Hunter - Trainen

Hunter is een skill waarmee je veel geld kunt verdienen. Veel spelers vinden de skill erg saai. Vaak is het ook lastig te trainen door de drukte van het beperkte aantal spots.

Inleiding

Vallen

Om de 20 levels kun je een extra val opzetten. Uitzondering op deze regel is bij level 1: je hoeft dan slechts 19 levels te trainen. Hieronder staat hoeveel vallen je per level kunt opzetten.

Kleding

Van de huiden die de monsters droppen, kun je bij de Fancy clothes store in het zuidoosten van Varrock camouflagekleding laten maken. Met deze kleren aan zul je in bepaalde jachtgebieden sneller monsters vangen. Draag deze kleding dus, dan krijg je per uur meer xp!

Birds - level 1 tot en met 29

Birds geven op laag level verhoudingsgewijs veel Hunter xp. Om birds te kunnen vangen, heb je bird snares nodig. Deze kun je kopen in de Hunter Shop van Yanille of Nardah. Train tot en met level 29 op birds.

Crimson Swifts

Crimson Swifts kun je vangen in de Feldip Hills of tussen Burthorpe en Taverley. De Feldip Hills liggen ten zuiden van Castle Wars en ten noorden van Oo'Glog en Mobilising Armies. Vang deze vogels tot en met level 11. Zet bird snares op het strand en loop een stukje weg zodat je de vogels niet afschrikt. Zodra je een vogel gevangen hebt, haal je hem van de val af. De veren kun je eventueel verkopen en de bones kun je begraven.

Cerulean Twitches

Cerulean Twitches vliegen ten noordoosten van Rellekka, in de Icy Hunter Area. Train hier tot en met level 19. Keer daarna terug naar Feldip Hills.

Tropical Wagtails

Tropical Wagtails vliegen ten westen van de Hunter Expert in Feldip Hills. Zij kan je eventueel ook nog een bird snare verkopen, want op level 20 kun je twee vallen opzetten. Dat is dus meer xp! Train hier tot en met level 29.

Wagtails

Salamanders - level 30 tot en met 80

Je bent die vogels nu vast wel zat. Op naar de salamanders! Hier zul je wel even zoet mee zijn, want je zult tot level 80 moeten trainen op salamanders. Hieronder staan alle soorten met beschrijving.

Swamp lizards

Swamp Lizards lopen in de buurt van het weerwolvenparcours van Agility in Morytania. Je moet de quest Priest in Peril voltooid hebben om Morytania te bereiken. Neem ook een aantal ropes en small fishing nets mee. Hiermee ga je vallen opzetten. Een swamp lizard is 7.807 gp waard. Je kunt dus steeds naar de bank in Canifis lopen, die niet heel ver weg is. Als je zo snel mogelijk wilt trainen, kun je de salamanders ook vrijlaten. Train tot en met level 47 op swamp lizards. Omdat orange salamanders nauwelijks iets opleveren kun je ook langer bij swamp lizards blijven trainen om wat extra te verdienen.

Orange salamanders

Orange salamanders lopen ten westen van Uzer, de ruïnes van de quest The Golem. Orange salamanders vang je op dezelfde manier als swamp lizards. Het enige verschil is dat je waterskins moet meenemen tegen de hitte van de woestijn. De enchanted water tiara van Dealing with Scabaras is ook een optie, maar waarschijnlijk ben je nog niet zo ver in het spel.

Red salamanders

Red salamanders lopen bij de ingang van het ZMI-altaar, ten westen van het Battlefield bij Ardougne. Deze beesten vang je weer op dezelfde manier als de voorgaande salamanders. Je hebt dit keer gelukkig geen waterskins nodig. Train tot en met level 70 op deze beesten.

Black salamanders

Black salamanders lopen ten zuiden van de Green Dragons bij de Bone yard in de Wilderness. Let op de pk'ers. Neem dus geen waardevolle spullen mee. Ook deze salamanders vang je weer met een rope en small fishing net. Train tot en met level 80 op deze beesten. Black salamanders vangen kent enkele nadelen, zoals het hoge risico door pk'ers en dat de bomen zeer ver uit elkaar staan. Red salamanders blijven een goed alternatief.

Red chinchompas

Red chinchompa's leven in Feldip Hills. Je kunt ze al vanaf level 63 vangen, maar dat is niet verstandig. Het is er altijd erg druk en ze zijn op level 63 lastig te vangen. Red chinchompa's worden namelijk ook gebruikt voor Ranged en zijn dus veel geld waard.

Om red chinchompa's te vangen heb je box traps nodig. Neem er wat extra mee voor het geval je er wat kwijtraakt. Helaas is het er altijd erg druk. Vang ze tot level 77 en begin daarna met Grenwalls. Als je de drukte even zat bent, kun je ook common jadinko's gaan vangen voor xp, hoewel dit geen geld zal opleveren.

Common jadinko's

Common jadinko's lopen rond in het gebied van Herblore Habitat. Je hebt 70 Hunter nodig en geven maar liefst 350 Hunter xp per beestje. Helaas faal je wel snel, maar op een hoger level zal dat wel meevallen. Je verdient er verder niets mee.

Pawya's en grenwalls

Met box traps kun je in Tirannwn pawya's en grenwalls vangen. Voor pawya's heb je 66 Hunter nodig, voor grenwalls 77. Pawya's zijn op zichzelf niet heel interessant, maar met het vlees dat je van ze krijgt, kun je grenwalls lokken. De grenwalls droppen grenwall spikes, die veel voor Herblore worden gebruikt. De prijs van deze spikes is daarom zeer hoog. Je kunt met deze methode veel geld verdienen. Grenwalls geven de beste xp van het spel. Het is aangeraden op deze beesten te trainen tot 99. Met de Big Chinchompa D&D zijn bepaalde tickets te winnen die toegang geven tot een prive trainings gebied. Na de medium tasks van Tyranwinn heb je geen bait meer nodig om ze te vangen en is het mogelijk om 300k xp per uur te krijgen.

Draconic jadinko's

Vanaf 80 Hunter kun je bij Herblore Habitat draconic jadinko's vangen. Deze geven het meeste Hunter xp per uur. De xp is op level 80 ongeveer 130.000, terwijl je bij 99 rond de 270.000 tot 300.000 xp kunt halen. Je vangt ze op dezelfde manier als common jadinkos, alleen moet je ze wel lokken. Plant een lergberry bush en een red vine flower, groei erzille herbs, maak een dark pit en gebruik een juju hunter potion op je red vine flower om draconic jadinko's aan te trekken.

Amphibious jadinko's

Als je geen zin hebt om juju hunter potions te gebruiken om draconic jadinko's te vangen, zijn amphibious jadinko's een goed alternatief voor 77 Hunter en hoger omdat ze bijna evenveel xp geven als draconic jadinko's (485 in plaats van 525). Plant een blue vine flower en een lergberry bush en bouw een pond om aan de slag te kunnen. Amphibious jadinko's kun je met marasamaw bloemen vangen in het noordelijke deel van het Herblore Habitat.

Charming moth

Charming moth kun je vangen met 88 Hunter en 83 Agility deze vlinders kun je met je blote handen vangen en geven een leuke som xp. De vlinders zelf kun je niet vangen maar geven in plaats daar van een kans op gold, crimson, green of blue charms. Wanneer je er in slaagd er een te vangen krijg je hiervoor 650 Hunter en 125 agility xp, goed voor totaal 230.000 hunter en 45.000 agilty xp per uur. Deze xp kun je met 20% xp verhogen met een demonic skull.

Crystallise

Na de quest The light within krijg je toegang tot een nieuw spellbook, de seren spreuken. Een van deze spreuken is Crystallise, deze spreuk geeft een 50% extra xp tijdens het leeghalen van de val en duurt 30 seconden. Je xp word maarliefst met 87,5% verhoogd wanneer je dit combineert met de light form prayer. Voor de light form prayer heb je 91 Prayer nodig.

Enhanced Yaktwee stick

Een Enhanced yaktwee stick verkrijg je door 1.000 charm sprites te vangen met een Yaktwee stick. Na de upgrade geeft de stick 5% extra xp bij alle hunter activiteiten, dit werkt tijdens de Big chinchompa D&D en in combinatie met het bonus xp systeem.

Big Chinchompa

Twee keer per dag kun je de Big Chinchompa D&D doen. Hier krijg je xp voor en punten, die je onder andere kunt gebruiken om tickets mee te kopen voor privéjachtgronden.

Heist

Door het spelen van de minigame Heist kun je grote hoeveelheden bonus xp krijgen, wat het trainen via de bovenstaande manieren sneller maakt.

Quests die xp geven in Hunter

QuestHunter nodigXP
Perils of Ice Mountain5500
As a First Resort4815.000
Crocodile tears7335.000
Deadliest catch6726.000
Defender of Varrock5115.000
Eagles' Peak272.500
Forgiveness of a Chaos Dwarf6130.000
The Hunt for Red Raktuber451.500
The Lord of Vampyrium7650.000
Summer's End355.000
A Void Dance4610.000

Over deze pagina

Met dank aan HC surge, HJan, Inknopertje, Raymie90, Valusion, akken248 en eenteddybeer voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.