Smithing - Blast Furnace

De Blast Furnace in Keldagrim is een bijzondere furnace voor smithing. Het speciale van deze furnace is dat je maar de helft van het normale aantal coal nodig hebt: 1 coal voor steel bars, 2 voor mitril, 3 voor adamant en 4 voor rune.

Als je geen 60 Smithing hebt, mag je voor 2.500 gp de furnace gebruiken. Een Ring of Charos (a) halveert deze prijs. Mensen die wel 60 Smithing of hoger hebben, mogen de furnace en anvils gratis gebruiken.

Keldagrim is de ondergrondse stad van de dwergen. Iedereen moet het eerste deel van The Giant Dwarf quest hebben gedaan om voor de eerste keer in Keldagrim te komen. Hierna kun je weer in Keldagrim komen door weer met de boatman praten. Hij zal je weer gratis naar de stad brengen, alleen gelukkig nu zonder botsen tegen het standbeeld.

Er is na het begin van de quest ook nog een andere manier om in Keldagrim te komen. Dat zijn de mijnkarretjes. Deze karretjes staan in de Dwarven mine, onder het luik in het noordwesten van de Grand Exchange of in de Dwarven Passage onder de White Wolf Mountain. Vanaf de karretjes moet je naar het noordoosten lopen om bij de Blast Furnace te komen. Als je uit de boot komt, moet je naar het zuidoosten lopen. Je zult dan het huis waar de Blast Furnace onder is tegenkomen.

Locatie blast furnace

Ga de ladder af. Je komt nu in de furnace.

De furnace moet draaiende worden gehouden door de oven op te stoken, lucht in de furnace te pompen en nog veel meer. Dit kun je in je eentje doen, maar dat kost veel te veel tijd. Het is veel efficienter om dit met een aantal vrienden te doen.

Kaart

Begin door de ores die je wilt smelten op de conveyer belt te leggen. De ores kun je van de bank halen, maar ze zijn ook te koop bij de dwerg die er rond loopt. Hij kan ook ores in notes voor een klein bedrag omzetten in losse ores.

De tarieven voor het omzetten van notes naar ores zijn als volgt:

De hoeveelheid notes die je om wilt zetten, wordt met dit getal vermenigvuldigd. Daarna wordt het bedrag naar beneden afgerond.

Als de ores op de conveyer belt liggen, moet de furnace nog in werking gezet worden. Dat doe je door verschillende machines te bedienen:

FietsenConveyer belt

De Conveyer Belt wordt aangedreven door iemand met 30 Agility.

Ga op de fietsen zitten en trap, zodat de ores die je er op hebt gelegd in de ketel vallen. Soms zal dit apparaat breken, repareer het dan met een hamer.

Tip: Je kunt highalchen tijdens het fietsen, dan krijg je Magic en Agility xp tegelijk! Per seconde krijg je 2 agility xp.

StoveStove

Om dit de doen heb je 30 Firemaking nodig.

De kachel moet warm worden gehouden, anders kunnen je ores niet smelten! Pak de spade die naast de kolenopslag ligt en schep je schep vol. Gooi dit in het gat naast je totdat de oven roodgloeiend staat. Je krijgt 5 xp per schep.

PompAir pump

Iemand met 30 Strength moet warme lucht tussen de stove en de ketel pompen.

De persoon die dit doet moet goed op de aanwijzingen van de persoon die de Temp Gauge in de gaten houdt. De wijzer van deze meter moet namelijk in het groene gedeelte komen te staan, dan smelten je ores. Zorg er voor dat de wijzer niet in het rode komt! Als dit wel gebeurt, kan de oven overhit raken. Hierdoor gaan life points bij de pomper af, dus het kan handig zijn een klein beetje voedsel mee te nemen. De hoeveelheid hangt af van het aantal life points dat je op dat moment hebt.

Deze pomp is een handige methode om te kijken of alles goed loopt: als alles goed gaat, zul je hiervoor een beetje strength xp krijgen en als iets niet goed gaat niet. Je krijgt 4 xp per seconde.

Temp GaugeTemp gauge

Iemand moet de temp gauge in de gaten houden om alles goed te laten verlopen.

Als er wat aan de Blast Furnace gebroken is of er te weinig brandstof voor het vuur is, zal dit naast het klokje verschijnen. De wijzer moet door de persoon aan de pomp in het groene gedeelte worden gehouden. Aangezien de pomper de wijzer niet tijdens het pompen kan aflezen, is het handig als de persoon die de wijzer in de gaten houdt, aanwijzingen geeft aan de pomper.

Repareer pijpenRepareer pipes

Tot slot moeten de onderdelen die tijdens het proces breken gerepareerd worden door iemand met level 30 Crafting of hoger.

Repareren gebeurt met een hamer, deze is ook te vinden in de ruimte bij de furnace. De machine kan op drie plekken breken: twee pijpen en de cogs van de conveyer belt. Repareren geeft je 50 xp.

Als alles goed is gegaan, zullen je bars op de Dispenser naast de ketel komen te liggen. De bars zijn nog erg heet, zodat je ze niet kunt pakken. Daarom moet je ze afkoelen door er een emmer water over te gooien. Een emmer ligt naast het fonteintje bij de trap, daar kun je ook meteen je emmer vullen. Mensen met 60 Smithing of hoger kunnen de bars gratis pakken, anderen moeten 2.500 gp betalen.

Nu je je bars hebt, kun je ze op de bank zetten of al wat van maken in de ruimte met de anvils. Om die te gebruiken, heb je level 60 Smithing nodig. Als de gemaakte spullen van Mithril of hoger zijn, kun je ze verkopen bij de dwerg Jorzik. De winkel van deze dwerg zal altijd leeg zijn, tenzij jij er al wat aan hebt verkocht. Een andere optie is natuurlijk highalchen.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.