Fishing - Trainen

Fishing is een uitgebreide skill met veel manieren om te trainen. Fishing is ook nog een goedverdienende skill, dus het is zeker de moeite waard om het te trainen. In deze guide staat welke manieren het snelst zijn.

Inleiding

Gratis spelers - level 1 tot 20

De eerste levels zijn gemakkelijk te trainen. Denk aan shrimps, crayfish en anchovies. Crayfish is achter de kerk van Lumbridge te vangen, shrimps zijn te vangen in Al-Kharid. Vang een van deze visjes tot level 20.

Gratis spelers - level 20 tot 99

In Lumbridge en Barbarian Village kun je trout en salmon vangen. Hiervoor heb je 20 en 30 Fishing nodig. Wanneer je in Barbarian Village gaat vissen, is de bank ver weg en zul je vis moeten droppen als je snel wilt trainen. Door de rauwe vissen op je ability bar te stoppen kun je ze snel achter elkaar droppen, wat veel tijd kan schelen. In Lumbridge kun je de deposit box bij de combat academy gebruiken. Bij de viswinkel van Lumbridge kun je een fishing rod en feathers kopen. Omdat er in de gratis wereld maar weinig manieren zijn om Fishing snel te trainen, is dit de snelste manier en train je hiermee dus tot level 99.

Als je wat geld wilt verdienen, kun je vanaf 40 Fishing op Karamja lobsters gaan vangen. Ten zuidwesten van de pier staat Stiles, die je vis naar notes omzet. Vanaf level 50 kun je op swordfish gaan vissen. Fly fishing blijft echter het snelste. Het is aan te raden niet alleen op tuna te gaan vissen, omdat dat langzaam gaat.

Gratis spelers - alle levels

Deze manier staat bekend als c2 fishing. De methode behoort, ook voor members, tot de beste trainmethodes en geeft ruim 100k xp per uur. Begin in Daemonheim in je eentje een lage frozen floor. Koop 250 feathers bij de Smuggler en doorzoek de grot op fish spots. Vis deze leeg en verlaat de grot als je klaar bent. De eindbaas hoef je niet te doden. Herhaal dit trucje en je zult snel Fishing trainen. Helaas zul je geen geld verdienen.

Members - Shilo Village (vanaf level 20)

Om in Shilo Village te kunnen vissen moet je de quest Shilo Village voltooid hebben. In Shilo Village kun je net als in Lumbridge trout en salmon vangen. Hiervoor heb je 20 en 30 Fishing nodig. Aangezien de bank zo dichtbij is, is dit een ideale plek om te vissen. Ook is er naast de visplek een fishing shop, waar je de benodigde fishing rod en feathers kunt kopen.

Members - Barbarian fishing

Je moet, om het vangen van deze vissen te leren, een deel van de miniquest Barbarian Training voltooien. Om Leaping trout te kunnen vissen, heb je 48 Fishing, 15 Strength en 15 Agility nodig. Voor nog meer xp heb je 70 Fishing, 45 Strength en 45 Agility nodig. Neem ook een games necklace, barbarian rod en feathers of bait mee. Als je geen barbarian rod hebt: er ligt er een onder Otto's bed. Hij kan aan je toolbelt. Otto is de man van de miniquest.

Teleporteer met je games necklace naar de Barbarian Outpost en loop naar het zuiden toe. Bij het meertje dat je nu tegenkomt, kun je gaan vissen.

Barbarian fishing

Wanneer je een extra plekje in je inventory wilt kun je je games necklace in de deposit box van Barbarian Assault stoppen. Dat is het gebouw waar je terecht komt wanneer je teleporteert. Loop vervolgens naar de fishing spots bij Otto en begin met vissen. Drop de vissen die je vangt.

Dit is de snelste manier voor members, helaas verdient het erg weinig. Als je ook nog eens geld wilt verdienen of afwisseling wilt: lees gerust verder!

Members - Piscatoris Fishing Colony

Monkfish vangen gaat redelijk traag, maar het verdient goed. Monkfish wordt vaak gebruikt door mensen die Slayer trainen. Je vist monkfish ongeveer net zo snel als lobsters. Om monkfish te kunnen vangen moet je de quest Swan Song voltooid hebben. Verder heb je een small fishing net nodig. Deze is te koop in de general store van Piscatoris en kan aan je toolbelt.

De snelste manier om in Piscatoris te komen is met de fairy ring die daar in de buurt is. De code ervan is AKQ.

Members - Cavefish en rocktail

Mensen met een echt hoog Fishing level vangen deze twee vissen. Helaas vang je de vissen erg traag, maar ze zijn veel waard. Voor cavefish heb je 85 Fishing nodig, voor rocktail 90. De twee vissen kun je in de Living Rock Caverns vangen. In de grot is een deposit box aanwezig. Als lokaas voor cavefish wordt fishing bait gebruikt. Voor rocktail zijn dat mineralen. Mineralen worden gedropt door Living Rocks die in de grot zelf rondlopen, maar je kunt ze ook gewoon op de Grand Exchange kopen.

Je wilt natuurlijk niet steeds aangevallen worden tijdens het vissen en al helemaal niet doodgaan. Draag altijd goed armour en ga vissen in wereld 84. In wereld 84 zijn altijd veel mensen in de grot aanwezig. Het kan verder handig zijn om een sterk crushwapen te dragen. Als je dan wordt aangevallen door een Living Rock tijdens het vissen, kun je deze met één tot drie abilities neerhalen. Eventueel kun je gebruik maken van dual wielding. Draag een dragon pickaxe samen met een offhand-wapen.

Veel mensen gebruiken ook een granite crab, ibis of rock lobster. Dit zijn summoningbeesten die je Fishing met enkele levels verhogen. Je kunt ook een terrorbird of pack yak gebruiken. Hierin kun je je vis opslaan en later banken.

Members - Waterfall fishing

In de waterval in het noordwesten van Prifddinas kun je vanaf 93 Fishing crystal urchins vangen. Je hebt een mithril crossbow, mith grapple, 90 Agility, 90 Ranged en 90 Strength nodig om op de waterval te komen. Het is een een trainmethode die weinig activiteit vergt en toch goede xp geeft, zoals Seren stones dat met Mining doen. De urchins kun je onder andere omzetten in punten, die te besteden zijn in een winkel onderaan de waterval. Je kunt bijvoorbeeld fishing xp lamps aanschaffen.

members - Augmented crystal fishing rod

Met level 70 Invention kun je een Augmentor gebruiken op een crystal fishing rod gebruiken om een Augmented crystal fishing rod te maken. Eenmaal augmented kan je dit wapen of in dit geval een vishengel laten levelen tot maximaal level 20 op 99 Invention. Als de crystal fishing rod level 10 of level 12 heeft bereikt geeft het de meeste Invention xp voor een augmented voorwerp. Nu kun je er voor kiezen om de crystal fishing rod intact te laten en de xp te claimen door een Equipment siphone te gebruiken op level 12. Het is ook mogelijk de fishing rod te demonteren voor meer Invention xp, een augmented voorwerp zou al de maximale xp geven op level 10 maar hierbij verlies je permanent je fishing rod. Een Augmented crystal fishing rod geeft nog steeds de 5% extra kans op vangen van vis, maar kan alleen gebruikt worden bij flyfishing in tegenstelling van de fishing rod-o-matic.

Members - fishing rod-o-matic

Een fishing rod-o-matic is een voorwerp wat je kan maken met 22 Invention en daarmee een uitstekende keuze voor de spelers die nog geen augmented crystal fishing rod kunnen maken. In tegen stelling op de augmented crystal fishing rod is een fishing rod-o-matic te gebruiken bij de meeste vislocaties. Voor alle augmented items geldt dat het charges nodig heeft om te blijven werken, Divine charge zijn zelf te maken met Divination energy en simple parts of je kunt het kopen van andere spelers op de Grand Exchange.

Members - Crystal fishing rod

Met toegang tot crystal fishing en dus Prifddinas naar de quest plague's end kun je de crystal fishing rod maken of laten maken. Een crystal fishing rod geeft 5% extra kans dat je een vis vangt en verkrijg je door met 80 Smithing, Crystal tool seed en harmony dust naar een crystal singing bowl te gaan en er een te maken. Zonder 80 Smithing kun je naar Ilfeen, Eluned, Islwyn, of Rhodri Dail gaan en 102.000 tot 510.000 gp betalen om een crystal tool te laten maken. De kosten voor het maken van een crystal tool worden lager namate je dit vaker laat doen.

Members - Featherless fly fishing

Met een hoog genoeg Construction level kun je in je player own house je kamer voor je eigen aquarium bouwen. In deze kamer kun je een Prawnbroker bouwen waarbij je perks kan vrijspelen met zo genoemde perk points, perk points zijn verkrijgen van Prawn balls. Een van de perks is dat je geen veren of voer meer nodig zult hebben tijdens het vissen of meer xp op specifieke vislocaties.

Members - Perfect juju fishing potion

Via de Herblore habitat kun je verschillende potions maken die erg handig zijn voor non-combat skills. Een hiervan is het perfect juju fishing potion, dit is een verbeterde versie van het juju fishing potion en kun je maken door een harmony moss aan een juju fishing potion toe te voegen met 92 Herblore. Een voltooid perfect juju fishing potion geeft 5% extra kans dat je een vis succesvol vangt, dit komt boven op het effect van een crystal fishing rod. Hiernaast geeft beide versies van de fishing potions een 33% kans op raw baron shark tijdens het vissen van shark. Met 99 herblore kun je er ook voor kiezen een Perfect plus potion te gebruiken, een perfect plus potion geeft de effecten van alle perfect juju potions en duurt 4 uur.

Members - Juju fishing potion

Het juju fishing potion is een minder goeie varriant van het Perfect juju fishing potion, het geeft niet de 5% extra kans op het vangen maar vis maar enkel de 33% kans op het vangen van een raw baron shark tijdens het vissen van shark. 1 slok van dit potion duurt ook maar 5 minuten in plaats van 1 uur bij het Perfect juju fishing potion. Beide potions kun je kopen van andere spelers via de Grand exchange of te maken van herblore voor het standaart juju fishing potion heb je 70 Herblore nodig..

Members - Fish Flingers

Je kunt ten minste twee keer per dag de D&D Fish Flingers spelen, een D&D waarin je een andere aanpak moet gebruiken om te vissen. Hier krijg je uiteraard ook Fishing xp voor.

Members - Stealing Creation

Met Stealing Creation kun je sacred clay of volatile clay harpoons halen. Je kunt hier eenmalig een bepaalde hoeveelheid bonus-xp uit halen. Voor 20 punten kun je ze ook weer opladen om er weer xp uit te kunnen halen. De volatile clay harpoon geeft iets meer xp dan de normale sacred clay harpoon. Bij de sacred clay tool kun je zelf kiezen voor een pickaxe, bij de volatile clay tool zal dit willekeurig bepaald worden. Bij het opladen zal een volatile clay tool echter niet veranderen, dus als je eenmaal een harpoon te pakken hebt kun je deze blijven opladen om meer xp te krijgen dan van sacred clay harpoon. Je kunt ze ook gebruiken als een normale harpoen. Beide gereedschappen kosten 20 Stealing Creation punten.

Skillchompa's

In plaats van normaal te vissen kun je ook skillchompa's gebruiken om te vissen. Je gooit ze dan het water in, waarbij ze ontploffen. Dit kost je een skillchompa per poging, ook als je geen vis krijgt. Voor elke vis die je krijgt krijg je dan 10% meer basis-xp, voor elke mislukte poging krijg je alsnog 5% van de basis-xp.

PlaatjeSkillchompaFishing level
CobaltCobalt skillchompa31 Fishing
ViridianViridian skillchompa41 Fishing
AzureAzure skillchompa51 Fishing
CrimsonCrimson skillchompa61 Fishing

Quests die xp geven in Fishing

QuestFishing nodigXP
Beneath Cursed Tides15.000
Crocodile tears7235.000
Deadliest catch7070.000
Fishing Contest102.437
The Fremennik Trials12.812
Heroes' quest532.725
Land of the Goblins363.000
Rum Deal507.000
Sea Slug17.175
Some Like It Cold6540.000
Swan Song6210.000
Tai Bwo Wannai Trio55.000
Recipe for Disaster - Pirate Pete11.000

Over deze pagina

Met dank aan Going4Quests, jopiesaus2, ingridslijfer, Keveline, The Patron, fletching sp, martino 45, red thunder8 en wouter kok voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.