Crafting - Juwelen

Juwelen hebben in RuneScape niet alleen een versierende functie. Zo kun je sommige amuletten gebruiken om te teleporteren of ze helpen je bij het vechten.

Gouden juwelen

Er zijn een aantal soorten gouden juwelen: ringen, necklaces, bracelets en amuletten.

Gouden juwelen kun je maken met gold bars. Bars kun je maken van gold ore, die je weer kunt hakken met Mining. Om goud te hakken heb je minimaal 40 Mining nodig. Je hebt 40 Smithing of hoger nodig om gold ores naar gold bars te kunnen smelten.

Een gouden juweel zonder edelsteen is natuurlijk ook niets. Gelukkig is deze mogelijkheid in RuneScape er ook. Soms krijg je uit stenen van Mining een gem. Als je een edelsteen hebt, moet je die slijpen met een chisel. Chisels zijn te koop in General shops en Crafting winkels. De twee members gems zijn alleen op een vreemde manier te verkrijgen: Dragonstone moet je met de twee helften van de Half of a Key uit een kist in Taverley halen, Onyx kan alleen in de landen van de TzHaar in de vulkaan van Karamaja worden gekocht met de plaatselijke munteenheid, de Tokkul.

Ring mouldNecklace mouldAmulet mouldBracelet mould Om je bar, eventueel met een edelsteen er bij, om te smelten, heb je een mal nodig. Deze heten moulds in het Engels en zijn te koop in Crafting winkels. Om ringen te maken heb je bijvoorbeeld een ring mould nodig, voor necklaces een necklace mould, voor amulets een amulet mould en voor bracelets een bracelet mould.

Als je een edelsteen van Mining wilt gebruiken in je juweel, moet je hem eerst slijpen. Dat kun je doen met een chisel, te koop in iedere General Store.

PlaatjeMinimaal levelNaamXP voor slijpen
Sapphire20Sapphire50
Emerald27Emerald67,5
Ruby34Ruby85
Diamond43Diamond107,5
Dragonstone55Dragonstone127,5
Onyx67Onyx168

Crystal chiselNa de quest Roving Elves kun je een crystal chisel (laten) maken en gebruiken. Wanneer je uncut gems slijpt met de chisel in je hand of in je inventory heb je een kans van 2% dat je een extra gem krijgt. Als je geen ruimte in je inventory hebt wordt hij naar je bank gestuurd, als daar ook geen ruimte hebt krijg je een waarschuwing. Dit werkt alleen voor sapphire, emerald, ruby, diamond en dragonstone. Na 28 verdubbelde gems verandert de chisel weer in een crystal tool seed..

Ga met je bar, mould en eventueel edelsteen naar een furnace en doe je bar in de furnace. Je zult dan een menu te zien krijgen. Kies de optie van je keuze en je poppetje zal een mooi juweel voor je maken.

Je kunt amuletten om doen. Daarvoor heb je een touwtje nodig. Scheer een schaap en maak er wol van met een spinning wheel. Dan krijg je een ball of wool en gebruik die met het amulet. Je krijgt 2,5 ervaring van het wol spinnen en 4 ervaring voor het touwtje om het amulet doen.

PlaatjeMinimaal levelNaamCrafting XP
Gold Ring5Gold ring15
Gold Necklace6Gold necklace20
Gold Bracelet7Gold bracelet25
Gold Amulet8Gold amulet30
Sapphire Ring20Sapphire ring40
Sapphire Necklace22Sapphire necklace55
Sapphire Bracelet23Sapphire bracelet60
Sapphire Amulet24Sapphire amulet65
Emerald Ring27Emerald ring55
Emerald Necklace29Emerald Necklace60
Emerald Necklace30Emerald bracelet65
Emerald Amulet31Pre-nature amulet70
Emerald Amulet31Emerald amulet70
Ruby Ring34Ruby ring70
Ruby necklace40Ruby necklace75
Ruby bracelet42Ruby bracelet80
Ruby Amulet50Ruby amulet85
Diamond Ring43Diamond Ring85
Diamond necklace56Diamond necklace90
Diamond bracelet58Diamond bracelet95
Diamond amulet70Diamond Amulet100
Dragonstone ring55Dragonstone Ring100
Dragonstone necklace72Dragonstone necklace105
Dragonstone bracelet74Dragonstone bracelet110
Dragonstone Amulet80Dragonstone amulet150
Onyx Ring67Onyx ring115
Onyx necklace82Onyx necklace120
Onyx bracelet84Onyx bracelet125
Onyx amulet90Onyx amulet165

Juwelen betoveren

Je kunt de juwelen ook betoveren (Engels: enchant). Daardoor krijgen de juwelen speciale krachten. Iedere edelsteen heeft zijn eigen spreuk. Kijk in de Magic guide voor de levels die je daar bij nodig hebt en hoeveel Magic xp je krijgt.

PlaatjeNaamNaam betoverdBeschrijving betoverde versie
Sapphire RingSapphire ringRing of recoilDeze ring beschadigt je tegenstander als hij bij jou schade aan brengt. Als de ring 40 keer gebruikt is, zal hij verdwijnen. Gebruik de "Operate" optie om te zien hoeveel keer je hem nog kunt gebruiken.
Sapphire NecklaceSapphire necklaceGames necklaceTeleporteert je naar de Games Room in Burthorpe, de Gamers' Grotto, de grot van de Corporeal beast en Barbarian Assault. Je kunt dit 8 keer doen. Daarna zal je juweel verdwijnen.
Sapphire BraceletSapphire braceletBracelet of clayHiermee hak je 28 keer soft clay. Daarna zal je bracelet verdwijnen
Sapphire AmuletSapphire amuletAmulet of magic+10 magicattackbonus
Emerald RingEmerald ringRing of duelingTeleporteert je naar de Duel Arena in Al-Kharid, Fist of Guthix of Castle Wars. Je kunt dit 8 keer doen. Daarna zal je juweel verdwijnen.
Emerald NecklaceEmerald NecklaceNecklace of bindingGeeft 100% kans dat het maken van combinatie runes werkt. Je kunt deze necklace 15 keer gebruiken. Daarna zal je juweel verdwijnen.
Emerald NecklaceEmerald braceletCastlewars braceletDe drager zal 20% extra schade toebrengen aan de vijandelijke vlaggendrager. Bandages genezen 50% meer. Je kunt het amulet 3 keer gebruiken. Elke keer dat je een spel start kost een lading.
Emerald AmuletPre-nature amuletAmulet of natureDit is een emerald amulet met een magic string in plaats van een ball of wool. Magic strings kun je maken door magic tree roots van Farming op een spinnenwiel te doen. Je kunt dit amulet aan een farming patch toewijzen. Je zult dan via het amulet op de hoogte worden gehouden van de patch, zoals bijvoorbeeld ziekte- of oogstinformatie. Je kunt hem aan een andere patch toewijzen als het amulet al in gebruik is. Hij werkt dan niet meer voor je oude patch. Met het amulet kun je ook de boer vanaf een afstandje inhuren. Als je gewassen ziek worden, kun je met het amulet naar je patch teleporteren. Het amulet geeft ook meer oogst, hoewel die extra oogst niet zo hoog is dan de oogst met magic secateurs.
Emerald AmuletEmerald amuletAmulet of Defence+7 defencebonus in alle onderdelen
Ruby RingRuby ringRing of forgingHiermee heb je 100% kans dat je iron bar lukt bij het smelten in plaats van de normale 50%. Deze ring is 140 keer te gebruiken. Als dit aantal gebruikt is, zal hij verdwijnen.
Ruby necklaceRuby necklaceDigsite pendantHiermee kun je 5 keer naar de Digsite teleporteren. Je kunt Ruby Necklaces alleen voltooien als de spreuk in het museum van Varrock hebt geleerd.
Ruby braceletRuby braceletBracelet of innoculationDit zorgt er voor dat er wat Zogre Flesh Eaters-ziekte van je wordt afgeslurpt. Het amulet verdwijnt als hij teveel ziekte heeft opgenomen.
Ruby AmuletRuby amuletAmulet of strength+10 strengthbonus
Diamond RingDiamond RingRing of lifeAls je life points 10% zijn van je normale aantal, wordt je automatisch naar Lumbridge of Falador geteleporteerd. Als je tegenstander meer hit dan 10% van je life points en je bent dood, heeft deze ring geen werking. Deze ring is 1 keer te gebruiken, daarna zal je ring verdwijnen.
Diamond necklaceDiamond necklacePhoenix necklaceVerhoogt de life points van een speler naar 30% van het maximum als de hoeveelheid life points onder de 20% komt. Werkt eerder dan een ring of life en is één keer te gebruiken.
Diamond braceletDiamond braceletForinthry braceHiermee krijg je geen skull als je via de abyss runes maakt. Dit werkt 5 keer.
Diamond amuletDiamond AmuletAmulet of Power+6 in alle Attack en Defence statistieken, +6 Strength Bonus en +1 Prayer Bonus
Dragonstone ringDragonstone RingRing of wealthHiermee heb je kans dat bepaalde monster iets droppen uit de "rare drop"-tabel (zie monsterdatabase). Ook worden clue scrolls vaker gedropt en geven ze betere schatten. Bij Pyramid Plunder, Impetuous Impulses, Bork en Barrows krijg je ook meer. In de Fountain of Heroes onder de Heroes guild kun je de ring opladen om er vier keer mee naar Miscellania en de Grand Exchange mee te kunnen teleporteren.
Dragonstone necklaceDragonstone necklaceNecklace of skillsKan je 4 keer naar de Fishing, Cooking, Crafting en Mining Guild teleporteren. Je moet dit amulet opladen bij de totempaal in de Legends' Guild
Dragonstone braceletDragonstone braceletBracelet of combatHiermee kun je 4 keer naar de Warriors', Champions', Ranged Guild en de Monastery teleporteren. Je moet dit amulet opladen bij de totempaal in de Legends' Guild. Als de Bracelet of combat opgeladen is, zul je ook na iedere 10 monsters die je hebt gedood voor je Slayer task zien hoeveel monsters je nog moet doden.
Dragonstone AmuletDragonstone amuletAmulet of Glory+10 attack, +3 Defence, +6 Strength en +3 Prayer

Je kunt hiermee vier keer teleporteren naar Al Kharid, Edgeville, Karamja en Draynor Village. Anders dan bij de andere juwelen zal je Amulet of Glory niet verdwijnen als hij verbruikt is. Je kunt hem weer opladen in de fontein in de grot onder de Heroes guild
Onyx RingOnyx ringRing of StoneDe speler verandert in een steen als de ring wordt gedragen.
Onyx necklaceOnyx necklaceBerserker necklace+7 Strength
-10 Stab Attack, Slash Attack en Crush Attack
-20 aan alle Defence bonussen
+20% betere hits met Obsidian melee wapens
Onyx braceletOnyx braceletRegen braceletHiermee krijg je dubbel zo snel life points erbij als normaal, mits ze niet helemaal vol zijn natuurlijk. Dat werkt onbeperkt.
Onyx amuletOnyx amuletAmulet of Fury+10 attack bonus, +15 defence bonus, +8 strength bonus, +5 prayer bonus

Shilo Village Gems

In Shilo Village zijn in de noordwesthoek een aantal stenen waar je alle gems, op Onyx na, kunt hakken. De stenen zijn ook op Lunar Isle van Lunar Diplomacy te vinden. Uit deze stenen kun je drie bijzondere edelstenen krijgen: opal, jade en red topaz. Hier kun je met Fletching bolt tips van maken of in zilveren juwelen verwerken. De edelstenen zullen soms onherstelbaar beschadigd raken als je ze probeert te slijpen, daar kan je niets aan doen. Je krijgt dan een crushed gem.

PlaatjeMinimaal levelNaamXP
Opal1Opal15
Jade13Jade20
Red topaz16Red topaz25

Zilver

Het maken van zilveren juwelen gaat analoog aan het maken van gouden. Smelt een silver ore in een furnace om tot een silver bar en maak er met behulp van een bijbehorende mould een juweel van.

Zilveren juwelen zonder edelsteen

PlaatjeMinimaal niveauNaamXPQuests nodig
Unstrung symbol16Unstrung symbol50Geen
Unstrung emblem17Unstrung emblem50Observatory
Silver sickle18Silver sickle50Geen, maar om te gebruiken Nature Spirit
Conductor20Conductor50Creature of Fenkenstrain
Silver Bolts2110 Silver bolts50Geen
Tiara23Tiara52,5Geen
Demonic Sigil30Demonic sigil50Shadow of the storm - mould daar ook van

Je kunt de unstrung symbol en unstrung emblem ook van een touwtje voorzien stringen, zoals bij een amulet. Dan kun je hem omdoen. Een unblessed symbol kan worden gezegend bij de Monastery bij Barbarian Village en Edgeville of door een Holy book te gebruiken. Je kunt pas in de Monastery met 31 Prayer of hoger. Unpowered unholy symbols kun je maken door een Unholy book of Book of Balance te gebruiken. Je kunt hem ook laten maken bij de geest op het kerkhof bij de Observatory, ten noorden van Castle Wars.

PlaatjeNaam voorNaam naVereistStats
Holy SymbolUnblessed symbolHoly symbol31 prayer8 Prayerbonus
Unholy SymbolUnpowered unholy symbolUnholy symbolObservatory Quest8 Prayer Bonus

Zilveren juwelen met edelstenen

Juwelen van opal kun je betoveren met de spreuk lvl 1 enchant (7 Magic), jade vereist lvl 2 (27 Magic) en topaz lvl 3 (49 Magic).

PlaatjeLevelNaamXPTe betoveren tot
Opal ring1Opal ring100Ring of metamorphosis
Lapis lazuli ring11Lapis lazuli ring38Ring of luck
Opal bracelet22Opal bracelet125Headhunter's sacrifice
Opal necklace16Opal necklace115Featherfingered necklace
Opal amulet27Opal amulet150Amulet of bountiful harvest
Jade ring13Jade ring130Ring of respawn
Jade bracelet29Jade bracelet170Flamtaer bracelet
Jade necklace25Jade necklace150Traveller's necklace
Jade amulet34Jade amulet200Botanist's amulet
Topaz ring16Topaz ring150Columbarium ring
Topaz bracelet38Topaz bracelet250Headhunter's thrill
Topaz necklace32Topaz necklace200Necklace of gluttony
Topaz amulet45Topaz amulet300Enlightened amulet

Ring of slaying

Met de ring of slaying kun je gemakkelijk naar allerlei belangrijke slayerplaatsen teleporteren en contact maken met je slayer master. Je kunt de ring of slaying voor 75 punten kopen als je Smoking kills hebt gedaan. Je kunt ook voor 300 punten leren hoe je rings of slaying moet maken, waardoor je veel punten bespaart als je de ring vaak gebruikt. Je kunt 8 keer met de ring teleporteren voordat hij kapot is. Slayer masters contacteren kost niets.

Je kunt naar vier punten van slayer teleporteren, namelijk voor de Slayer tower, voor de Slayer dungeon, in de kamer vlak voor de terror dogs in Tarn's Lair en bij Sumona in Pollnivneach.

Om de ring te maken, moet je dus leren hoe je de ring moet maken. Je hebt ook 75 Crafting, een enchanted gem, een gold bar en een ring mould nodig. Ga naar een furnace en smelt de ring. Dit geeft 15 xp. Je kunt als je geen 75 Crafting bent, tijdelijk 75 Crafting halen met het assist system, maar je moet nog wel steeds de mogelijkheid kopen om de ring te maken.

De ring geeft geen bonussen.

PlaatjeMinimaal levelNaamXP
Ring of slaying75Ring of slaying15

Over deze pagina

Met dank aan Verkoper38 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.