Cooking - Gnomes

De gnomes hebben speciale gerechten. Deze gerechten willen ze graag aan de bezoekers van de Grand Tree in de Gnome Stronghold leren, dus ook aan jou. Dit koken gebeurt allemaal op de eerste verdieping van de Grand Tree. De Grand Tree staat in het noorden van de Gnome Stronghold, wat weer noordwestelijk van Ardougne ligt. De eerste verdieping van de boom ziet er zo uit:

Eerste verdieping van de Grand Tree

Beginnen

Chrunchies, bowlgerechten en batta's zijn echte gnomegerechten. Je kunt bij de gnomes alle ingrediënten kopen en vinden. Je kunt voorgemaakte gerechten bij de gnome waiter op de eerste verdieping van het westelijke deel van de Grand Tree kopen, maar echte koks maken ze natuurlijk zelf. De gerechten worden je aangeleerd door de gnome Aluft Gianne snr.

Aluft Gianne snr. staat in het noordwestelijke deel van de eerste verdieping. Zeg hem dat je wilt leren koken. Hij zal je dan graag een boek geven met allemaal gerechten erin. Blader door het boek heen en praat weer met Gianne. Hij vertelt je dat je van hem moet gaan koken en zal je hiervoor alle ingrediënten geven die je nodig hebt, op toad's legs en de king worm na. Deze liggen in het moeras ten westen van de Grand Tree. De king worms liggen zo voor het oprapen, maar toad's legs zul je zelf van een kikker moeten trekken.

Kaart

Tijdens het koken zal Gianne je een aantal bakvormen, gnome spices en een knife geven als je op het moment komt dat je die nodig hebt. De gnome spices zijn onbeperkt te gebruiken. De bakvormen geeft Aluft je gratis als je ze kwijt bent geraakt. Spices en knifes zijn te koop bij Hudo.

Kijk hieronder of in het boek dat je krijgt wat je moet doen. Doe steeds wat Gianne zegt, totdat hij zegt dat je uitgeleerd bent. Je moet de volgende gerechten voor Gianne maken:

Als je dat met succes doet, zal hij je 100 noted Gianne dough geven als beloning.

Chrunchies, bowlgerechten en batta's

Nu je hebt leren koken, kan het echte werk beginnen.

Crunchies

Om crunchies te maken, heb je een crunchy tray en gianne dough nodig. Doe het deeg in de bakvorm en je zult raw crunchies krijgen. Bak dit op een range. Je heb nu een half baked crunchy. Hier kun je ingrediënten aan toevoegen door op Prepare bij de half baked crunchy te klikken. Bak daarna de koekjes. Op de gebakken koekjes zul je nog wat garnering moeten doen om ze af te maken.

PlaatjeLevelNaamIngrediëntenGarneringXPLife points
Toad Crunchies10Toad crunchiesGianne dough
2 Toad's legs
Gnome spice
Equa leaves100500
Spicy Crunchies12Spicy crunchiesGianne dough
2 Equa leaves
Gnome spice
Gnome spice100375
Worm Crunchies14Worm crunchiesGianne dough
2 King worms
Equa leaves
Gnome spice
Gnome spice100500
Choc Chip Crunchies16Choc chip crunchiesGianne dough
2 Chocolate bars
Gnome spice
Chocolate dust100375

Batta's

Het maken van batta's gaat ongeveer hetzelfde als koekjes. Doe gianne dough in een batta tin, bak dat op een range en voeg ingrediënten toe. Daarna moet je de batta nog een keer bakken. Voor sommige batta's moet je nog garnering toevoegen om het af te maken.

PlaatjeLevelNaamIngrediëntenGarneringXPLife points
Fruit Batta25Fruit battaGianne dough
4 Equa leaves
Pineapple chuncks
Orange chuncks
Lime chuncks
Gnome spice150875
Toad Batta26Toad battaGianne dough
Toad's legs
Equa leaves
Cheese
Gnome spice
-152875
Worm Batta27Worm battaGianne dough
King worm
Cheese
Gnome spice
Equa leaves154875
Vegetable Batta28Vegetable battaGianne dough
2 Tomatoes
Onion
Cabbage
Dwellberries
Cheese
Equa leaves156875
Chees Tom Batta29Cheese+tom battaGianne dough
Cheese
Tomato
Equa leaves158875

Bowls

Opnieuw moet je Gianne dough in een bakvorm doen. Dit maal is het de gnomebowl mould. De raw gnomebowl zul je moeten bakken. Aan de half baked bowl moet je nog ingrediënten toevoegen. Vervolgens moet het hele geheel gebakken worden en eventueel garnering worden toegevoegd.

PlaatjeLevelNaamIngrediëntenGarneringXPLife points
Worm Hole30Worm hole

Gianne dough
4 King worm
2 Onions
Gnome spice

Equa leaves1701000
Veg Ball35Veg ballGianne dough
2 Onions
2 Potatoes

Gnome spice
Equa leaves1751000
Tangled Toads' Legs40Tangled toads' legsGianne dough
4 toad's legs
2 Cheese
2 Equa leaves
1 Dwellberries
Gnome spice
-1851500
Chocolate Bomb42Chocolate bombGianne dough
4 Chocolate bars
Equa leaves
2 Pot of cream
1 Chocolate dust
1901500

Hudo

Als je bent uitgeleerd of per ongeluk een ingrediënt hebt verspild, zal Gianne je die niet meer geven. Daarom helpt Hudo je met zijn winkeltje uit de brand. Hudo staat altijd bij Gianne in de buurt en verkoopt bijna alles wat je nodig hebt voor de gerechten, op de toad's legs en king worm na. Die moet je zelf halen.

Plaatje

Cocktails

Cocktails zijn ook van de gnomes. Je kunt voorgemaakte exemplaren kopen bij de barman op de eerste verdieping van de Grand Tree, maar zelf maken is natuurlijk leuker. Blurberry is hier de expert in. Hij is bij de bar in het oostelijke deel van de eerste verdieping van de Grand Tree. Praat met hem en hij zal je een speciaal kookboek geven. Blader het boek door en praat weer met Blurberry. Hij zal je ook een opdracht plus de benodigdheden geven. Hij zal ook stoppen met opdrachten geven wanneer je alles een keertje hebt gemaakt.

Je moet in totaal het volgende voor hem maken:

De gereedschappen voor cocktails zijn een cocktail shaker om alles door elkaar te schudden, een cocktail glass om het goedje in te stoppen en een knife om dishes en slices te maken.

Cocktails maken

Verzamel alle benodigde ingrediënten en klik op "Mix-cocktail" bij de cocktail shaker. Kies dan voor de cocktail die je wilt maken. Vervolgens zul je voor elke cocktail nog extra handelingen moeten verrichten. Sommige moet je eerst in een cocktail glass doen, verhitten en ingrediënten toevoegen, bij andere kun je meteen extra ingrediënten toevoegen.

PlaatjeLevelNaamIngrediëntenVervolgXPEffect
Fruit Blast6Fruit blastPineapple
Orange
Lemon
Lemon slices50+ 200 Life points
Pineapple Punch8Pineapple punchLemon
Orange
2 Pineapples
Lime chunks
Pineapple chunks
Orange slices
70+ 200 Life points
Wizard Blizzard18Wizard blizzard2 Vodka
Gin
Orange
Lime
Lemon
Pineapple chunks
Lime slices
110+ 450 Life points
+5 Strength
-4 Attack
Short Green Guy20Short green guyVodka
3 Limes
Lime slices
Equa leaves
120+ 500 Life points
+5 Strength
-4 Attack
Drunk Dragon32Drunk dragonVodka
Gin
Dwellberries
Pineapple chunks
Pot of cream

Verhit de mix
160+ 800 Life points
+6 Strength
-4 Attack
Choc Saturday33Chocolate saturdayWhisky
Equa leaves
Bucket of milk
Chocolate bar

Verhit de mix en voeg toe:

Chocolate dust
Pot of cream
170+ 825 Life points
+6 Strength
-4 Attack
Blurberry Special37Blurberry specialVodka
Gin
Brandy
2 Lemons
Orange
Orange chunks
Lime slices
Lemon chunks
Equa leaves
180+ 925 Life points
+6 Strength
-4 Attack

Heckel Funch

Heckel Funch runt ook een ingrediëntenwinkel. Deze is voor cocktails. Hier kun je nieuwe dingen kopen als je eens iets wilt maken of ingrediënten van Blurberry per ongeluk verprutst hebt. Heckel Funch staat altijd in het zuidoostelijke deel van de eerste verdieping, vlakbij de bar.

Plaatje

Gnome restaurant

Als je alles voor Blurberry en Gianne Senior hebt gemaakt wat ze vragen, kun je aan de minigame Gnome Restaurant bij Gianne Junior beginnen.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.