Geef de stick aan de trainer en herhaal dit.

ObstakelErvaring
Stepping Stones10 per steen, dus in totaal 50
Hurdles20 per hurdle, dus 60 in totaal
Pipe15
Skull Slope25
Zip line200
Bonus voor stok190
Hele parcours inclusief bonus voor stok540

Dit parcours geeft onder optimale omstandigheden, dus zonder te treuzelen, ongeveer 35.500 xp per uur. In de praktijk ligt dat dus lager.

Bandos throne room course

PlattegrondIn The Chosen Commander kom je in de troonzaal van Bandos. Hier is een agilityparcours, waar je level 60 Agility voor nodig hebt. Je hebt ook 60 Ranged en 60 Strength nodig. Na de quest kun je weer in de troonzaal komen door voor 2 law runes en een molten glass een teleport sphere bij Oldak, de cave goblin ten noorden van de bank in Dorgesh-Kaan, te kopen. Je kunt ook via de fiary rings naar Yu'biusk naar de troonzaal gaan. In Yu'biusk is een kist waar je in moet gaan zitten. De code van de fairy ring is BLQ.

Voor dit parcours heb je een crossbow met een mithril grapple nodig. Voedsel, zoals cakes, zijn aangeraden.

Ga, net zoals in de quest, op het hoofd van het standbeeld van de goblin in het midden staan. Let goed op dat je niet op het verkeerde beeld gaat staan, want dan komt die tot leven en gaat hij je aanvallen! Als je eenmaal op het hoofd van de goblin staat, moet je naar het standbeeld naast je springen. Uiteindelijk kom je bij een standbeeld met een kom water. Spring verder naar de kant en loop naar het oosten. Vuur je grapple naar de speer van het grote standbeeld naast je af en voltooi het parcours.

ObstakelXP
Ork Statue2
Ogre Statue2
Ork Statue2
Ogre Statue2
Ourg Statue2
Ogre Statue2
Ork Statue2
Ogre Statue2
Ledge2
Grapple362 Agility, 125 Ranged en 125 Strength
Van troon af-
Totaal380 Agility, 125 Ranged en 125 Strength

Je kunt van de standbeelden vallen. Dat gebeurt bij elk agilitylevel.

Dit parcours geeft onder optimale omstandigheden, dus zonder te treuzelen, ongeveer 36.000 xp per uur. In de praktijk ligt dat dus lager. Dit parcours is een goede trainmanier tot level 75. Train vanaf dan op Ape Atoll.

Dorgesh-Kaan agilityparcours

Het agilityparcours van Dorgesh-Kaan ligt ten zuiden van Dorgesh-Kaan. Je kunt er vanuit de stad komen door de zuidelijkste ladders te beklimmen. Je moet wel Death to the Dorgeshuun hebben voltooid om er te komen. Dit parcours ligt in een gedeelte van de Lumbridge Swamp Caves. Er is dus geen licht. Je zult dus zelf een lantaarn moeten meenemen. Je hebt 80 Agility nodig om dit parcours te gebruiken. Als je voor een route kiest waarbij je ook ranged xp krijgt, heb je ook 80 Ranged en Strength nodig.

Een andere manier om er te komen is via de fairy ring AJQ. Deze komt in de grot onder het parcours uit. Als je dan iets naar het noorden loopt kom je bij de trap die naar het parcours leidt.

De cave goblins hebben een magische energiecentrale voor hun lampen gebouwd. Er is nu een nieuwe gemaakt, maar die gaat wel eens kapot. Daarom zijn er onderdelen van de oude centrale nodig. Het is erg lastig om daar te komen, omdat die in verval is geraakt. Je zult met gebroken energiekabels moeten slingeren, door gaten moeten kruipen of met je grapple aan een omgevallen mast hangen en naar de overkant slingeren.

Er zijn twee routes: een route waar je een mithril grapple met een crossbow voor nodig hebt en een "normale" route. De normale route zal je Agility xp opleveren. De grapple route zal je ook Strength en Ranged xp geven, maar dan krijg je wel iets minder Agility xp.

Eerst moet je bij de goblin bij de nieuwe generator vragen wat voor spullen hij nodig heeft. Deze generator is ten oosten van het punt waar komt als je net uit de stad komt. Hij zal twee dingen vragen: een ding dat je kunt halen met de grapple route en het andere ding kun je halen via de normale route. Hij zal je ook een moersleutel meegeven om deze materialen van de oude generator te slopen.

Hij kan de volgende spullen van je vragen:

PlaatjeNaamParcours
CapacitorCapacitorGrapple
CapacitorFuseGrapple
MeterMeterGrapple
LeverLeverNormale route
CogCogNormale route
PowerboxPowerboxNormale route

Kies dan of je voor de route met de grapple gaat of via de normale route.

Plattegrond

Ga als je bij de oude generator bent de ladder af, zodat je in de generator komt. Sloop hier met je moersleutel het opgegeven voorwerp van de oude generator en keer terug via de weg waarmee je gekomen bent.

NaamXP
Touw25
Rope swing22
Ladder25
Door de scheur7,5
Door het gat7,5
Grapple18 Agility, 18 Strength, 18 Ranged
Bonus heen of terug zonder grapple1028,5
Bonus heen of terug met grapple571 Ranged

Alleen heen of terug via de normale route zal je dus 159 xp opleveren, plus de bonus als je veilig terug weet te keren met een heel onderdeel van de centrale. De grapple route levert je 3 maal 18 = 54 xp in Agility, Strength en Ranged op.

Je ziet in de tabel dat een keer naar de centrale toe (of weer terug) met de normale route 1028,5 bonus xp zal opleveren. De grapple route geeft 571 xp bonus aan Ranged. Je moet vanaf de oude generator ook weer terug naar de nieuwe. Je hebt dus weer de keuze tussen de twee routes. Als je op dezelfde manier terug gaat als je gekomen hebt, krijg je dus afhankelijk van de gekozen route tweemaal 1028,5 Agility of tweemaal 571 Ranged bonus xp. Als je heen op een andere manier gaat dan terug, krijg je 1028,5 Agility bonus xp en 571 Ranged bonus xp.

Als je dit parcours zonder treuzelen een uur doorloopt en niet valt, krijg je ongeveer 53.000 xp per uur.

Prifddinas

Na de quest Plague's End kun je in de elvenstad Prifddinas. Agility is een van de specialisaties van de Hefin-clan, in het noordwesten van de stad. Hier vind je dan ook twee activiteiten om Agility te trainen.

Serenity posts

Vanaf level 75 kun je gebruikmaken van de serenity posts. Dit zijn pilaren waar je op kunt staan om samen met Lady Hefin te mediteren. Als je op een pilaar stapt krijg je een schermpje te zien waarin je kunt kiezen welke van vier houdingen je aanneemt. Je kunt op de houdingen klikken of de bijbehorende toets op je toetsenbord indrukken. Zolang je in een houding staat krijg je XP. De meeste XP krijg je als je dezelfde houding aanneemt als Lady Hefin. Deze zal vaak en snel veranderen, dus je zult goed moeten opletten. Je kunt hier elke dag maximaal 20.000 XP halen.

Serenity posts

Hefin parcours

Vanaf level 77 kun je ook deelnemen aan het Hefin agilityparcours. Dit begint iets ten westen van Lady Hefin en loopt over de kathedraal van de Hefin-clan. Je zult hier nooit falen en de XP die je krijgt wordt hoger met je Agility level. Als de Voice of Seren actief is in het Hefin-gedeelte zul je 20% meer xp krijgen en krijg je 25% van de Agility xp ook in Prayer. In de tabel hieronder staat de xp die je krijgt per obstakel en voor het hele parcours op verschillende levels.

LevelObstakels
(5 stuks)
Laatste obstakelTotaalTotaal (Voice)
7744484704884,8
82556058801056
876672610561267,2
927481411841420,8
978391313281593,6

VelocityNieuw op dit parcours is het concept van Velocity (snelheid). Dit kun je in een schermpje in- en uitschakelen. Als het ingeschakeld is zal het balkje zich langzaam vullen na elk obstakel. Dit gaat sneller als de Voice of Seren actief is. Wanneer het dan vol is zul je zo snel gaan dat het eerstvolgende obstakel automatisch worden doorlopen zonder dat je hiervoor hoeft te klikken. Het balkje zal dan weer leeglopen. Ook wordt er in dit schermpje getoond hoe lang je over het parcours hebt gedaan. Door met je muis boven de tijd te zweven kun je ook zien hoeveel rondjes je totaal al hebt afgelegd.

Naast Velocity zullen er ook af en toe shortcuts openen. Deze kun je gebruiken om sneller door het parcours heen te gaan. Je zult hiervan een berichtje krijgen in je chatbox. De eerste shortcut is het raam in de bergwand, waarmee je naar de zip line kunt springen. De tweede shortcut is een light creature bovenop de kathedraal. Hiermee kun je direct het parcours beëindigen. De kans dat er een shortcut komt, kun je verhogen door een perfect juju agility potion in te nemen.

Shortcutbericht

Tenslotte krijg je als je het parcours beëindigt soms een beloning. De meest voorkomende beloningen zijn een spicy stew, een mint cake of een ander klein iets dat met Prifddinas of Agility te maken heeft. Je kunt er ook de Hefin Ward, Hefin Lotus, Hefin Crane en Hefin Bow emoties krijgen, net als de Prifddinian worker's robes, trousers, boots en gloves. Af en toe krijg je een stuk uit het boek The Voice of the Elders, waarin verhalen over de verschillende elvenclans worden verteld. Daarnaast heb je nog een hele kleine kans op het krijgen van een crystal acorn of een van de symbol pieces.

Agility Dungeon

De grot bij het noorden van Yanille staat bekend als de Agility Dungeon. Daar kun je op verschillende stukken je agility gebruiken. Hier zijn de obstakels. Je kunt in een lagere grot vallen, één heeft poison spiders, dus breng wat anti-poison potion mee.

ObstakelLevel nodigBehaalde ervaring
Ledge4022,5
Pipe497,5
Monkey Bars5720
Pile of Rubble675,5

Gnomeball

Gnomeball is een spelletje dat je alleen of met anderen kunt doen. Je kunt er Ranged en Agility xp mee verdienen.

Brimhaven agility arena

Cap'n Izzy No Beard heeft voor zijn piraten een agility arena in Brimhaven opgezet. Jij mag ook naar binnen, als je maar betaalt natuurlijk! De Brimhaven agility arena is een leukere manier dan de normale wijze waarop je Agility traint. Het is ook nog eens erg gezellig.

Shortcuts

Je kunt met je Agility level verschillende shortcuts gebruiken. Bekijk de guide over reizen via shortcuts voor meer informatie.

Talent scouts

Bij veel parcours staan talent scouts. Als je genoeg rondjes succesvol voltooit, heb je kans dat je wordt uitgenodigd om The Pit te spelen. Deze distraction and diversion kan je veel agility xp geven.

Trainen

Op de onderstaande pagina worden verschillende methodes aangeraden die je kunt gebruiken om Agility op een goede manier de trainen.

Symbool Trainen Symbool

Over deze pagina

Met dank aan Lord Vladekc, Blackkoper, Ed Dohmen, Hekster1, bloedje, invoke boris, magicdoetje en sniffer voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.