Farming - Speciaal

Je hebt ook nog speciale patches, die maar voor één gewas bestemd zijn. Bij sommige van deze gewassen zijn er geen farmers die op je gewassen passen, maar je gewassen kunnen wel gewoon ziek worden. Je kunt ze dan gewoon genezen met een plant cure. Je kunt vanaf farming 42 de speciale patches gebruiken. Voor elke patch heb je maar één zaadje nodig.

Speciale gewassen hebben geen water nodig.

Evil turnip en Belladonna

Evil turnips kun je met een knife snijden tot een carved evil turnip. Hier kun je met Summoning een evil turnip pouch van maken. Je kunt ze ook eten. Je hebt hem in drie happen op. De zaden zijn te krijgen van monsters en uit vogelnesten.

Belladonna seeds kun je krijgen van master farmers. Je oogst cave nightshade, wat je nodig hebt om strong weapon poison te maken.

Locatie

KaartjeNaamLocatie
KaartDraynor ManorGebruik de lodestone van Draynor Village lodestone en loop naar Draynor Manor (dat huis in het noorden). Je moet handschoenen aan als je Belladonna wilt oogsten. De patch is via de agility shortcut ook snel te bereiken vanaf de patches bij Falador. De evil turnip patch is de noordelijke patch, de belladonna de zuidelijke.

Tabel

ZaadjeResultaatNaamLevelTijdXP plantenXP "check health"XP oogstenFarmer wil oppassen voor
Evil turnip seed Evil turnipEvil turnip425 minuten41Geen46Niet
Plaatje PlaatjeBelladonna634 uur en 40 minuten91Geen512Niet

Mushrooms

Na de gemiddelde taken van Morytania zullen gewassen in de mushroom patch niet meer ziek worden. Na de elitetaken van Morytania zullen ze ook een dubbele oogst geven. De oogst van normale mushrooms is zonder de taken te hebben voltooid 6 en bij morchella mushrooms 9.

Locatie

KaartjeNaamLocatie
KaartTen westen van CanifisTeleporteer met Ancient Magics of een portal in je huis naar Kharyll en loop naar het westen. Je kunt ook de fairyringcode CKS gebruiken.
Isafdar farming patchTen zuid-westen van de Tirannwn lodestoneTeleporteer naar de lodestone van Tirannwn en loop naar de dense forest in het westen. Vanaf daar loop je naar de patch in het zuiden. Let op! Voor deze patch moet je de gemiddelde taken van Tirannwn hebben gedaan.

Tabel

ZaadjeResultaatNaamLevelTijdXP plantenXP "check health"XP oogstenFarmer wil oppassen voor
Mushroom spore MushroomBittercap mushroom533 uur en 40 minuten61,5-57,7Niet
Morchella mushroom spore Morchella mushroomMorchella mushroom743 uur en 40 minuten160-77,7Niet

Cactus

Na de moeilijke Desert tasks zal een gewas in de cactus patch niet meer ziek worden en een dubbele oogst geven. Je kunt normaal gesproken iedere keer tot drie cactus spines van een normale cactus halen. Ze groeien weer terug.

Normale cactus seeds kun je van master farmers en monster skrijgen. Prickly pear en potato cactus seeds kun je stelen van gnomes, elves en dwarf traders en krijgen bij Herblore habitat. Prickly pear seeds zijn ook nog te krijgen via Vinesweeper en Mobilising armies.

Bij het plukken van prickly pear zul je Defence xp krijgen. De hoeveelheid is afhankelijk van je Defence.

Locatie

KaartjeNaamLocatie
KaartAl KharidGebruik de lodestone, een Amulet of Glory of een Ring of Duelling en loop naar het oosten van Al Kharid.

Tabel

ZaadjeResultaatNaamLevelTijdXP plantenXP "check health"XP oogstenFarmer wil oppassen voor
Plaatje PlaatjeCactus558 uur en 40 minuten66,5374256 Cadava berries
Prickly pear seed-Prickly pear769 uur en 20 minuten17022505015 jangerberries
Plaatje PlaatjePotato cactus869 uur en 20 minuten20527009310 watermelons

Jade vine

De Jade vine is een bijzondere plant. Je kunt hem na de quest Back to my Roots elke 15 uur in de tuin van Lord Handlemort in Ardougne plaatsen. Met deze plant kun je Slayer en Farming xp halen. Het duurt 12 uur voordat de plant groot is. Doe "Check health" om 1500 farming xp te halen. Vervolgens zal er elk half uur een nieuwe tak aan de plant groeien. Je kunt ze voor 30 xp met je secateurs afknippen.

Als er vijf takken aan zijn gegroeid, zal de plant veranderen in een wild jade vine. Dit is een monster van level 130, dat met elke aanvalsstijl aan kan vallen en je kan vergiftigen. Je moet het monster met een hatchet aanvallen. Je hebt ook secateurs nodig. Als het monster dood is, krijg je 2500 Slayer xp. Hierna kun je het restant van de plant wegknippen en opnieuw beginnen. Als je de plant niet zelf wilt doden en hem alleen maar weg wilt hebben, kun je Horacio, de tuinman van Lord Handlemort, 5 coconuts en 5 watermelons betalen.

De zaden zijn bij Horacio te krijgen. Hij staat bij de patch.

Locatie

KaartjeNaamLocatie
KaartArdougneTeleporteer naar Ardougne en loop naar het westen. Je ziet het huis vanzelf. Je kunt ook vanaf de lodestone naar het zuiden lopen. Je tegen een huis oplopen. De patch is aan de andere kant.

Tabel

ZaadjeResultaatNaamLevelTijdXP plantenXP "check health"XP oogstenFarmer wil oppassen voor
Jade vine seed-Jade vine5312 uur761500-10 Wildblood hops

Calquat

Calquat seeds kun je uit vogelnesten en van monsters krijgen. De vruchten kun je tot calquat kegs snijden. Hier kun je drank die je met Cooking kunt brouwen indoen, zodat je meer doses hebt dan uit een normaal glaasje. Er kunnen zes vruchten aan een boom zitten.

Aangezien de Calquat tree een boom is, moet je hem eerst in een plant pot doen en water geven. Je krijgt dan een klein boompje, die je kunt planten. Een volgroeide boom hoef je niet om te hakken als je hem weg wilt. Schep hem gewoon weg.

Locatie

KaartjeNaamLocatie
KaartTai Bwo WannaiGebruik een Tai bwo wannai teleport of loop vanuit Brimhaven naar het huisje met het anvil in Tai Bwo Wannai.

Tabel

ZaadjeResultaatNaamLevelTijdXP plantenXP "check health"XP oogstenFarmer wil oppassen voor
Plaatje PlaatjeCalquat tree7220 uren129,512.09648,58 poison ivy berries

Spirit trees

Spirit trees zijn na de quest Tree gnome village te gebruiken. Er zijn drie plaatsen waar je ze kunt laten groeien. Het aantal spirit trees dat je tegelijk kunt hebben, is afhankelijk van verschillende zaken:

Na The Prisoner of Glouphrie zal Golrana in Tree Gnome Village spirit seeds voor je bewaren als je die hebt.

Aangezien de spirit tree een boom is, moet je hem eerst in een plant pot doen en water geven. Je krijgt dan een klein boompje, die je kunt planten.

De zaden kun je uit vogelnesten of als drop van Ganodermic creatures krijgen.

Locaties

KaartjeNaamLocatie
KaartBrimhavenGa via Ardougne naar Brimhaven en loop via het noorden naar de Agility Arena. Je kunt ook een Brimhaven teletab van Love story gebruiken.
KaartPort SarimLoop vanuit Draynor Village richting Port Sarim en je ziet de boom bij de zee. Je kunt ook een explorer's ring 3 gebruiken.
KaartEtceteriaGebruik de Fairy Ring CIP, een Miscellania teleport, opgeladen ring of wealth of ga naar Rellekka en neem de boot. Ga daarna naar Etceteria en loop naar het zuiden van het eilandje.

Tabel

ZaadjeResultaatNaamLevelTijdXP plantenXP "check health"XP oogstenFarmer wil oppassen voor
Plaatje PlaatjeSpirit tree832 dagen, 13 uren en 20 minuten199,519.301,8-5 Monkey nuts, monkey bar een ground tooth van een Suqah

Elder tree

In het gebied van de Crwys, in het noordoosten van Prifddinas, kun je een elder tree planten. Deze groeien uit elder seeds, die je kunt krijgen van crystal implings. Zoals bij alle bomen moet je het zaadje eerst in een plant pot op laten komen.

Locaties

KaartjeNaamLocatie
Locatie elder tree patchPrifddinasDe patch is in het noordoosten, bij de Cryws-clan. De spirit tree van Prifddinas is dicht bij de patch.

Tabel

ZaadjeResultaatNaamLevelTijdXP plantenXP "check health"XP oogstenFarmer wil oppassen voor
Elder seed SaplingElder tree902 dagen en 22 uur311,423.473,5-25 morchella mushrooms

Alle xp wordt met 20% verhoogd als de Voice of Seren actief is bij de Crwys.

Crystal tree

In het zuidoosten van de Tower of Voices in Prifddinas is plaats voor een crystal tree. Ze groeien uit een crystal acorn, die je kunt krijgen van crystal implings. Ook krijg je er een als je voor het eerst in de Max Guild komt. Crystal acorns kun je direct in de patch planten, waarna de boom meteen zal verschijnen. Vervolgens kun je er elke vierentwintig uur een crystal tree blossom van plukken. Hiervoor krijg je 15.000 Farming xp.

Locaties

KaartjeNaamLocatie
Locatie crystal tree patchPrifddinasTeleporteer met naar de lodestone van Priffdinas en doe enkele stappen naar het zuidoosten.

Tabel

ZaadjeResultaatNaamLevelTijdXP plantenXP "check health"XP oogstenFarmer wil oppassen voor
Crystal acorn Crystal tree blossomCrystal tree94Direct50.000-15.000-

Harmony pillars

In het Meilyr-gedeelte van Prifddinas staan vier grote pilaren, waar je speciaal mos op kan laten groeien. Dit zogeheten harmony moss groeit uit harmony moss seed. In tegenstelling tot ander groen groeit dit mos niet door te wachten, maar door XP te halen in een bepaalde skill. Door met je muis over de pilaar te zweven zie je bij welke skill hij momenteel hoort. Als je een zaadje plant en 200.000 XP in de skill traint, is je mos volgroeid en kun je het oogsten. Voor elke oogst krijg je 1 tot 8 harmony moss. Ook krijg je 3400 Farming XP, ongeacht hoeveel mos je krijgt. Dit wordt met 20% verhoogd als de Voice of Seren actief is bij de Meilyr.

De skill waarbij een pilaar hoort verandert elke dag, zolang er nog niets in is geplant. Als je er wel iets in hebt geplant maar de skill wilt veranderen kun je hier 10 vis wax voor gebruiken. Dit kun je per pilaar hooguit één keer per dag doen. Ook verlies je dan alle voortgang die je al had met die pilaar.

Met een perfect juju farming potion heb je 25% kans op een dubbele hoeveelheid mos. Ook heb je 5% om mos te krijgen bij het oogsten of checken van andere farming patches dan harmony pillars.

Locaties

KaartjeNaamLocatie
Locatie harmony pillarsPrifddinasTeleporteer naar de lodestone van Prifddinas en loop iets naar het noorden en dan naar het oosten.

Tabel

ZaadjeResultaatNaamLevelTijdXP plantenXP "check health"XP oogstenFarmer wil oppassen voor
Harmony moss seed Harmony mossHarmony pillar75Zie beschrijving165-3400-

Over deze pagina

Met dank aan 120magecom, Masterwim1, Bas, Gregorius 70, White Lotuss, Xorathz, kaimon1111, mrperfectk en walter herix voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.