Farming - Trainen

Alle informatie over hoe en waar je bomen, groenten en bloemen plant, kun je in de guide van Farming vinden. Het is erg belangrijk om altijd de oppasser die aanwezig is bij de farming patches te betalen. Als je dit niet doet, bestaat de kans dat je plant doodgaat. Dat kost tijd, geld en xp. Farming is geen intensieve skill. Als je de bomen eenmaal hebt geplant, kun je andere activiteiten doen tot de bomen volgroeid zijn. Je zou in de tussentijd op effigies kunnen jagen voor extra Farming xp, denk daarbij bijvoorbeeld aan Tormented Demons.

Inleiding

Benodigde voorwerpen

Een rake, spade, gardening trowel, seed dibber en hatchet zullen aan je toolbelt zitten.

Level 1-15

Je begint met het verbouwen van groenten, bloemen, hops en bushes. In de guide van Farming staat meer informatie over deze gewassen.

Sweetcorn

Je kunt ook Fairy Tale Part I doen. Als je hem op level 1 doet, ben je na de quest level 17 en moet je nog 23 xp tot 18. Combat level 100 wordt wel aangeraden. Op een hoger Farming level kun je hem op een lager combat level doen.

Level 15-60

Je gaat nu beginnen met het planten van bomen, bomen voor spelers met een laag Farming level om precies te zijn. Normale bomen groeien sneller dan fruitbomen, de exacte tijd staat in de guide van Farming.

Plant alle oak, willow en maple trees in een normale tree patch en alle apple, banana, orange, curry, pineapple en papaya trees in een fruit tree patch. Plant altijd een nieuwe boom na het controleren van de gezondheid (check-health), alleen de vruchten plukken of alleen de boom om hakken geeft nauwelijks tot geen experience. De check-health optie geeft de meeste xp.

Level 60-99

Je gaat nu beginnen met het planten van bomen voor spelers met een hoog Farming level. Begin op level 60 met het planten van yew en papaya trees, vanaf level 68 met yew en palm trees en vanaf level 75 met magic en palm trees. Met onderstaande bomen train je je Farming level tot 99.

Bovenstaande manier is zeer duur, maar traint zeer goed. Betaal de oppasser en ga ondertussen iets anders doen. Als je weinig geld hebt, kun je natuurlijk ook gewoon doortrainen met goedkopere bomen, maar dat zal een stuk langzamer trainen dan dit.

Calquat trees zijn relatief goedkoop en geven veel xp. Het enige nadeel is dat er maar één plaats waar je ze kunt planten.

Magic tree

Voice of seren

Soms krijg je in Prifddinas wanneer je de patches daar bezoekt de Voice of Seren. Wanneer deze actief is in Crwys of Meilyr krijg je 20% meer Farming XP, heeft de boom of herb een kans om een groeistadium over te slaan en krijg je ook 20% extra Herblore xp bij het maken van combination potions.

Scroll of life

Als een beloning van Dungeoneering kan je de scroll of life kopen dit kost je 10.000 tokens en vereist 25 Dungeoneering en 25 Farming. Met de scroll of life heb je een 10% kan dat je de seed die je gebruikt hebt in een patch terug krijgt tijdens het plukken. Er is ook een kans van 5% dat je de seed terug ontvangt van een dode (fruit)boom of herb patch, de seed van een herb patch die je terug krijgt van de herb patch is willekeurig.

Farmer's outfit

Van Treasure Hunter kun je ook delen krijgen van de farmer's outfit Deze outfit geeft je per onderdeel van de outfit 1% extra XP tot een maximum van 6% wanneer je de volledige set in bezit hebt. Een farmer's hat en farmer's hat add-on kun je op elkaar gebruikt om een modified farmers's hat te krijgen deze geeft een 2% kans dat je een seed bespaard tijdens Farming. wanneer je delen kwijt bent geraakt van de farming outfit kun je die terug krijgen bij Diango in draynor village of Lanto Amlodd in prifddinas.

Perfect juju farming potion

Een perfect juju farming potions kun je maken met 77 Herblore of kopen van andere spelers. Als je een dosis drinkt heb je een uur lang 5% kans om harmony moss te krijgen van elke farming patch en er is een kans van 25% dat je dubbel harmony moss pluk van een harmony pillar in prifddinas. Met 99 herblore kun je er ook voor kiezen een perfect plus potion te gebruiken, een perfect plus potion geeft de effecten van alle perfect juju potions en duurt 4 uur.

Rapid growth

Na de quest the light within kun je gebruik maken van een nieuw spellbook, de Seren spreuken. een van deze spreuken een hiervan is rapid growth, deze spreuk vereist 88 Magic en kun je maar één keer per dag gebruiken op een patch en laat je een groeistadium van de (fruit)boom overslaan.

Juju farming potion

Als je een dosis juju farming potion drinkt krijg je 5 minuten lang 33% kans dat je een extra herb krijgt bij het plukken van herb patches. een juju farming potion kun je zelf maken in de herblore habitat met 70 Farming, 70 Hunter en 64 Herblore of kopen van andere spelers op de Grand Exchange. het effect werkt met andere boosts zoals magic secateurs van de quest Fairy Tale Part I - Growing Pains

Snelle reismanieren naar je bomen

Probeer zo veel mogelijk reistijd te besparen door een handige route tussen je bomen te kiezen. De precieze route is afhankelijk van je eigen voorkeuren, de quests die je hebt gedaan en welke voorwerpen je hebt. Hieronder staat een voorbeeld.

Met Magic kun je heel gemakkelijk naar verschillende farming patches teleporteren. Begin met de boom in Varrock en teleporteer vervolgens met de spirit tree bij de Grand Exchange naar de Tree Gnome Village. Je moet daarvoor wel The Grand Tree voltooid hebben. Volg Elkoy het doolhof uit en controleer je fruitboom. Volg hem daarna weer het doolhof in en teleporteer naar de Tree Gnome Stronghold. Controleer hier de gezondheid van je fruit- en normale boom.

Teleporteer naar Catherby, controleer de fruitboom ga vervolgens via Catherby met de boot naar Brimhaven. Je zou ook met een teletab naar de huizenportaal in Brimhaven kunnen teleporteren. Controleer de fruitboom en eventueel je calquat tree in Tai Bwo Wannai en teleporteer met een teleport crystal naar Lletya, waar ook weer een fruitboom staat. Vanuit Lletya teleporteer je naar Falador, waar twee normale trees staan: eentje in het park en eentje in Taverley. Koop vervolgens een of meer teleports naar Herblore Habitat bij de druïde in het westen van Taverley en teleporteer naar Herblore Habitat. Met een witchdoctor mask kun je onbeperkt naar Herblore Habitat teleporteren. Je kunt ook een juju teleport spiritbag gebruiken.Controleer de fruitboom. Teleporteer nu naar Lumbridge en controleer daar de laatste boom.

Tips voor tijdens het wachten

Het duurt erg lang voordat je bomen volgroeid zijn, in de tussentijd kun je andere dingen doen om Farming xp te krijgen.

Overige tips

Wilderness Warbands

De kratten die je verzamelt tijdens de Wilderness Warbands D&D leveren grote hoeveelheden xp op. Je kan er per dag 75 inleveren.

Quests die xp geven in Farming

QuestFarming nodigXP
Perils of Ice Mountain5500
Back to my Roots5324.000
Branches of Darkmeyer6320.000
Bringing Home the Bacon14350
Enlightened Journey303.000
Fairy Tale Part I - Growing Pains13.500
Fairy Tale Part III - Orks Rift5411.000
Forgettable Tale of a Drunken Dwarf175.000
Garden of Tranquillity255.000
Grim Tales454.000
My Arm's Big Adventure295.000
Rum Deal407.000
Spirit of Summer262.000
Dimension of Disaster - Curse of Arrav14.000
Recipe for Disaster - Goblin Generals Wartface en Bentnoze11.000

Over deze pagina

Met dank aan mark145nl, godsman27, DolerMaster2, Zhn, peterpsv, samhye en walter herix voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.