Cooking

Cooking is een belangrijke skill. Spelers gebruiken veel voedsel en dat moet nadat het gevist is nog gekookt worden. Met Cooking kan dat, alleen zal het op het laagste level nog wel veel verbranden. Hoe hoger je Cooking level, hoe minder je zult verbranden. Het soort voedsel speelt dan natuurlijk ook een rol.

Plaatje

Er valt bij Cooking van alles te koken. Taarten, vlees, vis, noem maar op. De meeste spelers koken vis omdat dat het gemakkelijkste is. Je kunt het gemakkelijk rauw op de Grand Exchange kopen en vervolgens op een simpel vuurtje koken.

Op een vuurtje koken is niet mogelijk bij al het voedsel. Sommige voedselwaren moeten op een speciaal fornuis gekookt worden, zoals groenten, en geven daarnaast vaak niet zoveel xp. Natuurlijk wordt alles wel uitgelegd in deze guide.

Het maximale aantal life points dat je kan herstellen door voedsel te eten, hangt af van je Constitution level. Je Constitution level maal 25 levert het maximale aantal life points op dat je kan herstellen. Kies vandaar het voedsel dat bij jouw level past. Zo herstel je met een Constitution level van 60 door het eten van een rocktails 1500 life points. In de tabellen hieronder staan steeds de maximale waarden, die het voedsel herstelt, weergegeven.

Veelgebruikte ingrediënten en gereedschappen

Hieronder staan een aantal voorwerpen die veel gebruikt worden bij Cooking. Alle voorwerpen zijn op de Grand Exchange te koop voor een kleine prijs en ook aanwezig in de voedselkist in de kelder van Lumbridge Castle na de membersquest Recipe for Disaster.

Beginnen met koken

Beginnen met koken is simpel. Er zijn twee manieren om te koken: een vuurtje maken of koken op een fornuis. Op een vuurtje kun je alleen vlees en vis koken. Door je rauwe voedsel op een vuurtje of fornuis te gebruiken krijg je een schermpje in beeld. Kies de optie all om alles te koken, of indien van toepassing een ander aantal. Op dit schermpje kun je ook nog andere informatie vinden, bijvoorbeeld de XP die je krijgt voor het koken, de eisen en de waarde van het product op de Grand Exchange.

Cook-X

Voedselwaren

MeatRaw Lobster Vlees en vis LobsterMeat

 

Anchovy PizzaBrood Deegwaren -  brood, pizza's en taarten BroodAnchovy Pizza

 

Wizard Mind BombStew Drankjes en stoofpotten StewWizard Mind Bomb

 

Chocolate BombSsg Gnomegerechten SsgChocolate Bomb

 

Pat of ButterSymbool Overig voedsel SymboolPat of Butter

Gnome Restaurant

Het gnome restaurant bevindt zich in de Grand Tree en is een wat impopulaire minigame die meestal alleen nog voor de lol gespeeld wordt. Om het te kunnen spelen, heb je level 29 Cooking nodig, maar level 42 is handiger. Tijdens de minigame zul je gerechten voor de gasten moeten maken binnen een bepaalde tijd. De beloning bestaan uit een aantal leuke gnome items. De gerechten die je maakt geven natuurlijk ook wat Cooking xp.

Chocolate BombShort green guy Gnome Restaurant Short green guyChocolate Bomb

Cooking Guild

Voor spelers met level 32 Cooking is er ten zuidwesten van de Grand Exchange ook nog de Cooking Guild. Hier bevinden zich onder andere handige spullen voor Cooking en een fornuis. Zie de guide van de Cooking Guild voor meer informatie.

Trainen

Op de onderstaande pagina worden verschillende methodes aangeraden die je kunt gebruiken om Cooking op een goede manier de trainen.

Symbool Trainen Symbool

 

Over deze pagina

Met dank aan M q 1, joost, mrperfectk en sniffer voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.