Mining - Lava flow mine

Na het voltooien van de quest King of the Dwarves kun je terugkeren naar de Lava Flow Mine, de mijn die je in het begin van deze quest ook al tegen bent gekomen. De mijn is weer geheel opgebouwd en dient nu als plaats om je Mining te trainen. Je hebt er naast de quest geen bepaald Mining level voor nodig. Neem wel een pickaxe en eventueel een hamer en een ghostspeak amulet of cramulet mee. De hamer kun je ook bij de ingang van de mijn kunt pakken. Met een opgeladen ring of wealth en amulet of glory zul je extra gems krijgen.

In wereld 71 zijn altijd veel mensen in de Lava Flow Mine.

Plattegrond

De mijn is opgebouwd uit vier kanalen lava, die A, B, C en D zijn genummerd. Deze stromen zijn ieder weer opgedeeld in acht segmenten, genummerd van 1 tot en met 8. In de mijn stroomt de lava niet overal even hard. Elke keer is er in één van de vier stromingen een opstopping. Hierdoor zou de lava kunnen overstromen, waardoor Keldagrim in gevaar kan komen. In principe ben je vrij om overal te mijnen, maar je krijgt meer xp op stukken waar opstoppingen zijn.

De dwerg Foreman Jaak die in het begin van de mijn staat kan je vertellen in welk kanaal de opstopping zich bevindt. Je moet alleen zelf even zoeken in welk segment de opstopping zich bevindt. Door op de "Steam gauges" langs de stroom te kijken, kan je erachter komen waar de opstopping zit. Als je hier gaat mijnen krijg je de meeste XP. Op de Steam gauges is een percentage te zien. Kijk hieronder hoeveel XP je krijgt als je bij een bepaald percentage gaat mijnen.

PercentageXP
100%50
90%60
80%70
70%80
60%90
50%100

Distractions

Tijdens het mijnen kunnen er een aantal bijzondere gebeurtenissen plaatsvinden.

Het breken van de boilers

Tussen stroom B en C staan een zevental boilers. Soms komt er een onder grote druk te staan, waardoor deze op springen staat. Dat komt dan in je chatbox te staan. Je kunt de boilers proberen te repareren. Dit doe je met behulp van een hamer. Er ligt een hamer bij Foreman Jaak. Hier heb je wel een bepaald level voor nodig. Dit zal tussen level 70 en 90 Smithing liggen. Als een boiler gerepareerd is, zul je hier wat Smithing xp voor krijgen. Als je op de optie "Inspect" bij een gebroken boiler klikt kan je zien hoe lang het nog duurt voordat hij gerepareerd is. Je bijdrage aan het repareren heeft geen invloed op je beloning, iedereen die er aan meegeholpen heeft krijgt hetzelfde aantal xp.

Gems

Tijdens het mijnen kun je zoals gebruikelijk uncut gems krijgen. Zo nu en dan zal er ook een TzHaar hero komen, die op zoek is naar een lava monster. Als het monster door de spelers zo wordt afgeremd dat de TzHaar hero hem kan vangen, zal iedereen in de mijn voor tien minuten lang twee keer zoveel kans hebben om gems te krijgen. Een opgeladen amulet of glory en een ring of wealth vergroten de kans nog meer.

Possessed pickaxe

Soms verschijnt er een geest van een dwarf ancestor die een pikhouweel van een van de dwergen overneemt. Als je deze geest verslaat door middel van combat, krijg je tijdelijk een bonus op je eigen pikhouweel krijgen waardoor je voor 10 minuten 10% meer XP krijgt in de mijn.

Je kunt met de geest praten als je een Ghostspeak amulet of Cramulet draagt om achter zijn levensverhaal te komen. Dat is niet nodig om de 10% extra xp te krijgen.

Liquid Gold Nymph

Af en toe zal er een nimf van lava uit de stroom opduiken. Als je met haar praat, biedt ze je een deel van de golden mining outfit aan. Dit armour zal, wanneer je het draagt, extra XP geven tijdens het mijnen, net als het Lumberjack armour tijdens het trainen van Woodcutting. Als je alle delen hebt en de nimf nog een keer krijgt, kan ze je wat Mining XP aanbieden of de mogelijkheid om je pikhouweel te trimmen. Deze kun je er bij Foreman Jaak ook weer afhalen. Wanneer je al het armour draagt krijg je een totale bonus van 5%. De helm is ook te gebruiken om in de Arzinian Gold mine te komen.

Als je ook Varrock armour 1, 2, 3 of 4 van de achievements van Varrock hebt, zul je wanneer je de gehele golden mining suit draagt, dezelfde bonus ontvangen als met je Varrock armour.

PlaatjeNaamBonus
AfbeeldingGolden mining boots1%
AfbeeldingGolden mining gloves1%
AfbeeldingGolden mining helmet1%
AfbeeldingGolden mining trousers1%
AfbeeldingGolden mining top1%
Totaal5%
Plaatje

Lava geyser

Soms springt er een grote geyser van lava uit de stroom op. Deze heeft 30.000 life points en kun je net als andere monsters aanvallen, maar hij kan alleen geraakt worden door water- of ijsspreuken. Als hij dood is, zal hij veranderen in een brok steen waar je na Birthright of the Dwarves van kunt hakken. Per keer dat je hem mijnt krijg je 500 xp en na afloop heb je een kans om een van de Imcando pickaxe-fragmenten te krijgen. Deze kans wordt groter naarmate je meer schade doet en vaker mijnt.

Geyser titan

Als je de vier verschillende fragmenten hebt, kun je bij Thurgo, in zijn huisje ten zuiden van Port Sarim, de Imcando pickaxe laten maken. Dit kost je ook een gilded dragon pickaxe, 1.000.000 gp en een redberry pie. Met de Imcando pickaxe zul je sneller mijnen in de Lava Flow Mine. Ook heb je bij normale ores een kans van 25% om een ore direct te verbranden, waarbij je de Smithing xp krijgt die je normaal zou krijgen voor het omsmelten. Tenslotte zal hij beginnen met 100 ladingen. Per ore of ander iets dat je mijnt, krijg je 20% meer xp en verlies je een lading. Als je een lava geyser mijnt en een fragment vindt, zal hij weer opgeladen zijn.

Over deze pagina

Geschreven door Scyfer, met dank aan Cyber Pking, Larskeizer, Spartur, Wupss BAMF, YuriZ en noerej voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.