Woodcutting - Sawmill

Bij de Sawmill buiten Varrock is er een mogelijkheid om op een andere, snelle manier je woodcutting te trainen. Je hebt 80 woodcutting nodig om hier te mogen trainen en het is alleen voor members.

De sawmill staat ten noordoosten van Varrock. Er is een teleport scroll genaamd Lumberyard teleport die je er meteen heen teleporteert. Je hebt geen voorwerpen nodig. Kom dus met een lege inventory. Als je een Crystal saw hebt, neem die dan wel mee. Spullen die je wel nodig hebt kan je daar krijgen.

Om te beginnen, moet je door de deur in het zuidoosten van de Sawmill. Vraag daar aan de overseer of ze een baantje voor je heeft. Pak ook al vast een zaag uit de doos als je die niet hebt meegebracht, die heb je straks nodig. Loop naar het bord naast de deur en kijk er op. Je kunt kiezen tussen een quick job en een large job. Er zit een verschil tussen een snelle en een grote klus:

Wanneer je een klus gekozen hebt, loop je naar de stapel met logs en pak je er net zo veel van af totdat je inventory vol is. Als je één keer met je linkermuisknop op de stapel logs klikt, zal je je hele inventory vol pakken. Daarna doe je deze logs in de conveyor belt hopper in het noordoosten. Deze zal van elke log twee planken maken. De planken komen in een krat aan het einde van de machine. Er kunnen maximaal 126 planken in de krat, dus pak niet meer dan 63 logs tijdens een taak. Met 126 planken kun je de taak meestal wel voltooien.

Sawmill

Je moet de planken in verschillende vormen zagen. In de linkerbovenhoek van je scherm staat een tabelletje met de zes verschillende soorten vormen die je kunt maken. Voor de streep staat hoeveel je er al hebt verzameld en achter de streep staat hoeveel er ervan gevraagd worden. Bij een large job is zijn dit grotere aantallen dan bij een quick job. Als je de planken uit de kist hebt gepakt, loop je naar een van de twee werkbanken in het zuiden. Klik erop. Klik op één van de vier opties om je planken in die vorm(en) te zagen.

Elke vorm heeft een eigen moeilijkheid. Alle vormen kunnen wel eens mislukken. Je dan geen of minder stukken en krijgt geen xp. Hoe moeilijker de vorm, hoe meer kans je hebt om de plank te verpesten. Hoe vaak het mislukt, hangt ook af van je Woodcutting level. Hoe hoger, hoe vaker het goed gaat. Uit één plank kun je bij twee opties twee figuren zagen. Bijvoorbeeld één short cut en één long cut uit één plank. Uit andere planken kan je maar één soort figuur zagen. Voor elke geslaagd figuur krijg je xp. Als je faalt, krijg je geen xp. Zodra je de plank bewerkt hebt, wordt deze meteen in de kar gestopt.

PlaatjeNaamMoeilijkheidsgraadSamen te maken metXP
Short plankShort cutGemakkelijkLong cut15 xp
Short plankLong cutGemakkelijkShort cut15 xp
Short plankDiagonal cutGemiddeld-18 xp
Short plankCurve cutMoeilijk-22 xp
Short plankTooth cutHeel moeilijkGroove cut22 xp
Short plankGroove cutHeel moeilijkTooth cut26 xp

Op het eind zul je van sommige figuren te veel hebben. Dit komt doordat er van de gelijke soort er een paar mislukt zijn. Als je alle gevraagde figuren uitgezaagd hebt, loop je naar de kar en klik je erop om te kijken wat er in zit. In de kar zul je al je gezaagde figuren zien. De kar geeft met groen aan dat je ergens een teveel van hebt, met oranje dat je er precies genoeg van hebt en rood geeft aan dat je er nog te weinig van hebt. In het laatste geval moet je even terug naar de werkbank om nog wat van de missende vormen te zagen. Als je op de groene vakjes klikt, zal je de overbodige stukjes hout uit de kar pakken. Het handigste is om alle vakjes oranje te laten kleuren, want als je je taak straks eindigt zullen alle overbodige stukjes hout verdwijnen.

Kar

Wanneer je met je taak klaar bent en de kar hebt gecheckt op eventuele overbodige stukken, kun je bij de Overseer je taak beëindigen. Je krijgt geen voorwerpen zoals planken of hout, maar puur xp. Voor quick jobs zal de Overseer je 4.395 xp als bonus geven, bovenop de xp die je hebt verdiend bij het zagen van de planken. Voor large jobs krijg je 8.580 extra xp. Deze manier van trainen kan uiteindelijk zo'n 80.000 tot 90.000 Woodcutting xp per uur opleveren.

Nadat je je taak beëindigt hebt, kun je natuurlijk weer een nieuwe kiezen op het prikbord. De stukjes die je van de vorige keer over had, kun je na het kiezen van een job terug in de kar doen door het venster van de kar te openen en te klikken in je inventory. Dan heb je er bij de volgende taak wat minder om te maken! Je kunt op geen enkele manier planken uit de sawmill smokkelen, dan zal de Overseer je tegenhouden.

Tips:

Over deze pagina

Geschreven door Scyfer, met dank aan pipo 122 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.