Cooking - Drankjes en stoofpotten

Cooking is niet compleet zonder wat drankjes.

Drinken

PlaatjeMinimaal levelNaamXPLife points omhoogHoe te maken
Chocolatey milk1Chocolatey milk0200Stop chocolate dust in een bucket of milk.
Nettle tea20Nettle tea52500Vul een bowl met water en doe hier nettles bij. Nettles kun je plukken langs de weg van Draynor naar Barbarian Village, in de ruïnes in het zuiden van Varrock of bij de yews in Edgeville. Kook het water met nettles op een range of vuurtje en gebruik de bowl met een empty cup.
Wine35Wine200875Vul een jug met water en doe er grapes bij. Wacht even en je wijn is klaar. De wijn kan mislukken, je zult dan bad wine krijgen.

Stoofpotten

Spicy stews zijn bijzonder. Ze kunnen namelijk verschillende skills met 6 levels omlaag of omhoog brengen. Zie Skill boosts voor meer informatie over spicy stews.

PlaatjeMinimaal levelNaamXPLife points omhoogHoe te maken
Stew25Stew117 (exclusief vlees bakken)625Vul een bowl met water, haal wat aardappelen, doe er cooked meat bij en kook het op een range.
Spicy Stew25Spicy stew117625 en andere willekeurige skillsDoe er wat spices van het deel uit Recipe for Disaster - Evil Dave bij.
Curry60Curry2801500Doe er wat spice bij voordat je een stew kookt. Spice kun je kopen of stelen op de markt van Ardougne.

Brouwen

Je kunt met Cooking ook zelf drank brouwen. Met deze drankjes ga je tijdelijk een of meer levels in een bepaalde skill omhoog. Je gaat bij een Wizard's Mind Bomb bijvoorbeeld tijdelijk een paar magic levels omhoog. Door sommige drankjes kun je ook in andere skills omlaag gaan.

De meeste ingrediënten kunnen worden verbouwd met Farming. Sommmige ingrediënten hebben nog een extra behandeling nodig, zoals apple mush of barley malt. Om barley malt te krijgen, moet je gewoon je barley op een range koken. Appelmoes maken is iets lastiger. Dat wordt later nog uitgelegd.

Ga met de ingrediënten die je voor je drank nodig hebt naar één van de brouwerijen. Die zijn bovenin het oostelijke café in Keldagrim of in de kelder van het café in Port Phasmatys. Vraag om wat ale yeast (gist) bij Blandebir (Keldagrim) of Metarialus (Port Phasmatys). Bij Blandebir kost dit 25 gp, bij Metarialus 5 ectotokens. Ectotokens kun je maken bij de ectofuntus met behulp van Prayer.

Plaatje

Het brouwen

Voor het maken van cider heb je 16 apples, een pot en 4 lege emmers nodig. Stop de appels in de cider press bij een van de brouwerijen. Maak je appeltjes tot moes, zodat je apple mush krijgt. Stop het in de emmers en stop deze in het brewing vat. Voeg hierna een pot yeast toe en wacht een dag.

De andere drankjes moeten op een vergelijkbare wijze worden gemaakt. Ga naar één van de brouwerijen en gooi twee emmers water in het vat. Voeg hier 2 barley malt aan toe en stop de andere ingrediënten in het vat. Doe hier yeast bij dat je hebt gekocht en wacht een dag.

Je zult hiermee 8 drankjes maken. Stop dit na een dag wachten gewoon in een leeg bierglas of in een met een knife uitgeholde calquat fruit, die je met Farming kunt verbouwen. Een calquat keg kan vier keer zoveel drank in zich hebben als een glas kan.

Haal het goedje vanaf nu niet uit het vat als er "Are you sure?" staat wanneer je probeert het spul uit het vat te halen, dan kun je weer overnieuw beginnen! Je kunt "examine" op het vat doen om te bekijken of je drank al klaar is.

Soms krijg je bij toeval mature drank in plaats van normale drank. Drank die mature is, is handig. Ze zijn namelijk sterker dan normaal. Je gaat bij een dwarven stout (m) bijvoorbeeld 2 Mining en Smithing levels omhoog in plaats van 1 met de gewone stout. Je kunt de kans dat je mature ales krijgt, met 50% verhogen door wat "Stuff" te kopen van Honest Jimmy van de Trouble Brewing. Voeg dit "stuff" toe nadat je de Barley er in hebt gedaan en ga gewoon verder zoals bij normale drankjes.

PlaatjeMinimaal LevelNaamXPIngrediëntenStats omhoogStats omlaag
Cider14Cider1824 emmers apple mush (zie boven)140 Life points en Farming2 Attack en Strength
Stout19Dwarven stout2154 Hammerstone hops190 Life points, Mining en Smiting2 Attack en Strength
Asgarnian Ale24Asgarnian ale2484 Asgarnian hops240 Life points, 2 Strength2 Attack
Greenman's Ale29Greenman's ale2814 Clean harralander290 Life points en Herblore2 Attack, Defence en Strength
Wizard Mind Bomb34Wizard's mind bomb3144 Yanillian hops340 Life points, 2 tot 3 Magic1 Attack, Defence en Strength
Dragon Bitter39Dragon bitter3474 Krandorian hops390 Life points en 2 Strength1 Attack
Moonlight Mead44Moonlight mead3804 Bittercap mushrooms440 Life pointsGeen
Axeman's Folly49Axeman's folly4131 Oak roots490 Life points en Woodcutting2 Attack en Strength
Chef's Delight54Chef's delight4464 Chocolate dust540 Life points en 1 tot 5 Cooking2 Attack en Strength
Slayer's Respite59Slayer's respite4794 Wildblood hops590 Life points en 1 Slayer2 Attack en Strength
Pigswill64Pigswill3804raw bacon1100 Life points, 3 Farming en Summoning3 Attack en Strength

Over deze pagina

Met dank aan Exoemo, Simone-ness en jomaxman4 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.