Slayer

Slayer is een skill voor members die oorspronkelijk als doel had om het trainen van de Combat skills afwisselender en uitdagender te maken. Je krijgt van een slayer master de taak om een aantal monsters van dezelfde soort te doden. Wanneer je deze taak hebt uitgevoerd, krijg je andere monsters toegewezen. Hierdoor zul je niet dagenlang dezelfde monsters te doden om je combat te trainen.

Voor elk toegewezen monster dat je tijdens zo'n taak, ook wel een slayer assignment of slayer task genoemd, doodt, krijg je xp in Slayer. Deze xp krijg je, net als de xp in de combat skill die je gebruikt, pas nadat het monster dood is. Als meer mensen het monster aanvallen, krijgt degene die de eerste klap toebrengt de helft van de xp en degene die de laatste klap toebrengt de andere helft, mits ze dat monster voor hun taak moeten doden.

Slayer

De monsters die toegewezen krijgt, hangen af van je combat en slayer level. Er zijn verschillende slayer masters, die allemaal andere eisen aan combat en slayer stellen. Daarnaast zijn er slayer masters die een quest vereisen. Hogere slayer masters zullen standaard hogere monsters toewijzen, maar bij elke slayer master heb je met bij een hoger combat level ook nog eens een grotere kans op een monster met een hoger combat. Je zult geen monsters krijgen waar je nog niet het benodigde Slayer level voor hebt.

De eerste keer dat je met een slayer master praat, krijg je ook een enchanted gem (ook vaak slayer gem genoemd). Met deze betoverde edelsteen kun je in contact blijven met je huidige slayer master en hem of haar om advies vragen bij je huidige taak. Ook kun je vragen hoeveel monsters je nog moet doden om je taak te voltooien. Hierdoor is het altijd handig deze steen mee te nemen als je slayer aan het trainen bent.

Als je een taak niet wilt of kunt doen, kun je bij de slayer master in Taverley om een nieuwe taak vragen. Deze taak moet je dan ter vervanging doen en zul je moeten voltooien voordat je weer een nieuwe kunt krijgen.

Tegenwoordig kunnen gratis spelers deze skill ook trainen, tot een maximum van level 5. Ze hebben toegang tot Turael, de slayer master van Taverley, en kunnen Gelatinous abominations en Crawling hands doden. In gratis werelden zal je Slayer level naar 5 verlaagd worden.

Slayer masters en taken

In de wereld van Runescape zijn verscheidene slayer masters aanwezig en de keuze is niet altijd gemakkelijk. Je zou de slayer master kunnen kiezen die de hoogste eisen stelt, maar je kunt ook kiezen om juist voor gemakkelijkere taken gaan. Ook spelen er nog omstandigheden als vereiste quests, de taken die ze kunnen geven en het aantal punten dat je per taak krijgt. Op de volgende pagina vind je een uitgebreide lijst van de verschillende slayer masters, hun taken en hun speciale trekjes.

SymboolSlayer masters Symboo

Social slayer

Wil jij graag met je vrienden Slayer trainen zonder elkaar in de weg te zitten of te concurreren? Dat kan! Door middel van Social Slayer kun je samenwerken met je vrienden, mits je hetzelfde monster moet doden. Je bent daardoor veel sneller klaar met je taak en het is ook nog eens gezellig!

Het grouping system biedt hulp een metgezel te vinden.

Hoe werkt het?

Om samen te werken, zullen jij en je vriend allebei op dat moment geen actieve taak óf allebei dezelfde taak moeten hebben. Daarnaast moeten jullie allebei al minstens één normale slayertaak hebben gedaan. Doe je enchanted gem of Ring of slaying op je partner of gebruik de rechtermuisklikoptie "co-op" en tik de naam van je vriend in om samen een groep te vormen. Je moet daarvoor in dezelfde wereld als je vriend zitten.

Jullie krijgen een gezamelijke teller voor het aantal monsters dat jullie doden. Als er één een monster doodt, hoeft de ander er ook een minder. Verder werkt Social Slayer zoals normaal. Xp voor combat en Slayer wordt niet gedeeld. Ook drops worden niet gedeeld, tenzij je gebruik maakt van Loot- of Coinshare. Naast de beloningen is het enige voordeel dus dat je sneller klaar bent met een taak en samen met een vriend kunt trainen. Ideaal dus als je liever geen taken over wil slaan!

Het is handig als je Social Slayer met iemand doet die ongeveer even snel dat monster kan doden als jij. Zo worden xp en drops ongeveer gelijk verdeeld. Net zoals normaal zul je als je allebei hetzelfde monster aanvalt alleen Slayer xp krijgen als je de eerste en/of de laatste klap toebrengt. De combat xp is hoe dan ook voor degene die het monster als eerste doodde.

Social Slayer

Let er ook op dat jij en je partner dicht bij elkaar blijven. Als dit niet het geval is, gaan jullie tellers individueel verder. Als er een eerder klaar is dan de ander, kun je besluiten om je vriend te helpen door door te gaan met monsters doden. Jij zult hier zelf geen Slayer xp voor krijgen, maar je vriend zal wel eerder klaar zijn met zijn taak. Op deze manier kunnen jullie sneller verder.

Het halen van een Social Slayertask

Je kunt gewoon een taak halen bij elke Slayer master, mits jullie allebei toegang hebben tot dezelfde Slayer master. Je kunt dus geen Social Slayertask halen van de Slayer master in Shilo Village als je partner nog geen 100 Combat heeft.

Om samen een taak te doen, hoeven jullie niet allebei bij de Slayer master aanwezig te zijn. Als jullie in dezelfde groep zitten, haalt degene die daadwerkelijk de task haalt deze voor jullie allebei. Daarnaast geldt ook de blocklist van deze persoon. Als jij bijvoorbeeld Goblins geblokkeerd hebt en je partner niet, loop je dus het risico om toch Goblins als task te krijgen als je partner een taak voor jullie haalt.

Beloningen

Na het voltooien van een taak met je vriend verdien je allebei co-op points. De hoeveelheid is afhankelijk van jullie slayer master. Je krijgt ook de gebruikelijke reward points, maar dit zal nu liggen aan het aantal monsters dat je zelf gedood hebt. Zo krijg je als je de helft van de monsters hebt gedood krijg je ook de helft van de punten. Als je dus met iemand van ongeveer hetzelfde level als jou samen werkt, zul je ook ongeveer de helft krijgen. Met de aparte co-op points kun je speciale beloningen kopen bij Slayer masters, zoals het delen van de effecten van potions.

PlaatjeBeloningKostenExtra uitleg
Full slayer helmet.Laad een gefuseerde full slayer helmet op5Laadt je gefuseerde full slayer helmet weer helemaal op.
Ring of slayingLaad een Ring of slaying of ferocious ring op10Laadt een van je rings of slaying of ferocious rings weer helemaal op.
2/3 cakeMogelijkheid om voedsel te delen25Je kunt voedsel aan je partner geven door het op hem te gebruiken.
Mirror shieldGedeelde Slayer equipment30Wanneer je partner de nodige Slayer equipment voor een monster draagt, zoals een mirror shield voor basilisks, hoef jij dit niet te doen.
Portent of restorationGedeelde portents of restoration35Wanneer je een portent of restoration activeert zal je partner voor de helft van de portent genezen worden.
Baby aquaniteBaby Aquanite50Je kunt dit huisdier achter je aan laten lopen. Het heeft geen voedsel nodig.
Ring of slayingGedeelde teleports60Wanneer je teleporteert met een Ring of slaying of een ferocious ring zal je partner gevraagd worden of hij mee wilt teleporteren.
Antipoison (3)Gedeelde potions75Wanneer je een potion drinkt zal je partner de helft van het effect krijgen, bijvoorbeeld de helft van de boost of de helft van de prayer punten.
FreezyFreezy (Baby Ice Strykewyrm)100Je kunt dit huisdier achter je aan laten lopen. Het heeft geen voedsel nodig.
Freezy (jungle)Freezy jungle skin125Freezy's uiterlijk verandert naar dat van een jungle strykewyrm.
Freezy (wildy)Freezy wilderness skin125Freezy's uiterlijk verandert naar dat van een wildywyrm.
Freezy (desert)Freezy desert skin125Freezy's uiterlijk verandert naar dat van een desert strykewyrm.
RuntstableRuntstable200Je kunt dit huisdier achter je aan laten lopen. Het heeft geen voedsel nodig.

Slayer reward points

Het aantal slayertaken dat je voltooit zal bijgehouden worden. Dit wordt ook wel je task count genoemd. Ook zul je voor elke voltooide taak reward points krijgen, die je bij slayer masters kunt uitgeven aan munitie of bepaalde bonussen, zoals de slayer helmet en Ring of slaying. Het aantal punten dat je krijgt, is afhankelijk van je task count en de slayer master waar je de taak hebt gekreven. Voor de punten die je krijgt telt:

De punten die je per taak krijgt hangen dus van de slayer master af, zie hiervoor de tabel hieronder. Kijk voor meer informatie over de slayer masters op de pagina over de Slayer masters..

Slayer masterPunten 1 taak*Punten 10 taken*Punten 50 taken*
Turael / Spria (Taverley)000
Mazchna/Achtryn (Canifis)2515
Vannaka (Edgeville Dungeon)42060
Chaeldar (Zanaris)1050150
Sumona (Pollnivneach)1260180
Duradel/Lapalok (Shilo Village)1575225
Kuradal (Ancient Cavern)1890270
Morvran (Prifddinas)20100300

*In de tabel is uitgegaan van het aantal punten na Smoking Kills. Wanneer je de quest nog niet hebt gedaan moet je de aantallen halveren.

Slayermonsters en uitrusting

Er zijn monsters in RuneScape die speciaal voor Slayer zijn en die je ook alleen met een bepaald Slayer level kunt doden. Over het algemeen geven deze monsters ook betere drops dan andere monsters. Een aantal plaatsen waar je veel van deze monsters vindt zijn de Slayer Tower in Morytania, de Pollnivneach Slayer dungeon, de Slayer dungeon en de Lumbridge Swamp caves.

Uitrusting

Zoals je in de tabel hierboven kon lezen, heb je voor sommige monsters speciale spullen nodig. De tabel hieronder geeft een overzicht. De voorwerpen zijn te koop bij elke slayer master. Veel voorwerpen kun je aan de tool belt toevoegen. Ook zijn er bij slayer masters vervangingen te koop voor aan je tool belt, zoals potjes zout.

Bekende slayerplekken

Er zijn een aantal plekken in RuneScape waar veel slayer monsters voorkomen. Hieronder staan de voornaamste vijf kort toegelicht.

Lumbridge Swamp caves

De Lumbridge Swamp caves zijn gevuld met zwakkere slayer monsters. Hier zul je waarschijnlijk een aantal keren komen als beginnende speler, maar de latere slayer masters geven niets meer op dat je hierheen dwingt te gaan. Zie de eerdergenoemde link voor de manieren om hier te komen, een kaart van de grot en andere informatie.

Vergeet ten allen tijden niet een lichtbron bij je te hebben, met voorkeur een die afgesloten is, zoals een bullseye lantern, of eentje die niet uit kan gaan, zoals de hoofdbanden van de achievements van Seers' Village. Ook zijn veel monsters in deze grot giftig, dus iets dat helpt tegen poison kan van pas komen.

Slayer Tower

De Slayer Tower in Morytania is gevuld met allerlei slayer monsters. De levels van deze monsters variëren van 11 (Crawling hands) tot 98 (Abyssal demons), dus er is voor ieder wat wils. Gezien elke slayer master wel iets uit deze toren kan opgeven als taak, zul je hier waarschijnlijk vaak komen. Kijk voor meer informatie, zoals welke monsters er precies voorkomen en hoe je ze moet doden, op de pagina van de toren en op de pagina's van de monsters. Lees ook het stukje over slayer contracts hieronder.

Let op: val de banshees niet aan zonder earmuffs op, ze zullen je stats verlagen. Het zelfde geldt voor de aberrant spectres op de eerste verdieping, je kunt je tegen hen beschermen met een nose peg. Een slayer helmet beschermt tegen beide monsters.

Slayer dungeon

De Slayer dungeon ten oosten van Rellekka is gevuld met slayer monsters van alle levels. Net als de Slayer Tower worden de monsters in deze grot door praktisch elke slayer master opgegeven en zul je hier waarschijnlijk vaak komen. Je kunt hier snel komen met behulp van een Ring of slaying of fairy ring AJR. Voor een lijst met de monsters die in de grot voorkomen kun je terecht bij de eerdergenoemde link.

Kijk uit voor de cockatrices en de basilisks. Ze zijn niet agressief, maar ze verlagen je stats enorm snel als je geen Mirror shield draagt. Het is mogelijk om per ongeluk op ze te klikken, aangezien ze kriskras door de kamers rondlopen. Je kunt dit voorkomen door bijvoorbeeld met behulp van de minimap te lopen. Ook kan een hoog Agility level van pas komen als je snel door de dungeon heen moet, je kunt dan gebruik maken van een paar handige shortcuts.

Pollnivneach Slayer dungeon

De Pollnivneach Slayer dungeon ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in Pollnivneach. Je komt hier tijdens de quest Smoking Kills en kunt hier verschillende slayer monsters doden. Na de miniquest na Smoking Kills kun je nog meer monsters in de grot vinden. Ook is de grot populair omdat je hier goed een dwarven cannon kunt gebruiken om sneller door je taak heen te gaan. Kijk voor een uitgebreidere beschrijving op de pagina van de grot zelf.

De hele grot is gevuld met stof en op de bovenste verdieping leven agressieve mighty banshees, die elke speler aanvallen die hier langskomt. Masked earmuffs zijn een must in deze grot. Een slayer helmet is ook voldoende. Ook op de benedenverdieping heb je een face mask tegen het stof nodig, naast de andere voorwerpen voor de individuele monsters, dus bedenk je goed wat je nodig hebt als je hier een monster gaat doden.

Kuradal's dungeon

De slayer master Kuradal heeft een eigen grot in de Ancient caverns, waar ze verschillende hoge monsters ingestopt heeft. Zie voor een lijst de pagina van de grot zelf. Je kunt alleen de grot in als je één van de monsters als taak van Kuradal of Morvran hebt gekregen. Ook kun je in de grot geen andere monsters dan die van je taak doden. Na je taak kun je ook die monsters niet meer doden. Dat heeft Jagex gedaan om zogenaamde campers, mensen die alleen voor de drops monsters gaan doden, tegen te gaan, zodat zij de normale slayers in die grot in ieder geval niet in de weg zitten.

Alle monsters in Kuradal's dungeon kunnen een ferocious ring droppen. Hiermee kun je vijf keer naar Kuradal teleporteren. Daarnaast zal elke rake melee, ranged of magic hit in Kuradal's dungeon 4% meer schade doen. In Kuradal's dungeon zal de ring ook als Ring of life fungeren: wanneer je te weinig life points hebt, zul je vanzelf naar Kuradal worden geteleporteerd.

Kijk in de grot goed uit voor de draken die je aanvallen als je er langs komt. Protect/Deflect Magic werkt goed genoeg om een paar aanvallen af te slaan, anders kan meer bescherming ook handig zijn.

Slayer contracts

Voor degenen die tijdens een slayer-taak, of gewoon tijdens het trainen, wat extra geld en xp wilt verdienen, bieden Slayer contracts een goede uitkomst. Op twee plaatsen staan personages die spelers inhuren om monsters te doden, in ruil voor Slayer xp, combat xp en wat geld. Bij de ingang van de Slayer Tower in Morytania staat Markus. In Edgeville kun je bij Erskine terecht. De contracten van beide personages zijn ongeveer gelijk, maar hebben kleine verschillen.

Markus

Bij beide personages zijn twee soorten contracten die je kunt afsluiten. Je kunt voor een gewoon contract kiezen, waarbij je een vaste hoeveelheid monsters zult moeten doden. Als je al een slayer-taak hebt die je in de in de toren of Wilderness wilt doen, dan kun je ook voor een speciaal contract kiezen dat geldt voor de hoeveelheid monsters die je nog moet. Je krijgt hiervoor evenveel geld en xp per monster als bij een normaal contract, maar je bent wel precies tegelijk met je taak klaar. Als je een slayer-taak doet en je kiest voor een normaal contract, dan zullen de kills voor het contract gelden en niet voor je taak, het is dus aangeraden hier voor een speciaal contract te kiezen.

Bij een contract krijg je 20% van de Slayer xp die je normaal had gekregen tijdens een taak. Bij een normaal contract is dit gewoon los, bij een speciaal contract is dit bovenop de gewone Slayer xp die je al krijgt. Verder mag je na afloop nog kiezen tussen geld en een boek met Combat xp. Hierbij kun je weer kiezen uit Attack, Strength, Defence, Ranged, Magic en Constitution.

Contract

In tegenstelling tot bij slayer-taken zul je tijdens normale contracten ook geen extra voordelen behalen uit je (full) slayer helmet en zul je ook geen extra xp krijgen van je Morytania legs 4. De contracten werken verder ook alleen in de Slayer Tower en kun je dus niet gebruiken op alternatieve monsters of locaties.

Contracten in de Wilderness kunnen door de speler overgenomen worden die je gedood heeft. Deze kan dan gewoon verdergaan met het aantal monsters dat je nog moest.

Tips

Trainen

Op de onderstaande pagina worden verschillende methodes aangeraden die je kunt gebruiken om Slayer op een goede manier de trainen.

Symbool Trainen Symbool

Guides van leden

In de loop der tijd hebben leden van het tipforum ook verscheidene guides geschreven over het doden van bepaalde monsters. Het grootste deel van deze guides kun je terugvinden in het forum "Guides - Monsters", waaruit hieronder een selectie volgt die toepassing hebben op dit artikel.

Noot: vanwege de Evolution of Combat zijn de meeste van deze guides deels verouderd, maar er staat nog genoeg informatie in om te kunnen helpen. De guides waarop dit van toepassing is staan hier aangegeven met een *.

Vind jij dat er een guide ontbreekt of juist weg moet? Zend dan je verbetering in onderaan de pagina of stuur je bericht naar een van de tipsitemedewerkers op het forum.

Over deze pagina

Met dank aan 01 DEATH 12, 10spetter10, 3m_brac3, Mr Silliej, godsman27, hef-bundy TB, lorenko1, Crygenic, niels282, Tandje440, omg a cooker, Akca12, Huseyin-Gazi, IAmLegendSJ, JancoDragen, Soulpiston, Wailer, chiel at c'tje, lorenko1, minirace en patsch2000 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.