Dungeoneering - Vengeance!

Vengeance! is een Fremennik saga die alleen voor members is. Je moet de zwaarden op floors 12 tot 17 vinden en 23 Dungeoneering hebben om deze saga te doen. De onverkorte versie vereist ook nog eens 55 Agility en Thieving.

Om de saga te beginnen, moet je Skaldrun hebben bevrijd. Bekijk het hoofdartikel van Dungeoneering voor meer informatie. Skaldrun staat na zijn bevrijding bij een tent op de plaats waar je uitkomt wanneer je met je Ring of Kinship naar Daemonheim teleporteert. Praat eerst met hem en laat hem een verhaal vertellen over de zwaarden. Daarna kun je met de rechtermuisknopoptie ervoor kiezen deze saga te beginnen.

Zwaarden

In Vengeance zijn de avonturiers met de prachtige namen Kay Thanxby, Ican Haz, Lola Wut en Lotheria Seldorina op avontuur in Daemonheim. Hier denken zij vier Forgotten warriors te doden, maar ze zijn nog niet helemaal dood. Als de avonturiers weggaan, ziet één van de forgotten warriors haar broer sterven. Het gif in haar lijf en de krachten in de grot zorgen ervoor dat zij illusies gaat zien. Ze wil nog maar een ding: wraak.

Plattegrond

Jij gaat straks de forgotten warrior besturen. Zij is permanent vergiftigd. Tijdens het verhaal kun je op verschillende momenten een nobele (noble) of medogenloze (ruthless) keuze maken. Aan de hand van deze keuzes wordt de special attack van je zwaard bepaald. Noble zorgt ervoor dat je zwaard life points kan herstellen, terwijl ruthless meer schade veroorzaakt.

 1. In het begin ben je Kay Thankxby, de leider van een groep avonturiers. Ga de kamer in het zuiden in. Dood de vier forgotten warriors en klik verder.
 2. Nu ben je de forgotten warrior. Ga naar de basis en praat met Orin. Geef hem een stukje voedsel (nobel) of laat hem sterven (medogenloos). Pak de sleutel op.
 3. Open de deur in de kamer waar je de forgotten warriors hebt gedood. Je kunt Lotheria Seldorina nu op twee manieren vermoorden: direct (nobel) of indirect (medogenloos). Dat laatste doe je door achter één van de pilaren te gaan staan en haar vanaf daar aan te vallen. Los hierna de puzzel op door alle vakjes dezelfde kleur te maken.
 4. Ga naar de volgende kamer en dood eventueel de dungeon spiders voor voedsel.
 5. In de kamer hierna zit Ican Haz. Je kunt hem direct doden (nobel) of door de hendel bij de obelisk over te halen (medogenloos). Er zullen dan skeletten verschijnen, die hem afmaken. Pak de sleutel op die hij dropt.

  Ican Haz
 6. Open de blue triangle door in de vorige kamer. In de kamer die volgt, kun je de hellhounds doden voor antipoison, die je poison tijdelijk wegneemt.
 7. Praat in de volgende kamer met Argax. Laat Argax rustig sterven (nobel) of dwing haar te vechten voor haar leven (medogenloos).
 8. Stap door de deur en loop door de volgende kamer.
 9. Haal de vijf hendels in de kamer over. De deur naar de volgende kamer zal openen.
 10. Dood de hellhound en de spin als je dat nodig vindt.
 11. Praat met Korel en vergeef hem dat hij niet tegen de avonturiers is gaan vechten (nobel) of dood hem (medogenloos).
 12. Dood Lola Wut direct (nobel) of door haar te vergiftigen. Als je haar wilt vergiftigen, moet je poison van de tafel in het zuidoosten pakken. Bekijk dan de noordelijke deur, zodat Lola daar heen gaat. Ga daarna in de westelijke kamer, vergiftig de heim crabs en check de noordelijke kamer. Nu zal Lola naar jouw kamer lopen. Wacht totdat ze de vis eet. Als ze dood is, moet je haar sleutel pakken.

  Lola Wut
 13. Onderzoek het lijk van Shianna in de westelijke kamer.
 14. Ga terug naar de vorige kamer en betreed de kamer in het noorden. Praat met Peleas en vertel hem dat Shianna nog leeft (nobel) of dat ze dood is (medogenloos).
 15. Loop door kamer 15.
 16. Open de crimson rectangle door en bekijk de kinderen.
 17. Ga naar de laatste kamer en dood Kay Thankxby. Je kunt nu op twee manieren het verhaal eindigen. Optie één is haar de kinderen laten zien, waardoor je erachter komt dat er eigenlijk geen kinderen zijn, maar dat het illusies waren. Je laat Kay daarom gaan. Je kunt haar ook martelen, waarna ze ontsnapt.

Beloning: 2410 Dungeoneering xp en 241 tokens voor de korte versie. Je krijgt ook 25.415 XP in Agility of Thieving bij de volledige versie.

Als je de saga opnieuw doet, krijg je maximaal 271 tokens. Wanneer je deze saga die dag nog een keer doet, krijg je 20% van 271 minder. Dit gaat door tot een minimum van 20% van de maximale tokens. De volgende dag krijg je weer de maximale tokens.

Ga terug naar Dungeoneering

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.