Magic trainen

Door Magic te trainen speel je veel spreuken vrij die je kunt gebruiken om RuneScape gemakkelijker te maken. Hoe hoger je level, hoe meer spreuken je kunt gebruiken, maar hoe haal je dat hoge level dan? Je kunt Magic op veel manieren trainen, bijvoorbeeld door monsters te doden of door spreuken als High Level Alchemy te gebruiken. Op deze pagina wordt wat verteld over het trainen van Magic en hoe je dit het beste kunt aanpakken en worden er voorbeelden gegeven van monsters en spreuken waarmee je goed kunt trainen. Een volledige lijst met spreuken kun je vinden op de pagina over Magic.

Trainen op monsters: Abilities, wapens en andere tips

Als je besluit te trainen op monsters zul je een aantal keuzes moeten maken, bijvoorbeeld wat je aandoet. In dit stukje worden deze keuzes kort behandeld. Daarna volgen een aantal voorbeelden van monsters waar je goed op kunt trainen. Als je geen combat wilt gebruiken om Magic te trainen kun je met deze link direct naar de non-combat manieren.

Abilities

Met het gebruik van abilities kun je vaak meer schade aanrichten dan met standaardaanvallen. Dit vereist wel een actievere stijl van spelen, maar het levert dan ook een beter resultaat op. Een goede ability om te gebruiken is de ability Wrack. Hier zijn geen eisen aan verbonden en het heeft een cooldown van 3 seconden. Je kunt het dus om de ability gebruiken om snel adrenaline op te bouwen en constant abilities te blijven gebruiken. Als je een hoger level bereikt, zul je meer en sterkere abilities kunnen gebruiken en hogere monsters aankunnen. Hoe hoger het combat level en de levenspunten van het monster, hoe meer xp je hier voor krijgt en hoe sneller je dus zult trainen.

Als je geen abilities wilt gebruiken, kun je de Constitution ability Momentum aanzetten. Hierdoor zal de schade die je doet met je standaardaanvallen flink verhoogd worden, maar je krijgt hier geen adrenaline voor en Momentum wordt direct uitgeschakeld als je een andere ability gebruikt. Meer informatie over Momentum en abilities kun je vinden op de pagina over het Ability book.

Wapens

Als member heb je de keuze tussen een staf en een wand plus een orb. Een schild is niet aan te raden tijdens het trainen, omdat dit de schade die je doet verlaagt. Als je een schild nodig hebt om te overleven, kun je beter een lager monster uitzoeken. Als gratis speler kun je geen orbs dragen en is een staf dus aangeraden. Met een staf doe je 150% van de normale schade, een wand en orb zijn twee keer zo snel maar doen 75% van de normale schade. Met alleen een wand doe je 100% van de normale schade.

Wanneer je abilities gebruikt, is er niet veel verschil tussen een staf en een wand plus orb. Kies dus gewoon het sterkste wapen dat voor jou betaalbaar of haalbaar is. Bij het gebruik van Momentum kun je met een wand plus orb sneller van tegenstander wisselen en zul je hiermee dus sneller trainen. De keerzijde is dat je hierbij ook het dubbele aantal runes gebruikt, dus weeg ook hier de kosten af als je gaat kiezen.

Wapens

Armour, potions en Prayer

Natuurlijk wil je de omstandigheden zoveel mogelijk in jouw voordeel ombuigen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door armour met een Damage bonus aan te doen, zoals de Subjugation robes van de God Wars Dungeon of een setje Void armour van Pest Control. Ook het gebruik van bijvoorbeeld Super magic potions kan de schade die je doet flink verhogen. Tenslotte zijn er nog Prayers die je stats verhogen. Hiervoor moet je wel een manier meenemen om je prayer punten te herstellen, zoals een Prayer of Prayer renewal potion, maar ook deze kunnen een hoop schelen.

Je kunt om prayer punten te herstellen ook de combinatie van de bonecrusher en de twisted bird skull necklace of een van de hogere varianten gebruiken. Deze voorwerpen zijn beide beloningen van Dungeoneering. De bonecrusher zal alle botten die je tegenstanders droppen automatisch begraven en de necklace zal daarvoor een aantal prayer punten herstellen.

Safespotten

Omdat je als magiër niet naast je tegenstander hoeft te staan om hem aan te kunnen vallen, kun je hier handig gebruik van maken. De meeste monsters die zwak zijn tegen Magic, vallen zelf met Melee aan en zij zullen zelf naast je moeten staan. Als je dus achter een hekje of een ander obstakel staat, zul je monsters dus kunnen aanvallen zonder zelf in gevaar te komen. Als alternatief kun je ook de ability Impact gebruiken om je tegenstanders op hun plaats te houden, terwijl jij ze van een afstand bombardeert.

Safespot

Gratis spelers - Lumbridge Catacombs

Na de quest The Blood Pact kun je de Lumbridge Catacombs betreden. In deze grot bevinden zich monsters met een zeer laag level. Dat is ook niet zo gek, deze grot is namelijk ingericht voor beginners die Melee, Ranged of Magic willen trainen. Neem er dus zeker een kijkje! De volgende monsters in de grot kunnen slecht tegen Magic:

Gratis spelers - Stronghold of Security

In de Stronghold of Security zijn ook veel monsters te vinden, waarvan het grootste deel zwak is tegen Magic. De Stronghold huist monsters van level 8 tot 90 en biedt spelers de mogelijkheid om er vrij lang te blijven trainen. Zie voor de specifieke monsters de pagina over de Stronghold of Security.

Minotaurs

Gratis spelers - Ice giants

Onder andere in de Asgarnian Ice dungeon zijn Ice giants te vinden. Deze reuzen van level 74 zijn zwak tegen vuurspreuken en hebben iets meer life points dan de gemiddelde monsters van dat level. Daarmee vormen ze een prima manier om op te trainen. Je kunt, als je ze sneller doodt dan dat ze terugkomen, ook tussendoor de Ice warriors die er ook rondlopen doden voor wat extra xp.

Members - Metal dragons

In de Brimhaven dungeon zijn bronze, iron en steel dragons te vinden, die allemaal zwak zijn tegen waterspreuken. De drie soorten draken droppen de dragon platelegs en plateskirt. Bij de iron en steel dragons heb je ook nog een kans op de mythische draconic visage. Als je een erg hoog level hebt kun je ook overwegen om mithril dragons te doden, die zwak zijn tegen earthspreuken. Deze zijn een stuk sterker maar lonen ook beter, zowel qua xp als qua loot. Mithril dragons zijn in de Ancient cavern te vinden.

Let op: Vergeet bij het doden van draken nooit je te beschermen tegen hun drakenvuur! Een anti-dragon shield in combinatie met een antifire potion zal je volledig beschermen, maar dit betekent wel dat je een wand moet gebruiken. Op level 85 Herblore kun je ook een super antifire potion maken waarbij je geen schild meer nodig hebt.

Members - (Exiled) Kalphites

In de Kalphite Lair en de Exiled Kalphite Hive in de woestijn ten zuiden van Al Kharid leven respectievelijk kalphites en exiled kalphites. Beide soorten zijn voornamelijk zwak tegen waterspreuken, wat mogelijkheden biedt tot trainen. In de Kalphite Lair zijn monsters van level 84 tot 104 te vinden die allemaal zwak zijn tegen waterspreuken, in de Exiled Kalphite Hive van level 108 tot 140. Houd er in de Exiled Kalphite Hive ook rekening mee dat er ook Exiled kalphite paragons en marauders rondlopen, die deze zwakte niet hebben. Let dus een beetje op waar je loopt en blijf als het kan vooral op plekken waar deze niet zitten.

Kalphites

Members - Polypore Dungeon

De Polypore Dungeon ten noorden van de Mage Training Arena is speciaal ingericht voor magiërs. De monsters in deze grot zijn namelijk allemaal zwak tegen Magic en vallen nauwelijks te doden met een andere stijl. De monsters in de lagere verdiepingen van de grot vereisen wel een hoog level in de Slayer skill, maar ook op de iets minder sterke monsters valt goed te trainen.

Members - God Wars Dungeon

In de God Wars Dungeon ten noorden van het trollengebied zijn veel monsters te vinden die zwak zijn tegen Magic. De monsters zijn vooral bezig elkaar te bevechten en daarom zul je ook hulp krijgen van andere monsters bij het doden van je tegenstanders. Je kunt ook bijna verslagen monsters uitzoeken en deze doden om alsnog alle eer (en xp!) voor de kill te claimen. Vergeet hierbij vooral niet voorwerpen van de juiste goden mee te nemen om zelf met rust gelaten te worden. Zie voor meer uitleg over de God Wars Dungeon en een lijst van de aanwezige monsters de pagina over de God Wars Dungeon.

Members - Glacors

Na de quest Ritual of the Mahjarrat heb je toegang tot de Baneore cave, waar je Glacors van level 160 kunt doden. Deze monsters zijn bijzonder zwak tegen vuurspreuken. Je zult er dan ook enorm veel op hitten. Ze geven ook erg veel xp en droppen vaak dure voorwerpen. Als je snel Magic wilt trainen en ook wat geld wilt verdienen, moet je hier zeker een kijkje nemen!

Glacor

Members - Automatons

Na de quest The World Wakes kun je Automaton guardians in de Automaton cave doden. Deze zijn combat level 165 en zwak tegen vuurspreuken. Ze zijn vrij sterk, maar met goed armour en boosts kun je er goed op trainen. Ze droppen veel noted of stapelbare voorwerpen en je hebt ook een kleine kans op de pneumatic, static en tracking gloves.

Members - Bursten

Na de quest Desert Treasure krijg je toegang tot de Ancient Magicks, waarvan de burst- en barragespreuken verschillende tegenstanders tegelijk kunnen raken. Als je dit met Momentum op plaatsen doet waar veel monsters zijn, kun je vrij snel grote groepen monsters doden en even grote hoeveelheden xp verdienen. Nog wat sneller (en nog iets duurder) is het gebruiken van een wand en orb, waardoor je nog sneller achter elkaar spreuken kunt afvuren.

Het enige nadeel aan het gebruik van deze spreuken is het veelvuldige gebruik van death en blood runes, die respectievelijk 255 gp en 657 gp waard zijn. Hierdoor zit je al snel aan hoge kosten, maar als je het geld ervoor overhebt is het zeker de moeite waard.

Populaire plaatsen om deze methode te gebruiken zijn bij de Dagannoth in de Waterbirth dungeon, bij de Armoured zombies waar je na de quest Defender of Varrock bij kunt en in de Abyss. Op sommige plekken - waaronder de dagannoth - kan het ook handig zijn een dwarven cannon mee te nemen. Hierdoor zullen ook monsters die niet uit zichzelf agressief zijn je aanvallen.

Plaatje

Members - Slayer

Afwisseling is een belangrijke factor bij het trainen van Magic. Het is niet leuk om telkens hetzelfde beest te doden, dit gaat na verloop van tijd vervelen. Slayer is daarom de perfecte oplossing. Je verdient er op den duur veel mee en je hoeft niet zelf te bedenken waarop je gaat trainen, dit bepaalt je Slayer master. Hoewel er ook veel taken bij zullen zitten die je met Melee of Ranged moet doen, zullen er ook veel Magictaken bij zitten. Als je Slayer overweegt, maak dan zeker eens gebruik van de Slayer contracts. Kijk voor meer informatie over Slayer en contracts bij Slayer.

Op hogere Slayer levels gaan er ook weer nieuwe opties voor je open. Bijvoorbeeld Kurasks en Gargoyles zijn beide zwak tegen Magic en trainen erg goed.

Members - Combat minigames

De minigames Soul Wars, Pest Control en Conquest zijn een welkome afwisseling voor het trainen op monsters. Als beloning van de minigames krijg je namelijk punten die je kunt inwisselen voor Magic xp. Als je dus wat afwisseling wilt is dit de ideale oplossing!

Na de quest The Brink of Extinction kun je vechten in de TokHaar Fight Cauldron. Als je goede armour hebt, zoals het obsidian armour dat bij de minigame hoort, is de Cauldron een van de beste manieren in het spel om combat te trainen.

Non-combatmethodes

Naast het doden van monsters kun je ook je Magic trainen door spreuken te gebruiken die je buiten gevechten helpen, bijvoorbeeld door voorwerpen in geld om te zetten of door je razendsnel te verplaatsen naar bepaalde plekken. Deze spreuken zijn meestal van de standaardspreuken of van Lunar magics. Lunar magics speel je vrij na de quest Lunar Diplomacy. Na de aanvullende quest Dream Mentor krijg je er nog een aantal spreuken bij.

Teleport

Gratis spelers - Teleporteren

Een enigszins dure maar op lagere levels vrij snelle manier van trainen is om continu naar dezelfde plek te teleporteren, bijvoorbeeld naar Falador. Maak hierbij vooral gebruik van de juiste staf om runes uit te sparen en zet de spreuk op je ability bar om het proces wat te versnellen.

Members - Teleport tablets

Een iets langzamere maar wel winstgevende manier is het maken van teleport tablets, vaak ook teletabs genoemd. Hierbij voeg je de runes van de spreuk samen in een tablet van soft clay. Jij zult dan de xp krijgen, maar andere mensen kunnen het tablet vervolgens gebruiken om zonder de runes de spreuk te gebruiken. Hiervoor heb je ook een lectern nodig van een huis van Construction. Dit hoeft niet je eigen huis te zijn, dus je kunt ook aan een vriend of in wereld 31 vragen of je een ander huis mag gebruiken.

Gratis spelers - Superheat item

Vanaf level 43 kun je de spreuk Superheat item gebruiken. Hiermee kun je zonder het gebruik van een furnace ores omsmelten tot een bar. Uiteraard krijg je naast Magic xp ook de bijbehorende xp voor Smithing. De spreuk kost vier fire runes en een nature rune, maar met een staff of fire heb je alleen de nature rune nodig. De bars kun je weer doorverkopen of direct zelf gebruiken om voorwerpen van te maken.

Je kunt deze manier van trainen ook combineren met Mining en Smithing. In de Living Rock caverns zijn bijvoorbeeld veel mensen die de door henzelf gehakte gold ores met de spreuk omzetten naar gold bars en vervolgens droppen of op de bank zetten. Wanneer je de ores voor de spreuk van de bank haalt kan een coal bag van Dungeoneering handig zijn.

Superheat

Gratis spelers - High level alchemy

Met level 55 kun je met de spreuk High level alchemy voorwerpen omzetten in geld. Dit kan winstgevend zijn als je de voorwerpen waarop je de spreuk gebruikt zelf haalt of goedkoop kunt inkopen, maar het kan ook vaak voorkomen dat je hiermee wat geld verliest. De formule voor het berekenen van je winst of verlies is: "Alchwaarde - (Koopprijs voorwerp + prijs Nature rune)". Als dit getal negatief wordt maak je dus verlies.

Members - Humidify

Wanneer je 68 Magic hebt en Dream Mentor hebt gedaan kun je Humidify van de Lunar magics gebruiken. Hiermee vul je alle voorwerpen in je inventory met water die je kunt vullen, zoals bowls, buckets, fishbowls, jugs, vials, watering cans en waterskins. Je kunt ook clay natmaken. De spreuk vereist 1 astral, 3 water en 1 fire rune. Een steam battlestaff is daarom aangeraden, deze veschaft oneindige water en fire runes. In de onderstaande tabel is ook van een steam battlestaff en een inventory van 27 items plus een astral rune uitgegaan. Omdat Humidify meteen je hele inventory vult is het handig om zoveel mogelijk in je inventory te stoppen.

PlaatjeVoorwerpMarktprijs voorMarktprijs naWinst per inventory
BowlBowl92 gp107 gp-2.235 gp
BucketBucket175 gp102 gp-2.370 gp
Clayclay451 gp498 gp870 gp
VialVial1 gp102 gp2.328 gp
Waterskin (0)Waterskin (0)136 gp489 gp9.132 gp

Members - Superglass make

Met level 80 kun je de Lunar magics spreuk Superglass make gebruiken. Hiermee kun je zonder het gebruik van een furnace alle seaweed en buckets of sand in je inventory omzetten in molten glass. Naast Magic xp krijg je hier ook Crafting xp voor. Als je een staff of air draagt heb je alleen 6 fire runes en 2 astral runes nodig voor de spreuk. Met 13 seaweed en 13 buckets of sand zul je gemiddeld 20.5 molten glass maken, wat uitkomt op een winst van 5.943,5 gp per inventory.

Members - String jewellery

Vanaf level 80 kun je gebruik maken van de spreuk String Jewellery. Het verlies is vrij groot, maar het is wel een erg snelle manier om je Magic te trainen. Je hebt hiervoor Lunar Magics nodig, te verkrijgen door de quest Lunar Diplomacy. Door een mud battlestaff heb je alleen maar 2 astral runes nodig om de spreuk te gebruiken. De spreuk zal alle amuletten in je inventory stuk voor stuk van een touwtje voorzien. Dat kost wel 2 astral runes per stuk. Hierbij hoef je niet steeds op de spreuk te klikken, deze zal automatisch alle items in je inventory afgaan en voor elk item xp geven.

Plaatje

Members - Plank make

Vanaf level 86 kun je de Lunar magics spreuk Plank make gebruiken. Hiermee kun je logs in planken omzetten zonder naar de Sawmill te hoeven. Met een staff of earth heb je per spreuk 2 astral runes en 1 nature rune nodig. Ook heb je natuurlijk geld nodig, dit is 30% minder dan je nodig hebt bij de Sawmill.

PlaatjePlankLogsGeld nodigWinst/verlies
PlankPlankLogs70 gp-621 gp
Oak plankOak plankOak logs175 gp-1.253 gp
Teak plankTeak plankTeak logs350 gp-1.246 gp
Mahogany plankMahogany plankMahogany logs1050 gp-1.230 gp

Members - de Mage Training Arena

Voor wat meer afwisseling tijdens het trainen kun je de minigame Mage Training Arena ook overwegen. Van de punten die je hier verdient kun je voorwerpen kopen waar je veel winst mee kunt maken als je het veel doet. Zie voor meer informatie de pagina van de minigame zelf.

Quests die xp geven in Magic

QuestMagic nodigXP
The Blood Pact1100
The Death of Chivalry1250
Imp Catcher1875
Rune Mysteries1250
Branches of Darkmeyer7035.000
Call of the Ancestors11.000
Desert Treasure5020.000
Do No Evil7050.000
Dream Mentor110.000
The Elder Kiln7550.000
Enakhra's Lament397.000
Evil Dave's Big Day Out3050.000
The Eyes of Glouphrie4612.000
Fairy Tale Part I - Growing Pains11.000
Fairy Tale Part III - Orks Rift5911.000
Fate of the Gods79125.000
The Giant Dwarf331.500
Glorious Memories5710.000
The Grand Tree12.150
Heart of Stone351.500
Horror from the Deep14.663
King's Ransom455.000
Legacy of Seergaze493.000
Love story7750.000
Lunar Diplomacy655.000
One of a Kind8190.000
The Path of Glouphrie15.000
Rune Mechanics272.300
Rune Memories1300
Spirits of the Elid331.000
Swan Song6615.000
The Tale of the Muspah101.000
The Void Stares Back8020.000
Watchtower1415.250
Witch's Potion1325
Dimension of Disaster - Curse of Arrav572.500
Dimension of Disaster - Defender of Varrock110.000
Dimension of Disaster - Demon Slayer15.000
Recipe for Disaster - Lumbridge sage12.500

Over deze pagina

Met dank aan Hey im ilias, Timsel10, castrisgu, diegaat snel, g0hst r1d3r, ice 4 arrow, im zammygod, magicdoetje en piet dj voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.