Construction

Construction is een skill waarbij je dingen voor je huis maakt. Huizen zijn alleen voor members, dus deze skill ook. Dit is een erg dure skill, maar het traint wel snel.

Je kunt als gratis speler tegenwoordig ook Construction tot level 5 trainen met xp lamps. Je kunt geen huis kopen en je kunt er verder niets mee.

Estate Agent VarrockJe denkt misschien als beginnende member: dingen voor mijn huis maken? Ik heb geen huis! Daarom moet iedereen er eerst een kopen bij een estate agent. Estate agents zijn gevestigd in Seers' Village (noordoostelijk van de bank), Falador (tussen de furnace en de oostelijke bank), Ardougne (westelijk van de oostelijke bank) of Varrock (oostelijk van het kasteel). Een huis kost 1.000 gp. Hiernaast staat een kaartje van de locatie van de estate agent van Varrock. Je kunt estate agents herkennen aan Estate agent op de kaart.

De estate agent zal je een boek geven met informatie over Construction. Hij vertelt je ook dat je eerste huis bij een portal in Taverley staat.

Later zul je, als je construction level hoog genoeg is, meer dingen bij de estate agent kunnen doen. Klik daarvoor op de link hieronder. Hij kan bijvoorbeeld het uiterlijk van je huis magisch aanpassen of het zelfs verhuizen.

Estate agent Estate agent Estate agent

Nu je een huis hebt gekocht, wil je het vast en zeker bezoeken. Dat gaan we nu dus doen. De portal naar je huis staat een klein stukje ten noorden van de lodestone in Taverley.

PortalPortal

Klik erop en je zult de volgende opties krijgen:

Er is naast de portal ook nog een andere mogelijkheid om in je huis te komen: Magic heeft er een spreuk voor. Hier heb je 40 Magic en een law, air en earth rune voor nodig. Dat is veel sneller dan steeds naar de portal lopen.

Eenmaal aangekomen in je huis zie je dat je al twee "kamers" hebt: een tuin en een parlour. Verder is het nog hartstikke saai, maar met een maximum van 32 kamers zal dit al snel een leuk optrekje worden.

Het bouwen van je huis

Om je huis te kunnen (ver)bouwen moet je in de Building mode zijn. Deze modus kun je aanzetten bij de Minigames-tab op je scherm, via de portal in de Building mode naar binnen te gaan of de rechtermuisknopoptie op je portal kiezen. Wanneer je een pin op je bank hebt, moet je deze invullen.

In de Building mode zul je zien dat er verschillende spullen die eerst nog niet in je kamer stonden doorzichtig wit oplichten. Deze vreemde dingen zijn hotspots: ze staan dus nog niet in je kamer. Als er ergens een hotspot staat is het mogelijk om iets te bouwen, bijvoorbeeld tafels, stoelen of zelfs een nieuwe kamer. Ga naar de witte doorschijnende hotspot en klik er op. Je zult nu een menu te zien krijgen met mogelijkheden die je kunt maken. Er staan ook een aantal benodigdheden achter. Die staan in de subguide hieronder.

HammerGold Leaf Bouwmaterialen Gold LeafHammer

Nu je de subguide hierboven hebt gelezen, weet hoe je de materialen moet krijgen. Neem die dus mee, inclusief de hamer en de zaag die nodig is, en timmer je huis en meubels verder.

Alles wat je hebt gebouwd kan je weer verwijderen. Dat is handig als je er een beter ding voor in de plaats te zetten. Als je iets verwijderd wilt hebben, klik je met je rechter muisknop op het ding en selecteer de optie remove als je in de Building mode bent. Je zal geen spullen terug krijgen. Sommige dingen kunnen verbeterd worden zonder eerst het oude te hoeven verwijderen.

Kamers

Een nieuwe kamer toevoegen aan het huis is simpel: ga in de Building Mode naar een Door hotspot. Klik met de rechter muisknop op zo'n hotspot en selecteer uit de lijst met kamers wat je wilt bouwen. De kamers hebben verschillende prijzen en verschillende constructionlevels nodig. Als je een kamer selecteert terwijl er al een kamer staat op de aangewezen hotspot, zal je gevraagd worden of je de oude kamer verwijderen wil.

PlaatjeLevelKamerKostenDeurenBeschrijving
Parlour1 Garden1.000 gp4De tuin is voor de sier. Hier staat ook de exit portal in, waar ieder huis er een van moet hebben.
Parlour1 Parlour1.000 gp3De woonkamer.
Kitchen5 Kitchen5.000 gp2De keuken: hoe betere spullen je hier hebt staan, hoe meer je kan koken. Je kat kan hier ook uitrusten.
Carved Oak bench10 Dining room 5.000 gp3

De eetkamer waar je een servant de opdracht kunt geven om eten klaar te maken.

Banner Easel15 Workshop10.000 gp2In deze kamer kun je meubels maken als een soort "notes". Dan kun je ze aan andere spelers verkopen. Je kunt hier ook toy horses of beschilderd armour maken.
Bedroom20 Bedroom10.000 gp2Hier kun je je haar en kleren gratis veranderen. Je hebt twee van deze kamers nodig om een servant onder te brengen.
Skill Hall25 Skill Hall 15.000 gp4Handige kamer met 4 deuren. Bied ook ruimte om wat skillspullen ten toon te stellen.
Games Room30 Games room 25.000 gp3Er kunnen in deze kamer verschillende spelletjes gespeeld worden met vrienden.
Combat room32 Combat room25.000 gp3In deze kamer kun je met je vrienden vechten.
Quest Hall35 Quest hall25.000 gp4Handige kamer met 4 deuren. Bied ook ruimte om questspullen ten toon te stellen.
Menagerie37 Menagerie30.000 gp4De menagerie is de plaats waar je al je huisdieren kunt laten wonen.
Study40 Study50.000 gp3De lectern uit de study kan gebruikt worden om teleporatietabletten te maken, zodat een teleporteerspreuk één inventoryruimte in neemt. Je kunt ook het element van een water, air, fire of earth staff veranderen
Plaatje42 Costume room 50.000 gp1Hier kun je verschillende kleren van random events, minigames en quests kwijt
Chapel45 Chapel50.000 gp2Een eigen kerkje in je huis, waar je extra prayer xp krijgt bij het offeren van bones bij het altaar
Portal Chamber50 Portal chamber 100.000 gp1Een kamer waar teleportatieportalen in gezet kunnen worden
Formal Garden55 Formal garden75.000 gp4Een extra mooie tuin
Throne Room60 Throne room150.000 gp1Een leuk zithoekje om de baas te kunnen spelen over je vrienden
Aquarium63Aquarium200.000 gp4In je aquarium kun je tussen je vissen en andere decoraties lopen. Ook kun je er bonussen vrijspelen voor bij het vissen en kun je er af en toe schatten ophalen.
Oubliette65 Oubliette150.000 gp4Als je een Oubliette bouwt onder je Throne Room, kun je mensen in kooien stoppen, die je kunt vullen met verschillende "verrassingen" (ghehe).
Dungeon70 Dungeon7.500 gp2 of 4Gangen, obstakels, trappen en dergelijke kunnen worden gebouwd in een ondergronds doolhof vol met monsters, vallen en deuren.
Treasure room75 Treasure room 250.000 gp1Je kunt een beloning in deze kamer plaatsen die bezoekers krijgen als ze door je dungeon heen komen.

Je kunt als je level 1 bent maximaal 20 kamers maken. Vanaf level 38 begint dat limiet te stijgen. Ook het vlak waarop je huizen kunt bouwen zal stijgen met je level. Je begint bij 3x3. Bij level 15, 30, 45 en 60 groeit dat iedere keer, tot een maximum van 7x7.

LevelAantal kamers
3822
4423
5024
5625
6226
6827
7428
8029
8630
9231
9632
9933

Servants

Je zal zelf vast al wel gemerkt hebben dat het halen van planken en spullen van de bank halen langzaam gaat en het ook saai wordt. Soms hebben je bezoekers ook wel eens wat extra's nodig. In dat geval zijn bediendes de uitkomst.

Rick Servants Butler

Huizenontwerper

Met de onderstaande huizenontwerper kun je jouw droomhuis ontwerpen. Sleep de kamers naar de juiste vakken en je zult zien wat je huis gaat kosten en wat je er allemaal voor nodig hebt.

Symbool Huizenontwerper Symbool

Doodgaan in je huis

Je kunt ook dood gaan in je huis. Je raakt dan geen spullen kwijt en wordt niet naar Lumbridge of Falador geteleporteerd: je komt gewoon weer helemaal gaaf buiten je huis te voorschijn. Als je dood gaat in combat rings, kom je buiten de combat ring. Je zult het huis nooit met minder life points verlaten dan je er in kwam. Je life points worden aangevuld tot het aantal dat je had toen je binnenkwam als je het huis verlaat.

Constructionbonus

Crystal sawDe Crystal saw van The Eyes of Glouphrie geeft je 3 extra construction levels. Dit voorwerp vervangt de normale zaag. Je kunt er dus alleen voorwerpen mee maken waarvoor je een zaag nodig hebt. Je kunt dus geen nieuwe kamers bouwen of guards neerzetten. Na 28 keer gebruiken veranderd de saw in een crystal seed en moet je hem weer opladen bij de bowl in het huis van de gnome Brimstail, waar je deze quest start.

Crystal sawNa de quest Roving Elves kun je een crystal saw (laten) maken en gebruiken. Deze werkt precies hetzelfde als de crystal saw van Eyes of Glouphrie, die hierboven staat, maar geeft 5 extra levels. Ook kost het geld om deze te gebruiken. Kijk voor meer informatie bij crystal saw.

Met de thee die je in je keuken kunt zetten, ga je één tot drie levels omhoog. Hoeveel levels je precies omhoog gaat, is afhankelijk van de kopjes die aan de shelves hangen. Een normaal kopje geeft 1 level, een porcelijnen twee en een porcelijnen met een gouden randje drie.

PlaatjeMinimaal levelNaamBonus
Wooden Shelves 16Wooden shelves 1+1
Shelves12Wooden shelves 2+1
Shelves23Wooden shelves 3+2
Oak Shelves 134Oak shelves 1+1
Shelves45Oak shelves 2+2
Shelves56Teak shelves 1+2
Shelves67Teak shelves 2+3

Thee kun je maken door een ketel van je shelves te pakken, die met water te vullen en het water op je fornuis te koken. Stop dan wat tea leaves uit je larder in de tea pot van je shelves bij. Giet het kokende water in de theepot. Nu kun je thee inschenken in theekopjes, die je ook van je shelves kunt halen.

Thee die in theekopjes van wooden shelves zitten, geven 1 extra level. Oak shelves zorgen voor twee extra levels en teak voor drie.

De evil stew of dome bij Evil Dave van Recipe for Disaster kan, als je geluk hebt, ook 6 extra levels aan construction geven. Orange spice geeft onder andere Construction bonus, je kunt dit handig combineren met de saw. Hoe groter de dosis spice, hoe hoger de bonus. Helaas kan als je ongeluk hebt de saw en de stew een verkeerde werking geven, waardoor er tijdelijk 3 levels van je construction af gaan.

XP-verhogingen

Met Stealing Creation kun je sacred clay of volatile clay hammers halen. Je kunt een bepaald aantal bonus xp claimen van deze hamers.

Met Temple Trekking / Burgh de Rott Ramble kun je het Constructor's outfit halen. Het volledige kostuum geeft 6% extra xp bij het trainen van Construction.

Je kunt van de Distraction and Diversion God Statues een chisel krijgen die je 1% extra Construction xp geeft als je hem draagt.

Trainen

Op de onderstaande pagina worden verschillende methodes aangeraden die je kunt gebruiken om Construction op een goede manier de trainen.

Symbool Trainen Symbool

Over deze pagina

Geschreven door Het Eendje en Feppie64, met dank aan joep bas, Nerb Shock, Your Lady, daniel, gerben009 en rickje 99 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.