Woodcutting - Trainen

Woodcutting is geen skill die langzaamt traint, maar velen vinden het wel een saaie skill. Afleiding in de vorm van internet of een goed boek, is daarom ook aangeraden. Je kunt Woodcutting op veel manieren trainen.

Hatchet

Ga eerst op zoek naar de beste bijl die je kunt dragen, want hoe beter de bijl, hoe sneller je een boom hakt. Bij Woodcutting staan alle soorten bijlen.

Skillchompa's

In plaats van een hatchet kun je ook skillchompa's gebruiken om bomen te hakken. Je gooit ze dan op de boom, waarbij ze ontploffen. Dit kost je een skillchompa per poging, ook als je geen logs krijgt. Voor elke logs die je krijgt krijg je dan 10% meer basis-xp, voor elke mislukte poging krijg je alsnog 5% van de basis-xp.

PlaatjeSkillchompaWoodcutting levelEven sterk als
CobaltCobalt skillchompa31Mithril hatchet
ViridianViridian skillchompa41Adamant hatchet
AzureAzure skillchompa51Rune hatchet
CrimsonCrimson skillchompa61Dragon hatchet

Gratis spelers en members, level 1 tot 35 of 99

Vanaf level 1 begin je te trainen op trees. Doe dit totdat je Woodcutting level 15 bent. Normale bomen staan overal verspreid door RuneScape.

Vanaf level 15 train je op oak trees. Dit doe je totdat je level 30 bent. Vanaf level 30 zal het trainen sneller gaan. Oak trees staan op veel plekken in RuneScape, waaronder Draynor en Falador.

Vanaf level 30 begin je met het hakken van willow trees. Dit doe je tot level 99 als je een gratis speler bent of tot level 35 als je member bent. Maple en yew trees geven meer xp, maar hak je zeer langzaam. Yews leveren wel meer geld op. Het is aangeraden om op willow trees te blijven trainen als je snel wilt trainen. Er zijn enkele willow trees net buiten de bank van Draynor Village. Dit is ook de meest populaire plek om ze te hakken. Op het bonuseiland bij Daemonheim is een rustig plekje met willow trees aanwezig. Om daar te komen heb je 30 Dungeoneering nodig. Voor meer informatie over dit eiland, zie dit artikel. Op dit eiland zijn ook maple trees te vinden die je kunt hakken vanaf level 45. Een andere rustige plek is de verzameling willow trees bij het strand tussen Rimmington en Port Sarim. Hier kun je snel komen met de lodestone van Port Sarim. Members kunnen willows bij Barbarian Assault, ten zuiden van de zuidelijke bank bij Ardougne of ten westen van Catherby hakken.

Willows

Members - level 35 tot 68

Op level 35 kun je teaks gaan hakken. Teaks zijn echter maar op een paar plaatsen te vinden. De meestgebruikte plaats is het omheinde gebied van Tai Bwo Wannai, waar je 100 trading sticks van Tai Bwo Wannai Cleanup voor moet betalen om binnen te komen. Een bank is er niet in de buurt, maar je kunt Rionasta, die buiten de omheining staat, 10 sticks per log betalen om ze naar de bank te brengen. Dat is echter erg duur. Het is aan te raden de logs te droppen of te verbranden. Als je hier geen zin in hebt, kun je door met willows.

Vanaf level 58 kun je op eucalyptus hakken. Deze staan bij Oo'glog en Mobilising Armies. Deze methode is niet erg bekend, maar wel goed.

Members - level 68-94

Vanaf level 68 kun je beginnen met choking ivy's hakken. Deze klimops groeien op verschillende locaties tegen muren aan. Je krijgt van deze plant geen logs. Je blijft dus doorgaan totdat de plant verdwijnt. Naar de bank lopen is niet nodig. De xp die je krijgt is ook niet verkeerd. Je krijgt zo'n 70.000 tot 90.000 xp per uur. Ivy's groeien op de onderstaand genoemde plekken.

Ivy's

Members - level 94-99

Vanaf level 94 kun je als member de crystal tree gaan hakken. Er is altijd 1 boom actief, deze kun je opsporen door bij een andere crystal tree de "look at" optie te gebruiken. Na twee uur zal de actieve boom weer normaal worden, een andere crystal tree zal nu actief worden. Bij de crystal tree kun je net als bij ivy op de zelfde plek blijven doordat je geen logs krijgt. Je krijgt ongeveer even vaak xp als bij ivy, alleen van de crystal tree krijg je 434,3 xp in plaats van 332,6 bij Ivy. Je zal ruim 100.000 xp per uur krijgen.

Members - Sawmill

Wanneer je het normale bomen hakken zat bent, kun je eens naar de Sawmill gaan. De xp per uur is niet het beste, maar het is wel een leuke afwisseling.

Members - Arctic Pine

Vanaf level 54 en na de quest the Fremennik Isles kun je als member Arctic Pine bomen hakken, die te vinden zijn op het eiland Neitiznot. Het is aangeraden de logs te droppen of te verbranden, of er split logs van te maken en die te droppen, en een inferno adze kan van pas komen om de logs direct te verbranden, wat wat tijd bespaart. Met genoeg concentratie en de juiste voorbereiding kan dit erg snel xp opleveren.

Na de quest The Light Within kun je spreuken van Seren gebruiken. Als je de spreuk Crystallise uitspreekt op artic pinesen ook de Seren prayer Light form gebruikt, is het mogelijk om 220.000 xp per uur te krijgen wanneer je alle xp-verhogende voorwepen draagt. Zonder bonuskleding haal je rond de 150.000 xp per uur.

Members - Strung rabbit foot

Een strung rabbit foot is een amulet waarmee je extra bird nests uit een boom krijgt. Je kunt hem maken met Hunter of kopen op de Grand Exchange. Met dit amulet zul je meer verdienen bij Woodcutting, zonder dat je daar veel voor hoeft te doen.

Members - Perfect juju woodcutting potion

Met 75 Herblore, een juju woodcutting potion en harmony moss kun je een perfect juju woodcutting potion maken. Met een perfect juju woodcutting potion krijg je een 5% kans dat je 2 logs van de boom krijgt in plaats van 1. Met 99 herblore kun je er ook voor kiezen een perfect plus potion te gebruiken, perfect plus potion geeft de effecten van alle perfect juju potions en duurt 4 uur.

Members - Superheat form

Met 91 Prayer en na het voltooien van The light within gebruik maken van een nieuwe Seren prayer, Superheat form. Met deze prayer actief zul je alle logs of ores die je krijgt automatisch verbranden of smelten. Dit is erg handig voor woodcutting wanneer je ook Firemaking wil trainen. Verschillende training methodes worden bovendien sneller omdat je niet langer de logs hoeft te droppen.

Members - Voice of seren

Wanneer de Voice of seren actief is in crwys krijg je 20% extra xp tijdens het hakken van ivy, yew logs of magic logs. In plaats van vogelnesten zullen er Crystal geode uit de bomen vallen, bovendien krijg je 20% extra xp voor Farming xp voor het planten, check-health en plukken van je patches. hier staat meer over in de farming trainen uitleg.

Members - Evil tree

De Evil tree is een distraction and diversion met verschillende bonussen voor Woodcutting. Elke twee uur zal er ergens in RuneScape een boom gaan groeien, die iedereen in de buurt probeert te grijpen. De boom kun je omhakken en in brand steken. Naast xp voor het hakken, wat logs en andere voorwerpen krijg je ook een speciale bonus voor 2 tot 30 minuten waarmee je logs automatisch naar de bank worden gestuurd als je inventory vol is. Je zult ook tijdens het hakken bij bepaalde bomen extra logs en bird nests krijgen.

Members - Lumberjack armour

Bij Temple Trekking / Burgh de Rott Ramble kun je op undead lumberjacks stuiten. Deze droppen Lumberjack armour. Je kunt ze alleen krijgen als je Undead Lumberjacks zonder bomen erbij tegenkomt, anders krijg je niets. Elk onderdeel zal het aantal xp dat je per log krijgt iets verhogen. Als je alle delen van het setje draagt krijg je nog eens een bonus. Hierboven kun je zien hoeveel extra xp je krijgt wanneer je een deel van het setje draagt. Als je alle delen van de set draagt, krijg je 2,5% bonus.

Members - Inferno adze

De inferno adze is een bijzondere bijl. Het is de beloning als je alle veertien de beacons binnen een bepaalde tijd na de quest All Fired Up aansteekt. Hiervoor heb je minstens 92 Firemaking nodig. De inferno adze is eigenlijk een hatchet en pickaxe in één. De bijl heeft dezelfde snelheid als een dragon hatchet. Je hebt dus ook 61 Woodcutting nodig om de inferno adze te kunnen dragen.

De bijl heeft een extra effect, wat belangrijk is om rekening mee te houden wanneer je hem gebruikt om je Woodcutting te trainen. Er is zo'n 25 tot 30% kans dat de logs die je krijgt, direct worden verbrand. Hiervoor krijg je ook de volle Firemaking xp, zo kan je je Woodcutting én Firemaking tegelijk trainen. Als je bijvoorbeeld op magic trees traint omdat het goed verdient, is het afgeraden de adze te gebruiken omdat je een aardig grote kans hebt dat je de logs dan meteen weer kwijtraakt.

Members - Stealing Creation

Met Stealing Creation kun je voor 20 punten een sacred clay of volatile clay hatchet krijgen, waar je bonus-xp in Woodcutting uit kunt halen. Door hem voor 20 punten op te laden kun je er weer bonus-xp uit halen. Je kunt de hatchet ook gebruiken als normale hatchet, hij is even goed als een rune hatchet. De volatile hatchet geeft meer xp, maar je beslist niet in welk stuk gereedschap hij verandert. Zodra hij een hatchet is kun je hem wel blijven opladen, hij zal dan niet veranderen. Op die manier krijg je uiteindelijk veel meer xp.

Members - Clan citadel

Als je clan een clan citadel bezit kun je hier ook Woodcutting trainen. Hier zit een wekelijkse limiet op en het levert niets op, maar zeker op de lange termijn is het goede xp.

Quests die xp geven in Woodcutting

QuestWoodcutting nodigXP
Animal Magnetism352.500
As a First Resort5815.000
Back to my Roots7240.000
Branches of Darkmeyer7650.000
Crocodile tears4715.000
Enlightened Journey11.500
The Eyes of Glouphrie12.500
The Fremennik Isles110.000
The Fremennik Trials402.812
Grim Tales7114.000
Heroes' quest11.575
Icthlarin's Little Helper14.000
The Light Within8090.000
Monk's Friend12.000
Nomad's Elegy7550.000
Plague's End7550.000
Summer's End375.000
The Tale of the Muspah10800
A Void Dance528.000
Within the Light7520.000
Recipe for Disaster - Skrach Uglogwee11.500

Over deze pagina

Met dank aan Golden Vince, HeroJan, Knight Monky, Umbron, barm88, energy4ever, jarmo46672 en x50x40 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.