Melee trainen

Attack en Strength kun je op veel verschillende manieren trainen, maar bij vrijwel elke manier zul je monsters moeten doden. Hierbij is het van belang om monsters uit te zoeken die zwak zijn tegen Melee. Nog beter is als het monster ook nog zwak is tegen jouw specifieke stijl (bijvoorbeeld crush), maar dit is niet altijd haalbaar. Op deze pagina wordt wat verteld over het trainen van deze skills en worden ook voorbeelden gegeven van monsters waar je goed op kunt trainen.

Abilities, wapens en andere tips

Tijdens het trainen van Melee zul je voor een aantal keuzes worden geplaatst. In dit stukje worden deze keuzes kort behandeld.

Abilities

Met het gebruik van abilities kun je vaak meer schade aanrichten dan met standaardaanvallen. Dit vereist een actievere stijl van spelen, maar levert dan ook een beter resultaat op. Een goede ability om in je achterhoofd te houden en waar geen eisen aan zijn verbonden is de Attack ability Slice. Deze heeft een cooldown van 3 seconden en kun je dus om de ability gebruiken om zo snel adrenaline op te bouwen en constant abilities te kunnen blijven gebruiken. Als je een hoger level bereikt zul je meer en sterkere abilities kunnen gebruiken en hogere monsters aankunnen. Hoe hoger het combat level en de levenspunten van het monster, hoe meer xp je hier voor krijgt en hoe sneller je zult trainen.

Als je geen abilities wilt gebruiken, kun je de Constitution ability Momentum aanzetten. Hierdoor zal de schade die je doet met je standaardaanvallen flink verhoogd worden, maar je krijgt hier geen adrenaline voor en Momentum wordt direct uitgeschakeld als je een andere ability gebruikt. Meer informatie over Momentum en abilities kun je vinden op de pagina over het Ability book.

Wapens

Als member heb je de keuze tussen een dubbelhandig wapen en een enkelhandig wapen plus een off-hand wapen. Een schild is niet aan te raden tijdens het trainen, omdat dit de schade die je doet verlaagt. Als je een schild nodig hebt om te overleven, kun je beter een lager monster uitzoeken. Als gratis speler kun je geen off-hand wapens dragen en is een dubbelhandig wapen dus aangeraden.

Bij het gebruik van abilities is een dubbelhandig wapen meer geschikt om meer tegenstanders tegelijk te bevechten, waar een enkelhandig met off-hand wapen zich meer richten op één enkele tegenstander per keer. Over het algemeen wordt een dubbelhandig wapen dus beter gevonden om te trainen, maar kies vooral iets wat bij je past en pas je eventueel aan aan de situatie. Bij het gebruik van Momentum kun je meestal beter een enkelhandig met off-hand wapen nemen, omdat deze eenmaal sneller zijn. Hierdoor zul je sneller van tegenstander kunnen wisselen en dus sneller xp krijgen.

Vechten

Armour, Potions en Prayer

Natuurlijk wil je de omstandigheden zoveel mogelijk in jouw voordeel ombuigen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door armour met een Damage bonus te nemen, zoals Bandos armour van de God Wars Dungeon of een setje Void armour van Pest Control. Ook het gebruik van bijvoorbeeld Super attack en Super strength potions kan de schade die je doet flink verhogen. Tenslotte zijn er ook nog Prayers die je stats verhogen. Hiervoor moet je wel Prayer of Prayer renewal potions meenemen, maar ook deze kunnen een hoop schelen.

Je kunt om prayer punten te herstellen ook de combinatie van de bonecrusher en de twisted bird skull necklace of een van de hogere varianten gebruiken. Deze voorwerpen zijn beide beloningen van Dungeoneering. De bonecrusher zal alle botten die je tegenstanders droppen automatisch begraven en de necklace zal daarvoor een aantal prayer punten herstellen.

Gratis spelers - Lumbridge Catacombs

Na de quest The Blood Pact kun je de Lumbridge Catacombs betreden. In deze grot bevinden zich monsters met een zeer laag level. Dat is ook niet zo gek, deze grot is namelijk ingericht voor beginners die Melee, Ranged of Magic willen trainen. Neem er dus zeker een kijkje! De volgende monsters in de grot kunnen slecht tegen Melee (in het bijzonder tegen crush):

Catacombs

Gratis spelers - Stronghold of Security

In de Stronghold of Security zijn een aantal monsters die slecht tegen Melee kunnen. De Flesh crawlers in het tweede niveau zijn zwak tegen stab, de Scorpions in het derde niveau ook en de (Giant) spiders in het derde niveau zijn zwak tegen crush.

Gratis spelers - Moss giants

De Moss giant van level 51 is zwak tegen slash en is in gratis werelden te vinden in de Varrock Sewers en op Crandor Isle. Op Crandor Isle kun je komen tijdens en na de quest Dragon Slayer.

Moss giants kun je ook doden in de Wildernis, ten noorden van de Wildernis Volcano. Dit wordt echter afgeraden omdat je hier ook door andere spelers kunt worden aangevallen en er genoeg andere plekken met moss giants zijn die veiliger zijn.

Gratis spelers - Deadly red spiders

Eén van de sterkste monsters die gratis spelers kunnen bevechten en dat zwak is tegen Melee is de deadly red spider van level 95. Ze zijn te vinden in de Varrock Sewers, Edgeville Dungeon en de Karamja Volcano. Hoewel ze vrij sterk zijn valt er met de nodige levels, wapens en overige boosts goed te trainen en is dit zeker een aanrader voor de hogere gratis spelers.

Spiders

Members - Dagannoth

De Dagannoth van level 77 in de Lighthouse dungeon na Horror from the Deep kunnen slecht tegen slash. Een voordeel hier is dat ze agressief zijn en dat er veel zijn. De Protect from Ranged prayer kan handig zijn om de schade die je ontvangt te verlagen, net als bijvoorbeeld de ability Anticipation. Je zult zeker wat klappen ontvangen, maar hier staat een leuke som xp tegenover.

Members - Fire giants

Vanwege hun vele levenspunten en zwakte voor slash aanvallen zijn Fire giants een perfect doelwit voor mensen die snel Melee willen trainen. Na de Waterfall Quest kun je in de grot achter de Baxtorian Falls een hoop fire giants dicht op elkaar vinden. Vergeet hierbij niet je Glarial's amulet mee te nemen, anders zul je niet naar binnen komen. Een andere plek om ze te doden is in de Brimhaven Dungeon.

Members - Living rock strikers

In de Living rock caverns leven Living rock strikers. Dat zijn de living rock monsters die met Ranged aanvallen. Ze kunnen slecht tegen crush, hebben niet veel defence en geven erg goede xp. Wanneer je 73 Mining hebt, kun je van de lichamen die verschijnen als ze doodgaan living minerals hakken. Deze kun je gebruiken om in de grot op rocktails te vissen, die je eventueel met een bunyip rauw op kunt eten. De meeste drops zijn noted, maar er is ook een bank deposit box in de buurt als je je inventory wilt legen.

Striker

Members - Warped terrorbirds

Na de quest The Path of Glouphrie kun je in de Poison waste dungeon Warped terrorbirds van level 82 doden. Deze monsters zijn zwak tegen slash, hebben aardig wat levenspunten, zijn agressief en zijn niet al te verspreid. Bij het begin van de dungeon is al een goede plek om ze te doden. Vergeet hierbij niet je crystal chime mee te nemen, anders zul je ze niet kunnen raken. Neem eventueel ook wat voedsel mee, ze kunnen vrij hard hitten.

Members - Frost dragons

Voor de spelers met 85 Dungeoneering die ook nog wat geld willen verdienen tijdens het trainen zijn Frost dragons (level 112) een goede optie. Deze droppen namelijk elke kill frost dragon bones van 13.700 gp. Blijf wel de hele tijd goed opletten en houd direct op met aanvallen als het blauwe bolletje verschijnt. Zie voor meer informatie over het doden hiervan de pagina over Frost dragons.

Members - Automatons

Na de quest The World Wakes kun je Automaton tracers doden. Deze zijn combat level 115 en zwak tegen crush. Ze zijn vrij sterk, maar met goed armour en boosts kun je er goed op trainen. Ze droppen veel noted of stapelbare voorwerpen en je hebt ook een kleine kans op de pneumatic, static en tracking gloves.

Automaton

Members - Slayer

Afwisseling is een belangrijke factor bij het trainen van Melee. Het is niet leuk om telkens hetzelfde beest te doden, dit gaat na verloop van tijd vervelen. Slayer is daarom de perfecte oplossing. Je verdient er op den duur veel mee en je hoeft niet zelf te bedenken waarop je gaat trainen, dit bepaalt je Slayer master. Hoewel er ook veel taken bij zullen zitten die je met Magic of Ranged moet doen, zullen er ook veel Meleetaken bij zitten. Als je Slayer overweegt, maak dan zeker eens gebruik van de Slayer contracts. Kijk voor meer informatie over Slayer en contracts bij Slayer.

Op hogere Slayer levels gaan er ook weer nieuwe opties voor je open. Bijvoorbeeld Jellies, Dust devils en Abyssal demons zijn allemaal zwak tegen Melee en trainen erg goed.

Members - Warriors' Guild

In de Warriors' Guild kun je ook goed trainen. Hier kun je in als je Attack en Strength level samen 130 of hoger zijn. Je kunt wat xp halen bij de animated armour sets op de begane grond en de cyclopen op de tweede verdieping trainen ook erg goed. Bovendien heb je hier een kans op het vinden van defenders.

Members - Minigames

De minigames Soul Wars, Pest Control en Conquest zijn een welkome afwisseling voor het trainen op monsters. Als beloning van de minigames krijg je namelijk punten die je kunt inwisselen voor Melee xp naar keuze. Als je dus wat afwisseling wilt is dit de ideale oplossing!

Na de quest The Brink of Extinction kun je vechten in de TokHaar Fight Cauldron. Als je goede armour hebt, zoals het obsidian armour dat bij de minigame hoort, is de Cauldron een van de beste manieren in het spel om combat te trainen.

Pest Control

Quests die xp geven in Attack

QuestAttack nodigXP
The Blood Pact1100
A Shadow over Ashdale1300
Fairy Tale Part I - Growing Pains12.000
Fight Arena112.175
The Fremennik Trials12.812
The Grand Tree118.400
Heroes' quest13.075
In Aid of the Myreque12.000
In Search of the Myreque1600
The Mighty Fall7980.000
Mountain Daughter11.000
Quiet before the swarm354.000
Tai Bwo Wannai Trio12.500
TokTz-Ket-Dill505.000
Tree Gnome Village111.450
Underground Pass13.000
Waterfall Quest113.750

Quests die xp geven in Strength

QuestStrength nodigXP
The Blood Pact1100
The Death of Chivalry1500
Dragon Slayer118.650
A Shadow over Ashdale1300
Birthright of the Dwarves85200.000
The Chosen Commander4620.000
The Curse of Arrav649.000
Dealing with Scabaras607.000
Forgiveness of a Chaos Dwarf6930.000
The Fremennik Trials12.812
Haunted Mine122.000
Heroes' quest13.075
Horror from the Deep14.663
In Aid of the Myreque12.000
In Search of the Myreque1600
King of the dwarves7755.000
Land of the Goblins13.000
The Mighty Fall7980.000
The Path of Glouphrie6030.000
Quiet before the swarm424.900
Roving Elves110.000
Scorpion Catcher16.625
Tai Bwo Wannai Trio12.500
TokTz-Ket-Dill455.000
Troll Romance14.000
Waterfall Quest113.750

Over deze pagina

Met dank aan 1-Nyan Cat-1, Jerren, sayes, NL Nightmare, Aren 007, Mr Zwijn, Pvm Apwsie, Thomas, bokito5000, eloso123, iBlacksad, misty flo en varooy voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.