Divination - Trainen

Divination is een langzame skill om te trainen. Dat komt omdat de xp erg laag ligt, ook op hogere levels. Echter kun je er ook bakken met geld mee verdienen, zeker vanaf level 85. De truc zit hem hier in het volhouden van de skill. Divination is ook een skill waarbij je goed moet opletten, zeker als je veel xp wilt verdienen. Noot: ga altijd naar de hoogst mogelijke kolonie van wisps die je kunt harvesten!

/plaatjes/zandbak/divination-trainen/divination-trainen.png

Gratis spelers - Het begin

Iets ten zuidoosten van Draynor Village kun je beginnen met het trainen van Divination. Gratis spelers zullen hier tot level 5 kunnen trainen, maar members kunnen verder gaan. De principe van Divination is overigens vrij simpel: je klikt op een bol, de bol gaat open en hiervan kun je memories krijgen. Deze memories stop je vervolgens in een gat en zo krijg je xp. Anders dan andere skills is Divination geleid. Dit houdt in dat er wordt verteld waar je het beste heen kan en dat klopt ook. Het is je eigen keuze of je energies koopt, verbruikt of opspaart. Voor de snelste xp kun je energies het beste kopen en optie drie gebruiken in het Divination-scherm.

/plaatjes/zandbak/divination-trainen/divination-opties.png

Je kan de 1-, 2- of 3-toets op je toetsenbord gebruiken voor een snelle activatie van een van de opties. Als je xp wilt, is de eerste optie niet aan te raden: je krijgt namelijk 1 xp per memory, waarna hij verandert in een aantal energy (dit is afhankelijk van je level en of het een enriched memory is). Bij de eerste tier (pale) komen er overigens geen enriched memories voor.

Tot slot krijg je - afhankelijk van je Divination level - per harvest een aantal energies. Dit is opgesomd in de onderstaande tabel.

VanTotAantal energies per harvest
Divination 1 Divination 541
Divination 55 Divination 742
Divination 75-3

Klok voor Enriched

Om de twintig minuten komt er een Enriched wisp op de trainingsplaats (behalve bij tier 1). Deze tijd staat vast op xx:00, xx:20 en xx:40. Om je wat op weg te helpen is er een klok gemaakt die een geluidje afspeelt wanneer het bijna tijd is dat de Enriched wisp verschijnt. Zorg er dan voor dat je er klaar voor bent, want de memories geven een dubbel aantal xp! Activeer de klok hieronder en op het juiste moment zal hij je helpen herinneren door een geluidje af te spelen.

Let erop dat de klok is afgestemd op de tijd van je eigen computer, niet op die van RuneScape. De tijd van de melding kan dus wat afwijken van de tijd dat de enriched wisp daadwerkelijk verschijnt.


Aantal voorwerpen die handig zijn bij het trainen

Er zijn een hoop voorwerpen die handig zijn bij het trainen van Divination. Zo is er bijvoorbeeld een aantal teleport-opties die je kan vinden op bepaalde voorwerpen. Een ander handig hulpmiddel is de Boon. Die zorgt ervoor dat je bij de volgende tier een bonus in xp krijgt, wat het trainen vergemakkelijkt. De voorwerpen die handig kunnen zijn staan opgesomd in de volgende lijst.

PlaatjeNaamBeschrijving
Ring of duelling (8)Ring of duellingDe Ring of duelling kan je naar verscheidene divinationlocaties teleporteren. Als eerste kun je hiermee naar Mobilising Armies (60) en kun je naar Castle Wars teleporteren om snel bij de Poison Waste (95) te zijn.
Ring of slayingRing of slayingDe Ring of slaying is ook handig bij bepaalde locaties. Zo kun je hiermee snel naar Rellekka (40) en de Slayer Tower (70) komen.
EctophialEctophialOm snel op Dragontooth Island (85) te komen (geen Ectotokens nodig, wel de Ghostspeak amulet) kun je de Ectophial gebruiken. Je kunt hem krijgen na Ghosts Ahoy.
Sixth-Age circuitSixth-Age CircuitDeze ring krijg je na de quest The World Wakes als je een lijst andere quests hebt voltooid. Je kunt hiermee naar het altaar van Guthix teleporteren om snel je chronicles te kunnen inleveren, maar het is ook mogelijk om naar de Elder Halls (vanaf 75) kunt teleporteren. Hiervoor heb je wel Fate of the Gods voor nodig.
Enhanced yaktwee stickEnhanced yaktwee stickNa het vangen van 1000 Charm sprites betovert Yaktwee de stick naar de enhanced versie. De stok geeft 5% bonus xp in Hunter; dat is vooral handig als je chronicles wilt vangen.
Boon of incandescent energy Boons Voordat je naar een nieuwe locatie gaat, kun je het beste een boon maken voor de volgende tier. Hiermee krijg je een bonus in xp voor de memories van de volgende tier. Je kan de energy ook achteraf kopen op de Grand Exchange. Houd wel rekening met een limiet van 5k per vier uur.

Nightmare Muspah

In een peiling van Power to the Players is gevraagd wat spelers graag aan Divination toegevoegd zouden zien. Een Beast-of-Burden voor Divination was de winnende optie en die is ook gemaakt. Onder de naam Nightmare Muspah kan het beest 32 memories voor je bewaren en - als je alles in het gat stopt - gebruiken, geheel automatisch. Ook geeft het dier een 3% bonus in het verkrijgen van enriched memories. Als de tijd op is en de Muspah verdwijnt, dan zullen alle memories die hij in bezit heeft vernietigd worden. Je hebt 81 Summoning nodig om het beest op te roepen. Daarnaast kan hij handig zijn met een beloning van Guthixian Caches. Daarover meer later.

/plaatjes/zandbak/divination-trainen/nightmare-muspah-trainen.png

Light creature

Een tweede familiar die (ook) gemaakt is voor Divination is de Light Creature. Hiervoor heb je 88 Summoning nodig. Zonder het gebruik van de scrolls die bij het beestje horen, geeft hij een kans van 10% om memories gelijk om te zetten in xp. De energy die je zou krijgen gaat dan wel verloren. Als je wel gebruik maakt van de scrolls, Enlightenment genaamd, dan wordt de kans verhoogd tot 50% voor zes minuten. Uiteraard gelden de randvoorwaarden nog steeds.

Skillchompa's

Wat je ook kunt gebruiken bij divination zijn de skillchompa's. De cobalt (mithril), viridian (adamant), azure (rune) en crimson (dragon) skillchompa's geven respectievelijk een extra bonus van 3%, 6%, 10% of 15% om een enriched memory te ontvangen. Alle reden om ze eens te gaan gebruiken!

Voice of Seren

Als in Prifddinas de Voice of Seren actief is in het gedeelte van de Amlodd, krijg je 20% extra xp als je de shadow cores die door de schaduwen daar worden gedropt, in de krater gooit. Als er een chronicle verschijnt tijdens het doden van een truthful shadow, blissful shadow of manifest shadow shadow, krijg je hier ook extra xp voor.

Cursed energy

In de vulkaan middenin de Wilderness kun je cursed energy verzamelen. Cursed energy kan omgezet worden in elke vorm van divine energy, mits je hiervoor het Divination level voor hebt. Tijdens het trainen in de Wilderness geeft de Demonic skull een xp-bonus, maar terwijl je hem draagt, kan iedereen je aanvallen, ongedacht zijn of haar combat level.

The Empty Throne Room

Vanaf 65 Divination kun je, mits je The Dig Site hebt gedaan, tot 800.000 xp halen in The Empty Throne Room. De xp per uur is vergeleken met andere methodes die op dat level beschikbaar zijn erg goed. Het is dus aan te raden daarheen te gaan zodra je kunt.

Tuin van de Max Guild

Als je in ten minste één skill 99 hebt, kun je een portaal in de tuin van de Max Guild omzetten naar één van de vier hoogste trainingslocaties, respectievelijk brilliant (80), radiant (85), luminious (90) en incandescant (95). De eerste keer dat je een portaal van locatie wijzigt is het gratis, daarna betaal je per keer 50.000 coins.

Guthixian Caches

De Distraction en Diversion Guthixian Caches kun je eens per drie uur betreden. Het spel heeft geen limiet, behalve dat je per dag voor maar 200 punten xp kunt krijgen (100 punten maximaal per spel). Dit is op level 99 per 100 punten zo'n 70.000 xp. Daarnaast krijg je voor elke vijf punten die je in het spel haalt één minuut een bonus toegekend. De meest handige bonus is de "convert-all"-bonus. Hierbij heeft je poppetje de kans om alle memories in één keer in de put gooien, inclusief de memories die de Muspah in het bezit heeft. Het is dus aan te raden hem te gebruiken! De kans dat dit gebeurt is overigens 10%.

Snel naar locaties

Naam (level)RouteLocatiePlaatje
Pale
(level 1)
Lodestone van Draynor of Amulet of glory. Ten zuidoosten van de bank kom je de pale wisps tegen.Ten westen van LumbridgeKaart
Flickering
(level 10)
Falador lodestone. Vanuit daar naar het oosten.Ten noorden van FaladorKaart
Bright
(level 20)
Lodestone van Varrock, vanuit daar naar het oosten, door de poort van de digsite en naar het noorden. Je kan ook het Digsite pendant gebruiken, ga dan naar het zuidwesten.Ten westen van de DigsiteKaart
Glowing
(level 30)
Lodestone van Seers' Village, vanuit daar naar het zuidoosten.Ten zuidoosten van Seers' VillageKaart
Sparkling
(level 40)
Ring of slaying, zoals boven omschreven. Anders de lodestone van Rellekka en dan naar het zuiden.Ten zuidoosten van RellekkaKaart
Gleaming
(level 50)
Gnome glider naar Karamja, vanuit daar over de boomstam naar het andere gebied. Wicked hood (nature altar teleport), vanuit daar naar het noorden.Ten noordoosten van Shilo VillageKaart
Vibrant
(level 60)
Ring of duelling naar Mobilising Armies. Spirit tree mag ook.Ten noorden van Mobilising ArmiesKaart
Lustrous
(level 70)
Ring of slaying. Anders de lodestone van Canifis en dan naar het noordoosten.Ten zuidoosten van de Slayer TowerKaart
Elder
(level 75)
Sixth-Age circuit naar de World Gate.In de Elder Halls op Freneskae. Hier kun je komen door in de World Gate te stappen na Fate of the Gods. Elder wisp colony
Brilliant
(level 80)
Fairy ring naar de Polypore dungeon (BIP). Vanuit daar naar het zuidwesten.Ten oosten van de Mage Training ArenaKaart
Radiant
(level 85)
Ectophial om in Port Phasmatys te komen. Vanuit daar neem je de boot met het spookje naar Dragontooth. Hoardstalking ring kan ook, kies dan voor Celestial dragons.Dragontooth IsleKaart
Luminious
(level 90)
Teleporter naar Menaphos en ga via de brug naar Sophanem. Hiervoor moet je Jack of Spades hebben gedaan. Loop vanaf de brug naar het zuiden tot je bij de spot komt.Ten zuiden van SophanemKaart
Incandescent (level 95)Ring of duelling naar Castle Wars. Vanuit daar volg je de zuidelijke wand naar het westen tot je bij de spot komt.Ten zuiden van de Poison WasteKaart

Quests die xp geven in Divination

QuestDivination nodigXP
Back to the Freezer5025.000
Fate of the Gods75100.000
Hero's Welcome6010.000
The Light Within8090.000
One of a Kind405.000
Mahjarrat Memories60375.000

Over deze pagina

Geschreven door Mystery, met dank aan B r y an en ironic eagle voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.