Smithing - Andere materialen

Blurite

Alle Blurite items kunnen alleen na het voltooien van de The Knight's Sword quest gemaakt worden. Blurite is een materiaal dat niet vaak gebruikt wordt. Je kunt er ook niet zo veel mee. De enige plaats waar je het kunt hakken is aan het einde van de grot met de Ice Warriors en Ice Giants ten zuiden van Port Sarim. Het is gevaarlijk om daar te zijn. Blurite is beschikbaar voor gratis spelers. Het maken van een blurite bar levert 8 xp op. Als je er iets van maakt, krijg je 17 xp. In totaal is dat 25 xp per bar.

PlaatjeLevelNaamBars nodigXPGp's voor highalchen
Blurite Bolts8Blurite bolts1170
Blurite Limbs12Blurite limbs1170

Hoewel je Blurite ook als gratis speler kunt hakken, kunnen deze spullen alleen door members worden gemaakt en worden gebruikt.

Er bestaat ook nog een blurite zwaard. Je kunt die niet zelf maken, maar je kunt hem laten maken door Thurgo. Hij leeft in een huisje bij de ingang van de Blurite grot. Hij doet het alleen tijdens de The Knight's Sword quest.

Workshop in je huis

In de workshop van jouw huis of die van een andere speler kun je een werkbank maken waarop je rusty swords, damaged armour, broken armour en Barrows armour repareren. Voor de eerste drie krijg je respectievelijk een sword of longsword, platebody of platelegs van bronze, iron, steel, black of mithril. Het repareren van Barrows armour is goedkoper dan in en winkel. Het kortingspercentage is de helft van je level. Je krijgt 25 xp voor het repareren van alle voorwerpen.

Dragonfire shield

Een dragonfire shield is een anti-dragon shield, waar met Smithing een draconic visage op is gezet. Hierdoor krijgt het schild speciale krachten, zoals hoge stats en een leuke functie waarmee je het vuur van draken op kunt slaan. Dat vuur kun je op een vijand loslaten, zodat die de volle laag over zich krijgt.

Draconic visages worden gedropt door volwassen black, iron, steel, mithril dragons, frost dragons, de King Black Dragon en Skeletal Wyverns. De kans is niet groot dat je er één krijgt. Ze zijn dan ook erg duur.

Als je een draconic visage op een anti-dragon shield wilt zetten, heb je 90 Smithing nodig. Ga met de draconic visage naar een anvil en timmer met behulp van je hamer de draconic visage op je schild. Dat zal je 2000 xp opleveren.

Je kunt, als je nog geen 90 Smithing hebt, het schild ook voor 1.250.000 gp in elkaar laten zetten bij Oziach in Edgeville.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
-

Dragon sq shield

Ieder monster dat edelstenen dropt, dropt ook een half of a key en een dragon left half. Als je zo'n helft hebt gekregen, kun je het andere deel in de Legends' Guild kopen. Ga naar een anvil en zet de twee delen op elkaar. Je hebt daar 60 Smithing voor nodig. Het geeft 75 xp.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Dragon sq shield60 DefenceDragon sq shieldSchild0000021400N.v.tMeleeN.v.t.

Dragon platebody

De dragon platebody bestaat uit drie stukjes dragon armour, die allemaal door de Tormented demons in de grot van de Stone of Jas worden gedropt. Je komt tijdens While Guthix Sleeps in deze grot. Om de stukjes aanelkaar te zetten, heb je 92 Smithing nodig. De hamer die je moet gebruiken is bij de Blast Furnace in Keldagrim te koop. De hamer kost 1.000.000 gp.

Eerst heb je de strange key loop en strange key teeth uit Movario's base, waar je tijdens While Guthix Sleeps komt, nodig. Deze moet je aanelkaar smelten door ze in de Ancient cavern in het vuur van mithril dragons te houden. Met de sleutel kun je een deur bij de Mithril dragons openen. Achter de deur is een ruimte met een grote orb en drie drakenhoofden. Spreek op elk drakenhoofd een fire wave uit. Hierdoor gaan de draken richting de orb vuurspuwen en wordt de orb verlicht.

Ga vervolgens terug naar het onderste gedeelte van de Ancient cave en loop naar het zuidwesten. Hier kun je een ladder op. De ruimte waar je nu komt, staat vol met aambeelden. Op deze aambeelden kun je je dragon platebody maken. Ander armour kun je er niet maken.

Het maken van een dragon platebody levert 2.000 xp op.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Dragon platebody60 DefenceDragon platebodyBody0000026000N.v.tMeleeN.v.t.

Godsword shards

Het godsword bestaat uit drie delen en een hilt. Om de drie delen inelkaar te zetten, heb je 80 Smithing nodig. Voor een compleet zwaard krijg je 200 xp. Als je het hilt eraan wilt zetten, heb je daar geen bepaald Smithing level voor nodig. Je krijgt er ook geen xp voor.

Blessed spirit shield

Om één van de vier bijzondere spirit shields te maken, moet je een blessed spirit shield hebben. Timmer op een aambeeld een sigil eraan. Je krijgt er 1800 xp voor. De benodigde levels zijn 90 Prayer en 85 Smithing.

Goud

Tijdens twee quests heb je speciale dingen van goud nodig. Je kunt ze gewoon maken door gold bars op een anvil te doen.

PlaatjeLevelNaamBars nodigXPQuest
Golden helmet8Golden helmet330 Between a Rock...
Gold bowl12Gold bowl230 Legends' quest

Bane

Van bane ore kun je bolts en arrows maken die sterk zijn tegen abyssal demons, basilisks, dragons of wallasalki's. Je kunt de ore in de Baneore cave hakken wanneer je 77 Mining bent en Ritual of the Mahjarrat hebt voltooid.

De ore zul je met de spreuk Tune Bane Ore uit de Lunar magics op één van de monsters moeten richten. De spreuk moet je eerst leren van de scroll die je in de grot op Kethsi kunt vinden. Vervolgens kun je de spreuk met 2 astral en 4 earth runes uitspreken. Je hebt minimaal 87 Magic nodig. Naast de runes heb je ook een voorwerp van het monster nodig. Dit voorwerp zul je niet verliezen.

MonsterVoorwerp nodig
Abyssal demons
 • Abyssal head
 • Abyssal head (stuffed)
 • Abyssal demon head in je huis of dat van iemand anders
Basilisks
 • Basilisk head
 • Basilisk head (stuffed)
 • Basilisk head in je huis of dat van iemand anders
Dragons
 • Dragon bones
 • Babydragon bones
 • Blue dragon scale
 • Green dragonhide
 • Blue dragonhide
 • Red dragonhide
 • Black dragonhide
Wallasalki's
 • Fibula piece
 • Skull piece
 • Ribcage piece

Als je de ore hebt betoverd, moet je hem in een furnace omsmelten tot een bar. Hiervoor heb je 77 Smithing nodig. Het levert 50 xp op. Op een anvil in Kethsi kun je er vervolgens arrowtips en unfinished bolts van maken.

Je kunt de onderstaande voorwerpen alleen op een anvil in Kethsi maken. Je kunt ze niet ruilen.

PlaatjeMinimaal levelNaamBar nodigXP
Abyssalbane arrowheads80Abyssalbane arrowheads1 Abyssalbane bar75
Basiliskbane arrowheads80Basiliskbane arrowheads1 Basiliskbane bar75
Dragonbane arrowheads80Dragonbane arrowheads1 Dragonbane bar75
Wallasalkibane arrowheads80Wallasalkibane arrowheads1 Wallasalkibane bar75
Abyssalbane bolts (unf)82Abyssalbane bolts (unf)1 Abyssalbane bar75
Basiliskbane bolts (unf)82Basiliskbane bolts (unf)1 Basiliskbane bar75
Dragonbane bolts (unf)82Dragonbane bolts (unf)1 Dragonbane bar75
Wallasalkibane bolts (unf)82Wallasalkibane bolts (unf)1 Wallasalkibane bar75

Je krijgt per bar 50 bolts of arrowtips. Om de pijlen en bolts af te maken, heb je 76 respectievelijk 80 Fletching nodig. Voor de pijlen heb je minimaal een magic bow nodig, voor de bolts minimaal een rune crossbow.

Elemental workshop

De questserie over de Elemental workshop bestaat op dit moment uit vier delen: I, II, III en IV. In elk deel leer je één of meer nieuwe stukken armour te maken dat bescherming geeft tegen Magic. Je leert tijdens deze quest ook om de bars te maken die je er voor nodig hebt. Dat zit erg ingewikkeld in elkaar.

Voor de verschillende soorten armour moet je altijd een boek bij je hebben:

Elemental bar maken

Om een elemental bar te maken, moet je een elemental in de westelijke kamer van de eerste verdieping van de Elemental Workshop doden. De Elemental Workshop zit achter de muur in het huis met de anvils in Seers' Village. Je hebt een battered key nodig om binnen te komen. Deze krijg je uit een Slashed book (zie boven).

Ga met de elemental ore die je hebt gekregen naar het zuidelijke kamertje van de workshop. Hier is een furnace. Smelt het samen met 4 coal om in een elemental bar. Ga hiermee naar een anvil in het midden van de workshop en maak wat je wil.

Mind bar maken

PlaatjeOm een primed mind bar, de bar die je nodig hebt om mind helms en mind shields te maken, te krijgen, moet je eerst een elemental bar hebben. Ga hiermee naar de tweede verdieping van de workshop via de trap in het midden. Loop dan naar het zuiden. Hier zie je een soort kraan. Leg je bar op het plateautje en til de bar op met de westelijke hendel. Draai de kraan met de oostelijke hendel en laat de bar even in het lava zitten door de westelijke hendel te gebruiken. Draai de kraan weer terug met de oostelijke hendel en leg de bar terug op het plateautje met behulp van de westelijke hendel. Als het goed is is de bar nu oranje in plaats van paars.

Laat het karretje waar de bar op ligt verder rijden door de noordelijke hendel over te halen. Je bar komt nu onder een drukmachine te liggen.Ten noordwesten van de noordelijke hendel is weer een hendel. Haal die over. Je bar wordt nu platgemaakt. Laat het karretje verder rijden met de hendel. Hij komt nu voor een watertank te staan. De bar moet namelijk nu afkoelen. Bij de watertank is ook weer een hendel. Haal deze, als de tank leeg is, over. Als de tank nog niet leeg is moet je even aan de twee valves bij de machine draaien, dan gaat het water er uit. Draai nu aan de corkscrew lever naast de hendel. Er komt nu een ding naar buiten geschoven, richting het karretje. Draai nog een keer aan de corkscrew lever, zodat het karretje met de bar in de tank komt. Als dat niet gebeurt, moet je even na gaan of je de bar wel met de kraan in het lava hebt gedompeld en of je de bar al hebt geplet.

Sluit de deur weer met de hendel. Draai nu aan de valve links van de hendel en aan de valve rechts van de hendel. De tank loopt nu vol en je bar koelt af. Draai weer aan de valves zodat het water wegloopt. Open de deur weer met de hendel en draai aan de corkscrew lever zodat de bar weer op het karretje op de rails komt. Sluit de deur en laat het karretje naar het volgende station, een grote machine met ventilator, gaan.

Ook naast deze machine is een hendel. Haal deze over en de ventilator gaat draaien. De bar wordt nu wit en is droog en afgekoeld. Laat het karretje weer terug naar de claw gaan en pak de bar op.

Nu je de primed bar hebt, kun je er een mind bar van maken. Dat doe je in de kamer beneden de deze kamer. Hier kun je komen door de grote klep in de vloer in de gaan. Je komt nu weer in een nieuw deel. Loop naar de deuren in het oosten, ga er door en leg de bar onder de extractor gun van de machine die je ziet staan. Ga zelf in de stoel zitten. Je krijgt nu een animatie te zien en je magic gaat 20 omlaag. Ga naar boven en maak van de primed mind bar wat moois.

Body bar maken

Voor de body bars moet je Elemental Workshop III doen. Leg een primed bar in de machine van de bodykamer en druk op de grote rode knop in de kamer er naast. Kijk bij de mind bar voor hoe je een primed bar kunt maken. Je Defence zal met 33 omlaag gaan. Ook moet je minimaal 33 Defence hebben.

Cosmic bar maken

In Elemental Workshop IV leer je cosmic bars maken. Ga naar de cosmic room, leg een primed bar onder de machine en druk op de knop. Je ziet dat er één pilaar van de puzzel in de kamer is gedraaid, waardoor de machine vastloopt. Zet deze pilaar goed en probeer het opnieuw. Je moet minimaal 39 Runecrafting hebben.

Chaos bar maken

Naast cosmic bars kun je in Elemental Workshop IV chaos bars maken. Hiervoor heb je cosmic gloves en 39 Thieving nodig. Leg een primed bar onder de machine in de chaos room en laat de robot de hendel overhalen door hem de commando's Operate + Chaos te geven. Nu kun je de bar maken door de draining machine te bedienen.

Elemental

PlaatjeLevelNaamBarsXPQuest
Elemental shield20Elemental shield1 Elemental bar20 Elemental Workshop I
Elemental helmet30Elemental helmet1 Elemental bar20 Elemental Workshop II
Elemental body33Elemental body2 Elemental bars40 Elemental Workshop III
Elemental gloves38Elemental gloves1 Elemental bar20 Elemental Workshop IV
Elemental boots42Elemental boots1 Elemental bar20 Elemental Workshop IV

Mind

PlaatjeLevelNaamBarsXPQuest
Mind shield30Mind shield1 Mind bar30 Elemental Workshop I
Mind helmet30Mind helmet1 Mind bar30 Elemental Workshop II
Mind body33Mind body2 Mind bars60 Elemental Workshop III
Mind gloves38Mind gloves1 Mind bar30 Elemental Workshop IV
Mind boots42Mind boots1 Mind bar30 Elemental Workshop IV

Body

PlaatjeLevelNaamBarsXPQuest
Body shield33Body shield1 Body bar40 Elemental Workshop I
Body helmet33Body helmet1 Body bar40 Elemental Workshop II
Body body33Body body2 Body bars80 Elemental Workshop III
Body gloves38Body gloves1 Body bar40 Elemental Workshop IV
Body boots42Body boots1 Body bar40 Elemental Workshop IV

Cosmic

PlaatjeLevelNaamBarsXPQuest
Cosmic shield38Cosmic shield1 Cosmic bar50 Elemental Workshop I
Cosmic helmet38Cosmic helmet1 Cosmic bar50 Elemental Workshop II
Cosmic body38Cosmic body2 Cosmic bars100 Elemental Workshop III
Cosmic gloves38Cosmic gloves1 Cosmic bar50 Elemental Workshop IV
Cosmic boots42Cosmic boots1 Cosmic bar50 Elemental Workshop IV

Chaos

PlaatjeLevelNaamBarsXPQuest
Chaos shield42Chaos shield1 Chaos bar60 Elemental Workshop I
Chaos helmet42Chaos helmet1 Chaos bar60 Elemental Workshop II
Chaos body42Chaos body2 Chaos bars120 Elemental Workshop III
Chaos gloves42Chaos gloves1 Chaos bar60 Elemental Workshop IV
Chaos boots42Chaos boots1 Chaos bar60 Elemental Workshop IV

Malevolent armour

Voor de echt hoge spelers is er ook de mogelijkheid om malevolent armour te maken. Malevolent armour is power armour voor level 90 Defence en behoort tot de sterkste soorten armour in het spel.

De malevolent energy waar het armour van is gemaakt is een beloning van Barrows - Rise of the Six. Ook heb je reinforcing plate nodig. Dit kun je voor 500.000 gp per stuk kopen van Saro, een dwerg in Keldagrim, en op de Grand Exchange.

Net als veel andere armour zal malevolent armour langzaam kapot gaan. Je kunt het jammer genoeg niet repareren en ook niet meer ruilen als het eenmaal beschadigd is.

PlaatjeLevelNaamXPMaterialen
Malevolent helm91Malevolent helm5001 reinforcing plate
14 Malevolent energy
Malevolent greaves92Malevolent greaves10002 reinforcing plate
28 Malevolent energy
Malevolent cuirass93Malevolent cuirass15003 reinforcing plate
42 Malevolent energy

Over deze pagina

Met dank aan Soul en mrperfectk voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.