Mining - Trainen

Mining is geen skill die snel te trainen valt. Veel mensen vinden het daarom ook erg saai. Gelukkig bestaan er manieren die het trainen van Mining minder intensief maken, zoals de de Living Rock Caverns. Als je heel snel wilt trainen, kun je ook de ores droppen door één ore in de actionbar te zetten. Wanneer je op de sneltoets van de action bar klikt, drop je automatisch en zeer snel de ores in je inventory.

Inleiding

Pickaxes

Er zijn verschillende soorten pickaxes. Hoe beter je pickaxe, hoe sneller je stenen zult hakken. Kijk in de guide van Mining welke pickaxes je kunt dragen.

Skillchompa's

In plaats van een pickaxe kun je ook skillchompa's gebruiken om stenen te hakken. Je gooit ze dan op de steen, waarbij ze ontploffen. Dit kost je een skillchompa per poging, ook als je geen ore krijgt. Voor elke ore die je krijgt krijg je dan 10% meer basis-xp, voor elke mislukte poging krijg je alsnog 5% van de basis-xp.

PlaatjeSkillchompaMining levelEven sterk als
CobaltCobalt skillchompa31Mithril pickaxe
ViridianViridian skillchompa41Adamant pickaxe
AzureAzure skillchompa51Rune pickaxe
CrimsonCrimson skillchompa61Dragon pickaxe

Gratis spelers - Level 1-15

Deze levels train je redelijk snel. Begin met het hakken van copper en tin ores. Doe dat tot level 15. Je kunt copper en tin ores het beste in de Lumbridge Swamps of Dwarven mine hakken. Als je de quest Rune Mysteries voltooid hebt, kun je ook rune essence hakken. Aubury in Varrock kan je naar de mijn waar je rune essence kunt hakken teleporteren.

Gratis spelers - Level 15 tot 99

Begin met het hakken van iron. Iron kun je het beste hakken in de dwarven mine of noordelijke mijn van Al-Kharid als je een gratis speler bent. De dichtstbijzijnde bank deposit box in de Dwarven mine is in de resource dungeon van Dungeoneering, waar je 15 Dungeoneering voor nodig hebt. Members kunnen ten oosten van Ardougne ook iron hakken. Iron ore levert 363 gp op. Wanneer je 43 Magic hebt, kun je overwegen om de ores met Superheat om te smelten tot iron bars. Deze leveren 960 gp op. Met aftrek van een nature rune is dat 480 gp.

Gratis spelers - 40 Crafting en 20 Mining

In de Crafting guild zijn er onder andere 7 gold rocks en 6 silver rocks. Je zult hiermee minder verdienen dan met iron, maar je kunt het als afwisseling gebruiken. In het clan camp, iets ten oosten van de Crafting guild, staat een kist waarbij je kunt banken.

Gratis spelers - Level 20 tot 99

In de grot van Dungeoneering in de Dwarven Mine kan je vanaf level 20 silver hakken. Ook kun je in deze grot coal en mithril ores vinden. In deze grot staat gelijk naast de deur een deposit box, wat dit een ideale plek om te trainen maakt. Als je een Daemonheim aura 3 draagt, kun je naar een apart deel van de grot gaan, waar je naast coal en mithril ook adamant kunt hakken.

Gratis spelers - 60 Mining nodig

Vanaf level 60 kun je in de Mining guild bij Falador. Hier kun je veel coal hakken. Ook deze manier is minder snel dan iron ore hakken, maar levert wel geld op. Er is een bank dichtbij.

Members - Level 15-77

Al na de gemakkelijke achievements van Ardougne krijg je de beschikking over een cloak die je een onbeperkt aantal keren naar het klooster ten zuiden van Ardougne teleporteren. Hier zijn verschillende stenen met iron ore. Hak je inventory vol en teleporteer naar een bank. Herhaal dit en je traint Mining snel.

Members - Level 15-77 met 57 Summoning

Deze manier is een variant op de bovenstaande. Je hebt hier 57 Summoning voor nodig. Een spirit kyatt heeft de mogelijkheid jou naar Piscatoris te teleporteren. Dat is het gebied ten zuiden van de Piscatoris Fishing Colony en ten westen van de Gnome Stronghold. Laat je naar dit gebied toe teleporteren. Je zult dan iets ten zuidwesten van de ores terechtkomen. Hak je inventory vol en teleporteer vervolgens terug naar Castle Wars met je ring of duelling. Herhaal dit proces voortdurend.

Piscatoris

Members - Level 35-77

Als je level 35 bereikt hebt kun je zandsteen hakken. Op level 45 kun je graniet hakken. Deze twee stenen zijn in de Quarry in het zuidwesten van de woestijn te vinden.

In de woestijn heb je water nodig om te overleven. Je kunt daarvoor gevulde waterskins meenemen, die bij de Shantay Pass te koop zijn. Helaas kost dit inventoryruimte. Gelukkig is er een alternatief: de water tiara van Dealing with Scabaras. Nadat je de quest voltooid hebt, kun je je water tiara vullen met water runes. Als je deze op je hoofd zet, zul je de tiara gebruiken als waterbron. Elke keer als je wat drinkt, zullen er water runes uit je tiara gaan. Je kunt ook eventueel de spreuk Humifidy van de Lunar Magicks gebruiken om je waterskins te vullen. Je hebt er 68 Magic voor nodig.

Quarry

Lava flow mine

Op level 68 kun je de quest King of the Dwarves doen. Als beloning mag je in de lava flow mine. Je kunt hier goed je Mining trainen. De xp per uur ligt welliswaar iets lager dan trainen in de Quarry, maar je hoeft niets te droppen en ook niet naar de bank te gaan. Je kunt er ook de golden mining suit verdienen, wat 5% extra xp bij het trainen van Mining zal geven.

Members - level 65 tot 75

Vanaf 65 Mining kun je, mits je The Dig Site hebt gedaan, tot 800.000 xp halen in The Empty Throne Room. De xp per uur is vergeleken met andere methodes die op dat level beschikbaar zijn erg goed. Het is dus aan te raden daarheen te gaan zodra je kunt.

Members - Level 77-80 en 80-99

HakkenMembers trainen in deze grot hun laatste levels. Velen vinden deze manier van trainen ook ontspannend. Net als bij Woodcutting zal de steen niet snel opraken, waardoor je niet steeds hoeft te klikken. Je kunt deze stenen in de Living Rock Caverns vinden.

Je zult geen speciale ores van deze stenen hakken. Het zijn gewoon normale coal en gold ores. Voor de concentrated coal deposits heb je level 77 Mining nodig, voor de concentrated gold deposits level 80. Veel spelers zeggen dat deze manier ongeveer net zo snel is als het hakken van graniet. Er is ook een deposit box in de grot waar je je ores kunt dumpen. Af en toe krijg je zelfs twee ores tegelijk, zonder dat je iets speciaals draagt. Als je Varrock armour draagt van de taken van Varrock heb je kans op maar liefst drie ores tegelijk. Doe dat dus aan als je dat hebt, dan train je nog sneller.

Wanneer je ook Magic en Smithing wilt trainen, kun je de gehakte ores met Superheat omsmelten. Dit onderbreekt het trainen van Mining niet en is daarom zeer aan te raden.

Let op: er lopen monsters met hoge combat levels door deze grot. Je kunt het beste naar een wereld gaan waar veel mensen in de grot aanwezig zijn, die de klappen kunnen opvangen. In dit geval is dat wereld 84. Desalnietemin is het verstandig om voedsel of de enhanced excalibur mee te nemen.

Gratis spelers - Magic golem outfit

Vanaf 70 Mining krijg je in iedere vijf minuten ongeveer 100 gemstone golem fragements, met dubbele snelheid vanaf level 99, driedubbele bij 120 en vierdubbele bij 200.000.000 xp. Met 3.600 van deze fragmenten kun je vanaf 20 Invention op een werkbank van Invention één deel maken van de sapphire, emerald of ruby golem outfit. Met een volledige set krijg je 5% meer kans dat je succesvol een ore hakt. Als je de sapphire, emerald en ruby outfit combineert, krijg je de magic golem outfit. Deze outfit geeft een 7% extra kans en maakt monsters in de Living rock cavern niet meer agressief. Als je de golden mining suit of varrock armour in bezit hebt, krijgt de golem outfit dezelfde eigenschappen.

Members - Juju mining potion

Met 74 Herblore kun je een Juju mining potion maken in de herblore habitat, bij elke slok geeft het 5 minuten een 10% kans op het vinden van een stone spirit. Eenmaal gevonden zend de stone spirit alle gehakte ores direct naar je bank voor de volgende 30 seconden, dit inclusief alle ores die je ontvangt van je varrock armour. terwijl dit gebeurt leveren alle ores die de stone spirit bankt 10% extra mining xp op. Een juju mining potion is verkrijgbaar op de Grand Exchange of je kunt alle grondstoffen zelf versamelen met 80 Farming en 80 Hunter.

Members - Perfect juju mining potion

Een Perfect juju mining potion doet precies het zelfde als een normaal juju mining potion maar een slok duurt maarliefst 1 uur lang. Dit juju potion geeft boven op de normale versie nog een ander voordeel, alle ores die je hakt worden bij het verschijnen van een stone spirit automatisch naar bars omgesmolten zonder de eventuele benodigde Coal. Wanneer de stone spirit goldores smelt werkt dit in combinatie met de bonus xp van de Goldsmith gauntlets. Met 99 herblore kun je er ook voor kiezen een perfect plus potion te gebruiken, een perfect plus potion geeft de effecten van alle perfect juju potions en duurt 4 uur.

Members - Superheat form

Na de quest The light within krijg je toegang tot nieuwe spreuken en prayers. Een nieuwe prayer die je krijgt is superheat form, deze is erg handig voor Woodcutting en Mining. Wanneer de prayer actief is zullen alle logs automatisch verbranden en alle ores die je krijgt worden gesmolten. Voor mining kun je superheat form gebruiken in de living rock caverns om naast Mining xp ook Smithing xp te krijgen, dit werkt in combinatie met Goldsmith gauntlets.

Members - Crystallise

Naast de prayers krijg je ook spreuken na The light within een hiervan is Crystallise. Crystallise geeft een 50% xp boost op de base-xp van de grondstof die je op dat moment hakt, je krijgt nu echter geen ores meer in ruil voor meer xp. In combinatie met Light form prayer van het seren prayer zou Crystallise 87.5% meer xp geven.

Members - Seren stones

In Prifddinas kun je, wanneer je 89 Mining hebt en Plague's End hebt gedaan, Seren stones hakken. Je krijgt alleen corrupted ore, dat maar één plaats je inventory inneemt, en kunt net als bij Poison ivy van Woodcutting gewoon blijven doorhakken. De xp per tijdseenheid is het beste van alle trainmethodes, maar je krijgt niets wat geld oplevert. De corrupted ore kun je wel in aantallen van 60 in een furnace omsmelten. Als je je eerste 100 corrupted ore hebt gesmolten, kun je bij Lady Trahaearn een lamp met Smithing xp ophalen.

Mebers - Voice of seren

Na de quest Plague's End krijg je toegang tot prifddinas waarna je gebruik kan maken van de voice of seren. De voice of seren word willekeurig bepaald maar wanneer de voice in Trahaearn is geeft het 20% boost aan Thieving, Smithing en mining. Terwijl de voice of seren actief is in Trahaearn werken alle rocks het zelfde als in de living rock caves en gevens ze meer dan een ore voordat deze uitgeput raakt. Seren stones heeft tijdens de voice of seren meer kans op het geven van corrupt ore.

Members - Overige manier

Dit is niet de snelste manier van Mining trainen, maar als je afwisseling zoekt kun je eventueel deze manier ook eens proberen. Het is namelijk ook niet de sloomste manier en levert ook nog wat op! Je moet hiervoor de quest Between a Rock voltooid hebben. Laat je weer door Dondakan door de steen met het kanon schieten en begin met hakken. Je moet daarvoor de gouden helm van de quest hebben. Deze kun je op een anvil uit twee gold bars maken. Door de helm af te doen, verlaat je de mijn.

Hak je inventory vol met gold. Je kunt nu uit drie manieren kiezen om je goud weg te brengen: wegteleporteren, naar de bank van Keldagrim lopen of je goud laten banken door de dwarven boatman, die ten oosten van Dondakan staat. Hij vraagt een kleine vergoeding: zodra je hem 20% van de gold ores in je inventory, naar boven afgerond, geeft, zal hij al je andere golds naar je bank brengen. Als je een ring of charos (a) aan hebt, hoef je er maar 10% te geven.

Keldagrim

Gratis/Members - Resource dungeons

In de dwarven mine en mining guild zijn ook nog resource dungeons te vinden. In deze handige grotten zijn nog meer ores te vinden, onder andere coal en rune. Je hebt er wel een bepaald Dungeoneering level voor nodig. Kijk hier voor meer informatie.

Members - Clan citadel

In een clan citadel van tier 2 of hoger kun je elke week rotsen hakken voor Mining xp. Dit levert niets op maar is - zeker op de lange termijn - erg goede xp.

Members - Wilderness Warbands

De kratten die je verzamelt tijdens de Wilderness Warbands D&D leveren grote hoeveelheden xp op. Je kan er per dag 75 inleveren.

Members - Tips en trucs

Quests die xp geven in Mining

QuestMining nodigXP
What's mine is yours11.000
Another Slice of H.A.M.13.000
Between a Rock...405.000
Birthright of the Dwarves80100.000
The Brink of Extinction72100.000
The Curse of Arrav6430.000
Defender of Varrock5910.000
The Dig Site115.300
Enakhra's Lament17.000
The Giant Dwarf12.500
Heroes' quest502.575
Hero's Welcome6710.000
Kennith's Concerns4612.000
King of the dwarves6845.000
Legacy of Seergaze352.000
The Lost Tribe173.000
Nomad's Elegy7550.000
Plague City12.425
Plague's End7550.000
Ritual of the Mahjarrat7640.000
River of Blood7250.000
Summer's End455.000
The Tale of the Muspah8800
TokTz-Ket-Dill4115.000
A Void Dance475.000

Over deze pagina

Met dank aan don tex, ingridslijfer, NL Nightmare, Balkaran8, Donenzon, Golden Vince, Jacklikes, Mr Ajax, Silve r, Stefan, Stoeipoes, rdbeardfrank en verkoper38 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.