Firemaking - Trainen

Bij Firemaking hoef je alleen maar hout te verbranden. Kijk in de guide van Firemaking welke logs je het best kunt verbranden, want hoe beter de logs, hoe meer xp je krijgt. Denk natuurlijk wel aan de prijs. Yew en magic logs zijn niet goedkoop. Daarom trainen veel mensen Firemaking met maple logs naar 99.

Rij vuurtjes

Normale vuurtjes en bonfires

Firemaking is een sneltrainende skill. In het begin kun je Firemaking op twee manieren trainen: je kunt één lange strook vuurtjes leggen, maar ook bonfires gebruiken. De eerste methode zal meer xp per uur geven dan bonfires, maar minder per log en je moet ook nog eens veel en veel meer klikken. Bonfires zijn daarom een aantrekkelijk alternatief en veelgebruikt. Voor bonfires is het slim dicht bij de bank en samen met andere mensen te trainen, omdat je meer xp krijgt als je samen logs aan een vuurtje toevoegt.

Wanneer je traint via bonfires, hoef je niets anders te doen dan logs op een normaal vuur te gooien. Deze vuurtjes gaan op een gegeven moment weg. In Prifddinas is in de Tower of Voices een permanente bonfire. Om in Prifddinas te komen, heb je Plague's End nodig.

Voor lange rijen maken zijn veel plaatsen geschikt. Hieronder staan enkele suggesties.

Duel arenaEdgevilleFaladorGrand ExchangeOo'glogPiscatorisVarrockPort PhasmatysFist of Guthix

Combineren met Woodcutting

Firemaking is uitstekend te combineren met Woodcutting. Hak je logs en verbrand ze als je inventory vol zit. Hierdoor hoef je niet naar de bank. Als je van plan bent lang te blijven, is het niet erg een stukje verder te lopen voor een goede plaats. De willows in Rimmington zijn voor gratis spelers een goede plaats. Je kunt ook als je 30 Dungeoneering hebt het eiland bij Daemonheim gebruiken. Op het eiland staan 6 willows en 9 maple. Logs worden ook vaak gedropt door mensen die snel Woodcutting willen trainen en niet naar de bank gaan.

Portable branzier

Van Treasure Hunter kun je portable branzier's winnen hiermee krijg je 10% meer xp dan op een bonfire. Daarnaast geldt een branzier voor een lifepoints bonus altijd als een bonfire van 5 of meer spelers en duurt altijd 66 minuten ongeacht het type van de log. Het is mogelijk cremation op een branzier te gebruiken maar dit geeft geen extra voordelen. De prijzen van portables zijn over het algemeen erg hoog. Om kosten te besparen is het daarom aangeraden om gebruik te maken van portables van andere spelers. Er zijn verschillende friendchats hiervoor in Runescape

Members - Handige voorwerpen bij het stoken

Penance horn

De penance horn van de minigame Barbarian Assault geeft je een bepaalde hoeveelheid bonus-xp. De meeste mensen beschouwen de hoorn als inefficiënt, omdat het veel tijd kost om de bonus-xp te verdienen.

Pyrelord

Met een pyrelord van Summoning krijg je 10 xp extra per log en wordt je Firemaking onzichtbaar met 3 verhoogd. Sinds de update met de toolbelt hoef je de logs niet meer op de pyrelord te doen, maar kun je ze gewoon aansteken om de bonus te krijgen. Hierdoor is de pyrelord zeer aantrekkelijk geworden.

Ring of Fire

De Ring of Fire kun je ophalen als je zes beacons van het Beacon Network tegelijkertijd aan hebt gestoken. Je hebt 62 Firemaking nodig om de ring te dragen. Als je deze ring draagt, krijg je 2% extra xp per log die je aansteekt. Lees de guide over het Beacon Network voor meer informatie. De ring of fire werkt niet bij de Evil tree.

Flame gloves

De flame gloves geven members 2% extra xp per log. Je kunt de gloves ophalen als je tien beacons van het Beacon Network tegelijkertijd hebt laten branden. Je moet 79 Firemaking hebben om de gloves te dragen. Als je de gloves en ring tegelijkertijd draagt, krijg je in totaal 5% extra xp per log in plaats van 4%. De ring of fire werkt niet bij de Evil tree.

The Book of Char

The Book of Char, die je na The Firemaker's Curse krijgt, heeft een "Unleash"-optie. Er verschijnt voor twee tot drie minuten een oranje barriëre om je heen. Logs die op de grond liggen, zullen hierdoor in ashes veranderen als je over ze heen loopt of rent. Je krijgt twee keer zoveel xp van een bepaalde log dan normaal. Andere bonusverhogende voorwerpen werken niet. Dit effect kan één keer per dag gebruikt worden.

Het effect werkt ook wanneer je rennend logs dropt. Wanneer er op één plaats meer dan één log ligt, zul je maar één log tegelijk verbranden. Je moet nog een keer erover gaan om de andere log te verbranden.

Je kunt snel veel logs droppen door dood te gaan. Een perfecte plaats is hiervoor Tarn's lair, waar je met een ring of slaying eenvoudig heen kunt teleporteren.

Inferno adze

De inferno adze is een bijl voor members die je logs tijdens het woodcutten meteen verbrandt. Je krijgt hiervoor Firemaking xp. Om de bijl te kunnen dragen heb je 92 Firemaking nodig. Als je woodcutting aan het trainen bent op waardeloze logs, kun je een inferno adze als bijl gebruiken. Zo krijg je ook nog eens Firemaking xp. Ook de inferno adze is van het Beacon Network. Je moet hiervoor alle beacons aansteken.

Members - Jadinko lair

De jadinko lair biedt onderdak aan een methode die gratis is en ook nog eens goede xp geeft. Het is na magic en elder logs de snelste manier om Firemaking te trainen. In de grot hangen verschillende curly vines. Je krijgt per vine twee maal 80,7 xp en 4 curly roots. De roots kun je voor 378,7 xp per stuk met een "Burn-all"-optie op speciale plaatsen in de lair verbranden. Je hebt 83 Woodcutting en 83 Firemaking nodig.

Members - Crystal tinderbox

Spelers die de quest Plague's End hebben voltooid kunnen bij Ilfeen, Eluned, Islwyn of Rhodri Dail een crystal tool seed laten veranderen naar een crystal tinderbox . De eerste keer kost dit je 7.500gp, naarmate je het vaker doet wordt de prijs lager tot een minimum van 1.500gp. Ook kan je dit met 100 harmonic dust en minstens 80 Smithing zelf doen zonder geldkosten. Een crystal tinderbox vervijfvoudigt de kans dat er een fire spirit verschijnt terwijl je Firemaking traint. Elke keer dat de crystal tinderbox er voor zorgt dat een fire spirit verschijnt, gaat het een kleinbeetje kapot. Elke tinderbox is in totaal goed voor 28 fire spirits of 56 wanneer je in prifdinas traint. Voor alle crystal gereedschappen geldt een verdubbelde kans dat je een golden rock of strange rock krijgt.

Members - Superheat form

Members kunnen met 91 Prayer en na het voltooien van The light within gebruik maken van een nieuwe Seren prayer, Superheat form. Met deze prayer actief zul je alle logs of ores die je krijgt automatisch verbranden of smelten. Superheat form werkt ook in combinatie met curly roots van jadinko lair op deze manier kun je tot 600.000 xp Firemaking per uur krijgen wanneer je dit combineert met flame gloves en de ring of fire.

Members - Clan citadel

Members kunnen in een clan citadel van tier 3 of hoger elke week een hoop Firemaking xp halen. Dit is gratis en kan vooral op de lange termijn enorm veel xp schelen.

Quests die xp geven in Firemaking

QuestFiremaking nodigXP
All Fired Up435.500
As a First Resort5115.000
Enakhra's Lament457.000
Enlightened Journey204.000
The Firemaker's Curse7480.000
Forgiveness of a Chaos Dwarf6130.000
Fur 'n' Seek1500
The Giant Dwarf161.500
Heroes' quest11.575
In Pyre Need5514.400
River of Blood7650.000
Summer's End4715.000
The Tale of the Muspah6500
The Void Stares Back7120.000

Over deze pagina

Met dank aan hans1164, Daantjie, De Rechter, Huseyin-Gazi, Jesse61, Maarten kant, Tr1ple-S, W0o0o0o0o0H en flor lol voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.