Sorceress's Garden

De Sorceress's garden is een veilige activiteit. Er is niets waardoor je dood kunt gaan. Je moet de Diamond in the Rough quest hebben voltooid om te starten.

Inleiding

Osman, de spymaster van Al Kharid, heeft een groot probleem. Vroeger dronk hij elke dag een glaasje sq'irk juice, maar nu heeft hij ruzie met de leverancier, de Sorceress. Hij weet niet hoe hij zelf sq'irk juice moet maken en nu heeft hij jouw hulp nodig om toch zijn drankje te krijgen. Jij moet nu naar de tuin van deze sorceress gaan om het te stelen.

Je hebt hiervoor twee dingen nodig: een beer glass en een pestle and mortar. Een catspeak amulet kan handig zijn, maar is niet per se nodig.

PlaatjeNaamFunctie
Beer glassBeer glassHier kun je de sq'irk juice in doen. Je kunt deze glazen gratis uit de keuken van het huis van de Sorceress halen. Het is handig om hier meer van te hebben
Pestle and mortarPestle and mortarDit wordt gebruikt om het fruit uit te persen
Catspeak amuletCatspeak amuletJe krijgt dit amulet in de Icthlarin's Little Helper quest. Je kunt hiermee met de kat in de tuin praten om informatie te krijgen. De informatie staat ook in deze guide. Het is niet verplicht dit amulet aan te hebben.

Afhankelijk van hoe hoog je de beloningen wil hebben, heb je ook nog een bepaald Thieving level nodig. Voor de gemakkelijkste tuin met sq'irk fruit, de tuin met het winter seizoen, is niet veel nodig: Thieving 1. De tuin waar het lente is vereist 25 thieving, herfst 45 en zomer 65. In de zomer is het fruit het rijpst, in de winter bijna niet. Je zult daar dus een mindere beloning voor krijgen.

Het is niet toegestaan om katten mee te nemen.

Het spel

Loop nadat je met Osman hebt gepraat naar het huis van de Sorceress in het zuidoosten van Al Kharid.

Locatie

Hier zie je de leerling van de sorceress, de apprentice. Je moet met haar praten als je het spel wil starten. Kies daarna de "Teleport" optie om naar de tuin te gaan.

Plattegrond

In het midden van de tuin staat een grote fontein. Je kunt hier uit drinken. Als je dat doet, zul je weer naar het huis van de Sorceress geteleporteerd worden. Aan de zijkant van het middelste gedeelte zie je poorten naar de vier verschillende tuinen. Om door deze poorten te kunnen heb je een bepaald thieving level nodig. Zoals al eerder vermeld is dat 1 voor winter, 25 voor lente, 45 voor herfst en 65 voor zomer.

Als je eenmaal binnen in de tuin bent, moet je bij het fruit of bij de herbs zien te komen door ongezien langs alle elementals te gaan. Het fruit kan je thieving xp opleveren, de herbs kun je zelf mee nemen. De elementals hebben geen bijzonder groot gezichtsvermogen: ze kunnen alleen tot drie vakjes ver voor zich uit kijken. Je kunt dus gewoon precies naast of achter ze staan. Ze zullen je niet opmerken. Als je wel opgemerkt wordt, zul je de tuin uit worden geteleporteerd. Je komt dan weer bij de poort van de tuin uit.

Eenmaal in het midden aangekomen kun je tussen twee dingen kiezen: herbs of het fruit. De herbs staan in het bruine gedeelte op de kaart, de sq'irk bomen in het lege gedeelte van de tuin. Als je één keer herbs of één keer fruit hebt geplukt, zul je automatisch terug worden geteleporteerd naar de poort van de tuin.

Squ'irk plukken

Je krijgt bij elke tuin 1 sq'irk of twee willekeurige herbs. De kans op goede herbs zijn in iedere tuin hetzelfde. Er zitten wel verschillen in het fruit:

PlaatjeThieving levelGardenFarming XP voor plukken
Winter sq'irk0Winter sq'irk30
Spring sq'irk25Spring sq'irk40
Autumn sq'irk45Autumn sq'irk50
Summer sq'irk65Summer sq'irk60

Je kunt deze sq'irks persen met je pestle and mortar en in een leeg glas stoppen. Hoeveel sq'irks je per glas nodig hebt, hangt ook weer af van de soort. Je kunt de drankjes zelf opdrinken om tijdelijk wat thieving levels omhoog te gaan en extra energie te krijgen. Als je Thieving xp wil, kun je ze ook aan Osman geven voor Thieving xp.

PlaatjeSq'irks nodigNaamTijdelijke thieving levelsEnergieCooking xpThieving xp bij Osman
Winter sq'irk juice5Winter sq'irk juice010%5350
Spring sq'irk juice4Spring sq'irk juice120%51.350
Autumn sq'irk juice3Autumn sq'irk juice230%52.350
Summer sq'irk juice2Summer sq'irk juice340%53.000

Osman neemt alle sq'irk juices in je inventory in één keer aan. Bewaar er dus een paar op je bank als je niet wil dat ze allemaal ingenomen worden.

Succes met het trainen van je farming en thieving!

Over deze pagina

Met dank aan Kaj de Jong en x50x40 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.