Slayer masters

Momenteel zijn er acht slayer masters in RuneScape die je, mits je aan hun eisen voldoet, om een taak kunt vragen. Deze eisen variëren van niets bij Turael tot 120 combat en 85 Slayer bij Morvran. Ook verkopen de slayer masters de voorwerpen die je nodig hebt voor bepaalde monsters, zoals een Rock hammer voor Gargoyles.

Turael/Spria

PlaatjeSlayer masterVereistenLocatie
TuraelTurael/SpriaCombat level 3 Taverley

De eerste, en voor gratis spelers de enige beschikbare slayer master woont in het zuidoosten van het stadje Taverley. De gemakkelijkste manier om daar te komen is door met de spreuk Home Teleport naar de lodestone van Taverley te teleporteren en vervolgens naar het oosten te lopen. Ga de brug over de rivier over en je bent er.

Turael eist een combat level van 3 of hoger van zijn leerlingen, wat elke speler automatisch heeft. Deze slayer master geeft dan ook de simpelste taken en is bedoeld voor beginnende spelers. De taken tellen niet mee voor de reeks voltooide taken die je kunt opbouwen voor reward points. Tijdens en na de quest While Guthix Sleeps neemt zijn dochter Spria zijn taken over en kun je bij haar terecht voor alles dat Turael normaal gesproken doet.

Ook kun je hier langs gaan als je je huidige taak niet wilt doen. Turael zal je een nieuwe taak geven als het monster dat je moet doden niet normaal al door hem opgegeven wordt. Je kunt dus niet bij Turael om een nieuwe taak vragen als je huidige taak al van hem komt of als het een monster betreft dat hij je ook zou geven. Het nadeel dat hieraan kleeft is dat dit je reeks voltooide taken onderbreekt die je kunt opbouwen voor reward points.

Wanneer je gebruik maak van Social Slayer krijg je iedere taak 1 co-op point. Bij Slayer staat wat je met co-op points en reward points kunt doen.

In de tabel hieronder zijn alle taken die Turael je kan geven neergezet, met extra informatie als het aangeraden monster, het aantal dat je opgegeven wordt, levels, quests en voorwerpen die je nodig hebt voor je taak en of het gebruik van een dwarven multicannon mogelijk is of niet.

Slayer challenge van Turael/Spria

Af en toe zal Turael je vragen om in plaats van een normale taak uit te voeren een speciaal klusje voor hem te doen. Er zitten namelijk monsters in zijn kelder en daar wilt hij graag van af. Het gaat hier om:

Als je al deze monsters hebt gedood en de kelder weer leeg is, krijg je 1.000 Slayer xp als beloning.

Net als bij de andere slayer masters kun je deze speciale taak zonder consequenties weigeren en om een gewone klus vragen.

Mazchna/Achtryn

PlaatjeSlayer masterVereistenLocatie
MazchnaMazchna/Achtryn

Combat level 20

Canifis

De tweede slayer master bevindt zich bij de noordoostelijke uitgang van Canifis, een stadje in Morytania. De gemakkelijkste manier om hier te komen is met de Kharyrrl Teleport van de Ancient magicks, die je met 66 Magic na de quest Desert Treasure kunt gebruiken. Alternatieven zijn de ectophial, waarmee je bij de Ectofunctus ten oosten van Canifis uitkomt, en de fairy ring CKS, die je iets ten zuidwesten van Canifis afzet.

Voor een slayertaak bij de demon Mazchna moet je minstens een 20 combat hebben. Zijn taken zijn bedoeld voor beginnende spelers, maar zijn al uitdagender dan die van Turael. Tijdens de quest While Guthix Sleeps wordt Mazchna vervangen door Achtryn, een soortgenoot van hem.

Ook tellen zijn taken, in tegenstelling tot die van Turael, wél mee voor de reeks voltooide taken die je opbouwt. Je krijgt hiervoor maar één punt, maar Mazchna blijft een populaire slayer master voor spelers die bij hem snelle en relatief gemakkelijke taken halen en vervolgens hun tiende en vijtigste taken bij een hogere slayer master doen voor de bonuspunten. Voor elke tiende taak in een onafgebroken reeks krijg je bij Mazchna en Achtryn slechts 5 punten en voor elke vijftigste krijg je 15 punten. De puntenaantallen worden gehalveerd als je Smoking Kills nog niet hebt gedaan.

Wanneer je gebruik maak van Social Slayer krijg je iedere taak twee co-op points. Bij Slayer staat wat je met beide soorten punten kunt doen.

In de tabel hieronder zijn alle taken die Mazchna en Achtryn je kunnen geven neergezet, met extra informatie als het aangeraden monster, het aantal dat je opgegeven wordt, levels, quests en voorwerpen die je nodig hebt voor je taak en of het gebruik van een dwarven multicannon mogelijk is of niet.

Slayer challenge van Mazchna/Achtryn

Af en toe zal Mazchna je vragen om in plaats van een normale taak een speciale klus voor hem te doen. De fairy rings in Morytania doen de laatste tijd wat vreemd en hij zou graag hebben dat jij bij ze langs gaat om te kijken wat er aan de hand is. Je moet bij de drie fairy rings in Morytania via je enchanted gem contact opnemen met Mazchna (een ring of slaying werkt niet) en elke keer zal er een monster verschijnen dat je moet doden. Als je bij het krijgen van deze opdracht geen enchanted gem bij je hebt, krijg je er een van de slayer master. Omdat je alleen maar naar de fairy rings toe hoeft te gaan hoef je ze niet per se te gebruiken, maar het kan tijd en moeite schelen als je dit wel kunt.

De volgorde waarin je deze drie locaties bezoekt is niet van belang voor je taak, als je maar bij alle drie langsgaat. Als je hier klaar mee bent krijg je 2.000 Slayer xp en, indien van toepassing, 4 reward points.

Net als bij de andere slayer masters kun je deze speciale taak zonder consequenties weigeren en om een gewone klus vragen.

Vannaka

PlaatjeSlayer masterVereistenLocatie
VannakaVannakaCombat level 40 Edgeville dungeon

De derde slayer master heeft zijn intrek genomen in de noordoostelijke hoek van de Edgeville Dungeon, een grot onder de stad Edgeville, die doorloopt tot onder Varrock. De grot heeft twee ingangen, één in het kerkhof van Edgeville en één in het huisje ten westen van de Cook's Guild, waar je een brass key voor nodig hebt. Ook is er vlakbij de slayer master ook een rioolbuis waardoor je met een Agility level van 51 heen kunt kruipen. Op deze manier kun je hem ook vanuit de Varrock Sewers bereiken.

Vannaka, die naast zijn baan als slayer master ook instructeur was op het voormalige Tutorial Island en het aanspreekpunt is voor de moeilijke en elite achievements van Varrock, stelt als eis een combat level van 40 of hoger. De taken van Vannaka zijn gericht op de lagere mid-level spelers en zullen voor low- en high-level spelers niet erg interessant zijn.

Op het eerste gezicht zullen een aantal monsters voor een eis van combat level 40 nogal hoog gegrepen lijken, maar omdat bij het geven van een taak ook gekeken wordt naar je combat level krijg je meestal een taak die daar bij past. Bovendien hebben relatief veel van zijn taken eisen die je als lagere mid-level speler nog niet hebt, waardoor je deze ook niet kunt krijgen.

Voor elke taak die je bij Vannaka doet krijg je vier reward points. Voor elke tiende taak in een onafgebroken reeks krijg je 20 punten en voor elke vijftigste krijg je 60 punten. Deze puntenaantallen worden gehalveerd als je Smoking Kills nog niet hebt gedaan. Wanneer je gebruik maak van Social Slayer krijg je iedere taak drie co-op points. Bij Slayer staat wat je met beide soorten punten kunt doen.

In de tabel hieronder zijn alle taken die Vannaka je kan geven neergezet, met extra informatie als het aangeraden monster, het aantal dat je opgegeven wordt, levels, quests en voorwerpen die je nodig hebt voor je taak en of het gebruik van een dwarven multicannon mogelijk is of niet. Ook staan er, voor de mensen die meer xp willen en een uitdaging wel zien zitten, een aantal hogere alternatieven bij de aangeraden monsters.

Slayer challenge van Vannaka

Af en toe zal Vannaka je vragen om in plaats van een normale taak een speciale klus voor hem te doen. Hij wilt namelijk dat je voor hem een aantal schubben van draken verzamelt en die bij hem inlevert. Deze schubben worden niet altijd door draken gedropt, maar worden wel regelmatig gedropt door zowel de volwassen als de baby-variant van de draak. Zodoende hoeft deze opdracht dus niet extreem moeilijk te zijn. Vanakka vraagt schubben van de volgende draken:

Zeker bij de red en black dragons kan het veel moeite en tijd schelen wanneer je de babyversies dood. De baby black dragons lopen in de Chaos Tunnels samen rond met green dragons, hier sla je dus twee vliegen in één klap. Baby blue en baby red dragons lopen rond bij hun respectievelijke ouders in Taverley Dungeon en Brimhaven Dungeon.

Voor het voltooien van deze opdracht krijg je van Vannaka 4.000 Slayer xp en, indien van toepassing, 10 reward points.

Net als bij de andere slayer masters kun je deze speciale taak zonder consequenties weigeren en om een gewone klus vragen.

Chaeldar

PlaatjeSlayer masterVereistenLocatie
ChaeldarChaeldar

Combat level 75

Lost City

Zanaris

De vierde slayer master en de eerste die andere eisen dan combat levels begint te stellen woont in Zanaris, de verborgen stad van de feeën waar je na de quest Lost City toegang tot krijgt. Je kunt hier komen via een schuurtje in de moerassen ten zuiden van Lumbridge. Ook kun je de stad binnenkomen via de fairy rings, die je vrijspeelt aan het begin van de quest Fairy Tale Part 2. Tenzij je de quest Fairy Tale Part 3 hebt voltooid, zul je in beide gevallen een dramen staff of lunar staff moeten dragen.

Chaeldar geeft taken aan spelers met een combat level van 75 of hoger. Haar taken zijn gericht op de hogere mid-level spelers maar kunnen ook interessant zijn voor de lagere high-level spelers. Bovendien is zij de hoogste slayer master die geen slayer level als eis stelt en kan ze dus interessant zijn voor sterkere spelers die nog met slayer moeten beginnen.

De taken van Chaeldar leveren je ook 10 reward points op. Voor elke tiende taak in een onafgebroken reeks krijg je 50 punten en voor elke vijftigste krijg je 150 punten. Deze puntenaantallen worden gehalveerd als je Smoking Kills nog niet hebt gedaan. Wanneer je gebruik maak van Social Slayer krijg je iedere taak vier co-op points. Bij Slayer staat wat je met beide soorten punten kunt doen.

In de tabel hieronder zijn alle taken die Chaeldar je kan geven neergezet, met extra informatie als het aangeraden monster, het aantal dat je opgegeven wordt, levels, quests en voorwerpen die je nodig hebt voor je taak en of het gebruik van een dwarven multicannon mogelijk is of niet. Ook staan er bij de aangeraden monsters een aantal sterkere en/of snellere alternatieven.

Special challenge van Chaeldar

Af en toe zal Chaeldar je vragen om, in plaats van een normale taak, een speciaal klusje voor haar te doen. Ze heeft namelijk een nieuwe soort fungicide spray ontwikkeld, waarvan ze wilt dat jij hem uitprobeert op de zygomites in de buurt.

Als je de zygomite bijna dood hebt, moet je de experimentele spray op hem gebruiken. Vervolgens kunnen er drie dingen gebeuren:

Als je de spray op 10 zygomites hebt gebruikt en ze allemaal hebt gedood krijg je 10.000 Slayer xp en, indien van toepassing, 25 reward points.

Net als bij de andere slayer masters kun je deze speciale taak zonder consequenties weigeren en om een gewone klus vragen.

Sumona

PlaatjeSlayer masterVereistenLocatie
SumonaSumona

Combat level 90

35 Slayer

Quest Smoking Kills

Pollnivneach

De vijfde slayer master en de eerste die een Slayer level als eis stelt, woont in het noorden van de woestijnstad Pollnivneach, iets ten zuidoosten van de Shantay Pass. Ze is simpel te bereiken via het systeem van vliegende tapijten vanuit o.a. de Shantay Pass. Als sneller alternatief kun je naar je huis in Pollnivneach teleporteren of een chipped house teleport gebruiken (na Love Story). Als je echt haast hebt, kun je een ring of slaying gebruiken, waarvan de eerste teleport-optie je recht voor haar deur zal plaatsen.

Je leert Sumona voor het eerst kennen tijdens de quest Smoking Kills, waarna ze bereid zal zijn om je slayertaken te geven. De taken van Sumona zijn gericht op de hogere mid-levels en de lagere high-levels. Ook kunnen haar taken interessant zijn voor de sterkere high-level spelers, die vanwege hun hoge combat level de sterkere taken zullen krijgen die Sumona kan bieden. Over het algemeen gaan de taken van Sumona sneller dan de taken van Duradel, Kuradal en Morvran, en afhankelijk van je voorkeur voor monsters kan Sumona een goed alternatief bieden voor de sterkere slayer masters.

Voor de taken van Sumona krijg je, naast de xp en de buit van de monsters, ook 12 reward points. Voor elke tiende taak in een onafgebroken reeks krijg je 60 punten en voor elke vijftigste krijg je 180 punten. Wanneer je gebruik maak van Social Slayer krijg je iedere taak vijf co-op points. Bij Slayer staat wat je met beide soorten punten kunt doen.

In de tabel hieronder zijn alle taken die Sumona je kan geven neergezet, met extra informatie als het aangeraden monster, het aantal dat je opgegeven wordt, levels, quests en voorwerpen die je nodig hebt voor je taak en of het gebruik van een dwarven multicannon mogelijk is of niet. Ook staan er bij de aangeraden monsters een aantal sterkere en/of snellere alternatieven.

Slayer challenge van Sumona

Af en toe zal Sumona je vragen om, in plaats van een normale taak, een speciale klus voor haar te doen. Ze wilt namelijk dat je voor haar de Kalphite Queen doodt.

De Kalphite Queen woont in de Kalphite lair en is een enorm sterk monster van level 200 dat zeker niet onderschat moet worden, maar met de juiste voorbereiding is het mogelijk haar in je eentje te verslaan. Als je denkt dat je dit niet alleen aankunt, kun je ook andere spelers meenemen. De enige voorwaarde is dat jij de meeste schade uitdeelt (en dus de drop krijgt). Ook moeten LootShare en CoinShare uit staan. Bereid je niet voor op een lange trip maar focus je op deze ene kill - neem dus vooral voedsel mee.

Als je de Kalphite Queen gedood hebt en de meeste schade toegebracht hebt, krijg je als beloning 15.000 Slayer xp en 42 reward points.

Net als bij de andere slayer masters kun je deze speciale taak zonder consequenties weigeren en om een gewone klus vragen.

Duradel/Lapalok

PlaatjeSlayer masterVereistenLocatie
DuradelDuradel/Lapalok

Combat level 100

50 Slayer

Quest Shilo Village

Shilo Village

De zesde slayer master woont in Shilo Village, een stadje in het zuiden van Karamja waar je de gelijknamige quest Shilo Village voor nodig hebt. Je kunt hem vinden door in de winkel met visspullen de trap op te gaan en de brug over te steken. De snelste manier om Shilo Village te bereiken is met behulp van de Karamja gloves 3, die je krijgt na de moeilijke achievements van Karamja. Andere manieren zijn de kar van Hajedy in Brimhaven en de fairy ring CKR, die je ten noordwesten van de stad afzet.

Duradel geeft taken aan spelers met een combat level van 100 of hoger en een minimum Slayer level van 50. Zijn taken zijn bedoeld voor high-level spelers en bieden een goed alternatief voor mensen die zijn taken fijner vinden dan die van zijn dochter Kuradal of de vereisten voor deze laatste niet hebben. Na de quest While Guthix Sleeps zal Duradel vervangen worden door Lapalok. Ook was hij vroeger de hoogste slayer master en verkocht toen de Slayer skillcape voordat zijn dochter Kuradal beide titels van hem overnam.

Elke taak van Duradel of Lapalok zal 15 reward points opleveren. Voor elke tiende taak in een onafgebroken reeks krijg je 75 punten en voor elke vijftigste krijg je 225 punten. Deze puntenaantallen worden gehalveerd als je Smoking Kills nog niet hebt gedaan. Wanneer je gebruik maak van Social Slayer krijg je iedere taak zes co-op points. Bij Slayer staat wat je met beide soorten punten kunt doen.

In de tabel hieronder zijn alle taken die Duradel je kan geven neergezet, met extra informatie als het aangeraden monster, het aantal dat je opgegeven wordt, levels, quests en voorwerpen die je nodig hebt voor je taak en of het gebruik van een dwarven multicannon mogelijk is of niet. Ook staan er bij de aangeraden monsters een aantal sterkere en/of snellere alternatieven.

Slayer challenge van Duradel/Lapalok

Af en toe zal Duradel je vragen om, in plaats van een normale taak, een speciaal klusje voor hem te doen. De Slayer tower is de laatste tijd wat vol geworden en hij wilt graag dat jij hem eens grondig schoonmaakt door alle beesten erin te doden. Omdat het hoogste monster in de toren de Abyssal demons zijn, heb je voor deze uitdaging een Slayer level van 85 of hoger nodig. Als voorwaarde zal hij ook stellen dat je het in één keer moet doen, je zult je dus moeten voorbereiden op alle monsters in de toren. Het gaat hierbij om de volgende monsters:

Om al deze monsters te kunnen doden heb je een Slayer helmet (of Earmuffs en een Nose peg) en een Rock hammer nodig. Neem ook armour en wapens van alledrie de combatstijlen mee en zorg voor genoeg voedsel en eventueel potions.

De volgorde waarin je deze monsters doodt maakt niet uit. Als je het laatste monster hebt gedood krijg je 20.000 Slayer xp en, indien van toepassing, 50 reward points.

Net als bij de andere slayer masters kun je deze speciale taak zonder consequenties weigeren en om een gewone klus vragen.

Kuradal

PlaatjeSlayer masterVereistenLocatie
KuradalKuradal

Combat level 110

75 Slayer

Quest Barbarian Training (deels)

Ancient cavern

De zevende slayer master kun je vinden in de Ancient Cavern, die je voor het eerst betreedt tijdens Otto's Barbarian Training. Zij is te vinden op de eerste verdieping van de grot als je de trap in het zuidwesten opgaat. Kijk als je hier lopend komt goed uit voor de draken en andere monsters die er rondlopen! Neem dus iets mee tegen drakenvuur en bescherm jezelf tegen melee- en magic-aanvallen. De snelste manier om bij haar te komen is met een Ferocious ring, die je direct naast haar zal brengen. Andere manieren, die je wel door de grot zullen leiden, zijn de draaikolk ten zuiden van de Barbarian Outpost en fairy ring BJQ, die je eerst zelf moet repareren.

Kuradal verkoopt de Slayer skillcape en bewaakt de ingang van haar eigen slayer dungeon. Ook geeft ze taken aan spelers met een combat level van 110 of hoger en een minimum Slayer level van 75. Haar taken zijn bedoeld voor de echte high-level spelers en worden ook erg vaak gebruikt door de spelers die hier toegang tot hebben. Spelers die minder van uitdaging houden of de taken die Kuradal geeft niet leuk vinden kunnen een goed alternatief vinden bij haar vader Duradel in Shilo Village en bij Sumona in Pollnivneach. Tot Prifddinas uitkwam en Morvran een slayer master werd was zij de sterkste en hoogste slayer master.

Elke taak van Kuradal zal 18 reward points opleveren. Voor elke tiende taak in een onafgebroken reeks krijg je 90 punten en voor elke vijftigste krijg je 270 punten. Deze puntenaantallen worden gehalveerd als je Smoking Kills nog niet hebt gedaan. Wanneer je gebruik maak van Social Slayer krijg je iedere taak zeven co-op points. Bij Slayer staat wat je met beide soorten punten kunt doen.

In de tabel hieronder zijn alle taken die Kuradal je kan geven neergezet, met extra informatie als het aangeraden monster, het aantal dat je opgegeven wordt, levels, quests en voorwerpen die je nodig hebt voor je taak en of het gebruik van een dwarven multicannon mogelijk is of niet. Ook staan er bij de aangeraden monsters een aantal sterkere en/of snellere alternatieven.

Slayer challenge van Kuradal

Als Kuradal je als taak TzHaar opgeeft zal ze twijfelen en je vragen of je liever de TzHaar fight cave wilt doen als slayer taak. Ze doet dit in hetzelfde gesprek, dus als je deze taak overweegt moet je niet te snel wegklikken na het krijgen van een taak.

Wanneer je de uitdaging aangaat, verandert je slayertaak in 280 volcanic creatures. Dit komt precies overeen met alle waves, de TzTok-Jad en tweemaal 4 healers - of aan alle waves, de TzTok-Jad en nog eens de eerste drie waves.

Als je de 280 monsters hebt verslagen en je taak volbracht is, krijg je 12.000 Slayer xp en, indien van toepassing, 18 reward points. Als je de TzTok-Jad doodt tijdens je taak krijg je nog eens 25.000 Slayer xp, maar dit is niet nodig voor het voltooien van de taak. Als je dus tijdens de waves doodgaat heb je niet meer genoeg kills om de TzTok-Jad binnen je taak te doden en kun je die 25.000 Slayer xp vergeten, maar je kunt alsnog je taak afmaken door nog eens de waves te doen tot je aan de 280 monsters zit.

Net als bij de andere slayer masters kun je deze speciale taak zonder consequenties weigeren en om een gewone klus vragen.

Morvran

PlaatjeSlayer masterVereistenLocatie
MorvranMorvran

Combat level 120

85 Slayer

Prifddinas

De achtste en laatste slayer master kun je vinden in de elvenstad Prifddinas, waar je toegang tot krijgt na de quest Plague's End. Morvran staat in het Iorwerth-gedeelte van de stad, net ten zuidwesten van de Tower of Voices. Hij is makkelijk te bereiken via de lodestone van Prifddinas, met een crystal teleport seed en met een verbeterde Ferocious ring.

Morvran was vroeger het hoofd van de inlichtingendienst van de Iorwerth clan en is zich na een ontmoeting met Kuradal in Slayer gaan verdiepen. Met zijn ervaring met het doden van allerlei wezens leerde hij erg snel, en nu geeft hij taken aan spelers met een combat level van 120 of hoger en een minimum Slayer level van 85. Dit zijn momenteel de hoogste eisen in het spel. Zijn taken lijken op die van Kuradal, maar komen in nog hogere aantallen en zijn nog meer afgespitst op sterkere spelers. Ze zijn dus erg geschikt om snel veel geld en/of XP mee binnen te halen als je goede combatstats hebt.

Elke taak van Morvran zal 20 reward points opleveren. Voor elke tiende taak in een onafgebroken reeks krijg je 100 punten en voor elke vijftigste krijg je 300 punten. Deze puntenaantallen worden gehalveerd als je Smoking Kills nog niet hebt gedaan. Wanneer je gebruik maak van Social Slayer krijg je iedere taak zeven co-op points. Bij Slayer staat wat je met beide soorten punten kunt doen.

In de tabel hieronder zijn alle taken die Morvran je kan geven neergezet, met extra informatie als het aangeraden monster, het aantal dat je opgegeven wordt, levels, quests en voorwerpen die je nodig hebt voor je taak en of het gebruik van een dwarven multicannon mogelijk is of niet. Ook staan er bij de aangeraden monsters een aantal sterkere en/of snellere alternatieven.

Slayer challenge van Morvran

Morvrans speciale uitdaging is het doden van een hele hoop bosses. Alsof dit nog niet lastig genoeg was krijg je van elke boss een kristal dat je bij het doden van de andere bosses bij je moet houden en dat het gevecht lastiger maakt. Deze kunnen je schade verlagen, de schade die je krijgt verhogen, de hoeveelheid life points die je healt verlagen, de snelheid waarmee je prayer points omlaag gaan verhogen en je verhinderen ultimate ability's of special attacks te gebruiken.

Voor de taak moet je de volgende bosses doden. Het wordt aangeraden met de moeilijkste / meest irritante te beginnen. De volgorde hieronder is dus aangeraden, maar niet verplicht.

Voor het voltooien van de taak krijg je 50.000 Slayer XP en 45 slayer points.

Net als bij de andere slayer masters kun je deze speciale taak zonder consequenties weigeren en om een gewone klus vragen.

Over deze pagina

Met dank aan C0RPOREAL, Golden0ldie, YuriZ, i konijn i, sander en walter herix voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.