Crafting - Glas en magische staven

Glas

Members kunnen ook glazen voorwerpen maken. Om glas te maken heb je het volgende nodig:

Glassblowing pipeGlassblowing pipeTe vinden op Entrana, in een huisje ten noordoosten van de herblorewinkel
BucketBucketKoop in een general store
SeaweedSeaweed/kelp/swamp weedSeaweed is het gemakkelijkste om te vinden. Je kunt het vinden op Entrana of te vissen met een big net. Arhein, de man van de General Store in Catherby, verkoopt er ook

Maak het zeewier warm op een range. Nu krijg je Soda ash. Ga naar een sand pit en vul je emmer. Sand pits zijn op Entrana, in het zuiden van Dorgesh-Kaan, Yanille en in Zanaris. Als je dat allebei hebt, moet je beide voorwerpen in een furnace doen. Nu krijg je molten glass. Gebruik je glassblowing pipe op de molten glass en maak wat je wilt.

PlaatjeLevelNaamXPWordt gebruikt voor
Molten Glass1Molten glass20Hier wordt al het glas van geblazen
Beer Glass1Beer glass17,5Je kunt deze met bier laten vullen
Plaatje4Candle lantern19,5Wordt gebruikt bij Firemaking
Plaatje12Oil lamp25Wordt gebruikt bij Firemaking
Plaatje33Vial35Wordt gebruikt bij Herblore
Fishbowl42Fishbowl42,5Hier kun je vissen in houden
Unpowered Orb46Unpowered orb52,5Zie de magische staven hieronder
Lantern Lens49Lantern lens55Wordt gebruikt in de Bullseye lantern van Firemaking
Light orb87Empty light orb70Hiermee kun je in combinatie met cave goblin wire kapotte ligh orbs in Dorgesh-Kaan repareren. Dat levert Firemaking xp op.

Potion flasks

Potion flasks zijn vials voor Herblore, waar je zes doses in kunt doen. Om potion flasks te maken, heb je robust glass nodig. Dat moet je maken uit red sandstone, waarvan je er 50 per dag ten noorden van Oo'glog kunt hakken. Vervolgens moet je de sandstone in robust glass omzetten bij de machine van de dwerg Rutmir in Oo'glog. Met een glassblowing pipe kun je daar potion flasks van maken. De benodigde levels zijn 81 Mining voor het hakken en 89 Crafting voor het blazen. Hakken geeft 70 xp per steen.

Na de elitetaken van de woestijn kun je elke dag ook nog eens 25 extra sandstone hakken ten zuidoosten van Sophanem.

Potion flasks verdwijnen als ze leeg zijn. Je kunt niet tussentijds bijvullen. Om een potion met zes doses te maken, moet je al zes doses van een potion in je inventory hebben.

Red sandstone en robust glass zijn allebei niet ruilbaar. Potion flasks wel. Door de hoge levels en het beperkte aanbod van 50 of 75 flesjes per dag per speler, is een potion flask 8.173 gp waard.

PlaatjeLevelNaamXP
Potion flask89Potion flask100

Crystal flasks

Crystal flasks zijn vergelijkbaar met potion flasks in dat ze ook zes doses kunnen bevatten en dat je ze op dezelfde manier maakt. Voor het maken van crystal flasks heb je crystal-flecked sandstone nodig, dat je in Prifddinas kunt hakken. Per dag kun je er 50 van hakken. In het Ithell-gedeelte van de stad kun je er 25 hakken. De andere 25 zitten in een resource dungeon in het Meilyr-gedeelte waarvoor je 115 Dungeoneering nodig hebt. In het Ithell-gedeelte van de stad staat een robust glass machine, waarbij je het glas kunt maken waarvan je de flasks maakt. Voor het hakken heb je 81 Mining nodig, voor het blazen 89 Crafting. Hakken geeft 70 xp. Voor beide activiteiten moet je Plague's End hebben voltooid.

Met crystal flasks kun je combinatiepotions maken. Deze combineren of versterken de effecten van bestaande potions door deze in een crystal flask samen te gooien. Je moet potions met vier doses in de flasks schenken, maar de flasks bevatten dan zes doses. Je kunt ze dus ook gebruiken om meer doses van bepaalde potions te krijgen. Lees bij Herblore meer over combinatiepotions.

Crystal-flecked sandstone en crystal glass zijn allebei niet ruilbaar. Crystal flasks wel. Deze zijn momenteel 3.716 gp waard.

PlaatjeLevelNaamXP
Crystal flask89Crystal flask150

De xp wordt met 20% verhoogd als de Voice of Seren actief is bij de Ithell.

Elementaire battlestaves

Om een staf te maken heb je dit nodig:

Voor die staven heb je hoge levels nodig. Niet alleen in crafting, maar ook in combat en magic. Als je het juiste level hebt, moet je de juiste obelisk zoeken. Als je een water battlestaff wilt maken, moet je bijvoorbeeld naar de water obelisk.

Als je bij de obelisk bent, moet je de spreuk Change orb op de obelisk doen. Je unpowered orb verandert in een powered orb. Pak dan je battlestaff en doe de orb erop. Nu is de staf een battlestaff. Om er een Mystic staff van te maken moet je naar Tormac in de Sorceror's Tower. Als je de Scorpion Catcher hebt voltooid, wil hij de staf betoveren voor 40.000 gp.

PlaatjeCrafting levelNaamMagic levelXP
Water Battlestaff54Water battlestaff56100 (zonder orb)
Earth Battlestaff58Earth battlestaff60112,5 (zonder orb)
Fire Battlestaff62Fire battlestaff63125 (zonder orb)
Air Battlestaff66Air battlestaff66137,5 (zonder orb)

Armadyl battlestaff

De Armadyl battlestaff kun je maken na Ritual of the Mahjarrat. De staf is niet nodig voor de spreuk Storm of Armadyl, maar je zult met de staf aan meer schade aanrichten met de spreuk. Ook biedt de staf onbeperkt air runes.

Om de staf te maken, heb je 100 shards of armadyl nodig, die gedropt worden door glacors. Combineer ze om een orb of armadyl te krijgen. Zet die op een battlestaff en je hebt een Armadyl battlestaff.

PlaatjeCrafting levelNaamLevelsXP
Armadyl battlestaff77Armadyl battlestaff77 Magic
40 Attack
150

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.