Ranged - Kanonnen

Dwarven cannon

Het dwarven cannon is één van de leukste rangedwapens voor members. Je kunt hem voor 750.000 gp bij de dwerg Nulodion kopen. Hij woont bij de ingang van de dwarven mine. Op de Grand Exchange is het kanon echter iets goedkoper.

Voor je het kanon kunt gebruiken, moet je de quest Dwarf Cannon doen. Voor de hits van een kanon krijg je na een gevecht de gebruikelijke Constitution en Ranged xp - en/of Defence xp, afhankelijk van wat je ingesteld hebt voor Ranged. De hoeveelheid xp die je krijgt hangt af van hoeveel hits je zelf gedaan hebt en hoeveel hits het kanon gedaan heeft. Let op: je krijgt geen xp als je kanon een monster doodt dat jij niet aangevallen hebt.

Je moet het kanon met cannon balls vullen. Die kun je maken door een steel bar in een furnace om te smelten. Hiervoor heb je een ammo mould nodig, die bij de dwerg bij de ingang van de dwarven mine verkrijgbaar is. Deze mould kun je ook op je toolbar doen, dan heb je hem altijd bij je. Van één steel bar kun je vier kanonskogels maken.

Cannon
BallBaseStandsBarrelsFurnace
Cannonball Cannon Base Cannon Stands Cannon Barrels Cannon Furnace

Om een kanon op te zetten, moet je eerst een geschikt plekje vinden. Het moeten negen lege aangrenzende hokjes in een vierkant zijn. Ga naar het midden van die plek en klik op de cannon base in je inventory. Nu wordt je kanon automatisch opgebouwd. Voor je het kanon kunt afvuren, moet je ervoor zorgen dat er kanongskogels inzitten. Je kunt een kanon met maximaal 30 kogels per keer laden.

Als je kanon opgebouwd is, kun je het met de "Fire"-optie afvuren. Nu draait je kanon in het rond en raakt het alle beesten die hij tegenkomt. Let erop dat al deze beesten jou nu aanvallen. Zorg dus voor genoeg armour en voedsel om dit te kunnen overleven! Als het kanon al zijn 30 kogels afgevuurd heeft moet je het weer herladen voordat het verder schiet. Tussentijds bijladen kan uiteraard ook.

De kanonskogels die in je kanon zijn blijven zitten, zullen als terug in je inventory komen wanneer het kanon wordt opgepakt.

Als je kanon al 20 minuten staat, krijg je een melding dat je kanon bijna uit elkaar valt. Pak dan je kanon op en zet hem opnieuw neer. Mocht je kanon toch kapot zijn gegaan, dan hoef je je geen zorgen te maken: er zit garantie op je kanon.

De dwerg bij de dwarven mine zal je altijd een nieuw kanon geven als je je kanon kwijt bent geraakt of hij kapot is. De onderdelen die je gedropt of geruild hebt, krijg je niet meer terug van hem. "Kwijtraken" is een handige manier om wat bankruimte te besparen: zet gewoon je kanon ergens neer, loop weg en vraag een nieuwe bij die dwerg als je hem weer nodig hebt. Je kanon blijft staan totdat hij kapot is, ook als je dood bent gegaan.

Het kanon kan niet gebruikt worden om andere spelers te verwonden. Tegen monsters is de maximale hit ongeveer 450.

Er zijn veel plaatsen waar je geen kanon neer kunt zetten. Dat zijn onder andere:

Op verschillende plaatsen zal je kanon worden verwoest als je hem neerzet. Dat is bijvoorbeeld bij de Kalphite queen en King Black Dragon het geval.

In de Artisans workshop kun je beloningen kopen die je kanon veranderen. In een gouden kanon kunnen 60 cannonballs in plaats van 30, in een royal cannon 90.

Hand cannon

Cannon StandsHet hand cannon is een sterk wapen van Forgiveness of a Chaos Dwarf, dat je met twee handen moet dragen. Je moet de quest hebben gedaan om het kanon te gebruiken. Je moet ook 75 Ranged en 61 Firemaking hebben. De hand cannons worden door Chaos dwarf hand cannoneers gedropt, die na de quest vlak voor de geheime basis van de Red Axe te vinden zijn.

Je moet het kanon met hand cannon shot vullen, dat ook door de chaos dwarf hand cannoneers wordt gedropt. Je kanon kan tijdens gebruik ontploffen. Je bent je kanon dan kwijt en loopt wat schade op. Hoe hoger je firemaking, hoe minder snel dit zal gebeuren. Bij 99 Firemaking kan het echter nog steeds gebeuren.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Hand cannon75 Ranged
61 Firemaking
Hand cannon2h9561694000000N.v.tRangedGemiddeld
Hand cannon shot75 RangedHand cannon shotPijlenkoker7200000000N.v.tRangedN.v.t.

Over deze pagina

Met dank aan walter herix voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.