Beacon network

Na de quest All Fired Up kun je een miniquest doen. In de minigame moet je zoveel mogelijk waarschuwingsvuren langs de wildernis aansteken. Als het lukt om er een aantal tegelijkertijd te laten branden, kun je speciale voorwerpen bij King Roald in het paleis van Varrock ophalen. Deze voorwerpen zijn handig bij het trainen van je Firemaking. Als je die voorwerpen al hebt, kun je het beacon network voor de lol gebruiken en om xp te verdienen.

De waarschuwingsvuren, beacons in het Engels, staan rond de wildernis. Ze staan in een rij vanaf het Frozen Waste Plateau totaan de Paterdomus. Er zijn er veertien. Je kunt ze op de kaart herkennen aan het Beacon-symbool.

Kaart

Let op: de eerste beacon, waar je de quest begint, past helaas niet meer op de kaart hierboven.

Je kent al twee locaties van beacons uit de quest All Fired Up, namelijk die bij de Paterdomus en die bij de Rag and Bone Man. Om een beacon aan te steken, heb je 20 logs van hetzelfde type nodig. Je kunt de beacon lighter, de bewaker van het vuur, daarna vijf logs geven om je vuur langer te laten branden. Hoe lang een beacon blijft branden, hangt af van het type logs dat je gebruikt. Normale logs blijven ongeveer 13 minuten branden, terwijl magic logs 18 minuten blijven branden. Het is mogelijk om alle beacons met maple logs tegelijkertijd aan te steken.

Locaties van de beacons

KaartjePlaatsBeschrijvingBenodigdhedenXP voor aansteken
KaartPaterdomusBegin je route hier. Je kunt hier het snelste komen met de fairy ring CKS of via de Kharyrll teleport van Ancient Magicks of je huis. Je kunt ook vanaf Varrock komen lopen.43 Firemaking

216,2
KaartRag and Bone ManLoop vanaf de Paterdomus naar deze beacon. Het pad naar de beacon begint bij de Rag and Bone Man en de kalkmijn.43 Firemaking235,8
KaartTen noorden van de Jolly Boar Inn

Lumber yard teleport is het snelste. Teleporteren naar Varrock en vanaf daar deze beacon rennen is ongeveer tien seconden sneller dan rennen vanaf de beacon bij de Rag and Bone Man.

48 Firemaking
Family crest
193,8
KaartBij de ingang van de wildernis van Varrock

Ga vanaf de beacon ten noorden van de Jolly Boar Inn naar deze beacon.

Als je de beacon keeper op het vuur wil laten passen, heb je een white fruit nodig. Die groeien aan de boom in de tuin van het paleis van Varrock. Je moet Garden of Tranqullity gedaan hebben voor de white fruit.

53 Firemaking178,5
KaartTen noorden van de Grand ExchangeLoop vanaf de beacon bij de ingang van de wildernis van Varrock naar het westen, totdat je deze beacon tegenkomt. De beacon is op level 2 van de wildernis.59 Firemaking194,3
KaartEdgevilleDeze is ten noordoosten van de General Store. De snelste manier om hier te komen is door met je Amulet of Glory naar Edgeville te teleporteren.62 Firemaking86.7
KaartBlack Knights' Fortress

Ga bij de monastery naar het westen, richting de Ice Mountain. Ga voor de berg naar het noorden. Om bij de monastery te komen, zou je een combat bracelet kunnen gebruiken.

Als je de beacon keeper op je vuur wilt laten passen, heb je 53 prayer nodig.

68 Firemaking
31 Prayer
224,4
KaartGoblin Village

Teleporteer naar Falador en loop naar Goblin Village. Je kunt ook met een Goblin Village sphere van Another Slice of HAM teleporteren. Hieronder staat hoe je die kunt krijgen.

Als je de beacon keeper op je vuur wil laten passen, heb je een davy kebbit hat nodig. Hieronder staat hoe je die kunt krijgen.

72 Firemaking
Land of the Goblins
194,8
KaartBurthorpe

Teleporteer met je games necklace of je combat bracelet naar Burthorpe. Loop vervolgens naar het noordoosten van Burthorpe. Je moet éénmalig de ladder naar de beacon repareren. Daarvoor heb je een hamer en twee iron bars nodig.

Om met de beacon keeper te kunnen praten, heb je een Amulet of Catspeak nodig.

76 Firemaking
56 Smithing
195,3
KaartTen oosten van het Death Plateau

Je kunt hier vanaf een aantal manieren komen. De snelste is via Trollheim. Teleporteer naar Trollheim, ga via de agility shortcut naar de wildernis (64 Agility) en loop naar het zuiden totdat je deze beacon tegenkomt. Je kunt ook vanuit een ander punt de wildernis aan komen lopen.

Je moet eenmalig de ladder naar de beacon repareren. Daarvoor heb je een hamer, twee planken en vier nails nodig.

79 Firemaking
42 Construction
249,9
KaartTen oosten van TrollheimTeleporteer naar Trollheim en ga via de agility shortcut richting de wildernis. Halverwege de shortcut staat deze beacon.83 Firemaking
64 Agility
201
KaartTen noordoosten van de God Wars Dungeon

Teleporteer naar Trollheim en loop richting de God Wars Dungeon door het pad dat pal ten noorden van het midden van Trollheim in te slaan. Duw de grote steen omver of ga via de scheur in de muur. Loop vervolgens naar het noordoosten en beklim de stenen. Je komt nu bij de beacon. Voordat je de beacon aan kunt steken, moet je het windscherm repareren. Daar heb je 3 jute fibres en een needle voor nodig.

Denk eraan dat de storm je stats verlaagt. Je kunt een super stat restore potion gebruiken om je stats weer normaal te krijgen. Om met de beacon lighter te praten, heb je 81 Summoning nodig.

87 Firemaking
60 Crafting
255
KaartTen noorden van het chaos altaar

Ga via de agility shortcut bij de beacon van de God Wars Dungeon naar de wildernis en loop naar het noorden. Ten noorden van het chaos altaar in de wildernis is een ladder naar de beacon. Je moet eerst de ladder repareren voordat je bij de beacon kunt komen. Je kunt kiezen uit twee combinaties: 70 Smithing met een hamer met twee iron bars of 59 Construction, een hamer, 2 planken en vier nails.

Er is geen beacon keeper bij deze beacon.

89 Firemaking en
70 Smithing
of
89 Firemaking en
59 Construction
198,9
KaartFrozen Waste Plateau

Loop vanaf de beacon bij het chaos altaar naar het noorden. Ga door het hekje naar het membersgedeelte van de wildernis. Loop nu richting het parcours van Agility. Je komt de beacon vanzelf tegen.

Er is geen beacon keeper bij deze beacon.

92 Firemaking147,9

Benodigdheden

Om alle veertien beacons aan te steken heb je de volgende skills en quests nodig:

Je hebt de volgende voorwerpen nodig:

Als je beacon lighters op het vuur in de beacons wilt laten passen, lukt dat vaak gratis. Soms heb je echter iets extra's nodig. Het kan handig zijn, maar het is niet per se nodig.

Andere handige dingen zijn:

Strategie om alles tegelijk aan te steken

Voordat je alles aansteekt, is het een must om alvast alle logs in de beacons klaar te zetten en de wegen naar de beacon toe te repareren. Hierdoor weet je de precieze plaatsen van de beacons ook meteen. Hierdoor bespaar je een hoop kostbare tijd. De beacons blijven namelijk niet eeuwig branden.

  1. Ga naar de bank en stop teleporteerrunes naar Varrock, Falador en Trollheim in je inventory. Doe je opgeladen Amulet of Glory aan, neem middelen mee om door te blijven kunnen rennen, pak een eventueel een macaw pouch en doe de rest van je inventory vol met logs. Je hebt twintig logs nodig een beacon te vullen. Je kunt een spirit terrorbird gebruiken om extra dingen mee te nemen..
  2. Ga naar de beacon en repareer eventueel de weg erheen. Stop de beacon vol met logs, maar steek de beacon niet aan. Geef ook de eventuele cadeautjes en macaw pouches aan de beacon keepers.
  3. Teleporteer tussen de beacons door naar een plaats waar je snel naar de bank kunt, zoals Edgeville, Draynor Village of Falador.
  4. Ververs je logs en kijk in het schema hierboven om te zien of je nog speciale voorwerpen nodig hebt. Ga dan naar de volgende beacon.

Als je alle beacons hebt gevuld, kun je beginnen met het aansteken van alle beacons. Het is handig om onbeperkt te kunnen rennen. Je kunt, als je een beacon aan hebt gestoken, de beacon keeper vijf logs geven die hij of zij op het vuur zal gooien om het vuur langer te laten branden. Tijd om naar de bank te gaan is er eigenlijk niet meer. Je moet dus zoveel mogelijk logs zien mee te nemen. Dat kan met een Beast of Burden van Summoning. Een spirit terrorbird kan 12 logs voor je bij je houden. Hierdoor kun je twee beacons extra aansteken zonder dat je naar de bank hoeft.

Met de rechtermuisknopoptie "Information" van de beacon keepers kun je de status van de aangrenzende beacons bekijken. Als je de beacon keepers een macaw pouch hebt gegeven, zie je de status van alle beacons. Dan weet je welke je nog moet aansteken en of ze nog branden.

Bonus XP

Als je beacons tegelijkertijd laat branden, krijg je extra xp.

Aantal beacons brandendExtra firemaking xp
1 (krijg je dus als je de eerste aansteekt)608,4
21622,4
31987,4
42149,6
52149,6
62514,6
72555,2
82758
92839,1
103041,9
113123
123244,7
133366,4
144867,1

Beloningen

Als er zes, tien of veertien beacons tegelijkertijd branden, krijg je een melding dat King Roald een cadeautje voor je heeft. King Roald is in de troonzaal van het paleis van Varrock.

Ring of Fire

De Ring of Fire kun je ophalen als je zes beacons tegelijkertijd aan hebt gestoken. Je hebt 62 Firemaking nodig om de ring te dragen. Als je deze ring draagt, krijg je 2% extra xp per log die je aansteekt.

Flame Gloves

De Flame Gloves geven 2% extra xp per log die je aansteekt. Je kunt de gloves ophalen als je tien beacons tegelijkertijd hebt laten branden. Je moet 79 Firemaking hebben om de gloves te dragen. Als je de gloves en ring tegelijkertijd draagt, krijg je 5% extra xp per log in plaats van 4%.

Inferno adze

De inferno adze krijg je als je alle beacons tegelijk aansteekt. Hiervoor heb je 92 Firemaking nodig, maar het is mogelijk om boosts te gebruiken. De inferno adze is een hatchet en pickaxe in één. Hij hakt net zo snel als een Dragon hatchet en een rune pickaxe. Om de adze als hatchet te gebruiken, heb je 61 Woodcutting nodig. Om te mijnen heb je 41 Mining nodig. Je kunt de adze als wapen dragen wanneer je 92 Firemaking hebt. Wanneer de adze in je inventory is, zul je altijd een andere hatchet gebruiken als je die bij je draagt. Je kunt wanneer je twee hatchets bij je hebt, de adze alleen als bijl gebruiken als je hem als wapen draagt.

Als je het ding als hatchet gebruikt, zul je 30% van de logs die je hakt vanzelf in de brand steken. Dat zal alleen gebeuren bij 92 Firemaking of hoger. Onder de 92 Firemaking zal de adze alleen maar een hatchet of pickaxe zijn. Het automatisch in de brand steken van logs kan handig zijn bij het trainen van je Firemaking, maar het is niet zo fijn als je magic logs in de brand vliegen. Daarom kun je voor het hakken van magic logs nog steeds beter een andere hatchet gebruiken. Natuurlijk zul je geen logs verbranden die je niet aan kunt steken, zoals bark van een hollow tree.

Inferno adze

Over deze pagina

Met dank aan Sir Fastolf, BeeDone, Huiswerk, Reseign, Unknownlord, bijnaam en stijnhero voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.