Summoning

Summoning is een membersskill waarmee je monsters kunt oproepen. Deze monsters kunnen je helpen bij het vechten, maar ook bij het trainen van je skills. Om de skill onder de knie te krijgen, kan je eerst Wolf Whistle doen. Je leert daarin de beginselen van Summoning.

Plaatje

Je Summoning kan extra combat levels opleveren. Je Summoning moet dan wel hoger zijn dan je Attack, Strength, Ranged en Magic level.

Summoning is nu ook beschikbaar voor gratis spelers. Deze kunnen de skill tot level 5 trainen, Spirit wolf en Dreadfowl pouches maken en oproepen en honden opvoeden. In een gratis wereld zal je Summoning level dan ook verlaagd worden naar 5, dit kun je als je weer in een memberwereld bent opladen bij een obelisk.

Beginselen van Summoning

Om een monster op te roepen heb je vier voorwerpen nodig. Voor elk monster heb je pouches en shards nodig. Deze zijn te koop in Summoningwinkels. Pouches kosten 1 gp, shards 25 gp. Vervolgens heb je charms nodig. Dat zijn een soort amuletten waarmee je monsters op kunt roepen. Deze charms kun je krijgen door monsters te doden. Het is niet mogelijk om ze te kopen, je zult ze dus zelf moeten halen.

Hieronder staat een lijstje dat je kunt gebruiken. Na de charm heb je een voorwerp nodig dat voor het monster dat je op wilt roepen, specifiek is. In RuneScape staat dat voorwerp bekend als "secondary ingredient", tweede ingrediënt dus. Deze term wordt ook bij Herblore gebruikt.

Met een lege pouch kun je niets. Daar moet je eerst een monster "instoppen". Dat kun je doen bij een obelisk. Op dit moment zijn er zeven obelisken in RuneScape waar je dat kunt doen.

PlaatjeLocatie
Taverley

Taverley

De obelisk is in de Summoning-winkel in het zuidoosten van Taverley. Loop steeds van de bank in het westen heen en weer. Je kunt ook ingrediënten in notes meenemen en bij de Summoning-winkel verkopen en als voorwerp terugkopen.

In Taverley kun je ook dieren, pouches en shards kopen.

Gu'Tanoth

Gu'Tanoth

Deze obelisk is niet zo handig als je snel wilt trainen. De bank die het dichtst bij is, is in Yanille. Het handige aan deze obelisk, is de Summoning-winkel die hier is. De ogre die je bij de obelisk kunt vinden, wil de pouches die je maakt ook van je kopen. Hij geeft je 70% van de hoeveelheid spirit shards die je nodig had om de pouch te maken, in ruil voor je pouch. Meer informatie is te vinden onder het kopje pouches omwisselen.

Grotto

Grotto in de Mort Myre swamps (Nature spirit)

Ook deze obelisk is ver van de bank. Train hier dus niet mee. Je kunt naar Canifis of Burgh de Rott als je wilt banken.

Bij deze obelisk is ook een prayer altar en een wensput, die als Summoningwinkel dienst doet.

Underground Pass

Underground Pass (Underground Pass)

Ver van de bank, niet gebruiken dus.

Brimhaven

Brimhaven

Deze obelisk is niet zo ver van de boot naar Ardougne en de carts naar Shilo Village. Een prijzige reismethode is de charter ships. Je kunt deze obelisk gebruiken om te trainen. Om nog sneller heen en weer te gaan kun je Karamja gloves (3) van de Achievement Diary gebruiken of naar Ardougne teleporteren.

Brimhaven

Pollnivneach

Deze obelisk ligt ten zuiden van Pollinivneach, even over het bruggetje over de rivier. De dichtstbijzijnde bank is Sophanem. Je kunt er vanuit Sophanem het snelste komen door het gat in de stadsmuur ten oosten van de bank in te gaan. Je komt dan bij het kamp van de Devourer uit. Je kunt via dit kamp ook teruggaan.

Piscatoris Fishing Colony

Piscatoris Fishing Colony

Dit is de obelisk die je zult gebruiken wanneer je 57 Summoning of hoger hebt. Teleporteer met een spirit kyatt naar het jachtgebied, maak je pouches en gebruik een Tokkul-zo om naar de bank te gaan.

Prifddinas

Het Amlodd-gedeelte van Prifddinas

Wanneer je Plague's End hebt voltooid kun je in de elvenstad Prifddinas. De bank van het Ithell-gedeelte is erg dichtbij, waardoor de obelisk geschikt is om rennend te trainen als je aan de hoge eisen van de stad voldoet. Met de Voice of Seren zul je 20% meer xp voor het maken van pouches of scrolls krijgen. Ook krijg je 12 in plaats van 10 scrolls.

Naast de obelisk staat Lord Amlodd, die net als de ogre Bogrog pouches van je kopen voor 70% van de spirit shards die je ervoor nodig hebt. Kijk onderaan de pagina bij pouches omwisselen voor meer informatie.

Er is ook nog een dierenwinkel naast de Magic Guild in Yanille. Daar is geen obelisk.

Door heel RuneScape heen staan ook nog kleine obelisken. Hier kun je alleen je Summoning points opladen. Je kunt er geen pouches maken.

Charms

Charms verzamelen kost het meeste tijd. Je krijgt bij Wolf Whistle genoeg charms om naar level 18 te trainen, maar daarna zul je het zelf uit moeten zoeken. De belangrijkste manier om charms te krijgen, is door monsters te doden. Helaas gaat dat niet supersnel. Iedere pouch die je met Summoning kunt maken, heeft één van de vier kleuren charms nodig. Deze kleuren zijn, in volgorde van meest voorkomend naar zeldzaamst, gold, green, crimson en blue.

Verder zijn er nog verschillende speciale charms, zoals de abyssal charm, de talon beast charm, de obsidian charm en charms van Pest control. Als je deze speciale charms wilt gebruiken, heb je echter ook één van de vier normale charms nodig.

Hieronder staan lijstjes met monsters die veel charms droppen. Suggesties worden op prijs gesteld.

Gold charms

Green charms

Crimson charms

Blue charms


Met Hunter kun je ook charm sprite hunting doen om charms te krijgen. Verder geeft Familiarisation een bonus waarmee je tijdelijk drie keer zo veel charms van monsters krijgt, kun je iedere dag Bork voor charms doden en zullen de fire spirits uit bonfires soms charms geven.

Pouches maken

Ga met shards, een pouch en het tweede ingrediënt naar zo'n obelisk. Je kunt hier zien welke ingrediënten en hoeveel shards je voor een monster nodig hebt. Kies bij de obelisk voor de "Infuse pouch"-optie. Je krijgt nu zoiets te zien:

Pouches maken

Als je de juiste benodigdheden bij je hebt, zullen de pouches die je met die voorwerpen kunt maken oplichten. Met de achthoekige knop aan de bovenkant kun je pouches die je niet kunt maken, verbergen. Klik de pouch die je wilt maken aan en je zult zo'n pouch krijgen. Je kunt ook verschillende pouches tegelijk maken door een hoeveelheid in het menu dat je krijgt met de rechtermuisknop, aan te klikken.

Monster oproepen

Ga naar een gebied waar het niet verboden is om monsters op te roepen. Bij obelisken kun je helaas geen monsters oproepen, je zult dus naar buiten moeten gaan. Kies daar voor de "Summon"-optie in het menu dat je krijgt als je met de rechtermuisknop op de pouch die je bij de obelisk hebt gemaakt, klikt. Je monster zal nu verschijnen. Er zal ook één van je Summoning points afgaan, zoals er bij prayer prayer points afgaan als je een prayer gebruikt. Je summoning points kun je bij je skills zien, maar ook in de rechterbovenhoek van je scherm. Je kunt maar één monster tegelijk oproepen.

Plaatje

Bij je minimap zal er ook een summoning-scherm komen. Dat is het symbooltje bij je summoning-points. Klik met je rechtermuisknop op dit rondje symbooltje voor alle informatie over je familiar.

Plaatje

In het Summoningmenu zie je een hoop knopjes en plaatjes. Het grootste plaatje is een afbeelding van je monster, met de naam van het monster daaronder. Helemaal bovenaan is een balk die lijkt op de special attack. Het is ook een soort special attack. Ieder monster heeft een eigen scroll. Met deze scrolls kun je speciale dingen doen, zoals je vijanden aanvallen of je skills omhoog halen. Deze scrolls kun je niet achterelkaar gebruiken. Het kost energie om ze te gebruiken. Elke keer als je een scroll gebruikt, gaat er wat energie van je "special move" af. Onderaan deze pagina staat hoe je scrolls moet maken.

Linksonder de balk met special move is het knopje waarmee je de speciale aanval van jouw monster aan en uit kunt zetten. Bij sommige speciale aanvallen werkt dat op dezelfde manier als spreuken uitspreken bij Magic. Het getal onder het knopje geeft aan hoeveel scrolls je nog over hebt in je inventory. Eén aanval zal één scroll kosten. Als je op het knopje gaat staan, zie je wat de aanval doet en hoeveel punten het van je special move kost. Een volle balk is goed voor 60 punten.

Het Summoningsymbool laat je level zien en hoeveel Summoning points je nog over hebt. Je kunt je Summoning points opladen bij één van de obelisken of door een Summoning potion van Herblore te drinken. Als je punten op zijn, kun je geen monsters meer oproepen.

Plaatje

Je monster zal niet eeuwig achter je aan blijven huppelen. Op een gegeven moment zal je monster verdwijnen. Hoe lang jouw monster nog leeft, zal bij de zandloper staan.

Met het fluitknopje kun je je monster roepen. Hij, zij of het zal dan weer naast je verschijnen. Het eerste knopje is voor de beast of burden, lastdier. Sommige dieren kunnen voorwerpen opslaan. Met die knop krijg je je voorwerpen weer terug.

Je kunt je eigen monster ook dumpen. Kies dan voor de optie dismiss bij je minimap of kies voor de knop rechtsonder.

SymboolSymbool Monsters SymboolSymbool

Scrolls maken

Om de special moves te maken heb je scrolls nodig. Die kun je maken door pouches van het monster nog een keer op de obelisk te doen. Voor één pouch zul je 10 scrolls krijgen. Je kunt weer het menu dat je met de rechtermuisknop krijgt, gebruiken om verschillende scrolls tegelijk te maken.

Scrolls maken
SymboolSymbool Scrolls SymboolSymbool

Scrolls automatisch gebruiken

Er zijn een aantal helmen en hoeden waar je scrolls in kunt doen. Als je daar scrolls in hebt zitten, zul je de scrolls vanzelf gebruiken als je dat kan.

Rune full helmFeather headdress Scrolls automatisch gebruiken Feather headdressRune full helm

Praten met je monster

Je kunt ook met je familiar praten. Ze zullen natuurlijk niets nuttigs zeggen, maar het is wel leuk.

Pouches omwisselen

De ogre Bogrog, die aan de noordkant van Gu'Tanoth staat, en de elvenleider Lord Amlodd, die bij de obelisk in Prifddinas staat, zullen je 70% van de spirit shards teruggeven voor pouches die je aan hen geeft. Gebroken getallen worden naar boven afgerond. Voor scrolls zullen ze 30% van de spirit shards geven. Pouches accepteren ze in notes en normale versie. Je kunt deze service gebruiken als je van je pouches en scrolls afwilt, ze niet kunt verkopen, verlies maakt met het alchen van de pouches en er niets anders mee kunt. Bogrog en Lord Amlodd accepteren alleen pouches als je een hoger Summoning level hebt dan je nodig hebt om de pouch te maken. De onderstaande tabel geeft aan wat je nodig hebt.

Level om pouch te makenExtra levels nodig
01-10Minimaal 21 Summoning
11-20+10
21-30+9
31-40+8
41-50+7
51-60+6
61-70+5
71-80+4
81-90+3
91-98+1
99+0

Huisdieren

Zelfs honden, draken en gekko's zijn op te roepen met Summoning. Het zijn net katten van Gertrude's cat: ze zullen je op precies dezelfde manieren volgen, volgen en volgen. Ze gaan niet dood zoals de andere monsters van Summoning.

VulturePenguin Huisdieren PenguinVulture

Tips

Trainen

Op de onderstaande pagina worden verschillende methodes aangeraden die je kunt gebruiken om Summoning op een goede manier de trainen.

SymboolTrainenSymbool

Over deze pagina

Met dank aan Thieske, tom tom 5000, Amati, Castrisgu, Daan, Huseyin-Gazi, Koaj Sjottle, YuriZ, Zeepkoning, jokkiie, megazai, visionz, y o u d ie d en zyremz voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.