Thieving - Trainen

Thieving is naast Cooking, Fletching, Firemaking en Construction de snelst trainende skill in het spel, te danken aan Pyramid Plunder en de elven in Prifddinas. Je kunt op level 21 beginnen met Pyramid Plunder.

Inleidend plaatje

Het begin

Op level 1 kun je alleen nog mannen en vrouwen bestelen. Vanaf level 2 kun je echter al stalletjes bestelen. Deze geven meer xp en je zult geen life points verliezen als je op een plaats gaat staan waar guards niet bij kunnen komen. Taverley is een goede plaats hiervoor.

Pyramid Plunder

De locatie van Pyramid Plunder is Sophanem. Hiervoor moet je de quest Icthlarin's Little Helper hebben gestart. Je kunt ook een pharaoh's sceptre op de Grand Exchange kopen en naar Sophanem teleporteren, maar je hebt een probleem als je hem vergeet op te laden als die op is. Start de quest dus gewoon een stukje, tenzij je niet aan de eisen voldoet.

Het is aan te raden om de quest Contact! te doen, zodat er een bank in Sophanem is.

Blackjacking menaphite thugs

Voor deze manier van Thieving trainen moet je minimaal level 65 Thieving zijn en de quest The Feud voltooid hebben. Draag een maple blackjack en een setje rune armour. Neem een inventory vol voedsel en ga naar Pollnivneach, een stad in de woestijn.

In het zuiden van de stad is een huis met een menaphite thug. Praat met hem tot aanvalt en lure hem dan precies voor het gordijn. Zorg ervoor dat het gordijn dicht is, anders loopt hij weg. Sla hem neer met je blackjack en besteel hem. Dit levert aardig wat Thieving xp op. Herhaal dit proces, hij zal namelijk bijkomen. Veel mensen vinden dit een erg saaie manier en dat is het ook. Pyramid Plunder is dus aangeraden, maar als je daar geen zin in hebt kun je deze manier ook proberen. Tip: neem een kijkje op YouTube, dan krijg je een beter idee over deze manier en hoe snel het gaat.

Thieves' Guild en hanky points

Na het voltooien van Buyers and Cellars krijg je toegang tot de Thieves' Guild. Elke week kun je daar Hanky Points inruilen voor Thieving xp.

Blackjacking is de snelste manier om hanky points te krijgen, maar dan moet je het slachtoffer wel verschillende keren bestelen als je jouw slachtoffer één keer buiten bewustzijn hebt geslagen.

Blackjacking is een zeer goede trainmethode als je al je Hanky Points hebt gebruikt. Wanneer je je slachtoffer hebt neergeknuppeld, kun je hem maximaal 3 keer bestelen en krijg je veel xp. Op level 78 krijg je bijvoorbeeld 173 xp als je het slachtoffer besteelt. Doe het drie keer vlug na elkaar en je krijgt je 519 xp. Deze manier levert helaas geen geld op, maar het is een iets vluggere methode dan Pyramid Plunder. Hij is wel veel saaier.

In in de Thieves' guild is kisten leegroven en de deuren openen ook een goede manier. Voor meer xp kun je van wereld wisselen, waar de kisten en deuren nog dicht zitten. Met een lockpick zul je de deuren en kisten sneller openen. Vanaf level 61 kun je beter Pyramid Plunder gaan doen.

Monkey knife fighters

Als gorilla kun je na Do No Evil op Ape Atoll monkey knife fighters neerslaan en pickpocketen. Ze zijn in het gebouw naast het apenkind uit Monkey Madness. Voor neerslaan krijg je 20 xp, voor pickpocketen 150. Als je het goed doet, kun je een aap twee keer bestelen. Je verliest 60 life points als je de aap niet succesvol neerslaat of besteelt. Ook kun je naar de gevangenis worden gestuurd.

Eén van de mogelijke voorwerpen die je kunt krijgen van het stelen, is een lobster. Je kunt hiermee je life points herstellen.

De hoeveelheid xp is ongeveer hetzelfde als blackjacking in de Thieves guild, maar je hebt wel minder kliks nodig.

Elven workers in Prifddinas

Als je eenmaal 91 Thieving hebt en Plague's End hebt gedaan, wordt het trainen van Thieving er alleen maar gemakkelijker op. Wanneer je één maar op een workers van een van de clans in Prifddinas klikt, zul je de zakken blijven uitdiepen tot je betrapt wordt. Hierbij zul je geen life points verliezen. Na de eerste keer zullen de elven van de clan die je hebt bestolen wat alerter worden. Ben je drie maal betrapt, dan kun je elven van die clan twintig minuten niet bestelen. Je kunt wel naar een andere clan toelopen. Het is handig hierbij een teleport crystal gebruiken. Dan kun je ook snel naar de bank.

Er zijn acht clans in Prifddinas. Vanaf 91 Thieving kun je workers van de Iorwerth-clan bestelen, bij 92 Ithell en zo verder tot 98 voor Meilyr. Deze manier is zo lonend en gemakkelijk, dat je kunt overwegen je Thieving tijdelijk te verhogen om al eerder op deze manier je Thieving te kunnen trainen.

Voice of Seren

Terwijl je Thieving in Prifddinas traint kun je gebruik maken van de voice of Seren deze geeft 20% extra XP in thieving wanneer je de elven besteelt in de clan waar de voice actief is, de Thieving xp bonus werkt in elke clan, hier kan je dus veelvuldig gebruik van maken.

Rogue’s Castle Pickpocketing

Bij level 50 van de wildernis kunnen spelers met 32 Thieving, Rogues gaan bestelen in Rogue's Castel in de wildernis. Dit werkt het zelfde als in Prifddinas na de quest Plague's End je zult de rogue blijven bestelen totdat je betrapt word, waarna je 30 seconden niet meer op die verdieping kan zakkenrollen. Het zakkenrollen van een rogue geeft 12 Thieving xp en een kans op een bloodweed seed, deze heb je nodig tijdens de wildernis taken. De thieving xp kun je met 20% verhogen door tijdens het skillen de Demonic skull te dragen.

Seren Spell's

Na dat je de quest Light within hebt voltooid krijg je toegang tot nieuwe spreuken in het Ancient magicks spreukenboek hierin staat de spreuk Crystal mask spreuk die een extra 15% kans geeft dat je poging om iemand te bestelen lukt en daarnaast voorkomt de Crystal mask dat je gestund wordt.

Handige voorwerpen

Het wordt aangeraden om gloves of silence en een Ardougne cloak 3 of 4 te dragen om de kans om succesvol te stelen te vergroten. Een manier om je Thieving level tijdelijk te verhogen kan ook handig zijn. Zie voor een overzicht daarvan de pagina over skill boosts.

Van Plague's End krijg je een exoskeleton. De exoskeleton set bestaat uit een headband, torso, legs en bracers. Wanneer je de volledige set draagt, heb je 25% minder kans op 'stunnen' en schade tijdens het zakkenrollen, 25% minder kans op een bijt tijdens Pyramid Plunder en dezelfde bonussen als Black Ibis als je die kleding hebt. Alle kledingstukken verminderen je gewicht met 2 kilo en de bracers zullen bij 75 Hunter en Thieving een bonus van 5% op de succeskans bij het zakkenrollen hebben.

De five-finger aura's van het loyalty programme bij Solomon's General Store verminderen de kans dat je betrapt wordt bij het zakkenrollen.

Heist

Door het spelen van de minigame Heist kun je grote hoeveelheden bonus-xp krijgen, wat het trainen via de bovenstaande manieren sneller maakt.

Quests die xp geven in Thieving

QuestThieving nodigXP
Let them eat pie1150
Perils of Ice Mountain11500
Stolen hearts1250
Biohazard11.250
Buyers and Cellars1525
Carnillean Rising332.500
The Chosen Commander4620.000
A clockwork syringe7418.000
Contact!17.000
Creature of Fenkenstrain251.000
The Curse of Arrav6614.000
Darkness of Hallowvale226.000
Deadliest catch708.000
Dealing with Scabaras607.000
Death to the Dorgeshuun232.000
Diamond in the Rough1250
Dishonour among Thieves301.500
Do No Evil7050.000
Fairy Tale Part II - Cure a Queen402.500
Fairy Tale Part III - Orks Rift5111.000
The Feud3015.000
Fight Arena12.175
The Fremennik Trials12.812
The Giant Dwarf141.500
The Golem251.000
Grim Tales586.000
The Hand in the Sand171.000
Hazeel Cult11.500
The Hunt for Red Raktuber382.000
Icthlarin's Little Helper14.500
Jack of Spades1500
Land of the Goblins363.000
Mourning's Ends Part I5025.000
The Path of Glouphrie565.000
The Prisoner of Glouphrie6460.000
Ratcatchers14.500
Rocking Out6325.000
The Slug Menace303.500
Some Like It Cold5010.000
Spirits of the Elid371.000
Tower of Life1500
Tribal Totem211.775
A Void Dance545.000
Dimension of Disaster - Curse of Arrav114.000
Dimension of Disaster - Defender of Varrock110.000
Dimension of Disaster - Shield of Arrav1100

Over deze pagina

Met dank aan Diego Andres, V generate, mastermelle en pasman6 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.