Cooking - Trainen

Locaties

Gratis spelers - Grand Exchange

De Grand Exchange is voor gratis spelers een ideale plek om Cooking te trainen. Omdat de Grand Exchange zo breed is, maken veel spelers daar vuurtjes die jij kunt gebruiken om op te koken.

Gratis spelers - Lumbridge

Na Cook's assistant krijg je toegang tot de range in de keuken van Lumbridge Castle. Je zult hierop minder verbranden. Het is een goede plaats voor beginnende spelers om te koken.

Gratis spelers - Al Kharid

Ten noorden van de bank in Al Kharid is een range. Hij is iets dichterbij dan de range in het kasteel van Lumbridge. Ook hoef je geen ladders op en af.

Members - Flash Powder Factory

De Flash Powder Factory, voorheen Rogues' Den, is een zeer goede plaats om je rauwe voedsel te koken. Het vuurtje gaat daar namelijk niet uit en is een paar stappen van de bank. De bank kan weglopen, maar dat gebeurt niet vaak. Het nadeel is dat je op een vuurtje meer zult verbranden dan op een range.

Rogues Den

Members - Catherby

Naast de bank in Catherby is een range die je kunt gebruiken. Op een range verbrand je minder dan op een vuurtje, dus dit is een aantrekkelijk alternatief voor de Rogues' Den.

Members - Cooking guild

Als je de moeilijke taken van Varrock doet, heb je toegang tot een fornuis en een bank in de Cooking guild. Het fornuis is maar een paar stappen van de bank. Op een fornuis zul je ook nog eens minder verbranden dan op een vuurtje.

Gratis spelers - Vis voor beginners

Begin met het koken van goedkope vis. Denk daarbij aan shrimps, trouts, pikes, salmons en tuna's. Doe dit tot en met level 50. Als je member bent, is het handig om cooking gauntlets te dragen als je tuna's gaat koken. Je kunt de vis zelf vangen en vervolgens koken, maar ook gewoon op de Grand Exchange kopen. In Barbarian Village worden de trouts, pikes en salmons veel gedropt door mensen die daar Fishing staan te trainen. Daar kun je je vis ook vandaan kunnen halen. In de helmet shop van Barbarian village is een vuurtje.

Gratis spelers - Plain pizza

Op level 35 kun je plain pizza's bakken. Dat kan alleen op een range. Doe tomato en cheese op een pizza base en bak de pizza op een range. Eén pizza geeft 143 xp. Met het bakken van pizza's verdien je geld en kun je snel xp verdienen. Bewaar de gemaakte pizza's voor later, zodat je er toppings op kunt doen.

Gratis spelers - Lobsters en swordfish

Vanaf level 50 begin je met het koken van lobsters, doe dit tot ongeveer level 60. Je kunt al eerder beginnen met lobsters, maar dan zul je veel verbranden. Rond level 60 begin je met het koken van swordfish. Doe dit tot en met level 75. Gratis spelers koken swordfishes tot level 99. Members moeten niet vergeten hun cooking gauntlets te dragen. Koop de lobsters en swordfish op de Grand Exchange.

Gratis spelers - Wine

Wijn maken geeft erg veel xp, maar je maakt ook veel verlies. Doe 14 grapes in 14 jugs of water en zet ze op de bank. Na 12 seconden is de wijn af. Als alle wijn lukt, krijg je 14*200=2.800 xp. Dit is daarom een zeer snelle methode. Je hebt er 35 Cooking voor nodig.

Gratis spelers - Bonfires

Door middel van Firemaking kun je bonfires (vreugdevuren) maken. Als je op deze vuurtjes voedsel kookt, krijg je er 10% meer xp voor! Kijk voor een uitgebreide uitleg op de Firemaking-pagina.

Members - Monkfish

Kook vanaf level 75 monkfish in de Rogue's Den. Koop net als de lobsters monkfish op de Grand Exchange. Doe dit tot level 94.

Members - Sharks, cavefish en rocktail

Kook vanaf level 94 sharks, cavefishes of rocktails. Draag bij het koken van sharks ook cooking gauntlets. Op level 94 zul je sharks terwijl je cooking gauntlets draagt nog amper verbranden. Aangezien sharks, cavefishes en rocktails zo duur zijn, begin je pas op dit level met het koken van deze soorten vis.

Members - Cooking gauntlets

Na het voltooien van de quest Family Crest kun je je family gauntlets bij de kok in Catherby inruilen voor cooking gauntlets. Hij woont ten noorden van de bank en heet Caleb. Zodra je cooking gauntlets draagt is de kans dat je lobsters, swordfish, sharks en tuna's verbrandt aanzienlijk kleiner, deze gloves heb je dus zeker nodig. Als je bij de quest voor andere gloves hebt gekozen, kun je ze voor 25.000 gp bij Caleb omwisselen.

Members - Cooking urns

Als member kun je tijdens het koken een cooking urn of een hogere variant daarvan in je inventory houden en wegteleporteren als deze vol is. Dit is op de lange termijn 20% extra xp.

Members - Dwarven army axe

De dwarven army axe geeft na de voltooing van de Troll Warzone 3 xp per gekookt voorwerp extra.

Members - Clan citadel

In een clan citadel van tier 6 of hoger kun je goed (en gratis!) trainen bij de Cooking plot van je citadel. Hier zit wel een wekelijkse limiet op, maar op de lange termijn is dit erg goede xp.

Quests die xp geven in Cooking

QuestCooking nodigXP
Beneath Cursed Tides305.000
Chef's Assistant321.500
Cook's Assistant1300
Gertrude's Cat11.525
Let them eat pie1100
Big Chompy Bird Hunting301.470
Evil Dave's Big Day Out3020.000
Forgettable Tale of a Drunken Dwarf225.000
Heroes' quest532.825
Rag and Bone Man1500
Tai Bwo Wannai Trio305.000
Recipe for Disaster - Awowogei op Ape Atoll7010.000
Recipe for Disaster - Evil Dave257.000
Recipe for Disaster - Goblin Generals Wartface en Bentnoze11.000
Recipe for Disaster - Lumbridge sage402.500
Recipe for Disaster - Mountain Dwarf11.000
Recipe for Disaster - Pirate Pete311.000
Recipe for Disaster - Sir Amik Varze14.000
Recipe for Disaster - Skrach Uglogwee411.500

Over deze pagina

Met dank aan 10spetter10, mark145nl, Cedric_nl, Touchmyfist, namedplayer0, red thunder8, supermyteun en walter herix voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.